να σου στείλω βρε Ιωάννα μου!!!
α και τσάκο και κάτι που είδα ότι ζήτησες σε άλλη σελίδα!
H original αγγλική συνταγή για muffins, από την διεθνώς αναγνωρισμένη Betty Crocker. Επειδή λατρεύω τα muffins, δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές, και αυτή ήταν η καλύτερη με διαφορά. Δοκιμάστε την! θα την λατρέψετε
Chocolate Muffins, η original συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι ξινόγαλα
1/2 ποτήρι λιωμένο βούτυρο (unsalted)
1 αυγό
1 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κακάο (πικρό)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι chocolate chips (ή αλλιώς σταγόνες σοκολάτας)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά. Αλείψετε τις θήκες των muffins με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Σε μία κούπα βάζετε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα chocolate chips.
Σε μία άλλη κούπα βάζετε το αυγό και το χτυπάτε καλά και μετά προσθέτετε το ξινόγαλα και το βούτυρο. Τα αναμειγνύετε με την άλλη κούπα και ανακατεύετε καλά.
Μετά τα χωρίζετε ομοιόμορφα στις θήκες.
Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, ή μέχρις ότου βάζετε μία οδοντογλυφίδα μέσα και βγαίνει έξω καθαρή.
Αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά βγάλτε τα από τις θήκες. Καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε ξινόγαλα, βάλτε σε ένα ποτήρι ένα κουτάλι της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού, και γεμίστε το υπόλοιπο με γάλα.
Λαχταριστά muffins σοκολάτας που αν σερβιριστούν ζεστά το κέντρο της σοκολάτας θα είναι ρευστό.
Muffins με γέμιση σοκολάταs
Τι χρειαζόμαστε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τότε θα παραλείψετε το baking
3 κ γλ .baking powder
1/2 κ.γλ. αλάτι,
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
75 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα
100 γραμμ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
12 μικρά κομμάτια κουβερτούρα (100γραμ.περίπου)
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ανακατεύοντας τα απαλά με ένα πιρούνι (δεν χρειάζεται να τα χτυπήσουμε στο μίξερ).
Βουτυρώνουμε 12 υποδοχές σε ταψάκι για muffins και τις πασπαλίζουμε αλεύρι, βάζουμε 2-3 κ.σ από το μείγμα μας σε κάθε υποδοχή να καλύπτονται τα 2/3 περίπου, στή μέση της κάθε υποδοχής βαζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμοι για 20/25 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται ζεστά καθώς η σοκολάτα είναι ρευστή στο κέντρο, αλλά και κρύα. Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη ώστε να μη μας στεγνώσουν και αν θέλουμε τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Και κάποιες παραλλαγές:
Φράουλας: προσθέτουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες.
Ολικής αλέσεως: χρησιμοποιούμε 3/4 της κούπας αλεύρι ολικής και 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γλ ανάμεικτα μπαχαρικά και 1/2 κούπα σταφίδες.
Μήλου: προσθέτουμε 1κ.γλ κανέλα 1/4 μοσχοκάρυδο και 1 κούπα μήλο σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε λίγο παραπάνω ζάχαρη.
Μπανάνας: προσθέτουμε 1 μεγάλη λιωμένη μπανάνα.
Τυριού και μπέικον: σοτάρουμε 3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον και 1 κούπα τριμμένο τσένταρ και φυσικά δεν θα βάλουμε ζάχαρη.