26 Απ: Ο ΠΕΘΕΡΌΣ ΜΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΊΣΕΙ....! Τρι Μάης 31, 2011 12:51 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
ansa3116 έγραψε:...Πάντως και με την μάνα μου που το "ψιλοσιζιτισα" αυτές τις μέρες, μου είπε ότι οι πεθερές, αυτά που περάσανε με τις δικες τους πεθερές θέλουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια τώρα στις νύφες τους. Και η μάνα μου τα ίδια κάνει στην νύφη μου, απλά με λίγο πιο ήπιο τρόπο. Οποτε όλα έχουν μια εξήγηση. Απλά η πεθερά δεν πρόκειται να σου το πει.. να ότι έτσι και έτσι κάνουμε λόγο αυτού! ...
Ansa μου και εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Δηλαδή, δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό που σκέφτεται και νιώθει η μαμά σου. Εντάξει το κάνουν πολλές πεθερές όμως είναι παραπάνω από λάθος! Οπότε θα είμαι κάθετη. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε εξιλαστήριο θύμα για να ξεσπάσουμε τα απωθημένα μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαιωνίζουμε μια κατάσταση του παρελθόντος και να την μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος... Οι πεθερές ως νύφες έσκυβαν το κεφάλι και τα έβαζαν μέσα τους, αντί να αμυνθούν. Τώρα λοιπόν έχουν βρει όλες απο μια κοπελίτσα που τους έχει φέρει ο γιος τους και την έχει συστήσει ως μέλλουσα γυναίκα τους και νομίζουν ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν το αίμα τους πίσω, πίνοντας το αίμα κάποιου αθώου... Είμαι σκληρή το ξέρω, αλλά ακόμα πιο σκληρό είναι να βασανίζεις έναν αθώο, να δημιουργείς προβλήματα στην οικογένεια του παιδιού σου και στο τέλος να γίνεται το παιδί σου δυστυχισμένο. Γιατί οι γιοι που είναι στην μέση μιας αιώνιας διαμάχης πεθεράς και νύφης είναι πολύ δυστυχισμένα πλάσματα. Αγαπούν και τις 2 γυναίκες. Η μία τον μεγάλωσε. Μάνα είναι μόνο μία. Πού να βρει την δύναμη και την λογική να την βάλει στην θέση της αλλά και τις κατάλληλες λέξεις για να μην την πληγώσει; Η άλλη είναι η γυναίκα που επέλεξε ο ίδιος να περάσει το υπολοιπο της ζωής του και να δημιουργήσει μαζί της την δική του οικογένεια. Η γυναίκα του αμύνεται, νιώθει την αδικία και ξεσπάει πάνω του και ο ίδιος καταβάθως ξέρει ότι η γυναίκα του έχει δίκιο. Και αυτός είναι στην μέση... Οι πεθερές πρέπει να σκέφτονται πάνω από όλα τα παιδιά τους και έπειτα τον εαυτό τους. Όταν ένα αγόρι είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του, να φύγει απο μία οικογένεια και να δημιουργήσει μία καινούρια, σημαίνει ότι νιώθει ικανός και δυνατός να το καταφέρει. Η μαμά πρέπει να τον ενθαρρύνει και όχι να του κόβει τα φτερά και αν μη τι άλλο να νιώθει περήφανη που μεγάλωσε έναν τόσο άξιο άνθρωπο! Ακόμα δηλαδή και όταν γινόμαστε πεθερές πρέπει να θυμόμαστε τον σημαντικότερο ρόλο μας που είναι ο ρόλος της μάνας. Ansa μου με αφορμή το σκεπτικό της μαμάς σου αναφέρομαι γενικά στις περισσότερες πεθερές (ευτυχώς η δική μου είναι εξαίρεση). Μην ακολουθήσεις σε καμία περίπτωση αυτό το πρότυπο, μην γίνεις τέτοια πεθερά, δεν είναι αυτό το σωστό. Προσπάθησε να κάνεις την μαμά σου να καταλάβει ότι αυτό που κάνει στην νύφη σου είναι άδικο.