51 Απ: παιδιά με down και αυτισμο Σαβ Οκτ 04, 2014 10:20 am
Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Την πρακτική συνήθως δεν την κάνεις απαραίτητα για εξειδίκευση αλλά για να αποκτήσεις μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο. Μπορείς δηλαδή να είσαι π.χ. ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός και να κάνεις πρακτική σε κέντρο με ΑΜΕΑ χωρίς να έχεις κάποια ειδική γνώση. Από τη στιγμή που έχεις ειδική γνώση (και την εμπειρία της πρακτικής) απλά εργάζεσαι.ede37 έγραψε:Απλα μου έκανε εντύπωση να είσαι σαν ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ χωρίς γνώσεις.Οποτε για πια πρακτικη μιλάμε?Πρακτικη κανουν κάποιοι επανω στο αντικειμενο που έχουν ειδικευτεί.Κάνω λάθος????
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι εργάζονται σε τέτοια κέντρα, ειδικά όταν μιλάμε για ιδρύματα και όχι για σχολεία (δηλ. οι ασθενείς διανυκτερεύουν) έχουν κάποια εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο. Απ' ότι έχω καταλάβει η toxotina είναι αυτό που στα αγγλικά λέγεται Mental Heath Support Worker και δεν προαπαιτεί σπουδές ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχιατρικής φροντίδας, εργοθεραπείας ή κάτι ανάλογο.
Τώρα για το ότι αυτή η δουλειά δεν της ταιριάζει, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε. Βέβαια μπορεί απλά να είναι το σοκ της προσαρμογής - το οποίο το περνάνε πολλοί επαγγελματίες και όχι μόνο αυτοί που δουλεύουν με ΑΜΕΑ. Απλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι όταν δουλεύεις σε ίδρυμα δεν βλέπεις λάιτ περιπτώσεις. Πολλές φορές η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω των ενηλίκων ΑΜΕΑ που με μια μικρή υποστήριξη ζουν τη ζωή ενός "φυσιολογικού" ανθρώπου. Και επιθετικότητα συναντάς και ελλιπή προσωπική υγιεινή και έλλειψη κοινωνικών ενδοιασμών. Όπως και να το κάνεις, ένα σοκ το παθαίνεις. Δεν είναι τυχαίο που τα λεφτά είναι καλά και με ασφάλιση κλπ