651 Απ: *Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο 18!!!* Κυρ Σεπ 02, 2012 12:54 pm
xara64
Πρωταγωνιστής!!
λοιπον την γραφω εδω σε περιπτωση που θελει κ καποια αλλη να την κανει ειναι τελεια!!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
250 γρ βουτυρο(εγω βαζω lurpac)
1 κ 3/4 φλιτζ. τσαγιου ζαχαρη
1 κουτ.σουπας κανελα
2 αυγα
1 κ 1/2 φλιτζ.τσαγιου φαρινα
χυμο απο ενα πορτοκαλι
2 βανιλιες
3 μετρια μηλα
εκτελεση
λιωνουμε το μισο βουτυρο(125 γρ)και το 1 φλιτζανι ζαχαρη και την κανελα σε ενα κατσαρολακι ανακατευοντας μεχρι να λιωσει λιγο(οχι πολυ ωρα γιατι καραμελωνει)και αποσυρουμε απο τη φωτια.Κοβουμε τα μηλα σε φετες ή σε ροδελες κ τα στρωνουμε στον πατο απο ενα βουτυρομενο ταψακι στρογγυλο και τα περιχυνουμε με το μειγμα ζαχαρης,κανελας,βουτυρου.
στο μιξερ χτυπαμε την υπολοιπη ζαχαρη(1/2 φλιτζ.)και το υπολοιπο βουτυρο(125γρ)για 10 λεπτα και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα μετα τις βανιλιες,το χυμο κ σιγα-σιγα το αλευρι χτυπωντας συνεχως.Αδειαζουμε τη ζυμη πανω απο τα μηλα κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180οC για 60 λεπτα.μολις την βγαλουμε απο το φουρνο περιμενουμε 5 λεπτα κ την αναποδογυριζουμε σε πιατελα
καλη επιτυχια!!!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
250 γρ βουτυρο(εγω βαζω lurpac)
1 κ 3/4 φλιτζ. τσαγιου ζαχαρη
1 κουτ.σουπας κανελα
2 αυγα
1 κ 1/2 φλιτζ.τσαγιου φαρινα
χυμο απο ενα πορτοκαλι
2 βανιλιες
3 μετρια μηλα
εκτελεση
λιωνουμε το μισο βουτυρο(125 γρ)και το 1 φλιτζανι ζαχαρη και την κανελα σε ενα κατσαρολακι ανακατευοντας μεχρι να λιωσει λιγο(οχι πολυ ωρα γιατι καραμελωνει)και αποσυρουμε απο τη φωτια.Κοβουμε τα μηλα σε φετες ή σε ροδελες κ τα στρωνουμε στον πατο απο ενα βουτυρομενο ταψακι στρογγυλο και τα περιχυνουμε με το μειγμα ζαχαρης,κανελας,βουτυρου.
στο μιξερ χτυπαμε την υπολοιπη ζαχαρη(1/2 φλιτζ.)και το υπολοιπο βουτυρο(125γρ)για 10 λεπτα και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα μετα τις βανιλιες,το χυμο κ σιγα-σιγα το αλευρι χτυπωντας συνεχως.Αδειαζουμε τη ζυμη πανω απο τα μηλα κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180οC για 60 λεπτα.μολις την βγαλουμε απο το φουρνο περιμενουμε 5 λεπτα κ την αναποδογυριζουμε σε πιατελα
καλη επιτυχια!!!