Καλησπέρα και απο μένα μανούλες!!!Μόνη σήμερα, έστειλα τον μικρό στην μαμά μου από χτες το βράδυ, γιατι τελικά το κρύωμα με κρεβάτωσε και είμαι άχρηστη... δεν θέλω να ξανακυλίσει ακόμα δεν συνήλθε.. ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ!!! (Αν και ο παιδιάτρος μου είπε χτες ότι δύσκολα θα την γλιτώσει, αν κολάει η μαμα κολάει και ο μικρός...)
Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια για την φώτο... την βγάλαμε στις γιορτές, εξού και η ένδυση!! Σαν πιγκουινάκι ήταν το καλό μου!! (χιχιχι)
mamavivo έγραψε:μου εδωσε sebamed baby healing cream και dactador ,τωρα του μιλησα του γιατρου.μου ειπε οτι ειναι εξανθημα εντονο και οτι μπορει να κρατησει 15 μερες.ειδωμεν !!!!!
Μπράβο που τον πήρες, γιατί άρχισα να ανησυχώ και εγώ... (ρε κοριτσάκια αν και δεν έχω δει τα μωράκια σας και εσας από κοντά, με τα τόσα που μοιραζόμαστε, αρχίζω να σας νιώθω δικούς μου ανθρώπους Very Happy ) Ελπίζω σήμερα να είναι ακόμα καλύτερα. Φιλάκια πολλά στον Νιονιο σου, και με άσπρο πωπουδάκι, ΠΟΤΕ ξανά έκζεμα!!
[/quote]
grammatiki έγραψε:το μαντου αν δεν πηγαινει το παιδακι παιδικο γιατι το κανουν οι γιατροι;
Εμείς πηγαίναμε παιδικό αλλά με τις τόσες ιώσεις (και ειδικά η τελευταια 10 μέρες κάτω από το 38,7 δεν έπεσε και δυο μέρες νηστικός), αποφάσισα με τον άντρα μου να τον σταματήσουμε, και τον παίρνω και πάλι όπως πέρυσι στο γραφείο, προσωρινά μέχρι να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι με κήπο, γαι να μην έχει την απογευματινή βόλτα των σκυλιών ο άντρας μου και να τον κρατάει. Το πρωί εγώ μαζί του και από το μεσημέρι που θα γυρνάει ο άντρας μου μέχρι το βράδυ, μαζί του. Να πηγαίνω και εγω στην δουλεία μου...
Αλλά πάλι ξέφυγα, απο ο θέμα...
Αυτό που ήθελα να πω, χτές που πήγα ο γιατρός μας μου έκανε μια πλήρη ενημέρωση και με παρέπεμψε...
http://www.pedtb.gr/maingr.php?i=5&j=6Το μαντού λέγεται και αντιφυματικό εμβόλιο, αλλά στην ουσία είναι ένα τεστ-εμβόλιο, το οποίο δεν δίνει το ιο σε λανθάνουσα μορφή ή αντισώματα στο παιδί, και για αυτό λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Βάζουνε μια ουσία κάτω από το δέρμα με ένεση, και περιμένουν 2-3 24ωρα να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός, αν πρηστεί και μεγαλώσει, τότε είναι θετικό στον ιο και πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις.
Εγω έπρεπε να το κάνω, γιατι το παιδί έχει δίξει ευαισθησία στους πνεύμονες. Και δυστυχώς εμείς έχουμε ιστορικό φυματίωσης κα μάλιστα στο πολύ κοντινό περιβάλλον μας. (η δίδυμη αδερφή μου νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ 3 ετών με πνευμονία και κόλλησε φυματίωση, έφτασε το 1988 πολύ κοντά στο Θάνατο, και την έσωσε ένα πειραματικό τότε φάρμακο, γιατί μετά από 3 μήνες νοσηλείας πλέον δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα...) (έκλαψα πάλι γαμώτο,... sorry για το ψυχωπλάκομα κορίτσια)
Όπως καταλαβαίνετε είναι θετική στον ιο, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση έξαρσης μπορεί να υποτροποιάσει ή να τον μεταδώσει. Γιαυτό και δεν την αφήνω να είναι ποτέ όταν έχει βήχα δίπλα στο μωρό...(ποτέ δεν ξέρεις), όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αρνητικοί. Αλλά με τα παιδιά λειτουργεί εντελώς διαφορετικά έχουν άλλο ανοσοποιητικό και μέχρι κάποια ηλικία πρέπει να τεστάρονται συχνά... Είχα απορία για το πως λειτουργει το μαντού στο μωρό, και τι πρέπει να προσέξω, αλλά ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να μην το κάνω.
Περιπτώσεις χωρίς ιστορικό, με μωράκια στο σπίτι, δεν είναι απαραίτητο. Απλά ξέρω ότι για να σε πάρουν σε παιδικούς (όχι βρεφονηπιακό που πήγαμε εμείς) το ζητάνε, και στην Α' δημοτικού σίγουρα.
Αυτα αν έχετε άλλη απορία, ορίστε!!
(Θα τηλ τώρα το αδερφάκι μου, που το σκέφτηκα, και μετακόμισε και πρόσφτα στην Αθήνα για την δουλειά της (καθηγήτρια γιόγκα) και μου λείπει ΤΡΟΜΕΡΑ!)