Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
741 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 741 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 21]

51Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:36 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε: Επίσης ο αριθμός των αστέγων τώρα τελευταία όλο και μειώνεται. Έχετε αναρωτηθεί γιατί; [/color][/font]

[/quote]

Φροντιζει ο Καμινης ρε Ελενα...ο τιμωρος Δημαρχος,ο βιτζιλαντε της Κοτζια...

52Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:37 am

cassiani

cassiani
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Νομίζω πως από τη στιγμή που είσαι δότης/ρια δε ρωτάνε κανέναν. Έχεις υπογράψει οπότε...

Αλήθεια?Έτσι είχα καταλάβει σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ μου είχα δεί και σε μια εκπομπή που το είχαν σαν θέμα αλλά δεν το έχω ψάξει.

53Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:38 am

cassiani

cassiani
[/quote]

Γιατι το λες αυτο?Και μιας κ το ειπες ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙς ΜΕ ΡΟΖ ΓΡΑΜΜΑΤΑ?? Ε?Ε?ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ?[/quote]

Γιατί έτσι γουστάρω. Wink

54Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:41 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
cassiani έγραψε:

Γιατι το λες αυτο?Και μιας κ το ειπες ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙς ΜΕ ΡΟΖ ΓΡΑΜΜΑΤΑ?? Ε?Ε?ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ?[/quote]

Γιατί έτσι γουστάρω. Wink[/quote]

ΟΚ,νομιζω οτι δεν θα παλεψουμε τελικα.

55Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:43 am

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
Nena έγραψε:
chicken έγραψε:
Nena έγραψε:
...δεν λεει κατι διαφορετικο απο αυτο που ειπα αρχικα(που δεν ειναι αποψη μου ,αλλα τι εχω ακουσει απο πνευματικους)...

Ποια ειναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ αποψη?????

Τι σημασία έχει? Έτσι κιαλλιώς είναι εκτός θέματος όλο αυτό Very Happy Very Happy

...
...για τη μεταμοσχευση εννοω, την αποψη της, οχι για την εξωσωματικη.

α οκ, κατάλαβα για την εξωσωματική, γιαυτό πετάχτηκα Razz

αντε ας απαντησω και στη νενα..

δεν ειμαι δοτης και δεν νομιζω να υπεγραφα κατι τετοιο ποτε...εχω αμφιβολιες γιατι εχω ακουσει ανθρωπους που ΄΄ξυπνησαν΄΄ μετα απο πολύ καιρό η και χρόνια...οπότε?? πως θα μπορούσα να παρω απόφαση να βγαλω την πρίζα σε κάποιον???

θα ζουσα με το ΄΄αν΄΄ γινοταν καλα..

από την αλλή τόσοι πεθαίνουν κάθε μερα ακαριαία??.
.αν ηταν ''γραμμενο'' η απο τον Θεό να πεθάνει, δεν θα ειχε γίνει κατευθείαν??
μήπως υπάρχει λόγος που κάποιοι ειναι ΄΄φυτα΄΄ πολύ καιρό??

56Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:43 am

cinderella

cinderella
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Nena έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:
Επίσης :

Η εκκλησία δεν το δέχεται..

Η εκκλησία δεν δεχοταν ουτε την εξωσωματική γονιμοποίηση διοτι ετσι το παιζαμε Θεοι, ουτε καν το οτι η γη γυρίζει γυρω απο τον ήλιο. Και αν αυριο βγει διαταγη απο την Εκκλησία της Ελλαδος οτι οι μεταμοσχευσεις ειναι οκ, και σωζουν ζωες και οτι γινεσαι καλος χριστιανος, τι θα γινει??? Θα αλλαξουμε γνωμη -ουπς- στα ξαφνικα???????????

Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect Respect

57Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 6:53 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
cassiani έγραψε:Νομίζω πως από τη στιγμή που είσαι δότης/ρια δε ρωτάνε κανέναν. Έχεις υπογράψει οπότε...

Αλήθεια?Έτσι είχα καταλάβει σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ μου είχα δεί και σε μια εκπομπή που το είχαν σαν θέμα αλλά δεν το έχω ψάξει.

Η αλήθεια είναι πως δεν το ξέρω σίγουρα αυτό που λέω αλλά νομίζω πως κάπου το έχω ακούσει. Στην τελική, τι νόημα θα είχε να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων αν στο τέλος ρωτούσαν την οικογένειά του.

Σε ένα επεισόδιο στο grey's anatomy, είχε υπογράψει μία καρκινοπαθής ένα χαρτί που έλεγε να μην προσπαθήσουν να την κρατήσουν στη ζωή αν κάτι πήγαινε στραβά με την εγχείρισή της. Ουσιαστικά με αυτό υπέγραψε για να κλείσουν τα μηχανήματα αν ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ο άντρας της ήταν αντίθετος σε αυτό αλλά το νοσοκομείο δεν έλαβε υπόψιν τη γνώμη του και την αποσύνδεσαν. Οπότε κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και με τη δωρεά οργάνων.

58Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:02 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:

ουτε να το διαννοηθω δεν μπορω αυτο που λες-

σκεφτομαι εναν κατα συρροη δολοφόνο που ζει κ βασιλευει και ενα 6χρονο παιδι με ογκο στο κεφαλι...
εναν παιδόφιλο που πηγαινει για σεξοτουρισμό στηις Φιλιππινες καθε χρόνο, και εναν πατερα που ειναι κλινικά νεκρος μια ωραια πρωία.
πες μου εσυ την σκοπιμότητα πισω απο αυτα τα δραματα.......
ειλικρινα δεν μπορω να δεχτω οτι 'μας δοκιμαζει' ο θεος- και αν ειναι ετσι τοτε ειναι πολυ σκληρος και άδικος.

59Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:09 am

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:

ουτε να το διαννοηθω δεν μπορω αυτο που λες-

σκεφτομαι εναν κατα συρροη δολοφόνο που ζει κ βασιλευει και ενα 6χρονο παιδι με ογκο στο κεφαλι...
εναν παιδόφιλο που πηγαινει για σεξοτουρισμό στηις Φιλιππινες καθε χρόνο, και εναν πατερα που ειναι κλινικά νεκρος μια ωραια πρωία.
πες μου εσυ την σκοπιμότητα πισω απο αυτα τα δραματα.......
ειλικρινα δεν μπορω να δεχτω οτι 'μας δοκιμαζει' ο θεος- και αν ειναι ετσι τοτε ειναι πολυ σκληρος και άδικος.

οκ...αρα αν ,κατα τα λεγόμενα σου δεν υπάρχει Θεός να μας δοκιμάζει η ότι άλλο....
όλοι αυτοί στις εντατικές ..το παιδάκι ,ο πατέρας που λες...είναι άξιοι της μοίρας τους..??
είναι απλά άτυχοι??
ήταν στο λάθος μέρος λάθος στιγμή??..

η απλά η αρρώστια τους εκείνη τη στιγμή είναι η ΄΄ευκαιρία΄΄ για κάποιον άλλο..που είναι δωρητής ..να κάνει μια τελευταία καλή πράξη πριν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμος??

60Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:18 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Σε ένα επεισόδιο στο grey's anatomy, είχε υπογράψει μία καρκινοπαθής ένα χαρτί που έλεγε να μην προσπαθήσουν να την κρατήσουν στη ζωή αν κάτι πήγαινε στραβά με την εγχείρισή της. Ουσιαστικά με αυτό υπέγραψε για να κλείσουν τα μηχανήματα αν ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ο άντρας της ήταν αντίθετος σε αυτό αλλά το νοσοκομείο δεν έλαβε υπόψιν τη γνώμη του και την αποσύνδεσαν. Οπότε κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και με τη δωρεά οργάνων.
Δεν νομιζω οτι το να γινεις δωρητης σωματος καλυπτει και την αποσυνδεση απο μηχανικη υποστηριξη - αυτο εξακολουθει να ειναι στην κριση της οικογενειας. Απλα αυτο που γινεται ειναι το οτι εφοσον αποφασισε η οικογένεια να διακοψει την υποστηριξη, τα όργανα δινονται για μεταμοσχευση εφοσον εισαι δωρητης.

61Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:20 am

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:

Απιστευτο αυτο που γραφεις πραγματικα!! Φυσικα υπαρχει λογος να σαπιζουν απο την ακινησια!!

Shocked Shocked Shocked Shocked

62Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:26 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:οκ...αρα αν ,κατα τα λεγόμενα σου δεν υπάρχει Θεός να μας δοκιμάζει η ότι άλλο....
όλοι αυτοί στις εντατικές ..το παιδάκι ,ο πατέρας που λες...είναι άξιοι της μοίρας τους..??
είναι απλά άτυχοι??
ήταν στο λάθος μέρος λάθος στιγμή??..

η απλά η αρρώστια τους εκείνη τη στιγμή είναι η ΄΄ευκαιρία΄΄ για κάποιον άλλο..που είναι δωρητής ..να κάνει μια τελευταία καλή πράξη πριν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμος??

Όλα αυτα ειναι ατυχεστατα περιστατικα ή αποτελέσματα χρόνιων συνηθειών ή ατυχούς κληρονομικότητας ή συνδυασμός των ανωτέρω.
Στ'αληθεια δεν μπορω να διανοηθω έναν Θεο που δεν δινει παιδια σε ορισμένες οικογενειες που τα λαχταρουν, ενω δινει αβερτα σε οικογένειες που τα κακοποιούν. Δεν ειναι το θελημα Του Θεου, ειναι οι δικες μας πράξεις. Και μια απο αυτες ειναι και η μεταμόσχευση. Δεν εχει να κάνει με το τι ειναι "καλη πράξη".. Εχει να κάνει με το τι νιώθει εκεινη τη στιγμή ο καθένας. Ή μάλλον, ο συγγενης του καθένα...

63Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:29 am

Ada

Ada
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
Στ'αληθεια δεν μπορω να διανοηθω έναν Θεο που δεν δινει παιδια σε ορισμένες οικογενειες που τα λαχταρουν, ενω δινει αβερτα σε οικογένειες που τα κακοποιούν.

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

64Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:29 am

chicken

chicken
bou-boukitsa έγραψε:
αντε ας απαντησω και στη νενα..

δεν ειμαι δοτης και δεν νομιζω να υπεγραφα κατι τετοιο ποτε...εχω αμφιβολιες γιατι εχω ακουσει ανθρωπους που ΄΄ξυπνησαν΄΄ μετα απο πολύ καιρό η και χρόνια...οπότε?? πως θα μπορούσα να παρω απόφαση να βγαλω την πρίζα σε κάποιον???

Μα δεν μιλάει κανείς για ανθρώπους που είναι σε κώμα. Νομίζω αυτό έχει ειπωθεί και έχει ξεκαθαριστεί. Μιλάμε για περιπτώσεις που ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται πλέον, οπότε ο ασθενής χαρακτηρίζεται κλινικά και εγκεφαλικά νεκρός.
Εννοείτε πως υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων που ξύπνησαν απο κώμα και ο ασθενής επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα!
΄Ανθρωποι όμως που να χαρακτηρίστηκαν κλινικά νεκροί και να επανήλθαν δεν υπάρχουν -και ούτε και θα υπάρξουν..!
Εκεί λέμε πως είναι ανώφελο να κρατιέται στην ζωή ο άνθρωπος με μηχανήματα, γιατί έτσι και αλλιώς ακόμα και με τα μηχανήματα το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την chicken στις Δευ Ιαν 16, 2012 7:31 am, 1 φορά

65Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:30 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δλδ ο θεος ειναι τιμωρος και σαδιστης?
για να δοκιμασει εμενα -θα ριξει στο θανατο ενα αθωο πλασμα? κανει θυσιες ο θεος?
τα παιδια του 3ου κόσμου δλδ τα δοκιμαζει (τα θυσιαζει- διορθωνω)εδω και αιωνες για να δει αν εμεις οι 'δυτικοι' θα κανουμε κατι για να τα σωσουμε?
μιλαμε λοιπον για εκλεκτους και παιδια ενος κατωτερου θεου στην κυριολεξια.
ουτε κατα διανοια δεν γινεται να το δεχτει αυτο ουτε η ψυχη μου- ουτε η λογικη μου!!!!!

66Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:36 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:http://www.protothema.gr/life-style/health-and-life/article/?aid=167521

και όμως έχουν ΄΄ξυπνήσει ΄΄ κλινικά νεκροί!!

καταρχήν αυτό είναι απλά ένα άρθρο και μιλάει για κωματώδη κατάσταση και όχι για κλινικά νεκρο.
όσον αφορά ιατρικά θεματα ενημερώνομαι από γιατρούς και όχι από το ίντερνετ ούτε από άρθρα στην εφημερίδα και σίγουρα όχι από κάποιον ιερέα. έκαστος στο είδος του. αν κάποιος χρειαστεί μεταμόσχευση δεν θα πάει στον πνευματικό του αλλά στο γιατρό του.
έχω ενημερωθεί από γιατρούς για τη μεταμόσχευση και μου έχουν πει ακριβώς αυτό που θα ξαναπώ. δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κανένας κλινικά νεκρός που να επανήλθε.
τις προάλλες "κοροϊδευαμε" τους ιαχωβάδες που δεν δέχονται τις μεταγγίσεις αίματος-εντελώς παράλογο ιατρικά. η μη αποδοχή της μεταμόσχευσης είναι εντελώς παράλογη.

το παρακάτω το μεταφέρω από το www.eom.gr
όποιος ενδιαφέρεται ας το διαβάσει

Ένας από τους σκοπούς του Ε.Ο.Μ. είναι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.
Χωρίς όμως κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα αυτή η θεραπευτική λύση δεν είναι εφικτή. Η έλλειψη μοσχευμάτων και η διαρκώς αυξανόμενη ψαλίδα ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και στις ανάγκες των ασθενών, δυστυχώς διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων αλλά και όλου του κοινωνικού συνόλου μπορούν να εξισορροπήσουν τα παραπάνω προβλήματα.

Θεωρητικά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θετικοί στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και μάλιστα θα θέλαμε να βρεθεί ένα μόσχευμα για εμάς ή για αγαπημένο μας πρόσωπο σε περίπτωση ασθένειας.

Στην πράξη όμως αισθανόμαστε φόβο, επιφυλακτικότητα ή ακόμη και αδιαφορία.
Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι:

* Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον. Αν περιμένουμε λοιπόν να μας «δωρηθεί» ένα μόσχευμα και με αυτόν τον τρόπο να σωθεί η ζωή μας, δεν είναι εξ ίσου δίκαιο να «δωρίσουμε» και εμείς;
* Η Δωρεά Οργάνων αφορά την προσφορά των οργάνων προς μεταμόσχευση από έναν συνάνθρωπό μας (δότης) που δεν είναι πια στη ζωή. Aπό έναν (1) δότη, μπορούν να σωθούν έως και είκοσι (20) ασθενείς που έχουν ανάγκη από νέα καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, νεφρούς, κερατοειδείς, δέρμα ή και οστά.
* Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιείται μόνο από εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους, που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι μία μη αναστρέψιμη κατάσταση που ισοδυναμεί με τον θάνατο και δεν έχει καμία σχέση με τις χρόνιες φυτικές καταστάσεις («κατάσταση φυτού»). Σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου η οικογένεια του δυνητικού δότη προσεγγίζεται από εξειδικευμένους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. και ενημερώνεται για τη δυνατότητα δωρεάς οργάνων του εκλιπόντος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πάντοτε ζητείται η συναίνεση ων συγγενών ανεξάρτητα αν ο εκλιπών είχε δηλώσει Δωρητής Οργάνων (είχε κάρτα) εν ζωή. Αυτό γίνεται από σεβασμό στην οικογένεια του δυνητικού δότη, ενώ σχεδόν πάντα η οικογένεια συναινεί όταν ο εκλιπών τους το είχε δηλώσει ή είχε συζητήσει το θέμα με την οικογένεια όσο βρισκόταν ακόμη στη ζωή.
* Τα όργανά από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται προς μεταμόσχευση επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ όσο ζούσαν με την οικογένειά τους τη θετική τους στάση απέναντι στη Δωρεά Οργάνων.
* Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) είναι ο επίσημος κρατικός φορέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διαμεσολαβεί, ελέγχει και συντονίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες από τη Δωρεά ως τη Μεταμόσχευση.

Πέρα λοιπόν από τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις, αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μίας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ για χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία:

Η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ.
Η αγάπη, ο αλτρουϊσμός και η γενναιοδωρία είναι τα αισθήματα εκείνα που αποτελούν μοναδικό κίνητρο για κάποιον, ο οποίος υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην απώλεια δικού του ανθρώπου, καταφέρνει να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο.

67Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:38 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Για ποιο λόγο η Ιατρική? Τα φάρμακα? Οι θεραπείες? Αφου ο Θεος αποφάσισε, ποιος ο λόγος να αντιμετωπίζουμε τις αρρωστιες?

68Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:39 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:

αν χρειαζόταν κάποιος από το στενό σου οικογενειακό περιβάλλον μετόσχευση για να ζήσει (ποτέ να μη συμβεί, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά) και ήταν στη δική σου κρίση δεν θα δεχόσουν να γίνει;
πραγματικά απορώ Shocked

69Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:50 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
elena25 έγραψε:Σε ένα επεισόδιο στο grey's anatomy, είχε υπογράψει μία καρκινοπαθής ένα χαρτί που έλεγε να μην προσπαθήσουν να την κρατήσουν στη ζωή αν κάτι πήγαινε στραβά με την εγχείρισή της. Ουσιαστικά με αυτό υπέγραψε για να κλείσουν τα μηχανήματα αν ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ο άντρας της ήταν αντίθετος σε αυτό αλλά το νοσοκομείο δεν έλαβε υπόψιν τη γνώμη του και την αποσύνδεσαν. Οπότε κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και με τη δωρεά οργάνων.
Δεν νομιζω οτι το να γινεις δωρητης σωματος καλυπτει και την αποσυνδεση απο μηχανικη υποστηριξη - αυτο εξακολουθει να ειναι στην κριση της οικογενειας. Απλα αυτο που γινεται ειναι το οτι εφοσον αποφασισε η οικογένεια να διακοψει την υποστηριξη, τα όργανα δινονται για μεταμοσχευση εφοσον εισαι δωρητης.

Όχι ρε συ, αυτό το ξέρω. Απλά επειδή εκεί η γυναίκα είχε υπογράψει σε περίπτωση που πέσει σε κώμα να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα, ο άντρας δε ρωτήθηκε καν. Μάλιστα αντέδρασε έντονα (όσες βλέπουν αυτή τη σειρά θα έχουν καταλάβει σίγουρα τι λέω). Νόμιζα λοιπόν ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται και όταν είσαι δωρητής οργάνων. Αλλά μου το έλυσε η Φλω με το άρθρο που έβαλε.

Βρε κορίτσια, γιατί το πάμε στη θρησκεία; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και στην τελική και ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος δεν είχε πάει να κάνει μεταμόσχευση πριν πεθάνει;

70Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:51 am

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:
koukida έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:

Απιστευτο αυτο που γραφεις πραγματικα!! Φυσικα υπαρχει λογος να σαπιζουν απο την ακινησια!!

Shocked Shocked Shocked Shocked

Γιατί όλοι το πήρατε αρνητικά?...δεν εννοούσα οτι τιμωρούνται για κάτι..ούτε οτι τους αξίζει...

το εννοούσα με την καλη έννοια..οτι κάποιοι είναι ΄΄τυχεροί΄΄ γιατί έχουν την ευκαιρία να μετανοήσουν ...
και ίσως να κερδίσουν τον Παράδεισο ....
αλλά αυτό είναι κατανοητό σε όσους πιστεύουν μόνο..!!

71Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:54 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Βρε κορίτσια, γιατί το πάμε στη θρησκεία; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και στην τελική και ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος δεν είχε πάει να κάνει μεταμόσχευση πριν πεθάνει;
Δεν το πήγαμε εμεις στη θρησκεία Ελενα - το θέμα ειναι το τι δεχεσαι και τί οχι, αν θες να κάνεις κάτι καλώς, αν όχι, δικαίωμά σου. Απλα "πάει" στη θρησκεία το θέμα απο τη στιγμή που αναφέρεται ως επιχειρημα το "η εκκλησία το απαγορεύει" (που δεν ειναι και αλήθεια στην τελικη).

72Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:57 am

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:

Αλλη μια δικη σου αυθαιρετη οπως παντα διαπυστωση!!!

73Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:58 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και για του λόγου το αληθές

"...῾Η ᾿Εκκλησία σέβεται καὶ ἐμπιστεύεται τὴν ἰατρικὴ ἔρευνα καὶ κλινικὴ πράξη. Γι᾿ αὐτό, ἂν καὶ δὲν εἶναι ἁρμόδια, θὰ μποροῦσε νὰ δεχθεῖ τὴν διεθνῶς ὁμόφωνη ἄποψη ὅτι ὁ ἐγκεφαλικὸς θάνατος ταυτίζεται μὲ τὸ ἀμετάκλητο βιολογικὸ τέλος τοῦ ἀνθρώπου.
Ο ἐγκεφαλικὸς θάνατος ἀποτελεῖ γεγονὸς ὁριστικῆς καὶ ἀνεπίστρεπτης καταστροφῆς τοῦ ἐγκεφάλου καὶ κατάσταση πλήρους ἀπώλειας αἰσθήσεων καὶ συνειδήσεως. Κατ' αὐτὸν ἡ ἀναπνευστικὴ λειτουργία συντηρεῖται μόνον μηχανικά, ἡ δὲ διακοπὴ τῆς τεχνητῆς ὑποστηρίξεως ὁδηγεῖ σὲ σχεδὸν ἄμεση παύση καὶ τῆς καρδιακῆς λειτουργίας.
13) Αὐτὸ ποὺ στὴν οὐσία κάνει ἡ τεχνητὴ ὑποστήριξη τῆς ἀναπνοῆς εἶναι ὅτι προσωρινὰ ἀναχαιτίζει τὴν διαδικασία ἀποσυνθέσεως τοῦ σώματος ὄχι ὅμως καὶ τὴν ἀναχώρηση τῆς ψυχῆς."

Απο το λινκ που ειχε βαλει η αγγελικημαρια στην πρωτη σελιδα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Nena στις Δευ Ιαν 16, 2012 7:59 am, 1 φορά

74Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 7:59 am

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:

Αλλη μια δικη σου αυθαιρετη οπως παντα διαπυστωση!!!

Ετσι νομίζεις ε??....οκ

75Μεταμοσχεύσεις  - Σελίδα 3 Empty Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 8:00 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:Και για του λόγου το αληθές

"...῾Η ᾿Εκκλησία σέβεται καὶ ἐμπιστεύεται τὴν ἰατρικὴ ἔρευνα καὶ κλινικὴ πράξη. Γι᾿ αὐτό, ἂν καὶ δὲν εἶναι ἁρμόδια, θὰ μποροῦσε νὰ δεχθεῖ τὴν διεθνῶς ὁμόφωνη ἄποψη ὅτι ὁ ἐγκεφαλικὸς θάνατος ταυτίζεται μὲ τὸ ἀμετάκλητο βιολογικὸ τέλος τοῦ ἀνθρώπου.
Ο ἐγκεφαλικὸς θάνατος ἀποτελεῖ γεγονὸς ὁριστικῆς καὶ ἀνεπίστρεπτης καταστροφῆς τοῦ ἐγκεφάλου καὶ κατάσταση πλήρους ἀπώλειας αἰσθήσεων καὶ συνειδήσεως. Κατ' αὐτὸν ἡ ἀναπνευστικὴ λειτουργία συντηρεῖται μόνον μηχανικά, ἡ δὲ διακοπὴ τῆς τεχνητῆς ὑποστηρίξεως ὁδηγεῖ σὲ σχεδὸν ἄμεση παύση καὶ τῆς καρδιακῆς λειτουργίας.
13) Αὐτὸ ποὺ στὴν οὐσία κάνει ἡ τεχνητὴ ὑποστήριξη τῆς ἀναπνοῆς εἶναι ὅτι προσωρινὰ ἀναχαιτίζει τὴν διαδικασία ἀποσυνθέσεως τοῦ σώματος ὄχι ὅμως καὶ τὴν ἀναχώρηση τῆς ψυχῆς."

Απο το λινκ που ειχε βαλει η αγγελικημαρια στην πρωτη σελιδα.

ευχαριστώ αυτό έψαχνα!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 21]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις