176 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 #3 Τετ Ιαν 25, 2012 8:21 am
grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
τι να πω ρε κοριτσια η δικια μου μαλλον για περιεργη την κοβω.ισως επειδη ακομη ολα τα τρωει αλεσμενα.
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
grammatiki έγραψε:τι να πω ρε κοριτσια η δικια μου μαλλον για περιεργη την κοβω.ισως επειδη ακομη ολα τα τρωει αλεσμενα.
grammatiki έγραψε:ακομη και το αυγο που ειναι σχεδον λιωμα ξερεις μελατο το αηδιαζει οταν αισθανεται στο στομα της το ασπραδι.δ εξερω τι θα κανω με αυτο το παιδι.βεβαια εχει και λιγα δοντια ακομη η καημενη μωρε.ειδικα κατω εχει μονο 2
mommy12585 έγραψε:grammatiki έγραψε:ακομη και το αυγο που ειναι σχεδον λιωμα ξερεις μελατο το αηδιαζει οταν αισθανεται στο στομα της το ασπραδι.δ εξερω τι θα κανω με αυτο το παιδι.βεβαια εχει και λιγα δοντια ακομη η καημενη μωρε.ειδικα κατω εχει μονο 2
αα έχει λίγα δοντάκια μωρέ..δεν το ήξερα σόρυ! Βασικά μπορείς να της δίνεις στο χέρι να τρώει ψωμάκι ή κουλούρι ή κανένα μπισκοτάκι να αρχίζει να συνηθίζει έτσι και τις γεύσεις. Ή όταν τρώτε εσείς δίνε της με το πιρούνι σου να τρώει για να δοκιμάζει και σιγά σιγά θα της αρέσει και ας έχει λίγα δοντάκια...
Εγώ από 7-8 μηνών της έδινα κουλούρι και ψωμί πολλές φορές έτσι και το μασούλαγε...βέβαια γινόταν ένας πανικός στο πάτωμα της κουζίνας αλλά χαλάλι
grammatiki έγραψε:mommy12585 έγραψε:grammatiki έγραψε:ακομη και το αυγο που ειναι σχεδον λιωμα ξερεις μελατο το αηδιαζει οταν αισθανεται στο στομα της το ασπραδι.δ εξερω τι θα κανω με αυτο το παιδι.βεβαια εχει και λιγα δοντια ακομη η καημενη μωρε.ειδικα κατω εχει μονο 2
αα έχει λίγα δοντάκια μωρέ..δεν το ήξερα σόρυ! Βασικά μπορείς να της δίνεις στο χέρι να τρώει ψωμάκι ή κουλούρι ή κανένα μπισκοτάκι να αρχίζει να συνηθίζει έτσι και τις γεύσεις. Ή όταν τρώτε εσείς δίνε της με το πιρούνι σου να τρώει για να δοκιμάζει και σιγά σιγά θα της αρέσει και ας έχει λίγα δοντάκια...
Εγώ από 7-8 μηνών της έδινα κουλούρι και ψωμί πολλές φορές έτσι και το μασούλαγε...βέβαια γινόταν ένας πανικός στο πάτωμα της κουζίνας αλλά χαλάλι
μια φορα της εδωσα ψωμι και εκοψε ενα κομματι μεγαλο το χαζο και πηγε να πνιγει και απο τοτε δεν το ξαναρισκαρισα.πατατες φουρνου ας πουμε της δινω και τις τρωει ή πατατες τηγανητες η πολυ μικρα κομματακια μπιφτεκι.
mommy12585 έγραψε:grammatiki έγραψε:mommy12585 έγραψε:grammatiki έγραψε:ακομη και το αυγο που ειναι σχεδον λιωμα ξερεις μελατο το αηδιαζει οταν αισθανεται στο στομα της το ασπραδι.δ εξερω τι θα κανω με αυτο το παιδι.βεβαια εχει και λιγα δοντια ακομη η καημενη μωρε.ειδικα κατω εχει μονο 2
μια φορα της εδωσα ψωμι και εκοψε ενα κομματι μεγαλο το χαζο και πηγε να πνιγει και απο τοτε δεν το ξαναρισκαρισα.πατατες φουρνου ας πουμε της δινω και τις τρωει ή πατατες τηγανητες η πολυ μικρα κομματακια μπιφτεκι.
Ε μια χαρά είσαι τότε, απλά δίνε της να δοκιμάζει όσο συχνα μπορείς...Μη το φοβάσαι το ψωμάκι ή το κουλούρι είναι πολύ καλή εξάσκηση πάντως..και αν βλέπεις οτι το μαλακώνει πολύ κόβε εκεινο το σημείο για να μη πνιγεί, εγώ έτσι έκανα...
crazymommy έγραψε:Καλημερούδια! Βγήκαμε εκτός προγράμματος σήμερα και ξυπνήσαμε όλοι αργά διότι χτες βγήκαμε με τον άντρα μου (μετά από πολύυυυυυυυ καιρόοοοοοο....) και η μικρή τελικά έμεινε ξύπνια στα πεθερικά να μας περιμένει. Οπότε αφού το ξενύχτισε κοιμάται ακόμη το πουλάκι μου. Αλλά θα την ξυπνήσω σύντομα για να κοιμηθεί και το μεσημέρι και να μην διαλύσει τελείως το πρόγραμμα!
Άντζυ μου σε ότι αφορά στο ύψος, ξέρουμε όλοι πως ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά (δεν έχει και τόση πολλή σημασία τελικά), απλά με ενδιαφέρει στη φάση που είναι τα μικράκια μας να βλέπουμε πως αναπτύσσονται. Τώρα, αν είναι να βγούνε πιο κοντούλικα κάποια στιγμή θα πέσουν οι ρυθμοί, αλλά σε αυτή τη φάση καλό θα ήταν να παίρνουν ποντάκια... Πιο πολύ γι' αυτό το λέω. Ούτε κι εγώ ξέρω αν θα μοιάσει της πεθεράς που είναι κοντούλα, αν και ο σωματότυπος της μικρής φαίνεται διαφορετικός από της πεθεράς...
Όσο για τις ακροβασίες μας, εννοείται πως η μικρή ήδη έχει ξανακάνει! Αφού δεν χαμπαριάζει!
Κι εμείς θα πάμε παιδίατρο τότε που θα πάτε κι εσείς οπότε και αν θυμηθούμε θα ρωτήσουμε για τον Η/Υ. Να δούμε τι θα μας πουν.
Άσχετο, αλλά πολύ φατσούλα η μικρή σου, στην καινούρια φωτογραφία! Πωπω πώς μεγάλωσε!!!!!
Αλίκη μου έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λες όσον αφορά το ύψος. Και όσο για τον Η/Υ, αν σου πω ότι για πρώτη φορά έφαγε γιαουρτάκι (140γρ) απλά επειδή καθίσαμε και είδαμε τα ζουζούνια?? Και της έδωσα και φαγητό κανονικά το μεσημέρι έτσι. Αλλιώς δεν τρώει. Οπότε να το δίλλημα!!! Να την αφήνω στον υπολογιστή ?? Κι αν δεν κάνει?? Να την αφήνω και νυστική όμως δεν λέει. Υπομονή ως τις 27/01 που θα ρωτήσω την παιδίατρο. Φιλάκια στη Δανάη !!!!
Mommy μου κι εγώ ξεμεσιάζομαι με τη μικρή και αυτό δεν θ' αλλάξει αν τη βάζουμε κατευθείαν στην κανονική μπανιέρα. Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξει ακόμα, θα την κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλά ουσιαστικά την κάνω μόνη μου μπανάκι (ο άντρας μου ετοιμάζει το γάλα της εκείνη την ώρα και έρχεται να βοηθήσει μόνο τη στιγμή που την ξεπλένω για να τη σηκώσω) και μερικές φορές μου σηκώνει το πόδι και πατάει στο πλαϊνό της μπανιερίτσας της για να βγει. Εκεί είναι που σχεδόν τουμπάρει η μπανιέρα αν δεν την προλάβω, οπότε τα βλέπω όλα (και φωνάζω το σύζηγο αν δεν τα καταφέρνω). Πιο πολύ για κάτι τέτοια φαντάζομαι θα βάζουν και το όριο κιλών στα 11. Και το είχα ξεχάσει το όριο, αλλά την είδα ξανά τη μπανιερίτσα μας στο μουστάκα και εκεί το έγραφε στη συσκευασία...
Siren μου ευτυχώς καλά η μικρή μου, όντως συνεννοημένα ήταν;
Το διάβασα για το μωράκι που έχασες και στενοχωρήθηκα πολύ, αλλά πιστεύω ότι έγινε για κάποιο λόγο. Αφού τα κατάφερες μία, οπωσδήποτε μπορείς και πάλι να τα καταφέρεις. Ευτυχώς έχεις και τη Βιολέτα σου ν' απασχολείσαι για να ξεχνιέσαι λιγάκι. Κι εμείς θα ξεκινήσουμε μάλλον από την άνοιξη και ήδη είμαστε πιο χαλαροί στο θέμα, αλλά ο,τι είναι να γίνει θα γίνει! Σου εύχομαι μέχρι να αρχίσουμε κανονικά, να είσαι πάλι εγκυούλα αν το θες!!!
Εύχομαι η μικρούλα σου να μην ξανααρρώστησε και να είναι τυχαίο το βηχαλάκι (ή ο,τι απέμεινε από την προηγούμενη ιστορία).
Και όσο για το "κοιμήσου παιδί μου", εφόσον δεν πιάνει μην το παιδεύεις το κοριτσάκι σου. Πάρε την αγκαλίτσα στο κρεβατάκι σου και εκμεταλλεύσου το για λίγο καιρό ακόμα. Μετά μπορείς πάλι να κάνεις μια προσπάθεια αν θέλεις. Δυστυχώς έχω την αίσθηση πως όσο πιο αργά εφαρμόσεις αυτά που λέει το βιβλίο τόσο πιο δύσκολα. Εμείς ήμασταν τυχεροί σε αυτό το θέμα (η μικρή προτιμάει την κούνια της και δεν της αρέσει να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι μας) αλλά βέβαια την έμαθα από 5-6 μηνών να μπαίνει ξύπνια στο κρεβατάκι της και να κοιμάται μόνη της αφού την καληνυχτίσω. Δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο. Στην ηλικία που είναι πλέον (σε λίγο κοντεύουν τα 2) είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα και ή θα πρέπει να βασανιστείτε πολύ για 1 εβδομάδα (ποιος το αντέχει πραγματικά; ) ή θα κάνετε για λίγο ακόμα υπομονή... Εύχομαι να τα καταφέρετε κάποια στιγμή!
Angie_77 έγραψε:[color=blue]Κοριτσάκια μου καλά γεια σας. Έχω χαθεί πάλι (τι πιο προτότυπο??) αλλά δεν μπορώ να μπω να γράψω καθόλου. Η μικρή θέλει συνέχεια να βλέπει τα ζουζουνια κλπ και δεν ξέρω αν κάνει να την έχω καθε μέρα τόσο πολύ κοντά στην οθόνη του pc. Να φανταστείτε ούτε απ'έξω απο το δωμάτιο δεν περνάω για να μην με δει και έρθει για 'παππού-παππού". Μόνο το πρωί που της δίνω την φαρίν λακτέ την παίρνω αγκαλιά και ερχόμαστε στα ζουζούνια και έτσι τρώει. Αλλά εγώ δεν μπορώ να γράφω.....
Μου λείπετε πολύ. Έχετε πει και τόοοοοσα πολλά που έχω χάσει επεισόδια. Δεν προλαβαίνω να σας διαβάσω. Προχτές μου κοιμήθηκε στις 02.00 και ξύπνησε στις 09,30 . Σήμερα πάλι μου ξύπνήσε στις 08,30
Δεν μας ζαλίζεις,δεν μας ζαλίζεις!!!!!
Μα πόσες φορές πρέπει να το πούμε???ε?????χαχαχαχα!!!!
Αντζουλίνι μου,αν την βάζεις για λίγη ώρα την μικρή να βλέπει pc,νομίζω κι εγώ ότι δεν πειράζει.Η χρήση-κατάχρηση πειράζει!!
Εδώ εγώ που είμαι ολόκληρη γαιδούρα μόλις κάτσω λίγο παραπάνω νιώθω τα μάτια μου,κάπως και αρχίζουν να ψιλοθαμπώνουν.Δεν ξέρω αν το έχω μόνο εγώ,αυτό,γιατί έχω και ευαίσθητα μάτια,μετά την επέμβαση που είχα κάνει....
Για τον ύπνο,τώρα,έχει δίκιο η Τουρτίτσα.Όσο μεγαλώνουν,λιγοστεύουν τον ύπνο,οπότε εσείς που έχετε λίγο θέμα σε αυτό θα πρέπει να οπλιστείς με περίσσια υπομονή.
Και για το θέμα των νεύρων και εκει πρέπει να κάνεις υπομονή.Σου αξίζουν χίλια συγχαρητήρια που τα βγάζεις πέρα μόνη σου.Αλλά δεν πρέπει να το βάζεις κάτω!Πρέπει να σταθείς παλικάρι!
Σε σκέφτομαι συχνά και θέλω να ακούω καλά νέα από σένα..καλά????
Sot2010 έγραψε:αλικακι έγραψε:
Βρε Σωτηρία μου,παλεύω να θυμηθώ αν ήταν έκζεμα κάτι που είχε βγαλει ο μικρός μου..και μου είχε δώσει ο γιατρός μια αντιβιοτική αλοιφή,αυτή με το λιονταράκι απ΄'εξω στο κουτί...πολύ γνωστή,θα την θυμηθώ...και αμέσως του έφυγε!
Fusicort???
mangio έγραψε:........................Βρε Αλικάκι, τι έπαθες παιδί μου?? Αφου έισαι καλύτερα σήμερα, εντάξει!Ευτυχως που δεν ήσουν μόνη σου με το μωρο! Σίγουρα δεν παίζει τίποτα άλλο?? Πχ φούσκωμα(και δεν εννοώ από τη φασολάδα !!). Δίνω αναφορα για να μην ξεχνιόμαστε: Κουνελάκι με ρυζάκι !!
crazymommy έγραψε:
Αλικάκι μου ναι, κυρίως προληπτικά της ρίχνω ορούς της μικρούλας μου κι αυτό το κάνω μετά το μπανάκι, γιατί όσο να 'ναι πέφτει κλάμα όταν τη βγάζουμε και βλέπω κάποιες λίγες μυξούλες, τις οποίες και καθαρίζω με τον ορό. Δεν είμαι αυστηρή στο να της το κάνω καθημερινά αλλά γενικά ναι, της το κάνω διότι θεωρώ ότι ανοίγει η μυτούλα και αφενός κοιμάται καλύτερα μετά, αφετέρου προφυλάσσεται από τη συγκέντρωση μικροβίων. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Όταν βλέπω ότι έχει λίγο περισσότερες μυξούλες της κάνω ξανά και μέσα στη μέρα, αναλόγως του πώς είναι.
zoyzoynitsa moy έγραψε:ΑΛΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ?ΟΛΑ ΚΑΛΑ?
joannoua3 έγραψε:Koritsia exw mia aporia k thelw tin voitheia sas...
Teli iouliou me me 1 augoustou tha gennisw to trito m mwraki...
K i aporia m einai ekseis:
Poso ypoferate afou itan kalokairi kalokairi poli zesti ktl...
Ti kanate g na eiste kala...
Na min dispirkate egkuws k me tosi zwsti???
Emeis stin kypro i thermoktasia paei stous 40 k pano iouliou augousto k fwvame egkuws themas...
Kserw oti aman eisai egkuws zestenesai 2 fores ap to kanoniko...
grammatiki έγραψε:καλημερα κοριτσακια μου τι κανετε;εγω δε θα το ελεγα οτι ειμαικαλα.ο αντρας μου χαλια μαλλον τον κολλησε η μπεμπα.και αν ενας αντρας ειναι αρρωστος τοτε κλαψτα χαραλαμπε βογγαει λες και πεθαινει.η μικρη το πρωι ειχε ενα ψιλοβηχαλακο ελπιζω να μην εχει αρρωστησει παλι γιατι αυτη τη φορα θα δαγκωσω κανεναν.
αλικακι έγραψε:grammatiki έγραψε:καλημερα κοριτσακια μου τι κανετε;εγω δε θα το ελεγα οτι ειμαικαλα.ο αντρας μου χαλια μαλλον τον κολλησε η μπεμπα.και αν ενας αντρας ειναι αρρωστος τοτε κλαψτα χαραλαμπε βογγαει λες και πεθαινει.η μικρη το πρωι ειχε ενα ψιλοβηχαλακο ελπιζω να μην εχει αρρωστησει παλι γιατι αυτη τη φορα θα δαγκωσω κανεναν.
Ωχ,Γραμματική και σένα ο αντρούλης σου,άρρωστος???
Τι θα γίνει???Όλες μαζί θα τα περνάμε????χαχα!!!!
Και ο δικός μου χάλια είναι!
Περαστικά του!!!
καλημερα εχω ειχα πητ 24 αυγουστου και πηρα ολο τον μηνα μου χιχιχιχιχ δεν μπορεις να φανταστει ενω η αλλη ζεστενοντουσαν εγω ενα παραπανω ειχα βαλει και κιλα ειχα και μεγαλη κοιλια μαρτυριο τραβηξα....αλλα χαλαλι οταν ειδα τιν ζουζουνα μου!με το καλο και με ενα πονο!joannoua3 έγραψε:Koritsia exw mia aporia k thelw tin voitheia sas...
Teli iouliou me me 1 augoustou tha gennisw to trito m mwraki...
K i aporia m einai ekseis:
Poso ypoferate afou itan kalokairi kalokairi poli zesti ktl...
Ti kanate g na eiste kala...
Na min dispirkate egkuws k me tosi zwsti???
Emeis stin kypro i thermoktasia paei stous 40 k pano iouliou augousto k fwvame egkuws themas...
Kserw oti aman eisai egkuws zestenesai 2 fores ap to kanoniko...
Αλικάκι μου είναι μόλις η 2η φορά που συμβαίνει! Χτες και σήμερα το πρωί. Πότε πρόλαβε να συνήθισε; Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι επειδή τις προηγούμενες μέρες ο αντρούλης μου έκανε την εξυπνάδα πριν ακόμα εγώ γυρίσω σπίτι από τη δουλειά να πάει τη μικρή στην πεθερά και να τη φέρει πίσω μετά τις 9μμ(!), μήπως η μικρή δε με χόρτασε αρκετά τις προηγούμενες μέρες. Χτες βέβαια ήμασταν μαζί το απόγευμα και πάλι το έκανε... Δεν ξέρω τι να πω, ίσως είναι φάση πάλι!αλικακι έγραψε:Αλικάκι μου,σ'ευχαριστώ για τα περαστικούλια!!Αν και όπως λέει η Γραμματική,άντρες είναι δεν πειράζει,εγώ όταν είναι άρρωστος νομίζω ότι έχω κι άλλο μωρό,χαχαχα!!!!!
Μωρέ...μπας και καλόμαθε η μπουμπού???Αν την σηκώνεται καθημερινά την ίδια ώρα και ξαπλώνει στο κρεβάτι σας,πολύ πιθανόν να συνήθησε..τι να σου πω κι εγώ????
Αν δεν θες ή φοβάσαι(όπως κι εγώ) δεν το σταματάτε σιγά σιγά???
Νομίζω ότι τώρα που μεγάλωσαν και καταλαβαίνουν είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράματα,γενικώς!!!!
mangio έγραψε:Γεια σας μανούλες!!!
Τι ακούω??Εχουμε γενέθλια σήμερα??Σωτηρία μας , να ζήσεις, να τα εκετοστήσεις, παντα υγιής και ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!!Και επειδή έπεσε πολλή διακριτικότητα εδώ μέσα, τα πόσα κλείνεις ??Ενα 33 βλέπω!!Τα κλεινεις ή μπαίνεις σε αυτά ??
TΟΥΡΤΙΤΣΑ έγραψε:
χρονια πολλα οτι επιθυμεις.
αλικακι έγραψε:Σωτηρούλα μου,είχες γεννέθλια,χτες,πουλάκι μου???
Χρόνια πολλά!!!!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και σου εύχομαι,από καρδιάς, ό,τι επιθυμείς,κοριτσάρα μου!!!!!
Να τα χιλιάσεις!!!!!!!
grammatiki έγραψε:καλημερα κοριτσακια μου τι κανετε;εγω δε θα το ελεγα οτι ειμαικαλα.ο αντρας μου χαλια μαλλον τον κολλησε η μπεμπα.και αν ενας αντρας ειναι αρρωστος τοτε κλαψτα χαραλαμπε βογγαει λες και πεθαινει.η μικρη το πρωι ειχε ενα ψιλοβηχαλακο ελπιζω να μην εχει αρρωστησει παλι γιατι αυτη τη φορα θα δαγκωσω κανεναν.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης