26 Απ: τι λετε για το 40 ρισμα!!!!! Τετ Ιαν 04, 2012 2:03 pm
Mama Pupa
Πανταχού παρούσα!
Σωστο το Αλικακι!!!!!!Οπως νιωθει ο καθενας! Εγω στις 8 μερες πηγα στο πανηγυρι!!Χι!Χι!Ζητω η τρελα!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Σαν να ακούω το εαυτό μου . Γέννησα 2/3 /2004 και το Μεγάλο Σάββατο παίρναμε το κανονικό σαραντισμό. Βγήκα θυμάμαι από το νοσοκομείο ημέρα Σάββατο την επόμενη ήταν εκλογές για να την σπάσω στην πεθερά μου και στον πατέρα μου πήγα κανονικά και ψήφισα και μάλιστα ήμουν και με καισαρική . Λίγες ημέρες μετά που είχα γεννήσει συγκεκριμένα 8 μέρες ήρθε ένα παπάς φίλος της πεθεράς μου και μου έδωσε ευχή και μου είπε μπορείς να πηγαίνεις όπου θέλεις εν τω μεταξύ ακριβώς το ίδιο είχε πει και ο γιατρός μου και στη μάνα μου και στην πεθερά μου να μην επιβάλλουν να κλειστώ μέσα γιατί είχα την κατάθλιψη να μην γίνω χειρότερα . Και βγήκα και στο Τζάμπο πήγα το παιδί δεν το είχα βγάλει παρά όταν ήταν 20 ημερών πήγαμε στην αδερφή μου . Μεγάλο Σάββατο πήραμε κανονικά και το σαραντισμό γιατί ήθελα εγω και το ίδιο βράδυ πήραν τον μικρό στο καρότσι και πήγαμε στην Ανάσταση άκουσα πολλά σχόλια απο κάτι καρακαιδόνες αλλά της έγραψα κανονικά . Κάνε ότι θέλεις το παιδί δεν κινδυνεύει από έξω αλλά απο τους κλειστούς χώρους .έχω κάνει ακρότητες της οποίες δεν ξέρω αν της έκανα ξανά αλλά δεν έπαθε τίποτα . Τον είχα πάρει 3 μηνών όταν κερδίσει η Έλλαδα στο Ποδόσφαιρο το 2004 και πήγαμε στην Αθήνα να πανηγυρίσουμε .Μην περιμένεις απο κανένα να σου πει αν αυτο που κάνεις είναι σωστό όλο και κάτι θα βρουνMama Pupa έγραψε:Αχ αυτο το θεμα με το σαραντισμα!!!
Ειναι τοσο προσωπικη υποθεση, εξαρταται απο τον τροπο που καθεμια εχει μεγαλωσει και τους δεσμους που εχει με τη θρησκεια...
Εγώ που δεν πιστευω σε τετοια πραγματα, πηγα στις 40 μερες εκκλησια γιατι εχω συγγενη παπα και ηδη με ετρωγε η γκρινια. Αλλα το βρισκω πολυ υποκριτικο απο μερους μου!!!Τελοσπαντων. Η συγχρονη ιατρικη οχι μονο δεν απαγορευει να βγει η γυναικα και το μωρο 40 μερες απο το σπιτι, αλλα το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ κιολας αν οι συνθηκες και η κατασταση της υγειας μανας-μωρου το επιτρεπουν. Οπως μου ειπε και ο γιατρος μου, αν μεινεις 40 μερες καλοκαιριατικα μεσα στο σπιτι, τοτε κινδυνευεις να παθεις επιλοχεια καταθλιψη. Ο δε παιδιατρος μου ειπε να βγαζω το παιδι σε ελεγχομενο περιβαλλον και ολα καλα. Ετσι κι εγω, 8 ημερων λεχωνα, τρελη κι εγω, τρελος κι ο αντρας μου, φορτωσαμε το νινι στο αυτοκινητο και πηγαμε στο χωριο των δικων μου, μιαμιση ωρα δρομο, στο καλοκαιρινο πανηγυρι!!!Χα!Χα!Χα! Μπορει να ημουν οπως ημουν, κουρασμενη, αυπνη, ομως βαφτηκα, φτιαχτηκα και η αλλαγη μου εκανε απιστευτο καλο!!!Και φυσικα καφεδες στην παραλια απο δεκα ημερων αναμεσα στους θηλασμους με το ματι βεβαια στο κινητο μην ξυπνησει το νινι και παρει η γιαγια τηλεφωνο να φυγουμε αρον αρον!!!Και μπανια στις 45 μερες!!!!
αγγελικημαρια έγραψε:α.οι ευχες την πρωτη(α') ημερα της γεννησεως.αυτες
οι ευχες αφορουν την μητερα και το παιδι-που ,οπως λεγουν οι ιδιες οι
ευχες,επηρρεαζονται πολυ απο πονηρα πνευματα,βασκανια κτο.Συνηθως
διαβαζονται στο μαιευτηριο,αν υπαρχει εκει εφημεριος-ιερεας.αν δεν
υπαρχει,διαβαζονται ΑΜΕΣΩΣ μολις επιστρεψουν η μητερα και το νεογεννητο στο σπιτι
(δευτερη,τριτη μερα μετα τη γεννηση συνηθως).Ειναι λαθος και πολυ
ασχημο να περιμενουμε στις 20 ημερες απο τη λοχεια για να ζητησουμε απο
τον ιερεα να διαβαστουν οι ευχες ,οι δ'ε προφασεις οτι το σπιτι ειναι
ακαταστατο ,μολις επιστρεψει η λεχωνα απο το μαιευτηριο,και πρεπει να
περιμενουμε λιγες μερες να το τακτοποιησουμε κ μετα να καλεσουμε τον
ιερεα ,ειναι ανωφελεις και επιζημιες πνευματικα.ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΜΕΣΑ!!
β.υπαρχει η ευχη των οκτω( ημερων ,η ευχη της ονοματοδοσιας.
εφοσον οι γονεις ειναι απολυτως (100%) βεβαιοι για το ονομα που θα
δωσουν στο παιδι τους μπορουν να καλεσουν τον ιερεα και να δωσουν το
ονομα στο παιδι.το ονομα αυτο δεν αλλαζει μετα.αυτη ειναι προαιρετικη
ευχη(σε περιπτωση που οι γονεις δεν ειναι βεβαιοι για το ονομα).Η ευχη
αυτη ειναι ωραιοτατη,ονομαζει το παιδι για πρωτη φορα ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ και
ζητει απο το Θεο,να μην αρνηθει ποτε το παιδι το ονομα του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ!ειναι συγκινητικοτατο...
γ.υπαρχουν οι ευχες των 40 ημερων ή του Εκκλησιασμου του παιδιου,οπως
λεμε.αυτες διαβαζονται στην Εκκλησια-ενω οι προηγουμενες στο σπιτι-οπου
θα πρεπει να πανε τουλαχιστον η μητερα με το νεογεννητο!διαβαζονται
οταν συμπληρωθουν οι 40 ημερες!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την nikole20 στις Σαβ Ιαν 21, 2012 12:30 pm, 1 φορά