26 Απ: ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ!!!! Πεμ Μαρ 24, 2011 5:42 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
Μαρία Σ. έγραψε:οσο για το θεμα των χρηματων που αναφερθηκε παραπανω δεν συμφωνω οτι δεν κανουμε θρησκευτικο γιατι δεν εχουμε χρηματα. μια γνωστη μου παντρευεται το καλοκαιρι και για το γλεντι θα δωσει 65 ευρω για καθε ατομο!!!! συνολικα θα της βγει περιπου 18.000 ευρω οταν το ακουσα επαθα σοκ!!!!! αυτα ειναι τρελα λεφτα και αν της πεις κατι θα πει φταει ο θρησκευτικος. που φταιει η εκκλησια στα 80 ευρω που θα δωσεις. ελεος!!!!! και ο ξαδερφος μου παντρευεται τον Μαιο και λογω χρηματων θα κανει κλειστο γλεντι και θα δωσει ελαχιστα ή η διπλανη στο γραφειο εκανε πολιτικο και καλεσε 300 ατομα!! εκει δεν ξοδεψε λεφτα. αρα βρε κοριτσια μηπως τα εχουμε ολα στο μαλο μας και μας φταει για ολα η εκκλησια!! και μιλαω παντα γενικα δεβ απευθυνομαι σε καποια
Συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν παντρευόμαστε μόνες μας, καλώς ή κακώς . Οι αποφάσεις αυτές αφορούν τουλάχιστον έναν ακόμα και λέω τουλάχιστον γιατί τις περισσότερες φορές αφορούν και τους κοντινούς συγγενείς του καθενος. Αν ο άντρας μου πχ συμφωνήσει να κάνουμε έναν κλειστό γάμο (και βρούμε και εκκλησία που δεν θα μας ζητήσει χρήματα μετά το μυστήριο, γιατί ελπίζω ότι κάπου θα υπάρχει μία) τότε η απόφαση είναι πιο εύκολη. Από την άλλη εγώ θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου να ονειρεύεται τους χορούς που θα έριχνε στο γάμο μου. Πως να στερήσω αυτού του ανθρώπου τη χαρά που παντρεύει το παιδί του; Και επειδή η χαρά πληρώνεται, όλοι εκμεταλλεύονται το γεγονός, όχι μόνο η εκκλησία. Είναι όλα υπερεκτιμημένα. Γιατί κακά τα ψέματα, με τον πολιτικό γάμο δεν χαιρόμαστε τόσο σαν λαός και το βρίσκω λογικό. Απλά πεφτουν κάποιες υπογραφές και αυτό είναι όλο και δεν αρκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι παντρεύτηκες.