Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
329 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 329 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 4]

76Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 4:24 am

joan80

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
MariaM έγραψε:Βρε κορίτσια εμένα αργήσαν να μου κάνουν την επισκληρίδιο. Είχα φτάσει διαστολή 7. Μου την έκανα 9+ και γέννησα 10:10 και τα πόδια μου τα ένιωθα μια χαρά ακόμα και με την επισκληρίδιο. Είχα πολύ συχνές συσπάσεις όταν μου την έκαναν. Γιατί άργησαν τόσο; Γέννησα σε ιδιωτικό. Έχω διαβάσει σε ιστορίες τοκετού ότι σε κάποιες κοπέλες τους έκαναν όταν είχαν διαστολή 2 και σε άλλες ότι πρώτα τους έκαναν επισκληρίδιο και έπειτα τους έσπασαν τα νερά. Εμένα γιατί μου την έκαναν στο τέλος που είχα φάει το γάιδαρο και είχε μείνει η ουρά;

Όταν πήγες στο νοσοκομείο τι διαστολή είχες; Γιατί και εμένα μου την έκαναν αργά αλλά πήγα με 5 διαστολή, μέχρι να με ετοιμάσουν και να ανέβω είχα πάει 7 και μέχρι να βγουν οι αιματολογικές κόντευα να γεννήσω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να την κάνω πιο νωρίς. Ξέρω όμως ότι όταν φτάσεις σε σημείο που πονάς αρκετά είτε είσαι στο 2 είτε στο 5 αν τη ζητήσεις στην κάνουν. Βέβαια επιβραδύνει συνήθως τη διδικασία. Μάλλον σου έκαναν μικρή δόση και γι΄αυτό γέννησες και τόσο σύντομα.

77Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 4:27 am

joan80

athina235 έγραψε:μη με κοροιδεψετε αλλα με πηρε ο υπνος!! Embarassed με σκουνταγε ο γιατρος και μου ελεγε ει κοπελια γεννας ξυπνα ρεζιλι γιναμε!!!αυτος ο παλμογραφος μεγαλος προδοτης....μην αφησει ανθρωπο να κοιμηθει!!!!Ειδικα με το που γεννησα και ειδα οτι το αγορακι μου ειναι καλα...νυστα!!!!!

Very Happy και εγω κοιμομουν! επισκληριδιο μου κανανε στις 10 κ μεχρι τις 2 που γεννησα ειχα παρει και τη 2 δοση μου!θυμαμαι οταν ειπε ο γιατρος οτι ξεκιναμε τις εξωθησεις ξενερωσα γιατι ηθελα να κοιμηθω λιγακι ακομη!πριν αρχισουμε μολις εβλεπα οτι πηγαινε καπου εκλεινα κατευθειαν τα ματια κ κοιμομουν μεχρι να ερθει!αλλα μολις γεννησα μου εφυγε η νυστα ηθελα να δω το παιδι μου Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 328109 [/quote]

Εγώ δεν νύσταζα αλλά ένιωθα μια τρελη ζαλάδα. Σαν μαστουρωμένη ήμουν. Μιλούσα αργόσυρτα και είχα τρελή ευφορία. Αν δεν είχα μαζί μου το τηλ. που μιλούσα συνεχώς, μπορεί και εγώ να κοιμόμουν, ποιος ξέρει.

78Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 4:36 am

vitrina

vitrina
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
και εγω εχω αγχωθει με αυτο το θεμα.επισκληριδιο η ολικη,καταρχην θα γεννησω στο ελενα και απο οτι ξερετε δυσκολο για επισκληριδιο,και κατα δευτερον μαλλον πρεπει να κανω καισαρικη θα ηθελα ολικη γιατι την φοβαμαι την επισκληριδιο.... Embarassed flower

79Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 4:54 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μην φοβασαι τιποτα!!πραγματικα δεν ειναι κατι φοβερο η επισκληρηδιος!!:Αληθεια εγω το μονο που ενιωσα ηταν λιγο κρυο στην πλατη μου οπως οταν καποιος σου βαζει κρεμα η οινοπνευμα για να σε τριψει!!

80Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 5:55 am

joan80

vitrina έγραψε:και εγω εχω αγχωθει με αυτο το θεμα.επισκληριδιο η ολικη,καταρχην θα γεννησω στο ελενα και απο οτι ξερετε δυσκολο για επισκληριδιο,και κατα δευτερον μαλλον πρεπει να κανω καισαρικη θα ηθελα ολικη γιατι την φοβαμαι την επισκληριδιο.... Embarassed flower

Σκέψου ότι αν κάνεις επισκληρίδιο θα δεις καρευθείαν το μωράκι σου ενώ με την ολική θα πρεπει να περιμένεις αφού συνέλθεις απο την ναρκωση.

81Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Τρι Ιαν 25, 2011 6:08 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
joan80 έγραψε:
MariaM έγραψε:Βρε κορίτσια εμένα αργήσαν να μου κάνουν την επισκληρίδιο. Είχα φτάσει διαστολή 7. Μου την έκανα 9+ και γέννησα 10:10 και τα πόδια μου τα ένιωθα μια χαρά ακόμα και με την επισκληρίδιο. Είχα πολύ συχνές συσπάσεις όταν μου την έκαναν. Γιατί άργησαν τόσο; Γέννησα σε ιδιωτικό. Έχω διαβάσει σε ιστορίες τοκετού ότι σε κάποιες κοπέλες τους έκαναν όταν είχαν διαστολή 2 και σε άλλες ότι πρώτα τους έκαναν επισκληρίδιο και έπειτα τους έσπασαν τα νερά. Εμένα γιατί μου την έκαναν στο τέλος που είχα φάει το γάιδαρο και είχε μείνει η ουρά;

Όταν πήγες στο νοσοκομείο τι διαστολή είχες; Γιατί και εμένα μου την έκαναν αργά αλλά πήγα με 5 διαστολή, μέχρι να με ετοιμάσουν και να ανέβω είχα πάει 7 και μέχρι να βγουν οι αιματολογικές κόντευα να γεννήσω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να την κάνω πιο νωρίς. Ξέρω όμως ότι όταν φτάσεις σε σημείο που πονάς αρκετά είτε είσαι στο 2 είτε στο 5 αν τη ζητήσεις στην κάνουν. Βέβαια επιβραδύνει συνήθως τη διδικασία. Μάλλον σου έκαναν μικρή δόση και γι΄αυτό γέννησες και τόσο σύντομα.

Είχα διαστολή 2 όταν έφτασα. Πάντως με τους πόνους που πέρασα θα προτιμούσα να την είχαν κάνει νωρίτερα και ας αργούσα λίγο περισσότερο να γεννήσω. Έφτασα στο μαιευτήριο 6μιση και γέννησα 10και10 αρκετά γρήγορα αλλά πονούσα όλη την ώρα. Δηλαδή, στο τέλος που μου την έκαναν ίσως να μην χρειαζόταν.

82Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Κυρ Μαρ 13, 2011 3:27 pm

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
sas parathetw auto to post pou vrika edw
http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/79ed98396ddb22d1/b30e851df46a8f61/1b2b71e5dd15515b.html

Αυτή η μορφή αναλγησίας επιτυγχάνεται με ένεση αναισθητικού στο χώρο της σπονδυλικής στήλης που περιβάλει το νωτιαίο μυελό. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνει παράλυτη η γυναίκα. Μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να τραυματιστεί ελαφρά κάποιο νεύρο, αλλά και αυτό δεν έχει παρά ασήμαντες επιπτώσεις.

Το πλεονέκτημα της Επισκληριδίου είναι πως ενώ η γυναίκα διατηρεί την αίσθηση της αφής , ταυτόχρονα είναι απαλλαγμένη από τον πόνο για μια ελεγχόμενη περιοχή του σώματος της, η οποία ξεκινά από τα κάτω άκρα και φθάνει μέχρι κάτω από το διάφραγμα. Αυτό σημαίνει πως η γυναίκα δεν πονά κατά τις συσπάσεις, τις αισθάνεται όμως και μπορεί να «σπρώξει» αποτελεσματικά συμμετέχοντας με πολύ ενεργητικό τρόπο στον τοκετό. Αν χρειαστεί ο Μαιευτήρας να πραγματοποιήσει περινεοτομή για να διευκολύνει την έξοδο του εμβρύου δεν χρειάζεται παραπάνω αναλγησία. Επιπλέον αν για κάποιους λόγους (εμβρυϊκή δυσφορία, δυστοκία κ.ά.) αποφασισθεί να γίνει είτε εμβρυουλκία/σικιουλκία (βεντούζα) είτε Καισαρική τομή τότε η έγκυος είναι ουσιαστικά έτοιμη και δεν χρειάζεται παρά μόνο επιπλέον δόση φαρμάκου χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις.

Σε περίπτωση Καισαρικής τομής η αναλγητική δράση της Επισκληριδίου παρατείνεται για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μην πονά η γυναίκα.

Στα μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής συγκαταλέγεται κατ΄ αρχήν το γεγονός ότι είναι επεμβατική με την έννοια ότι επεμβαίνει ο Αναισθησιολόγος και αυτό αγχώνει λίγο περισσότερο την ασθενή. Ο σπάνιος ελαφρύς τραυματισμός ενός νεύρου ή της μήνιγγας μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή/και ζάλη. Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι μικρό τρέμουλο (όχι σπασμοί) ή και κνησμός. Κατά δεύτερο λόγο έχει βρεθεί ότι με την Επισκληρίδιος η αρτηριακή πίεση της γυναίκας πέφτει (γι΄ αυτό και χρησιμοποιείται στην προεκλαμψία!) προκαλώντας επιβράδυνση των καρδιακών παλμών του εμβρύου. Για να προληφθεί αυτό χορηγούνται ενδοφλεβίως υγρά στην γυναίκα πριν την αναισθησία. Έχουν υπάρξει μερικές μελέτες που δείχνουν πως υπάρχει αυξημένο ποσοστό Καισαρικής τομής μεταξύ των γυναικών που γεννούν με Επισκληρίδιος αναισθησία. Εικάζεται πως ο λόγος για αυτό είναι πως η Επισκληρίδιος δεν βοηθά την διαστολή του τραχήλου. Καθότι κάτι τέτοιο δεν έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου την καθιστούν τη λύση εκλογής στην πλειοψηφία των γυναικών. Παλιότερα ένα μειονέκτημα της επισκληριδίου ήταν ότι η ασθενής έπρεπε να μένει ακινητοποιημένη στο κρεβάτι. Σήμερα όμως με τη χρήση λεπτότερων καθετήρων μπορούν να μετακινούνται και να περπατάνε ( mobile epidural ).

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Επισκληρίδιος μπορεί να αντενδείκνυται όπως σε ασθενείς με ιστορικό επέμβασης, ανατομική ανωμαλία ή τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να χρειασθεί συνεννόηση του Μαιευτήρα, του Αναισθησιολόγου και του Ορθοπεδικού.

Τέλος η Επισκληρίδιος αργεί να δράσει (30΄-40΄) γι΄ αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τελικό στάδιο του τοκετού.

Ραχιαία Αναισθησία

Η μέθοδος αυτή μοιάζει πολύ με την Επισκληρίδιο, αλλά το φάρμακο αυτή τη φορά εισέρχεται στο υγρό που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό - εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Έχει τις ίδιες πιθανές επιπλοκές με την Επισκληρίδιο, έχει πολύ πιο γρήγορη δράση, αλλά επιδρά για πολύ λιγότερο χρόνο (90΄). Για το λόγο αυτό προτιμάται κυρίως για την Καισαρική τομή.

Συνδυασμένη Επισκληρίδιος & Ραχιαία Αναισθησία Η μέθοδος αυτή ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων μεθόδων. Έχει το πλεονέκτημα της άμεσης αναλγησίας της Ραχιαίας με την παρατεταμένη δράση της Επισκληριδίου.

Χρησιμοποιείται κατ΄ εξοχήν στην Καισαρική τομή.

Γενική Αναισθησία Η μέθοδος αυτή πολύ σπάνια χρησιμοποιείται στη Μαιευτική για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην της Καισαρικής τομής. Η γυναίκα πρέπει να έχει άδειο στομάχι για την αποφυγή εμετού και εισρόφησης. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος σοβαρής πνευμονικής λοίμωξης και δύσπνοιας. Εκτός από τις περιπτώσεις προγραμματισμένης Καισαρικής τομής όπου για λόγους ιατρικούς (αντένδειξη Επισκληριδίου/Ραχιαίας) ενδείκνυται η Γενική Αναισθησία υπάρχουν περιπτώσεις όπου υποκειμενικά μια ασθενής δεν θέλει για λόγους ψυχολογικούς να είναι ξύπνια κατά τη διάρκεια της Καισαρικής. Επίσης η Γενική Αναισθησία επειδή είναι εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική αποτελεί την μέθοδο εκλογής σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις όπου επιβάλλεται άμεση γέννηση του παιδιού (έντονη και παρατεταμένη βραδυκαρδία, πρόπτωση ομφαλίου λώρου, μεγάλη αιμορραγία). Ασφαλώς όταν ξυπνήσει η ασθενής νιώθει ζαλισμένη και αδύναμη καθώς είναι ακόμη υπό την επήρεια των αναισθητικών φαρμάκων, αλλά φυσικά δεν έχει πονέσει καθόλου ούτε και θυμάται τίποτε από την Καισαρική τομή. Γίνεται μάλλον εμφανές πως η Επισκληρίδιος, η Ραχιαία αναισθησία ή ο συνδυασμός και των δύο είναι η καλύτερη μέθοδος για την αποφυγή του πόνου στην Καισαρική τομή. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου επιβάλλεται η Γενική αναισθησία για λόγους ιατρικούς. Για το φυσιολογικό τοκετό οι περισσότερες μαιευτικές μονάδες προτείνουν και χρησιμοποιούν Επισκληρίδιο αναισθησία. Αν βέβαια η ασθενής προτιμά να «νιώσει» τον τοκετό όσο πιο φυσιολογικά γίνεται υπάρχουν πάντα οι εναλλακτικές μέθοδοι με προεξάρχουσα τη χορήγηση Πεθιδίνης ή άλλων συγγενών φαρμάκων σε συνδυασμό και με Entonox ή και τοπικής αναισθησίας. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες έχουν γεννήσει χωρίς καμία αναλγητική μέθοδο νιώθοντας λίγο ή και καθόλου πόνο.

Εν κατακλείδι σε περίπτωση όπου δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις η απόφαση για τη αναλγησία πρέπει να λαμβάνεται από τη μέλλουσα μητέρα πάντα μετά από ενημέρωσή της από τον Μαιευτήρα της και σε συνδυασμό με τις τεχνικές ευκολίες που παρέχονται από την Μαιευτική κλινική.

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

83Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Κυρ Μαρ 13, 2011 10:33 pm

βιολετα3

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
εγω εκανα 3 παιδια χωρισ επισκληριδιο.και στα 3 εκανα πανω κατω 5μ6 ωρες ο γιατρος μου παρολο που τ ζητουσα επισκληριδιο οταν εφτανα σε ζημιο που δεν αντεχα αλλο δεν μου την εκανε γιατι μου ελεγε πως θα καθηστερισουμε τον τοκετο.δεν το εχω μετανιωση αν εκανα και αλλο δεν θα εκανα επισκληριδιο.βεβαια υπαρχουν περιπτοσης που η επισκληριδιο ειναι αναγκαια κ καποιες αλλες φορες που οι γιτροι την κανουν χωρις να υπαρχη λογος.ειχε συμβει στην αδερφη μου της εκανε τ επισκληριδιο ουτε καν προλαβε να την πιαση κ γεννησε

84Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Κυρ Μαρ 13, 2011 11:27 pm

Ranou

Ranou
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
dinaki88 έγραψε:sas parathetw auto to post pou vrika edw
http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/79ed98396ddb22d1/b30e851df46a8f61/1b2b71e5dd15515b.html

Αυτή η μορφή αναλγησίας επιτυγχάνεται με ένεση αναισθητικού στο χώρο της σπονδυλικής στήλης που περιβάλει το νωτιαίο μυελό. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνει παράλυτη η γυναίκα. Μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να τραυματιστεί ελαφρά κάποιο νεύρο, αλλά και αυτό δεν έχει παρά ασήμαντες επιπτώσεις.

Το πλεονέκτημα της Επισκληριδίου είναι πως ενώ η γυναίκα διατηρεί την αίσθηση της αφής , ταυτόχρονα είναι απαλλαγμένη από τον πόνο για μια ελεγχόμενη περιοχή του σώματος της, η οποία ξεκινά από τα κάτω άκρα και φθάνει μέχρι κάτω από το διάφραγμα. Αυτό σημαίνει πως η γυναίκα δεν πονά κατά τις συσπάσεις, τις αισθάνεται όμως και μπορεί να «σπρώξει» αποτελεσματικά συμμετέχοντας με πολύ ενεργητικό τρόπο στον τοκετό. Αν χρειαστεί ο Μαιευτήρας να πραγματοποιήσει περινεοτομή για να διευκολύνει την έξοδο του εμβρύου δεν χρειάζεται παραπάνω αναλγησία. Επιπλέον αν για κάποιους λόγους (εμβρυϊκή δυσφορία, δυστοκία κ.ά.) αποφασισθεί να γίνει είτε εμβρυουλκία/σικιουλκία (βεντούζα) είτε Καισαρική τομή τότε η έγκυος είναι ουσιαστικά έτοιμη και δεν χρειάζεται παρά μόνο επιπλέον δόση φαρμάκου χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις.

Σε περίπτωση Καισαρικής τομής η αναλγητική δράση της Επισκληριδίου παρατείνεται για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μην πονά η γυναίκα.

Στα μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής συγκαταλέγεται κατ΄ αρχήν το γεγονός ότι είναι επεμβατική με την έννοια ότι επεμβαίνει ο Αναισθησιολόγος και αυτό αγχώνει λίγο περισσότερο την ασθενή. Ο σπάνιος ελαφρύς τραυματισμός ενός νεύρου ή της μήνιγγας μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή/και ζάλη. Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι μικρό τρέμουλο (όχι σπασμοί) ή και κνησμός. Κατά δεύτερο λόγο έχει βρεθεί ότι με την Επισκληρίδιος η αρτηριακή πίεση της γυναίκας πέφτει (γι΄ αυτό και χρησιμοποιείται στην προεκλαμψία!) προκαλώντας επιβράδυνση των καρδιακών παλμών του εμβρύου. Για να προληφθεί αυτό χορηγούνται ενδοφλεβίως υγρά στην γυναίκα πριν την αναισθησία. Έχουν υπάρξει μερικές μελέτες που δείχνουν πως υπάρχει αυξημένο ποσοστό Καισαρικής τομής μεταξύ των γυναικών που γεννούν με Επισκληρίδιος αναισθησία. Εικάζεται πως ο λόγος για αυτό είναι πως η Επισκληρίδιος δεν βοηθά την διαστολή του τραχήλου. Καθότι κάτι τέτοιο δεν έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου την καθιστούν τη λύση εκλογής στην πλειοψηφία των γυναικών. Παλιότερα ένα μειονέκτημα της επισκληριδίου ήταν ότι η ασθενής έπρεπε να μένει ακινητοποιημένη στο κρεβάτι. Σήμερα όμως με τη χρήση λεπτότερων καθετήρων μπορούν να μετακινούνται και να περπατάνε ( mobile epidural ).

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Επισκληρίδιος μπορεί να αντενδείκνυται όπως σε ασθενείς με ιστορικό επέμβασης, ανατομική ανωμαλία ή τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να χρειασθεί συνεννόηση του Μαιευτήρα, του Αναισθησιολόγου και του Ορθοπεδικού.

Τέλος η Επισκληρίδιος αργεί να δράσει (30΄-40΄) γι΄ αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τελικό στάδιο του τοκετού.

Ραχιαία Αναισθησία

Η μέθοδος αυτή μοιάζει πολύ με την Επισκληρίδιο, αλλά το φάρμακο αυτή τη φορά εισέρχεται στο υγρό που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό - εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Έχει τις ίδιες πιθανές επιπλοκές με την Επισκληρίδιο, έχει πολύ πιο γρήγορη δράση, αλλά επιδρά για πολύ λιγότερο χρόνο (90΄). Για το λόγο αυτό προτιμάται κυρίως για την Καισαρική τομή.

Συνδυασμένη Επισκληρίδιος & Ραχιαία Αναισθησία Η μέθοδος αυτή ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων μεθόδων. Έχει το πλεονέκτημα της άμεσης αναλγησίας της Ραχιαίας με την παρατεταμένη δράση της Επισκληριδίου.

Χρησιμοποιείται κατ΄ εξοχήν στην Καισαρική τομή.

Γενική Αναισθησία Η μέθοδος αυτή πολύ σπάνια χρησιμοποιείται στη Μαιευτική για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην της Καισαρικής τομής. Η γυναίκα πρέπει να έχει άδειο στομάχι για την αποφυγή εμετού και εισρόφησης. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος σοβαρής πνευμονικής λοίμωξης και δύσπνοιας. Εκτός από τις περιπτώσεις προγραμματισμένης Καισαρικής τομής όπου για λόγους ιατρικούς (αντένδειξη Επισκληριδίου/Ραχιαίας) ενδείκνυται η Γενική Αναισθησία υπάρχουν περιπτώσεις όπου υποκειμενικά μια ασθενής δεν θέλει για λόγους ψυχολογικούς να είναι ξύπνια κατά τη διάρκεια της Καισαρικής. Επίσης η Γενική Αναισθησία επειδή είναι εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική αποτελεί την μέθοδο εκλογής σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις όπου επιβάλλεται άμεση γέννηση του παιδιού (έντονη και παρατεταμένη βραδυκαρδία, πρόπτωση ομφαλίου λώρου, μεγάλη αιμορραγία). Ασφαλώς όταν ξυπνήσει η ασθενής νιώθει ζαλισμένη και αδύναμη καθώς είναι ακόμη υπό την επήρεια των αναισθητικών φαρμάκων, αλλά φυσικά δεν έχει πονέσει καθόλου ούτε και θυμάται τίποτε από την Καισαρική τομή. Γίνεται μάλλον εμφανές πως η Επισκληρίδιος, η Ραχιαία αναισθησία ή ο συνδυασμός και των δύο είναι η καλύτερη μέθοδος για την αποφυγή του πόνου στην Καισαρική τομή. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου επιβάλλεται η Γενική αναισθησία για λόγους ιατρικούς. Για το φυσιολογικό τοκετό οι περισσότερες μαιευτικές μονάδες προτείνουν και χρησιμοποιούν Επισκληρίδιο αναισθησία. Αν βέβαια η ασθενής προτιμά να «νιώσει» τον τοκετό όσο πιο φυσιολογικά γίνεται υπάρχουν πάντα οι εναλλακτικές μέθοδοι με προεξάρχουσα τη χορήγηση Πεθιδίνης ή άλλων συγγενών φαρμάκων σε συνδυασμό και με Entonox ή και τοπικής αναισθησίας. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες έχουν γεννήσει χωρίς καμία αναλγητική μέθοδο νιώθοντας λίγο ή και καθόλου πόνο.

Εν κατακλείδι σε περίπτωση όπου δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις η απόφαση για τη αναλγησία πρέπει να λαμβάνεται από τη μέλλουσα μητέρα πάντα μετά από ενημέρωσή της από τον Μαιευτήρα της και σε συνδυασμό με τις τεχνικές ευκολίες που παρέχονται από την Μαιευτική κλινική.
Χρήσιμο και αρκετά ενημερωτικό ποστ.Σε ευχαριστούμε που το παραθέτεις.

85Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Δευ Μαρ 14, 2011 12:02 am

Ranou

Ranou
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
vitrina έγραψε:και εγω εχω αγχωθει με αυτο το θεμα.επισκληριδιο η ολικη,καταρχην θα γεννησω στο ελενα και απο οτι ξερετε δυσκολο για επισκληριδιο,και κατα δευτερον μαλλον πρεπει να κανω καισαρικη θα ηθελα ολικη γιατι την φοβαμαι την επισκληριδιο.... Embarassed flower

Και εγώ στο Ελενα θα γεννήσω και ξέρω ότι δεν την προτιμάνε την επισκληρίδιο.Το θέμα είναι ότι ενω όλες θα θέλαμε να γεννήσουμε φυσιολογικά,μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορείς να ξέρεις τι θα προκύψει και ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.Για μένα εύχομαι να πάνε όλα καλα και μαμά και παιδί στο τέλος να είναι ασφαλή όποια μέθοδος και αν χρησιμοποιηθεί.Η μόνη μου ένσταση είναι οτι πολλοί γιατροί για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα σε βάζουν κατευθείαν χειρουργείο.....

86Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Δευ Μαρ 14, 2011 2:18 am

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Εγώ πάλι πήγα στην κλινική με πρόκληση γιατί ο μικρός δεν κατέβαινε την τελευταία εβδομάδα, και ενώ άντεξα 6 ώρες πρόκληση και τεχνητούς πόνους,χωρίς επισκληριδιο τελικα δεν την γλίτωσα και πήγα για καισαρική στην οποια μου έκανα επισκληριδιο ούτως ή άλλως. Όλα τα κουφά σε μένα δηλαδή

87Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 2:53 am

Bianca

Bianca
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Εγω ψέμματα δεν θα σας πω. Ειμαι στον 6ο μηνα και απο την ημερα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος, δεν βγαινει απο το μυαλο μου η στιγμη του τοκετου...Ειναι σαν εφιαλτης για μενα. Φοβαμαι απιστευτα πολυ τον πονο και νομιζω οτι δεν θα τα καταφερω...εχμ...να επιζησω...εχμ...Τεσπά εγω θα ζητησω επισκληριδιο απο την πρωτη στιγμη κιολας και μακαρι ο Θεος να μου δινει κουραγιο γιατι δεν ξερω τι θα αντιμετωπισω κι αν θα το αντεξω... Shocked Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 667478

88Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 6:28 am

cinderella

cinderella
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες..μακάρι να γεννούσαμε όλες όπως οι γιαγιές μας,στα σπίτια και εντελώς φυσικά,αλλά τεσπα!!Εγώ έκανα καισαρική στις δίδυμες και καισαρική στη Ραφαέλα.Ηδιαφορά ήταν στη νάρκωση..στη Ρία και στην Ελένη ο γιατρός δεν μπορούσε να μου κάνει επισκληρίδιο γιατί είχα βγάλει κάτι σπυριά στην πλάτη,που μου κατσικώθηκαν από την αρχή του β'τριμήνου.. έκανα,λοιπόν ολική νάρκωση(στον ορό μου την έβαλαν και νάνι νάνι εγώ Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 4872 )
Όλα καλά,ξυπνάω και άρχισαν τα όργανα......ε ρε τί πόνους τράβηξα δε λέγονται!!!δεν μπορούσα να κουνηθώ,μόνο κοιμόμουν.. είχα και τύψεις-νεύρα-πίκρα-απογοήτευση,που δεν άκουσα το κλάμα των μωρών μου...τα πόδια μου δεν τα ένιωθα και σηκώθηκα την 3η μέρα,παρακαλώ!!!Από τότε βλέπω ανάπηρους και προσκυνώ... Μετά από 2 χρόνια,το 2009(έγκυος στο 3ο μπισκοτάκι) αρχίζω κ συζητάω από τον 6ο!!μήνα με άλλο γιατρό,λόγω μετακόμισης για τη νάρκωση..χαλαρά επισκληρίδιο,μου λέει..εγώ από τη μια καταχάρηκα,που θα άκουγα κ θα ένιωθα το πλασματάκι μου,αλλά όσο περνούσε ο καιρός ο τρόμος με κυρίευσε!!"Θα μείνεις παράλυτη","θα πονά η μέση σου μια ζωή","θα πάθεις αλλεργία" και ό,τι άλλο θες άκουγα από συγγενείς...πελάγωσα και τρόμαξα..anyway,ο γιατρός ήταν τέλειος και μου έκλεισε ραντεβού με την προισταμένη του τμήματος,για να με καθυσηχάσει κ να μου λύσει κάθε απορία περί νάρκωσης..δεν πρόλαβα να πάω βέβαια γιατί γέννησα!!Με επισκληρίδιο,που ούτε που την κατάλαβα και άκουσα το κλαματάκι του νινιού μου,και το φίλησα,μύρισα,ακούμπησα!!!Μετά είχα τρέμουλο για 2 ώρες,αλλά περπάτησα χωρίς να νιώθω τον παραμικρό πόνο στις 4 ώρες μετά(ήταν νύχτα κ κοιμήθηκα....)
Βέβαια από τότε μια ενόχληση στη μέση την έχω,αλλά δε συγκρίνεται με τη γενική...
Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 667478 αν σας κούρασα....

89Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 6:40 am

μαμαμια

μαμαμια
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΖΗΤΗΣΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΜΑΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Κ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ Κ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ Κ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΜΑΤΑ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ...

90Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 9:59 am

nena1988

nena1988
Απο πριν μεινω εγκυος ελεγα οτι απο επιλογη μου θα κανω καισαρικη με ολικη ναρκωση να μην ακουω καταλαναινω τιποτα,οταν ομως εμεινα εγκυος αλλαξα γνωμη,αρχισα να σκεφτομαι τον φτ παρακολουθουσα μαθηματα ανωδυνου τοκετου,απο την αρχη ειχα ενημερωσει οτι θα κανω επισκληριδιο,ετε κανω καισαρικη ειτε φτ,τελικα σπασαν τα νερα μου 38η εβδομαδα πηγα στο νοσοκομειο 6.00 το πρωι με αβασταχτους πονους και μονο 2 διαστολη,μεχρι να με περιποιηθουν να μπω τοκογραφο ειχε παει 8 η ωρα και διαστολη μονο 3,τα ειδα ολα μου εκαναν επισκληριδιο και απο εκει και περα ολα ηταν τελεια,μου βαλαν και τεχνητους και κατα της 10.30 μου εκαναν και δευτερη δοση ειχα περιπου 8 διαστολη,11.05 γεννησα χωρις να καταλαβω τιποτα και παρολο που ειχα την επισκληριδιο εσπρωχνα προσποιητα και με 3 εξωθησεις βγηκε το αντρακι μου,ο γιατρος δεν το πιστευε ειχε ετοιμασει διπλα μου βεντουχα γιατι πιστευε οτι θα χρειαστε αφου με την επισκληριδιο δεν νιωθεις να σπρωξεις!Ολα πηγαν καλα,σηκωθηκα την επομενη μια ωρα αλλα ακομα δεν ενιωθα τελειως τα ποδια μου,στον διπλανο θαλαμο μια κοπελα σφαδαζε απο πονους ενω γεννουσε χωρις επισκληριδιο δεν θα ηθελα με τιποτα να περασω τετοιους πονους και δν θα τους αντεχα βασικα δεν το παιζω αντρακι,μετα που γεννησα οταν ειδα τη μαμα μου της ειπα μανουλα τωρα καταλαβα τους πονους που τραβηξες για να με γεννησεις! Laughing

http://panotourtestismamas.blogspot.com/

91Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 1:52 pm

elenitsa1987

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κι εγω ειμαι απο αυτες που ηθελα τοκετο εντελως φυσικο χωρις φαρμακα κτλ.Τελικα εφτασα να πηγαινω στη κλινικη σχεδον μπουσουλωντας απο τους πονους και μαλιστα νομιζα οτι γενναω και βιαζομουν κιολας(δε μπορουσα να δικαιολογησω τοσο πονο αλλιως!)...Με το που με πηρε μια μαια για να με ετοιμασει με χαιρετησε αρχικα και μου συστηθηκε και εγω της απαντησα pda pda(δηλαδη επισκληριδιο) !!!Αφου με εξετασανε ειδαν διαστολη 3 και καταλαβα τοτε οτι ο τοκετος δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση,σκεφτομουν μεσα μου οτι θα πεθανω απο το πονο πριν φτασω στο 10!!!Τελος παντων αφου μου εκανα εξετασεις αιματος μου κανανε μετα την επισκληριδιο και ολα καλα,τραγουδουσα γελουσα κτλ!!!με διαστολη 8 ομως περασε η δραση της και δεν αυξησανε τη δοση ε και εκει ειπα το θεο παναγιωτη...4 ωρες μαρτυριου μεχρι να γεννηθει η μπεμπα και μια ακομα πιο τραγικη που ακολουθησαν τα ραματα,οτι χειροτερο εχω ζησει,η γεννα δεν ηταν τιποτα μπροστα σε αυτα!Καλα ξεφυγα τελειως απο το θεμα.Εγω ψηφιζω επισκληριδιο μιας και το μονο αρνητικο ηταν οτι καθυστερησε 4 ωρες το τοκετο.Κατα τα αλλα καμια αλλη παρενεργεια.

92Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 2:07 pm

mariza

mariza
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
nena1988 έγραψε:Απο πριν μεινω εγκυος ελεγα οτι απο επιλογη μου θα κανω καισαρικη με ολικη ναρκωση να μην ακουω καταλαναινω τιποτα,οταν ομως εμεινα εγκυος αλλαξα γνωμη,αρχισα να σκεφτομαι τον φτ παρακολουθουσα μαθηματα ανωδυνου τοκετου,απο την αρχη ειχα ενημερωσει οτι θα κανω επισκληριδιο,ετε κανω καισαρικη ειτε φτ,τελικα σπασαν τα νερα μου 38η εβδομαδα πηγα στο νοσοκομειο 6.00 το πρωι με αβασταχτους πονους και μονο 2 διαστολη,μεχρι να με περιποιηθουν να μπω τοκογραφο ειχε παει 8 η ωρα και διαστολη μονο 3,τα ειδα ολα μου εκαναν επισκληριδιο και απο εκει και περα ολα ηταν τελεια,μου βαλαν και τεχνητους και κατα της 10.30 μου εκαναν και δευτερη δοση ειχα περιπου 8 διαστολη,11.05 γεννησα χωρις να καταλαβω τιποτα και παρολο που ειχα την επισκληριδιο εσπρωχνα προσποιητα και με 3 εξωθησεις βγηκε το αντρακι μου,ο γιατρος δεν το πιστευε ειχε ετοιμασει διπλα μου βεντουχα γιατι πιστευε οτι θα χρειαστε αφου με την επισκληριδιο δεν νιωθεις να σπρωξεις!Ολα πηγαν καλα,σηκωθηκα την επομενη μια ωρα αλλα ακομα δεν ενιωθα τελειως τα ποδια μου,στον διπλανο θαλαμο μια κοπελα σφαδαζε απο πονους ενω γεννουσε χωρις επισκληριδιο δεν θα ηθελα με τιποτα να περασω τετοιους πονους και δν θα τους αντεχα βασικα δεν το παιζω αντρακι,μετα που γεννησα οταν ειδα τη μαμα μου της ειπα μανουλα τωρα καταλαβα τους πονους που τραβηξες για να με γεννησεις! Laughing

Σου εκαναν 'ραχιαια'... (ή καπως ετσι λεγεται... δεν ειμαι σιγουρη) Η κανονικη, απλη, επισκληρηδιος δεν σε παραλυει απο τη μεση και κατω!! Αυτη εκανα εγω.... ηταν τελεια!! Εννοειται πως με επισκληρηδιο θα ξανακανω ολους τους πιθανους επομενους τοκετους και δεν το συζηταω!!!! Η εμπειρια ηταν θεϊκη!! Ενοιωσα τα παντα απλα δεν ποναγα... Ειχα μονο τις σφιξεις στα εξω γεννητικα οργανα που καταλαβαινα ποτε βαραγε ο δυνατος πονος... Τα ποδαρακια μου τα εννιωθα μια χαρα και οι ωθησεις γινανε με πληρη συναισθηση!!!! Ολες τις ωρες πριν το τελικο σταδιο ημουν μαζι με το αντρακι μου στον καρδιοτοκογραφο και συζηταγαμε ολα αυτα τα ομορφα... πως να ειναι αραγε το μωρακι μας, καναμε προβλεψεις, πειραζε ο ενας τον αλλον.. αν θα εχει τη μυτη μου, μη παρει τα ποδια σου και κατι τετοια χαζα.... μιλαγαμε, γελαγαμε και γενικα ηταν μια υπεροχη ΓΙΟΡΤΗ για εμενα!!!!!!! Συγχαρητηρια σε οποιον την ανακαληψε!!!! Να 'γιασει το χερι του.... χαχααααα...
Sorry κιολας, αλλα δεν αισθανομαι λιγοτερο μητερα απο καποια κοπελα που δεν εκανε επισκληρηδιο ή περισσοτερο μανουλα απο καποια που εκανε καισαρικη και ισως μαλλιστα με ολικη ναρκωση!!! Εχω ακουσει διαφορες αποψεις κατα καιρους και γι' αυτο το λεω!!
Η γνωμη μου ειναι οτι καθε κοπελα ΑΝ εχει την επιλογη για κατι που την αφορα τοοοσο πολυ τοτε καλως πραττει για τον εαυτο της ο,τι επιλεγει!!

93Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Πεμ Μαρ 17, 2011 2:15 pm

mariza

mariza
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
elenitsa1987 έγραψε:Κι εγω ειμαι απο αυτες που ηθελα τοκετο εντελως φυσικο χωρις φαρμακα κτλ.Τελικα εφτασα να πηγαινω στη κλινικη σχεδον μπουσουλωντας απο τους πονους και μαλιστα νομιζα οτι γενναω και βιαζομουν κιολας(δε μπορουσα να δικαιολογησω τοσο πονο αλλιως!)...Με το που με πηρε μια μαια για να με ετοιμασει με χαιρετησε αρχικα και μου συστηθηκε και εγω της απαντησα pda pda(δηλαδη επισκληριδιο) !!!Αφου με εξετασανε ειδαν διαστολη 3 και καταλαβα τοτε οτι ο τοκετος δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση,σκεφτομουν μεσα μου οτι θα πεθανω απο το πονο πριν φτασω στο 10!!!Τελος παντων αφου μου εκανα εξετασεις αιματος μου κανανε μετα την επισκληριδιο και ολα καλα,τραγουδουσα γελουσα κτλ!!!με διαστολη 8 ομως περασε η δραση της και δεν αυξησανε τη δοση ε και εκει ειπα το θεο παναγιωτη...4 ωρες μαρτυριου μεχρι να γεννηθει η μπεμπα και μια ακομα πιο τραγικη που ακολουθησαν τα ραματα,οτι χειροτερο εχω ζησει,η γεννα δεν ηταν τιποτα μπροστα σε αυτα!Καλα ξεφυγα τελειως απο το θεμα.Εγω ψηφιζω επισκληριδιο μιας και το μονο αρνητικο ηταν οτι καθυστερησε 4 ωρες το τοκετο.Κατα τα αλλα καμια αλλη παρενεργεια.

Και γιατι δεν σου εκαναν επαναληπτικη δοση?????????????????????????????
Κι εμενα τελειωσε η επιδραση και μου εκαναν 2 ακομα φορες επαναληψη δοσης... (αργουσε πολυ το μπιμπινι μου και ερχοταν και στραβα!!!) Μου ειχαν εξ αρχης ενα καθετηρα (παρα πολυ λεπτο σωληνακι) στη μεση που κατεληγε στον ωμο μου σε μια συριγγα, χωρις βελονα, με αναισθητικο και οταν αρχιζαν παλι να γινονται αβασταχτοι οι πονοι το ελεγα στη μαια και μου επαναλαμβανε τη δοση!!! Γιατι σε αφησαν πονας και μαλιστα στο τελευταιο σταδιο???? ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΠΩ ΠΩΩΩΩΩ.... ουτε να το φανταζομαι δεν θελω!!!! Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 534787

94Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 Empty Απ: Επισκληρίδιο ή όχι? Παρ Μαρ 18, 2011 12:42 am

elenitsa1987

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
mariza έγραψε:
elenitsa1987 έγραψε:Κι εγω ειμαι απο αυτες που ηθελα τοκετο εντελως φυσικο χωρις φαρμακα κτλ.Τελικα εφτασα να πηγαινω στη κλινικη σχεδον μπουσουλωντας απο τους πονους και μαλιστα νομιζα οτι γενναω και βιαζομουν κιολας(δε μπορουσα να δικαιολογησω τοσο πονο αλλιως!)...Με το που με πηρε μια μαια για να με ετοιμασει με χαιρετησε αρχικα και μου συστηθηκε και εγω της απαντησα pda pda(δηλαδη επισκληριδιο) !!!Αφου με εξετασανε ειδαν διαστολη 3 και καταλαβα τοτε οτι ο τοκετος δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση,σκεφτομουν μεσα μου οτι θα πεθανω απο το πονο πριν φτασω στο 10!!!Τελος παντων αφου μου εκανα εξετασεις αιματος μου κανανε μετα την επισκληριδιο και ολα καλα,τραγουδουσα γελουσα κτλ!!!με διαστολη 8 ομως περασε η δραση της και δεν αυξησανε τη δοση ε και εκει ειπα το θεο παναγιωτη...4 ωρες μαρτυριου μεχρι να γεννηθει η μπεμπα και μια ακομα πιο τραγικη που ακολουθησαν τα ραματα,οτι χειροτερο εχω ζησει,η γεννα δεν ηταν τιποτα μπροστα σε αυτα!Καλα ξεφυγα τελειως απο το θεμα.Εγω ψηφιζω επισκληριδιο μιας και το μονο αρνητικο ηταν οτι καθυστερησε 4 ωρες το τοκετο.Κατα τα αλλα καμια αλλη παρενεργεια.

Και γιατι δεν σου εκαναν επαναληπτικη δοση?????????????????????????????
Κι εμενα τελειωσε η επιδραση και μου εκαναν 2 ακομα φορες επαναληψη δοσης... (αργουσε πολυ το μπιμπινι μου και ερχοταν και στραβα!!!) Μου ειχαν εξ αρχης ενα καθετηρα (παρα πολυ λεπτο σωληνακι) στη μεση που κατεληγε στον ωμο μου σε μια συριγγα, χωρις βελονα, με αναισθητικο και οταν αρχιζαν παλι να γινονται αβασταχτοι οι πονοι το ελεγα στη μαια και μου επαναλαμβανε τη δοση!!! Γιατι σε αφησαν πονας και μαλιστα στο τελευταιο σταδιο???? ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΠΩ ΠΩΩΩΩΩ.... ουτε να το φανταζομαι δεν θελω!!!! Επισκληρίδιο ή όχι? - Σελίδα 4 534787
Πραγματικα κι εγω την ιδια απορια εχω!!!Παντως τους πονους της γεννας τους εχω ξεχασει(οπως μου ελεγαν ολοι)αλλα των ραματων οχι ηταν το χειροτερο!!!Αλλα το αποτελεσμα τα ξεπερναει ολα!!!!Ευχομαι ολα τα παιδακια να ειναι παντα χαμογελαστα και κανενα να μην ειναι ποτε δυστυχισμενο!(καλα εχω γινει υπερευαισθητη απ οταν εγινα μαμα!!!!)

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις