26 Απ: Τι γάλα προτιμάτε για τα παιδιά σας (πάνω από 12 μηνών) όσες δεν θηλάζετε; Παρ Ιουν 03, 2011 5:42 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
giouli73 έγραψε:Κοίτα στο θέμα διατροφής δεν είμαι και η πιο ειδική να σου απαντήσω, τώρα με τα παιδιά προσπαθώ να μάθω κι εγώ. Πως και τρώει κανονικό γιαούρτι κι όχι βρεφικό? στο είπε η παιδίατρος? Όσον αφορά το φρέσκο γάλα 3-4 παιδίατρους που έχω αλλάξει για την διατροφή πάνω κάτω τα ίδια μου έλεγαν. Το φρέσκο συνήθως το προτείνουν συνήθως μετά τον 2ο χρόνο λόγω ότι τα άλλα έχουν περισσότερο σίδηρο κλπ. Δε νομίζω να παθαίνουν κάτι απλά ίσως δεν παίρνουν ότι θα έπρεπε από ένα άλλο γάλα. Οπότε γιατί να το δώσεις προτίμησε κάποιο άλλο. Εγώ στον γιο μου μου είχε πει τότε ο παιδίατρος και του έδινα το noulac περίπου 1,5 χρόνο. Μετά διάβασα κάτι της greenpeace για τα μεταλαγμένα και φοβηθηκα και του δίνω ΟΛΥΜΠΟΣ ή ΑΓΝΟ. Στην μικρή που χρόνισε πρόσφατα της έδινα το frisomel και τώρα λέω να συνεχίσω με το frisogrow (για όσο αντέξω τη διαδικασία της σκόνης), το οποίο βέβαια της νουνου είναι κι αυτό.
Γιούλη του έδινα τα βρεφικά γιαούρτια μέχρι να χρονίσει, που ηταν ορός γιαουρτιού άρα και πιο κατάλληλα για την ηλικία του αλλά από κει και ύστερα και εφόσον δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα με αλλεργίες του δίνω κανονικά. Εγώ συνήθως παίρνω Ολυμπος για τον λόγο που ανέφερες. Τώρα για το γάλα, θα μείνω σε αυτό που πίνει το παιδικό και μετά τον 1,5 ή 2 χρόνια αν συμφωνεί και η παιδίατρος θα αρχίσω το φρέσκο. Νομίζω πως η παστερίωση είναι απαραίτητη προς το παρρόν. Αλλά με τόσες τροφές που τρώει πλέων, παίρνει τόσες βιταμίνες και άλλα στοιχεία από παντού οπότε άνοιξα αυτό το θέμα αμφισβητώντας κατά κάποιο τρόπο την αξία του "ειδικού για την ηλικία" γάλακτος... Αλλά, αρχίζουν σιγά-σιγά να μου λύνονται απορίες με τόσα που διαβάζω από μαμάδες! Σας ευχαριστώ όλες!