26 Απ: ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ Τετ Δεκ 14, 2011 12:32 am
litsakos
Πρωταγωνιστής!!
γεωργία02/07/10 έγραψε:ο μικρός μας είναι 17 μηνών. Λέει μαμα μαμ μπαμπά, και γιαγιά. Αν εξαιρέσεις το μαμα και το μαμ, που ξέρει να τα ξεχωρίζει και που αναφέρονται, το μπαμπα και το γιαγια δεν είμαι σίγουρη ότι ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά. Καταλαβαίνει όμως σχεδόν τα πάντα. Φέρε αυτό, δώσε εκείνο, σήκωσε το, βάλτο μέσα, πάνε στο μπαμπά, οχι, μη, ελα, φύγε, σήκω, κάτσε. Και γενικά ακόμα και όταν του εξηγώ πχ. μην το κάνεις αυτό γιατι θα κάνεις μπουπ, ή περίμενε γιατί... και άλλα δείχνει ότι με καταλαίνει. Τι εννοείτε όμως όταν λέτε να του μιλάμε συνέχεια. Εγω προσπαθώ αλλά όταν βλέπει ότι δεν καταλαβαίνει τι του λέω. πχ. τι έκανα την μέρα μου, που είναι ο μπαμπας κ.α. γυρνάει το κεφάλι. Όσες προσπάθειες και να έκανα με τα βιβλία δεν τα θέλει, με το που τον παίρνω αγκαλιά για να του διαβάσω, θέλει να γυρνάει τις σελίδες να τα τρώει και να τα σχίζει, αυτα με το σκληρο εξώφυλλο τα βάζει στο στόμα, όταν του τα παίρνω και τον μαλωνω, θυμώνει και θέλει να το πετάξει στο πάτωμα. Εσεις πως τους διαβάζετε βιβλία, έχω προσπαθήσει και με ήχους και με χρώματα, αλλά τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Προσπαθώ 5 μήνες τώρα αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να μιλήσει, ενώ περπάτησε 9,5 μηνών, όλα τα άλλα τα έκανε αργά δεν χαιρετάει πάντα όταν τον χαιρετάνε, ενω ξέρει να χτυπάει παλαμάκια, δεν το κάνει όταν του λές, άργησε να δείξει 14 μηνών. Ενώ γυρνούσε το κεφάλι του σε αυτό που ήθελε αγανάκτησα μέχρι να δω αυτόν το δείκτη να τεντώνεται. Της αδερφής μου είναι 11,5 μηνών και τα κάνει όλα, μεχρι και μπανάνα ξεφλουδίζει και τρώει, λέει ήδη πέντε λέξεις και χαιρετάει και χτυπάει παλαμάκια και στέλνει φιλάκια. Τι να κάνω; Τι κάνω λάθος; Α! να πω ότι λέει πάρα πολλές συλαβές (ντα,ντι,βα,πα,λα,γκε κ.α.) πολλές φορές στα παιχνίδια του ή με κοιτάει με νόημα και τα λέει, ξέρω ότι κάτι θέλει να μου εκείνη την στιγμή αλλά δεν βγάζει κανένα νόημα. PLEASE HELP
Μηπως τον πιεζεις? Ισως γι αυτο αντιδρα ετσι με το διαβασμα. Αστον ησυχο Και μην συγκρινεις με αλλα παιδιακια το δικο σου. Μεχρι και τα 3 μπορει να μην μιλαει κανονικα. Ουτε καν τα αδερφακια δεν εχουν τον ιδιο ρυθμο -το βλεπω και στα παιδια μου,με διαφορετικους χρονους τα κανουν σχεδον ολα. Οσο για τον δεικτη,να δειξει με το δαχτυλο ο γιος μου το εκανε αυτο πολυ μεγαλυτερος απο τον δικο σου.Η κορη μου απο νωρις.Αυτο απο μονο του δεν σημαινει κατι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την litsakos στις Τετ Δεκ 14, 2011 12:35 am, 1 φορά