Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
224 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 224 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 5]

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:οι 4 μερες που δεν εχεις διπλα σου το μωρο επι 24ωρου βασεως δε σε κανουν λιγοτερο καλη και στοργικη μανα.μετα τι κανεις αφου φυγεις απο το μαιευτηριο.
Κανεις δεν μιλησε για το πόσο καλη και στοργικη μανα εισαι, ή οτι οσες δεν ειχαν rooming-in ειναι λιγοτερο καλες. Κι εννοειται οτι αν δεν μπορεις να σηκωθεις απο το κρεβατι, δεν εμπιστευεσαι τον εαυτο σου να φροντισεις το μωρο.
Το μονο που ειπωθηκε ειναι οτι ειναι φυσιολογικοτερο για το μωρο να ειναι μαζι με τη μαμα του απο το πρωτο λεπτο. Ουτε εγω ειχα rooming-in, σε κανενα απο τα δυο μωρα, δεν με κανει λιγοτερο ικανη μανα. Αλλά το σωστο να λεγεται. Και, ναι, βοηθάει περισσοτερο στο θηλασμο.
Μη μπουμε στη διαδικασια να συγκρινουμε μητρικες ικανοτητες διοτι πρωτον, ΔΕΝ αναφερθηκε κατι τετοιο, και δευτερον ειναι ουτως ή άλλως ασκοπο.
Κυριως ομως το θεμα αναρτηθηκε για να ξερουμε οτι ΟΠΟΙΑ πολιτικη και να εχει το μαιευτηριο, το rooming-in ειναι δικαιωμα της μανας και του παιδιου, και δεν μπορει να το αρνηθει η κλινικη.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
μπεμπινι 1 έγραψε:οι 4 μερες που δεν εχεις διπλα σου το μωρο επι 24ωρου βασεως δε σε κανουν λιγοτερο καλη και στοργικη μανα.μετα τι κανεις αφου φυγεις απο το μαιευτηριο.
Κανεις δεν μιλησε για το πόσο καλη και στοργικη μανα εισαι, ή οτι οσες δεν ειχαν rooming-in ειναι λιγοτερο καλες. Κι εννοειται οτι αν δεν μπορεις να σηκωθεις απο το κρεβατι, δεν εμπιστευεσαι τον εαυτο σου να φροντισεις το μωρο.
Το μονο που ειπωθηκε ειναι οτι ειναι φυσιολογικοτερο για το μωρο να ειναι μαζι με τη μαμα του απο το πρωτο λεπτο. Ουτε εγω ειχα rooming-in, σε κανενα απο τα δυο μωρα, δεν με κανει λιγοτερο ικανη μανα. Αλλά το σωστο να λεγεται. Και, ναι, βοηθάει περισσοτερο στο θηλασμο.
Μη μπουμε στη διαδικασια να συγκρινουμε μητρικες ικανοτητες διοτι πρωτον, ΔΕΝ αναφερθηκε κατι τετοιο, και δευτερον ειναι ουτως ή άλλως ασκοπο.
Κυριως ομως το θεμα αναρτηθηκε για να ξερουμε οτι ΟΠΟΙΑ πολιτικη και να εχει το μαιευτηριο, το rooming-in ειναι δικαιωμα της μανας και του παιδιου, και δεν μπορει να το αρνηθει η κλινικη.

Αυτο ακριβως Smile

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
οπως ειπες γνωμες λεμε αλλα δυστηχως βλεπω οτι σε καποιες απο εσας τις "πρωταγονιστριες"δεν αρεσει να λεμε κατι διαφορετικο αλλα να συμφωνουμε μαζι σας.λυπαμε,δε συμφωνω μαζι σου και με κανα 2 ακομα που παρουσιαζεστε σαν φωτεινοι παντογνωστες

Neni

Neni
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγώ δεν θα σου πω την γνώμη μου baby-m, (ούτε την γνώμη της μαμάς μου, της θείας μου, της γειτόνισσας κλπ…γενικά οι γνώμες είναι συχνά άχρηστες).Θα σε παροτρύνω μόνο να διαβάσεις άρθρα και μελέτες ειδικών για το πώς νιώθει το νεογνό τις πρώτες ώρες και μέρες μετά την γέννηση. Και στην συνέχεια καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να βρεθείς σε μια αίθουσα νεογνών κάποιου νοσοκομείου, να δεις με τα μάτια σου τα μωράκια πόσο καλά περνάνε με μια αγχωμένη μαία της βάρδιας. Ίσως τότε το να ξεκουραστείς και να δεχτείς επισκέπτες, σου φανεί όχι απλώς άχρηστο, αλλά και εντελώς άσχετο με την όλη διαδικασία και το θαύμα της γέννας.

Με το καλό ότι και να αποφασίσεις! ...εσύ είσαι η μάνα του και κανείς άλλος.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:οπως ειπες γνωμες λεμε αλλα δυστηχως βλεπω οτι σε καποιες απο εσας τις "πρωταγονιστριες"δεν αρεσει να λεμε κατι διαφορετικο αλλα να συμφωνουμε μαζι σας.λυπαμε,δε συμφωνω μαζι σου και με κανα 2 ακομα που παρουσιαζεστε σαν φωτεινοι παντογνωστες

Ολες γνωμες λεμε...αν νιωθεις οτι υπονοησα οτι εισαι κακη μανα επειδη δεν επραξα οπως εσυ με τα παιδια μου,ειναι δικο σου θεμα,οχι δικο μου. Ειπα την γνωμη μου, ημουν ξεκαθαρη, δεν εθιξα καποια, εσυ γιατι ενιωσες οτι θιχτηκες? Που σε πειραζει ακριβως οτι μια αλλη μαμα ηθελε να εχει τα παιδια της μαζι γιατι αυτο πιστευει οτι ηταν καλυτερο γι αυτα? Για τα δικα μου παιδια αυτο εκρινα οτι ηταν το καλυτερο. Ποιο το προβλημα ακριβως?

Την προσπερναω την ειρωνεια σου...

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:οπως ειπες γνωμες λεμε αλλα δυστηχως βλεπω οτι σε καποιες απο εσας τις "πρωταγονιστριες"δεν αρεσει να λεμε κατι διαφορετικο αλλα να συμφωνουμε μαζι σας.λυπαμε,δε συμφωνω μαζι σου και με κανα 2 ακομα που παρουσιαζεστε σαν φωτεινοι παντογνωστες
Κοιτα, χωρις διαθεση ειρωνιας, οι γνωμες όλες ειναι σχετικες. Σου ειπε καμια οτι η γνωμη σου ειναι λαθος? Εγω ειδα οτι μπηκες σε μια διαθεση "συγκρισης" για το ποια ειναι η καλυτερη μανα, και με απλα λογια σου ειπα οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα!
Δεν συμφωνεις μαζι μου σε ποιο σημειο ακριβως? Στο οτι αν θελεις το μωρο σου στο ιδιο δωματιο μπορεις να το παρεις, ανεξαρτητως πολιτικης της κλινικης? Ή στο οτι αν δεν θελεις μπορεις να μην το πάρεις και κανεις δεν θα σου πει οτι εισαι κακια μανα? Ή στο οτι το να ειναι το λεχουδι 24 ωρες το 24ωρο με τη μανα του ειναι καλυτερο απο το να ειναι 5 ωρες? Ή στο οτι βοηθάει στο θηλασμο?

Στο ξαναλεω, δεν μπαινω σε κατασταση συγκρισης. Ουτε εγω εφηρμοσα το ρουμινγκ-ιν. Το βρηκα πιο ευκολο για μενα να εχουν το μωρο στο θαλαμο. σαφως και δεν του δημιουργησε προβληματα. Αλλά γιατι διαφωνεις με οσοες θελουν να το εχουν διπλα τους και μειωνεις την επιλογη τους αυτη?

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Nena στις Κυρ Δεκ 18, 2011 2:30 am, 1 φορά

trilly

trilly
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Neni έγραψε:Εγώ δεν θα σου πω την γνώμη μου baby-m, (ούτε την γνώμη της μαμάς μου, της θείας μου, της γειτόνισσας κλπ…γενικά οι γνώμες είναι συχνά άχρηστες).Θα σε παροτρύνω μόνο να διαβάσεις άρθρα και μελέτες ειδικών για το πώς νιώθει το νεογνό τις πρώτες ώρες και μέρες μετά την γέννηση. Και στην συνέχεια καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να βρεθείς σε μια αίθουσα νεογνών κάποιου νοσοκομείου, να δεις με τα μάτια σου τα μωράκια πόσο καλά περνάνε με μια αγχωμένη μαία της βάρδιας. Ίσως τότε το να ξεκουραστείς και να δεχτείς επισκέπτες, σου φανεί όχι απλώς άχρηστο, αλλά και εντελώς άσχετο με την όλη διαδικασία και το θαύμα της γέννας.

Με το καλό ότι και να αποφασίσεις! ...εσύ είσαι η μάνα του και κανείς άλλος.

ακριβως αυτο. καπως ετσι πηρα κι εγω την αποφαση μου.

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
λιτσακο λες οτι δεν πηγες στο μαιευτηριο για αναψυχη ουτε για δημοσιες σχεσεις.καμια δεν παει για τα παραπανω η κανω λαθος?λες να ξεκουραστεις θα θελεις για καιρο μετα.ναι,αλλο ομως να εισαι 2-3 ωρες πριν σφαγμενη και αλλο μετα απο 2-3 μερες που θρεφει το σωμα.ορους βαζεις αν εισαι σε σουιτα και οχι σε 3-4-6κλινο δωματιο,στα μικροβια τι κανεις,λες στοπ?γιατροι και μαιες αποστηρωνονται.με το θηλασμο εισαι απολυτη χωρις να λαμβανεις υποψη οτι ολα τα σωματα δεν ειναι το ιδιο και δε μπορεις να ακυρωνεις μαιες και γιατρους επιδη εσυ και η μαια σου πραξατε διαφορετικα.δεν ειρωνευομαι καμια.μην εισαι απολυτη και μη προσπαθεις να επιβαλλεις.πες αυτο που θες και ασε την αλλη να αποφασισει μονη της.οσο για το αν ειμαι καλη μανα δεν το εθιξα ετσι ουτε συγκρινα αλλα θεωρω πως ειμαι τελεια οπως οι περισοτερες μανουλες

trilly

trilly
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δεν νομιζω οτι πρεπει να διαφωνουμε για το αν μια μανα που ειχε μαζι της το μωρο της ειναι καλη μανα και η αλλη οχι. εχει ξαναγινει αυτο στο φορουμ με τον θηλασμο. αυτη που θηλασε ειναι καλυτερη απο αυτην που δεν θηλασε. ελεος. η κοπελα στην τελικη ζητησε την γνωμη απο κοπελες που το εκαναν και ειχαν την εμπειρια. ας μην διαφωνουμε μερες που ειναι και καλο ειναι να μην πεταγονται υποννοουμενα. χαλαει το κλιμα χωρις λογο.

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
trilly έγραψε:δεν νομιζω οτι πρεπει να διαφωνουμε για το αν μια μανα που ειχε μαζι της το μωρο της ειναι καλη μανα και η αλλη οχι. εχει ξαναγινει αυτο στο φορουμ με τον θηλασμο. αυτη που θηλασε ειναι καλυτερη απο αυτην που δεν θηλασε. ελεος. η κοπελα στην τελικη ζητησε την γνωμη απο κοπελες που το εκαναν και ειχαν την εμπειρια. ας μην διαφωνουμε μερες που ειναι και καλο ειναι να μην πεταγονται υποννοουμενα. χαλαει το κλιμα χωρις λογο.
με ολη τη καλη διαθεση και συγνωμη αλλα δε θα συμφωνησω με κατι που διαφωνω λογω ημερων.και παλι συγνωμη!

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
trilly έγραψε:δεν νομιζω οτι πρεπει να διαφωνουμε για το αν μια μανα που ειχε μαζι της το μωρο της ειναι καλη μανα και η αλλη οχι.
Δεν ειπώθηκε πουθενα αυτο, μεχρι τη στιγμη που το ανεφερε το μπεμπινι.
Εννοειται πως δεν τιθεται τετοιο θεμα. Απλά, μερικές φορές, όσες μανουλες δεν έκαναν κάτι που θεωρειται "φυσιολογικο" (πχ θηλασμος, φυσιολογικος τοκετος, ρουμινγκ-ιν) νιωθουν (ή τις εχουν κάνει να νιωθουν) ενοχές που για τον Α ή Β λόγο προτιμησαν/αναγκαστηκαν να μη θηλάσουν/κανουν καισαρικη/μην εχουν ρουμ-ιν. Αυτές οι ενοχές προκαλουν αντιδράσεις προς όλες τις υπόλοιπες μαμαδες που έπραξαν το φυσιολογικο (δεν αναφερομαι σε σωστο ή λάθος, να μην μπερδευτουμε).
Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει το οτι να ειναι το μωρο με τη μανα του ειναι καλυτερο απο το να μην ειναι. Αυτο ειναι μια αντικειμενικη αληθεια, ασχετως αν εγω δεν το εφηρμοσα διοτι ημουν εξαντλημενη απο 20 ωρες φυσιολογικό τοκετο ή σε κατασταση κατατονιας απο την καισαρική ή σε επιλοχειο καταθλιψη ή επειδη απλα δεν με βόλευε. Ίσως καποιοι λόγοι φαινονται πιο "σοβαροι" από τους άλλους, αλλά δεν εχει σημασία. Κάθε μαμα προσπαθει να κάνει το καλυτερο για το παιδακι της - το να μην εφαρμοσω όμως το ρουμ-ιν επειδη ενεπιπτα σε κάποιον απο τους παραπάνω λόγους δεν ειναι το ιδιο με το να μην το εφαρμοσω επειδη πιστευω οτι δεν ειναι καλο.

Το θεμα ειναι να αναγνωρίζουμε ποια κατάσταση ειναι καλύτερη, ασχετως αν εμεις την εφαρμοσαμε ή οχι. Για τις νέες μαμάδες. Χωρίς να υποννοουμε οτι μπαινουμε σε συγκριση καλυτερης/χειροτερης μαμας. Και το ξαναλεω, σε αυτο το τοπικ ΔΕΝ επεσε καμια συγκριση μεχρι το συγκεκριμενο ποστ που προανεφερα.

trilly

trilly
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
trilly έγραψε:δεν νομιζω οτι πρεπει να διαφωνουμε για το αν μια μανα που ειχε μαζι της το μωρο της ειναι καλη μανα και η αλλη οχι.
Δεν ειπώθηκε πουθενα αυτο, μεχρι τη στιγμη που το ανεφερε το μπεμπινι.
Εννοειται πως δεν τιθεται τετοιο θεμα. Απλά, μερικές φορές, όσες μανουλες δεν έκαναν κάτι που θεωρειται "φυσιολογικο" (πχ θηλασμος, φυσιολογικος τοκετος, ρουμινγκ-ιν) νιωθουν (ή τις εχουν κάνει να νιωθουν) ενοχές που για τον Α ή Β λόγο προτιμησαν/αναγκαστηκαν να μη θηλάσουν/κανουν καισαρικη/μην εχουν ρουμ-ιν. Αυτές οι ενοχές προκαλουν αντιδράσεις προς όλες τις υπόλοιπες μαμαδες που έπραξαν το φυσιολογικο (δεν αναφερομαι σε σωστο ή λάθος, να μην μπερδευτουμε).
Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει το οτι να ειναι το μωρο με τη μανα του ειναι καλυτερο απο το να μην ειναι. Αυτο ειναι μια αντικειμενικη αληθεια, ασχετως αν εγω δεν το εφηρμοσα διοτι ημουν εξαντλημενη απο 20 ωρες φυσιολογικό τοκετο ή σε κατασταση κατατονιας απο την καισαρική ή σε επιλοχειο καταθλιψη ή επειδη απλα δεν με βόλευε. Ίσως καποιοι λόγοι φαινονται πιο "σοβαροι" από τους άλλους, αλλά δεν εχει σημασία. Κάθε μαμα προσπαθει να κάνει το καλυτερο για το παιδακι της - το να μην εφαρμοσω όμως το ρουμ-ιν επειδη ενεπιπτα σε κάποιον απο τους παραπάνω λόγους δεν ειναι το ιδιο με το να μην το εφαρμοσω επειδη πιστευω οτι δεν ειναι καλο.

Το θεμα ειναι να αναγνωρίζουμε ποια κατάσταση ειναι καλύτερη, ασχετως αν εμεις την εφαρμοσαμε ή οχι. Για τις νέες μαμάδες. Χωρίς να υποννοουμε οτι μπαινουμε σε συγκριση καλυτερης/χειροτερης μαμας. Και το ξαναλεω, σε αυτο το τοπικ ΔΕΝ επεσε καμια συγκριση μεχρι το συγκεκριμενο ποστ που προανεφερα.

το ξερω. και συμφωνω με οσα λες.

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κοριτσια τι λεω?αυτο ακριβως,οτι μανα του εισαι ειτε το εχεις διπλα σου ειτε οχι,μιλω για το μαιευτηριο.γιατι το πιασατε απο'δω και το φτασατε στη τουρκια?που ειναι η παρερμηνια?θα τρελαθουμε?

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:
κοριτσια τι λεω?αυτο ακριβως,οτι μανα του εισαι ειτε το εχεις διπλα σου ειτε οχι,μιλω για το μαιευτηριο.γιατι το πιασατε απο'δω και το φτασατε στη τουρκια?που ειναι η παρερμηνια?θα τρελαθουμε?
Το οτι το αναφερεις φαινεται σαν να εχει ηδη ειπωθει κάπου και απλα δημιουργει εσφαλμένες εντυπώσεις στους επόμενους που διαβαζουν το τοπικ. Κάποιος πχ που θα διαβασει μονο το δικο σου ποστ σαν τελευταιο, θα νομιζει οτι η γενικη άποψη στο τοπικ ειναι οτι οσες δεν ειχα ρουμ-ιν ειναι κακες μανες. Δεν σε κατηγορω, ουτε λεω οτι φταις για κάτι, ισα ισα συμφωνουμε ολες με την παραπανω δηλασή σου.
Εχει ξαναγινει αυτο σε άλλα θεματα, γιαυτο ισως το ψειρισαμε περισσοτερο, και μαλιστα ειναι πολύ καλη αφορμη για να ξεκινησουν ομηρικοι φορουμ-καυγαδες.

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
οχι ρε παιδια απο που το πιασαμε και που εφτασε?καμια σχεση.δεν ειπα καμια μαμα κακια, αντιθετα,κανε αυτο που νοιωθεις οπως το νοιωθεις την ωρα που το νοιωθεις.ποια ειμαι εγω που θα κρινω και θα κατακρινω αλλες μανουλες?καλο ειναι να διαβαζουμε και πιο πισω τι εχει ειπωθει.

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
μπεμπινι 1 έγραψε:οχι ρε παιδια απο που το πιασαμε και που εφτασε?καμια σχεση.δεν ειπα καμια μαμα κακια, αντιθετα,κανε αυτο που νοιωθεις οπως το νοιωθεις την ωρα που το νοιωθεις.ποια ειμαι εγω που θα κρινω και θα κατακρινω αλλες μανουλες?καλο ειναι να διαβαζουμε και πιο πισω τι εχει ειπωθει.
και το λεω γιατι την εχω πατησει,απαντησα χωρις να εχω διαβασει τα προηγουμενα και με πηρε ο κατηφορος,προς θεου!

xara

xara
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγω τα 2 πρωτα αγορια δεν τα ειχα μαζι γιατι δεν υπηρχε τοτε rooming in στο μητερα, αλλα την κορουλα μου την ειχα μαζι.Ηταν απο τις καλυτερες εμπειριες της ζωης μου.Μαλιστα την τριτη ημερα επρεπε να ηταν στην λαμπα κ μου ελειπε αφανταστα.
Εντωμεταξυ ακουγα τα αλλα που εκλαιγαν στον θαλαμο κ στεναχωριομουν.Να φανταστειτε οτι την πηρα βραχνιασμενη, ποιος ξερει ποσες ωρες εκλαιγε μοναχουλι του.
Σας το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γιαυτο, επειδη ολες την εχουμε πατησει ετσι, κι επειδη μεχρι να διορθωθει και να εξηγηθει κατι που εχει ειπωθει εχει ηδη ξεσπασει καυγας ανευ προηγουμενου, γιαυτο το αναλυσαμε περισσοτερο...
Wink

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
το καταλαβα ειμαι παθουσα ειδικα στις αρχες που δεν σκαμπαζα τι γινοταν και αρπαχτηκα με μια κοπελα αλλα της ζητησα συνωμη και με πμ και τωρα δημοσια,ντινακι ΣΥΓΜΩΜΗ,και συγνωμη για το ασχετο του θεματος

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγω γεννησα στο γενικο νοσοκομειο Αγιου Νικολαου...οταν γεννησα ημουν τελειως ασχετη,δε γνωριζα οτιτα μωρα τα κρατουν σε θαλαμους νεογνων οι μαιες,δεν το φανταζομουν καν...ειχα νοσηλευτει πιο πριν με συσπασεις και ειχα δει πως οι μαμαδες ειχαν τα μωρα μαζι τους.Ετσι εγινε και με μενα...φυσικα χρειαστηκα βοηθεια και απο τις μαιες και απο τους δικους μου γιατι εκανα καισαρικη και ποναγα φοβερα οταν ηταν να ανασηκωθω λιγο απο το κρεβατι.Ηταν κουραστικο.Ισως τωρα που γνωριζω, αν μπορουσα να διαλεξω, να επελεγα να το κρατουσαν σε ενα θαλαμο νεογνων τη νυχτα να κοιμηθω λιγο και να ξεκουραστω.Παντως ειχε ενα θετικο:μπηκα απο την αρχη στη διαδικασια φροντιδας του μωρου...γυρισαμε σπιτι και ξεραμε τα παντα.Η ξαδελφη μου που γεννησε σε ιδιωτικο στην Αθηνα,γυρισε σπιτι και ειχε κατααγχωθει γιατι ενιωθε ανετοιμη να το περιποιηθει.Το μονο οντως απαραδεκτο ηταν η διπλανη και οι επισκεψεις της:θα σας τα πω να γελασετε...τωρα γελω βεβαια γιατι κεινες τις μερες ηταν να αρπαξω καραμπινα και να τους καθαρισω ολους...αυτη εκανε προγραμματισμενη καισαρικη 1 μερα μετα απο μενα.Πριν γεννησει (πριν καν την παρουν οι νοσηλευτες για το χειρουργειο) ειχαν εμφανιστει πρωι πρωι στους διαδρομους και στο θαλαμο μας περι τα 20 ατομα με καμερες,κινητα,φωτογραφικες μηχανες και ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ (ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!!!!!!!!).Μετα που γεννησε πρεπει να την επισκεπτονταν περιπου τα 30 ατομα ημερησιως μεχρι να παρω το εξιτηριο μου.Φανταζεστε τι γινοταν!!!!Θηλαζα και κοιταζαν ανδρες γυναικες σαν να βλεπαν κανενα θεαμα!!!Αυτη δεν ειχε κατεβασει γαλα και παρολο το σπασιμο που μου προκαλουσε η ολη συμπεριφορα της,την λυπομουν οχι γιατι δε θηλαζε φυσικα,αλλα γιατι την ειχαν κατααγχωσει το σκυλολοΪ της που μετραγαν τα mg στο μπουκαλι που ηπιε το μωρο και ποσες σταγονες εβγαζε απο το στηθος.Σε καποια φαση που ειχε βγει εξω δεν αντεξα:γυρισα στη μανα της και ειπα:"Με ολο το θαρρος,μη μιλατε στην κοπελα ολο γι'αυτο το θεμα, τη βλεπετε που στενοχωριεται,ειμαστε στο 2008,το μωρακι πινει γαλατακι απο το μπουκαλι,δεν μενει νηστικο,αφηστε τη να ηρεμησει,γιατι ειναι ο,τι χειροτερο να κλαιει και να αγχωνεται τωρα".Και ξερετε τι μου απαντησε η π.....;;;"Ε και το δικο σου πειναει,γιατι μπορει να το θηλαζεις αλλα κλαιει και ξυπνα συντομα"
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ,ΘΗΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΒΥΖΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ,ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΟΥΝ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ,ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥς ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΖΩΟΝ ΤΟ ΟΡΘΙΟ...σε καποια φαση αρχισα να δειχνω τη δυσαρεσκεια μου, τους απαιτησα να κανουν ησυχια γιατι δεν ημασταν σε παιδικη χαρα και αρχισαν να βγαινουν εξω...οταν εφυγα δεν ειπα ουτε γεια σας.Ευχομαι να τα διαβαζουν να μαθαινουν τι ζωα υπηρξαν...Τελη Σεπτεμβριου-αρχες Οκτωβρη 2008 στον Αγιο Νικολαο.Ξεφυγα αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα... Wink

baby-m

baby-m
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
εγω δεν δεχτηκα ουτε μια επισκεψη,, ουτε μιση τιποτα !!!! ουτε και μετα σπιτι τουλαχιστον αμεσα.Ηθελα το χρονο μου και την ηρεμια μου.Να συγχρονιστω στο νεο τροπο ζωης μου χωρις συμβουλες και υποδειξεις απο σογια και λοιπους συμβουλους!
Να ρωτησω κατι ακόμα αν και λιγο ασχετο.....και μην γελασετε σας παρακαλω ...οι μανουλες που ειχατε αφησει σπιτι αλλο παιδακι πως νιωθατε?? Εγω νομιζω πως δεν θα αντεξω μακρυα του...θα ειναι η πρωτη φορα που θα τον αφησω μονο του!!

efoulitsa

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εγω γεννησα φυσιολογικα πριν 6 μηνες στο Μητερα,μπηκα 4 το απογευμα και γεννησα 11 παρα 10 το βραδυ το βραδυ που με εβαλαν στο δωματιο τους ειπα να μη μου το φερουν γιατι ηταν 1 τη νυχτα και ετσουζα τοσο πολυ που δεν μπορουσα να κουνηθω.Απο την επομενη μερα ομως τον εδινα στο θαλαμο μονο τις ωρες επισκεπτηριου μετα αεριζα καλα το δωματιο και τον επαιρνα μαζι μου..ειναι η ομορφοτερη εμπειρια κατ εμε γιατι εισαι τοσο ηρεμη εκει,ολα στα παρεχουν οτι χρειαστεις ειναι διπλα σου και μονο που βλεπεις αυτο το πλασματακι κοντα σου δεν σου παει η καρδια να το αποχωριστεις (γνωμη μου ετσι?μη παρεξηγηθω)οταν τον εδινα ενιωθα πολυ ασχημα νομιζα το καταλαβαινε Smile και συν της αλλης ηθελα να συνηθισω και να μην αγχωθω οταν παω σπιτι μου..

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:λιτσακο λες οτι δεν πηγες στο μαιευτηριο για αναψυχη ουτε για δημοσιες σχεσεις.καμια δεν παει για τα παραπανω η κανω λαθος?λες να ξεκουραστεις θα θελεις για καιρο μετα.ναι,αλλο ομως να εισαι 2-3 ωρες πριν σφαγμενη και αλλο μετα απο 2-3 μερες που θρεφει το σωμα.ορους βαζεις αν εισαι σε σουιτα και οχι σε 3-4-6κλινο δωματιο,στα μικροβια τι κανεις,λες στοπ?γιατροι και μαιες αποστηρωνονται.με το θηλασμο εισαι απολυτη χωρις να λαμβανεις υποψη οτι ολα τα σωματα δεν ειναι το ιδιο και δε μπορεις να ακυρωνεις μαιες και γιατρους επιδη εσυ και η μαια σου πραξατε διαφορετικα.δεν ειρωνευομαι καμια.μην εισαι απολυτη και μη προσπαθεις να επιβαλλεις.πες αυτο που θες και ασε την αλλη να αποφασισει μονη της.οσο για το αν ειμαι καλη μανα δεν το εθιξα ετσι ουτε συγκρινα αλλα θεωρω πως ειμαι τελεια οπως οι περισοτερες μανουλες

Κοιτα,κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε να σε πειραξει το περι αναψυχης και δημοσιων σχεσεων,αυτο το εγραψα στην baby m για το πως θα χειριστει τους αγενεις επισκεπτες -αυτα θα μπορουσε να εχει ως επιχειρηματα. Εσυ -προφανως - το πηρες προσωπικα,θεωρησες οτι απευθυνεται σε σενα το σχολιο και σε οποια μαμα δεν ηθελε rooming in. Εδω κανεις λαθος, αν εσυ νιωθεις ανασφαλης για την επιλογη σου δεν ευθυνομαι εγω και η αποψη μου μονο κ μονο επειδη διαφερει απο την δικη σου,και αν δεν ησουν ειρων θα το εξηγουσα απο το προηγουμενο ποστ.
Απολυτη ειμαι σε καποια πραγματα οταν αυτα εχουν να κανουν με τα παιδια μου, σε καποια, οχι σε ολα και παντα για τα δικα μου παιδια,και αν κανω λαθος το λουζομαι η ιδια και μιλαω εμπειρικα οποτε γραφω,και ας εχω ψαξει ή δεν εχω ψαξει πολυ ενα θεμα,αν δεν εχω εμπειρια δεν μακρυγορω. Αλλα ειναι προσωπικο μου θεμα,δεν θα απολογηθω σε σενα γι αυτο.
Απο 2-3 ποστ που εγραψα εδω εσυ καταλαβες οτι ειμαι απολυτη με τον θηλασμο ? Για ποιο λογο το λες αυτο?Η εμπειρια σου και η γνωση σου σου δειχνει κατι αντιθετο απο αυτο που εγραψα στην ardo? Γιατι λοιπον δεν γραφεις την δικη σου αποψη και εμπειρια να κανουμε διαλογο παρα με χαρακτηριζεις?

διορθωση,τωρα ξαναδιαβασα τι εγραψα.Τα περι αναψυχης λοιπον τα εγραψα γιατι ετσι σκεφτομουν κ σκεφτομαι,ετσι ενιωθα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την litsakos στις Κυρ Δεκ 18, 2011 9:33 am, 1 φορά

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
baby-m έγραψε:εγω δεν δεχτηκα ουτε μια επισκεψη,, ουτε μιση τιποτα !!!! ουτε και μετα σπιτι τουλαχιστον αμεσα.Ηθελα το χρονο μου και την ηρεμια μου.Να συγχρονιστω στο νεο τροπο ζωης μου χωρις συμβουλες και υποδειξεις απο σογια και λοιπους συμβουλους!
Να ρωτησω κατι ακόμα αν και λιγο ασχετο.....και μην γελασετε σας παρακαλω ...οι μανουλες που ειχατε αφησει σπιτι αλλο παιδακι πως νιωθατε?? Εγω νομιζω πως δεν θα αντεξω μακρυα του...θα ειναι η πρωτη φορα που θα τον αφησω μονο του!!

Οταν πηγαινα στο μαιευτηριο εκλαιγα.Δεν ειχα ξαναφησει τον 17 μηνων γιο μου αλλη φορα. Εκει,αφου γεννησα ημουν τοσο καλα με την μικρη μου που μαλακωσε η στεναχωρια μου για το αλλο μικρο,τον σκεφτομουν συνεχως αλλα ελεγα θα περασουν οι μερες,δεν ειναι πολλες. Περνανε οι μερες γρηγορα.Μολις γεννησεις το 2ο μωρο σου θα σε παρηγορει αυτο μεχρι να ξαναδεις το παιδακι σου. Μετανιωσα μονο που δεν τον εφεραν να τον δω. Πιστευα οτι θα ναι καλυτερα να μην ερθει,για να μην κλαιει φευγοντας,να μην στεναχωρεθει περισσοτερο. Rolling Eyes

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
δεν εχω παρει τιποτα πρωσοπικα,οταν τα παρω θα το καταλαβεις.που και πως σε χαρακτηρισα λιτσακο?κανουμε διαλογο και ανταπαντω σ αυτα που θεωρω οτι εισαι απολυτη και λαθος.δε νοιωθω ανασφαλης,αντιθετως,ουτε λαθος σε οσα εχω κανει.τσιτωνεις γιατι διαφωνω σε καποια πραγματα μαζι σου,δε θα σου κανω τη χαρη.και ναι ειδικα στο θηλασμο εισαι απολυτη γιατι σε απαντηση σου σε αλλη κοπελα που δε θηλασε απ το πρωτο βραδυ με τη συμφωνη γνωμη της μαιας της την καπελωσες.λοιπον?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις