26 Απ: ΠΩΣ ΤΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ? Δευ Δεκ 13, 2010 3:07 pm
κελλυ1
Είναι σε καλό δρόμο!
μην το κανεις αυτο μην το παιρνεις στο κρεββτι σου την πατησες!!!!!!!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4
συμφωνω απολυτα μαζι σου...και φυσικα δεν κρινω καμια μανουλα που καταφερε να εφαρμοσει την τακτικη και βρηκε τον υπνο της...θα το θελα κι εγω πολυ να κοιμαμαι εννοω αλλα δεν μπορω να τον βλεπω να κλαιει σπαραχτικα..προσωπικα δεν το δοκιμασα αλλα δεν μου παει η καρδια..ψοφια ειμαι και εγω ..πολυ δυσκολο παιδι στον υπνο..αλλα λεω ποσο θα κρατησει μωρε..μετα θα ψαχνω εγω την αγκαλιτσα του..selini-giorgos έγραψε:Καποια στιγμη επηρεασμενη απο καποια φιλη ειπα να δοκιμασω κι εγω την μεθοδο αυτου του βιβλιου.Την πρωτη μερα εφαρμογης,τα πρωτα λεπτα καταλαβα οτι αυτη η μεθοδος δεν ειναι σιγουρα για μενα και τα παιδια.Καταλαβα πως ολο αυτο,το να ζητανε μια ζεστη αγγαλια για να αφεθουν και να κοιμηθουν,δεν θα κρατησει για πολυ κι εγω θελω να το χορτασω και να μην τους το στερησω.Ισως κουραστω λιγο παεαπανω αλλα ειναι αυτο που θελωκι εγω και τα παιδια.Ζεστασια!
Rinoula έγραψε:Κι η μικρή μου θηλάζει για να κοιμηθεί και μετά τη βάζω στην κούνια της. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό κι ας με κουράζει να το κάνω όταν ξυπνάει τη νύχτα. Δε θα ήθελα να την αφήσω να κλαίει, δε θα το άντεχα και πιστεύω ότι δε θα της έκανε καλό. Άποψή μου πάντα και σέβομαι το ότι για άλλες μανούλες λειτούργησε καλά!
Ελπίζω ότι μεγαλώνοντας σιγά σιγά και αρχίζοντας να καταλαβαίνει θα αλλάξουν οι συνήθειές της. Τώρα είναι πολύ μικρούλα για να καταλάβει, οπότε κάνω αυτό που χρειάζεται/θέλει.
Στο κρεβάτι μας δεν την παίρνω εκτός αν είναι ανάγκη, πχ είμαι πολύ κουρασμενη και εκείνη δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί ή τώρα που ήταν αρρωστούλα. Κι εγώ φοβάμαι μήπως της γίνει συνήθεια και δε θέλει την κούνια της, κι επίσης επειδή το θεωρω λίγο επικίνδυνο τώρα με τα παπλώματα και τις κουβέρτες μας.
Γιατί δεν τον θηλάζεις λίγο και το μεσημέρι? Δε θα πάθει τίποτα με λίγο γαλατάκι παραπάνω. Αν αυτό σου είναι πιο εύκολο παρά να τον κουνάς, γιατί δεν το δοκιμάζεις?
selini-giorgos έγραψε:Κοριτσια εχω πολλα παραδειγματα φιλων που ενω ακολουθησαν την τακτικη του συγκεκρμενου βιβλιου,καταφεραν με κλαματα και ολα τα παρελκομενα να κανουν το παιδι να κοιμαται μονο του και μετα απο μια περιοδο 1-2 χρονων το παιδι εκανε οπισθογυρισμα και ταλαιπωριουνται πολυ περισσοτερο απο οτι πριν ακολουθησουν την τακτικη του βιβλιου.Κοινως καποια στιγμη αντεδρασαν και τα ιδια τα παιδια που το μονο που ζητουσαν ηταν μια αγκαλια...
Δεν ειναι φυσικα απολυτο οτι θα συμβει σε ολα τα παιδακια αλλα ειναι πολυ πιθανο,μην ξεχνατε δεν ειναι στρατιωτακια...ειναι απλως παιδια.
selini-giorgos έγραψε:Καποια στιγμη επηρεασμενη απο καποια φιλη ειπα να δοκιμασω κι εγω την μεθοδο αυτου του βιβλιου.Την πρωτη μερα εφαρμογης,τα πρωτα λεπτα καταλαβα οτι αυτη η μεθοδος δεν ειναι σιγουρα για μενα και τα παιδια.Καταλαβα πως ολο αυτο,το να ζητανε μια ζεστη αγγαλια για να αφεθουν και να κοιμηθουν,δεν θα κρατησει για πολυ κι εγω θελω να το χορτασω και να μην τους το στερησω.Ισως κουραστω λιγο παεαπανω αλλα ειναι αυτο που θελωκι εγω και τα παιδια.Ζεστασια!
dim_troula έγραψε:Selini-giorgos πόσο συμφωνώ μαζί σου!!!!
Κορίτσια, αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και αναρωτιόμουν τι είναι το πιο φυσικό για το παιδί. Το ελεγχόμενο κλάμα δεν μου φαινόταν ιδανική λύση και δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Το μωρό μου είναι 8,5 μηνών και κοιμάται θηλάζοντας. Απευθύνθηκα λοιπόν σε παιδίατρο και σύμβουλο θηλασμού στο blog "Μητρικός Θηλασμός". Η απάντησή του ανακούφισε τόσο εμένα, αλλά περισσότερο το παιδί μου. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να διαβάσει την απάντηση που μου έδωσε.
Κοιμάται θηλάζοντας. Είναι σωστό ή πρέπει να το σταματήσουμε αυτό;
Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Αγαπητή Δήμητρα,
χαίρομαι για τις προόδους σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται απλά υπομονή, θετικότητα και ευχάριστη, κοινωνική διάσταση στο φαγητό του μωρού.
Ως προς τον ύπνο, ό,τι έχετε διαβάσει σχετικό δεν έχει στήριγμα σε επιστημονικά δεδομένα. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι ο θηλασμός το βράδυ βοηθάει την συνέχισή του.
Δεν υπάρχει κάτι παθολογικό στο να κοιμάται θηλάζοντας, είναι θεμιτό, μην έχετε ενοχές. Να γνωρίζετε ότι προσφέρετε το καλύτερο στο παιδί σας από πλευράς θρέψης και συναισθηματικής κάλυψης. Να γνωρίζετε ακόμα ότι, πέρα από την θαλπωρή της αγκαλιάς για το τυχερό μωρό σας, το γάλα σας περιέχει μελατονίνη που δρα ως υπνωτικό, ενδορφίνες που δρουν ως αναλγητικό και χολοκυστοκινίνη που δρα ως μυοχαλαρωτικό. Να γιατί είναι ο αγαπημένος του τρόπος να κοιμάται!
Χιλιάδες χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και εκατομμύρια άνθρωποι που ως μωρά κοιμούνταν ακριβώς έτσι ανά τους αιώνες οδήγησαν σε αυτό που κάνετε και δίνετε τώρα. Μην έχετε ενοχές γιατί στην απειροελάχιστη χρονική στιγμή του σήμερα, η πράξη σας στα ανθρώπινα μάτια των συγχρόνών μας φαίνεται "ασυνήθης". Στην πραγματικότητα, οι σημερινές αντιλήψεις που κυριαρχούν για τον "ανεξάρτητο", μοναχικό βρεφικό ύπνο είναι αυτές που είναι ασυνήθεις και παθολογικές.
[u][b]
maria_86 έγραψε:ΝΑΙ,ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ...ΝΑ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΣ...ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ..ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4 ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΞΥΠΝΣΕΙ...Α!!!ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΦΥΓΑ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΑΣ...
selini-giorgos έγραψε:Κοριτσια εχω πολλα παραδειγματα φιλων που ενω ακολουθησαν την τακτικη του συγκεκρμενου βιβλιου,καταφεραν με κλαματα και ολα τα παρελκομενα να κανουν το παιδι να κοιμαται μονο του και μετα απο μια περιοδο 1-2 χρονων το παιδι εκανε οπισθογυρισμα και ταλαιπωριουνται πολυ περισσοτερο απο οτι πριν ακολουθησουν την τακτικη του βιβλιου.Κοινως καποια στιγμη αντεδρασαν και τα ιδια τα παιδια που το μονο που ζητουσαν ηταν μια αγκαλια...
Δεν ειναι φυσικα απολυτο οτι θα συμβει σε ολα τα παιδακια αλλα ειναι πολυ πιθανο,μην ξεχνατε δεν ειναι στρατιωτακια...ειναι απλως παιδια.
cassiani έγραψε:den tin krataga xoris logo agalia
oxi vevea den prepei na iparxei logos opos to les.kai perno to pedi mou agaleia kai pezoume apla den theoro sosto na einai sinexeia sta xeria giati mathainei etsi kai meta einai diskolo na koimate mono ou kai polla alla.litsakos έγραψε:cassiani έγραψε:den tin krataga xoris logo agalia
υπαρχουν λογοι για να κρατησεις ενα μωρο/παιδι αγκαλια?
opos les i kathe mia apo emas exei diaforetikes apopseis sto thema.den katadikazo tin thesi sou apla den theoro oti to pedi xanei kati apo mena kai apo tin agapi mou gia afto an den to koimizo dipla mou kai an den to koimizo kratodas to agalialitsakos έγραψε:"Τι λέει η επιστήμη
Στοιχεία από έρευνες στο Μόντρεαλ του Καναδά αποκαλύπτουν ότι η αγκαλιά και η σωματική επαφή τόσο με τη μητέρα όσο και με τον πατέρα επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού, δίνει ώθηση στη φυσική ανάπτυξη και μακροπρόθεσμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, το οποίο μεγαλώνοντας γίνεται πιο ανεξάρτητο και λιγότερο ανασφαλές."
ενα αποσπασμα απο εδω,το εβαλε μια κοπελα στο φορουμ
http://www.forum.eimaimama.gr/forum-f38/topic-t124-20.htm#83619
για τον υπνο ο τροπος που βρισκει η καθε μια ειναι δικο της θεμα,μορω να κατανοησω το να θελουμε να αποκοιμιεται στο κρεβατι του χωρις κουνημα,για την υπολοιπη μερα κ νυχτα που θα μας αναζητησει και μονο το παραπανω αποσπασμα θα πρεπε να μας βαζει σε σκεψεις.Και πολλα αλλα αρθρα,επιστημονικες μελετες,εμπειριες μαναδων και παει λεγοντας συμφωνουν οτι η αγκαλια ειναι το "οπλο" της μανας.
afto leo kai ego pos ta paidia koimoude monoi tous den xreiazete na to pernoume agalia den steroude tin agapi mas epeidi den ta pernoume oli tin ora galia.den nomizo pos agapate eseis to pedi sas perisotero.D.VICKY έγραψε:εγω εχω ενα μωρακι 3μηνων αλλα δεν εχω προβλημα με τον υπνο του προς το παρον!οταν θελει να κοιμηθει!τον αφηνω κατευθειαν καικοιμαται παρεα με την πιπιλα του καθομαι λιγο διπλα για βοηθεια με την πιπιλα και μετα φευγω!αλλα ειναι στο δικο του δωματιο.και το καλο μεχρι στιγμης ειναι οτι κοιμαται το βραδυ!!!!!!
συμφωνω απολυτα!!! τρελαινομαι οταν ακουω μην την παιρνεις αγκαλια γιατι θα την μαθεις και μετα θα θελει συνεχεια!!! καλα θα κανω!!!!! εδω νιωθω εγω την αναγκη να την παιιρνω αγκαλια, δε θα νιωθει αυτη που ειναι μια σταλια??φωτεινουλα έγραψε:ειμαι πολυ υπερ τις ακγαλιας θεωρω οτι το παιδι σ"εχει αναγκη κ πρεπει να το καταλαβει οτι υπαρχουμε εμεις εδω(οι γονεις)που ειναι διπλα του .Δεν μπορω να διανοηθω το μωρο μου να ειναιακομα σε φαση που δεν καταλαβαινει τι γινεται κ να το αφηνω χωρις να του διχνω οτι η μανουλα ειναι εδω για σενα!!!!!!!!!!!!!!! απο την πολυ αγαπη κανεις δεν εχει παθει τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης