Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
553 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 553 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

Superb Mommy

Superb Mommy
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
MariaIoanna έγραψε:
Superb Mommy έγραψε:Συγνώμη που αν φαίνομαι επιθετική αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε με την καρδούλα ενός εμβρύου.Έτσι είναι αυτά.

Εννοείται πάντα με την καρδούλα ενός υγειούς εμβρύου ε?
Γιατί όλες εσείς που είστε κάθετες στην έκτρωση διαχωρίζετε πάντα και λέτε όταν δεν υπάρχει θέμα υγείας, Όταν υπάρχει θέμα υγείας το δέχεστε? Αν ναι τότε στο θέμα δεν είστε "κάθετες".

Όταν μιλάω για θέμα υγείας θα σου πω ακριβώς τι εννοώ.Μια φίλη μου καλή, έμεινε έγκυος και όταν ήταν 5 μηνών της είπε ο γιατρός ότι το μωράκι ΄'εχει μόνο ένα πνευμονάκι και αυτό έχει αναπτυχθεί μισό.Και μόλις γεννηθεί δε θα ζήσει πάνω από 5 ώρες ή θα γεννιοταν πεθαμένο.
Επειδή λοιπόν, είμαι όντως κάθετη με το θέμα εκτρώσεων...απο το να γεννούσε ένα πεθαμένο παιδάκι ή να το έβλεπε να έσβηνε, έκανε πρόκληση και της σταμάτησαν την εγκυμοσύνη..Δηλαδή έκτρωση.

Αυτό εννοώ όταν λέω "θέμα υγείας" λοιπον και όχι σύνδρομο ντάουν, τυφλωκώφωση ή κάποιο βαρύ περιστατικό που θα μπορούσε να παραμείνει το παιδί ζωντανό.Μιλάω για εμβρυικό μέσα στην μήτρα θάνατο για να απλοποιήσω τα λόγια μου.

Superb Mommy

Superb Mommy
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
LitsaM έγραψε:
MariaIoanna έγραψε:
Superb Mommy έγραψε:Συγνώμη που αν φαίνομαι επιθετική αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε με την καρδούλα ενός εμβρύου.Έτσι είναι αυτά.

Εννοείται πάντα με την καρδούλα ενός υγειούς εμβρύου ε?
Γιατί όλες εσείς που είστε κάθετες στην έκτρωση διαχωρίζετε πάντα και λέτε όταν δεν υπάρχει θέμα υγείας, Όταν υπάρχει θέμα υγείας το δέχεστε? Αν ναι τότε στο θέμα δεν είστε "κάθετες".
Επιτέλους, μετά από 3 σελίδες αφορισμών και κατάρων διάβασα και κάτι λογικό!
Βιάζεστε... και κρίνετε... και είναι και αυτό 'θανάσιμο αμάρτημα'..
Αφού επικαλούμαστε εκπομπές της Τατιάνας, ας θυμηθώ κι εγώ μια που με είχε συγκλονίσει: Θέμα η έκτρωση. Καλεσμένοι: παπάδες, γιατροί, γονείς... Και ξεκινά η συζήτηση με μια μάνα τετραπληγικού παιδιού με εγκεφαλική παράλυση... και συνεχίζουν να παίρνουν τον λόγο γονείς τέτοιων παιδιών και να τάσσονται ΟΛΟΙ υπέρ της έκτρωσης στην περίπτωσή τους. Μάταια η καημένη η Τάττη προσπαθούσε να γυρίσει την εκπομπή σε άλλους λόγους έκτρωσης, δεν την άφηναν αυτοί οι γονείς. Ένας παπάς κάτι πήγε να ψελλίσει, αλλά κι αυτόν δεν τον άφησαν. Το πιο συγκλονιστικό το είπε μια ταλαίπωρη μάνα, ότι: "πιστεύω ότι παιδάκια σαν τα δικά μας θα πρέπει μόλις γεννιούνται να τα βαφτίζουν και να τα πηγαίνουν μετά σ' ένα μέρος να τα θανατώνουν χωρίς ταλαιπωρία"
Ήταν η εκπομπή που με έκανε να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι για τις εκτρώσεις - ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μπω σε τέτοιο δίλημμα ποτέ στη ζωή μου... 'Ολοι αυτοί οι γονείς ήταν ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ για τα παιδιά τους, ανέβαιναν έναν Γολγοθά και, το να λένε αυτό που έλεγαν τότε ήταν ό,τι πιο ανθρώπινο, αν ακούγατε τι περνούνε θα το καταλαβαίνατε...
Όσες πείτε ότι αυτή είναι μια ειδική περίπτωση, αναιρείτε τους εαυτούς σας, γιατί να είναι ειδική περίπτωση; Όσες πείτε ότι οι γονείς αυτοί ήταν απάνθρωποι, μιλάτε είτε με άγνοια είτε με υποκρισία.

1ον δεν θανατώνεις έτσι απλά ένα παιδί μόλις γεννηθεί "ανώδυνα" μόνο και μόνο επειδή έχει ένα σύνδρομο.Αυτό δεν έιναι φόνος;Αυτό που είπε η κυρία ήτανη μεγαλύτερη μ@λ@κία που θα μπορούσε να πει γονιός.Οι πραγματικά ήρωες γονείς που έχουν παιδάκια με σύνδρομο ή με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού δε λένε τίποτα τέτοιο.Ήμαρτον δηλαδή...Ακους εκεί να θανατωθεί το μωράκι...
2ον Το "ειδική περίπτωση" το ανέφερα σε ποστ μου που αναφέρομαι σε περιστατικό μιας φίλης μου..

aggeliki5579

aggeliki5579
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
.Το πιο συγκλονιστικό το είπε μια ταλαίπωρη μάνα, ότι: "πιστεύω ότι παιδάκια σαν τα δικά μας θα πρέπει μόλις γεννιούνται να τα βαφτίζουν και να τα πηγαίνουν μετά σ' ένα μέρος να τα θανατώνουν χωρίς ταλαιπωρία"

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΄΄ΜΑΝΑΣ΄΄.

Και για σενα αυτη η ΄΄μανα΄΄ ειναι ηρωιδα? η μανα που γεννησε ενα παιδι με το όποιο προβλημα και το μεγαλωνει αναγκαστικα(γιατι δεν μπορει να το σκοτωσει) ενω μεσα της παρακαλαει μερα νυχτα να πεθανει αυτο το παιδι..?

Ηρωιδες,καλη μου,ειναι οι μανες που μεγαλωνουν αυτα τα παιδια με οση αγαπη διαθετουν,που δεν τα ξεχωριζουν απο τα αλλα..τα ΄΄κανονικα΄΄ παιδια..που καθημερινα ανεβαινουν τον Γολγοθα τους χωρις να μετανιωνουν για τιποτα,χωρις να αγανακτουν ή να παραπονιουνται...και ολα αυτα οχι γιατι ειναι πιο δυνατες ή πιο γενναιες απο τις αλλες...αλλα επειδη εχουν διπλα τους το σπλαχνο τους,το δικο τους κομματι,το αιμα τους...ζουν και αναπνεουν μεσα απο αυτο το παιδι,στεκονται διπλα του κερι αναμμενο..για οσο αποφασισει ο Θεος..γιατι ο μονος που μπορει να αφαιρεσει ζωη ειναι εκεινος...αυτες ειναι αληθινες ΜΑΝΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ...

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
aggeliki5579 έγραψε:.[u]

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΄΄ΜΑΝΑΣ΄΄.

Και για σενα αυτη η ΄΄μανα΄΄ ειναι ηρωιδα? η μανα που γεννησε ενα παιδι με το όποιο προβλημα και το μεγαλωνει αναγκαστικα(γιατι δεν μπορει να το σκοτωσει) ενω μεσα της παρακαλαει μερα νυχτα να πεθανει αυτο το παιδι..?

Ηρωιδες,καλη μου,ειναι οι μανες που μεγαλωνουν αυτα τα παιδια με οση αγαπη διαθετουν,που δεν τα ξεχωριζουν απο τα αλλα..τα ΄΄κανονικα΄΄ παιδια..που καθημερινα ανεβαινουν τον Γολγοθα τους χωρις να μετανιωνουν για τιποτα,χωρις να αγανακτουν ή να παραπονιουνται...και ολα αυτα οχι γιατι ειναι πιο δυνατες ή πιο γενναιες απο τις αλλες...αλλα επειδη εχουν διπλα τους το σπλαχνο τους,το δικο τους κομματι,το αιμα τους...ζουν και αναπνεουν μεσα απο αυτο το παιδι,στεκονται διπλα του κερι αναμμενο..για οσο αποφασισει ο Θεος..γιατι ο μονος που μπορει να αφαιρεσει ζωη ειναι εκεινος...αυτες ειναι αληθινες ΜΑΝΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ...
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩς ΕΝΝΟΩ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!

ζουμπι

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δεν διαβασα ολες τις απαντησεις,μονο καποιες.Με μερικες συμφωνω με αλλες οχι.Η δικη μου αποψη ειναι καπου στη μεση.Τι εννοω...;
Δεν θα εκανα ΠΟΤΕ εκτρωση,αν εμενα εγγυος μετα απο "ατυχημα".Αλλωστε η κορη μου ,καπως ετσι ηρθε στον κοσμο...
Ομως...αν ημουν ηδη εγγυος(που ειμαι δηλαδη...κ τρεμει η καρδια μου μεχρι να το παρω αγκαλια κ να δω πως ολα ειναι ενταξει) κ οι καθιερωμενες εξετασεις εδειχναν πως το παιδι εχει καποιο πολυ σοβαρο προβλημα υγειας...πολυ πιθανον να εκανα..
Ξερω οτι μπορει με αυτα που γραφω να φρικαρουν καποιες αλλα αυτη ειναι η αληθεια μου.Δεν μπορω να "το παιξω"ηρωας...Οι μανες κ οι πατεραδες που μεγαλωνουν τετοια παιδια για εμενα ειναι υπερηρωες,εγω ομως εχω τω γνωθεις εαυτον κ λεω πως δεν θα μπορουσα να δειξω τετοια δυναμη κ να φερω στον κοσμο ενα αρρωστο παιδι...Θα λυγιζα...
Στις μερες μας ειναι αδιανοητο να μην ξερει ενα ζευγαρι πως να προφυλαχτει.Για την αντισυλληψη ειναι κ οι δυο υπευθηνοι,κ ο αντρας κ η γυναικα.
Εγω εκανα την πρωτη μου σχεση στα 15,μειναμε μαζι σχεδον 4 χρονια.Με το που ειπα στη μανα μου οτι εχω ολοκληρωμενες σχεσεις,με πηγε κατευθειαν στον γυναικολογο κ ξεκινησα αντισυλληπτικα.Και εμενα τοτε μου ειχαν πει το θεικο:Τιιιιι;;;περνεις χαπια;;;;Το ξερεις πως θα αδρανησει η μητρα σου κ δεν θα μπορεις να κανεις παιδια;;;; Shocked Shocked
Τελος παντων.Αυτο το θεμα ειναι πολυ λεπτο κ πολυ σημαντικο.Η καθεμια μας εχει την αποψη της,ομως ας μην ειμαστε απολυτες.Κανεις ποτε δεν ξερει τι μπορει να κρυβει η ψυχη του αλλου.Ας ειμαστε πιο διαλλακτικοι,γενικα σαν ανθρωποι...
(συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη... Embarassed )

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΑΠΟΨΕΙς.Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗς.ΟΝΤΩς ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟ.

aggeliki5579

aggeliki5579
Οι αποψεις μας,ολων,εχουν διαμορφωθει βαση του χαρακτηρα μας και των προσωπικων μας εμπειριων..εγω ειμαι απολυτη σε αυτο το ζητημα(αν και πολυ λεπτο,οπως ειπε και το filitsaki) και η αποψη μου ειναι οτι δεν θα προχωρουσα ποτε σε εκτρωση..στο στενο οικογενειακο μου περιβαλλον,υπαρχει ενα παιδι με συνδρομο down..ζω απο πολυ κοντα τον αγωνα και του ιδιου του παιδιου και των γονεων του...αυτη η μανα,που πασχιζει καθημερινα για αυτο το αγορι,παρακαλαει μερα νυχτα τον Θεο...οχι να το παρει,αλλα να της το χαρισει οπως λεει..να το αφησει να ζησει κι αλλο...κι αλλο...να μην της στερησει ο θεος την ανασα του οπως λεει...
εγω οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος,το πρωτο που συζητησαμε με τον αντρα μου ηταν αυτο...κι αν το μωρο εχει καποιο προβλημα? θα το κρατησουμε και θα το μεγαλωσουμε αξιοπρεπως,με αγαπη και αφοσιωση..ειναι το παιδι μας..ο θεος βεβαια,μας εδωσε ενα υγιεστατο παιδακι και τον ευχαριστουμε γι΄αυτο αλλα θα τον ευχαριστουσα και παλι οτι κι αν αποφασιζε...ετσι εμαθα,ετσι βλεπω διπλα μου να λειτουργουν αξιες μανες και ετσι θα επραττα..τωρα αν αυτο ακουγεται υποκριτικο για καποιες,αποψη τους..

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
aggeliki5579 έγραψε:Οι αποψεις μας,ολων,εχουν διαμορφωθει βαση του χαρακτηρα μας και των προσωπικων μας εμπειριων..εγω ειμαι απολυτη σε αυτο το ζητημα(αν και πολυ λεπτο,οπως ειπε και το filitsaki) και η αποψη μου ειναι οτι δεν θα προχωρουσα ποτε σε εκτρωση..στο στενο οικογενειακο μου περιβαλλον,υπαρχει ενα παιδι με συνδρομο down..ζω απο πολυ κοντα τον αγωνα και του ιδιου του παιδιου και των γονεων του...αυτη η μανα,που πασχιζει καθημερινα για αυτο το αγορι,παρακαλαει μερα νυχτα τον Θεο...οχι να το παρει,αλλα να της το χαρισει οπως λεει..να το αφησει να ζησει κι αλλο...κι αλλο...να μην της στερησει ο θεος την ανασα του οπως λεει...
εγω οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος,το πρωτο που συζητησαμε με τον αντρα μου ηταν αυτο...κι αν το μωρο εχει καποιο προβλημα? θα το κρατησουμε και θα το μεγαλωσουμε αξιοπρεπως,με αγαπη και αφοσιωση..ειναι το παιδι μας..ο θεος βεβαια,μας εδωσε ενα υγιεστατο παιδακι και τον ευχαριστουμε γι΄αυτο αλλα θα τον ευχαριστουσα και παλι οτι κι αν αποφασιζε...ετσι εμαθα,ετσι βλεπω διπλα μου να λειτουργουν αξιες μανες και ετσι θα επραττα..τωρα αν αυτο ακουγεται υποκριτικο για καποιες,αποψη τους..

Respect ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

mamamia12

mamamia12
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
aggeliki5579 έγραψε:.Το πιο συγκλονιστικό το είπε μια ταλαίπωρη μάνα, ότι: "πιστεύω ότι παιδάκια σαν τα δικά μας θα πρέπει μόλις γεννιούνται να τα βαφτίζουν και να τα πηγαίνουν μετά σ' ένα μέρος να τα θανατώνουν χωρίς ταλαιπωρία"

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ... WinkΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Επιτέλους, αρχίζουμε και 'μαλακώνουμε' μετά από 3 σελίδες αφορισμών... Αυτός ήταν ο σκοπός μου, όχι να καταλήξουμε κάπου, γιατί πράγματι το ζήτημα είναι πολύ πολύ λεπτό...
Κρίμα που το youtube δεν έχει αυτές τις εκπομπές, έπρεπε να τους είχατε ακούσει αυτούς τους γονείς... Δεν μιλούσαν βέβαια για κάτι 'τύπου σύνδρομο down', αλλά για πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις. Η μάνα αυτή τους άφησε όλους άφωνους, όχι θετικά ή αρνητικά, αλλά ΑΜΗΧΑΝΑ!
Και υπάρχει μητέρα στη γειτονιά μου που γέννησε υγιέστατο παιδάκι, ώσπου στα 8 του αρρώστησε σοβαρά, είναι εντελώς παράλυτο και εγκεφαλικά ανάπηρο και ο φόβος της τώρα είναι ένας: να μην πεθάνει πριν απ' αυτόν, γιατί πού θα τον αφήσει;;; Αυτό είναι δράμα...
Κλείνω με λατινικό ρητό που 'κολλάει': τίποτε ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το πρωτο πραγμα που ξεκαθαρισα στον αντρα μου μολις μαθαε οτι ειμαι εγκυος ειναι οτι και να μας πει ο γιατρος οτι εχει κατι δεν υπαρχει περιπτωση να το ριξω....Και το ειχα ξεκαθαρισει σε ολη μου την οικογενεια πολυ πριν μεινω εγκυος....
Ασχολουμε παρα πολυ με πραγματα που εχουν να κανουν με την αναπηρια λογω της ειδικοτητας που θελω να επιλεξω και δεν μπορω να διανοηθω με τιποτα οτι γονιος ειπε τετοιο πραγμα...Θελω να πιστευω οτι ηταν πληρωμενοι ηθοποιοι..Σοβαρα σας μιλαω...Τα παιδια ειτε ειναι "φυσιολογικα" ειτε εχουν καποια αναπηρια εχουν και στιγμες που μας φερνουν στα ορια μας...Δεν μπορω να δεχτω κατι τετοιο.....
Το 10% του πληθυσμου της Ελλαδας εχει καποια μορφη αναπηριας και η πλειονοτητα αυτων ειναι επικτητες...Δηλαδη αν το παιδακι γεννιοταν φυσιολογικα και αρρωσταινε αργοτερα ή και παθαινε καποιο τυχημα θα το πετουσαν στα σκουπιδια?Τρελαινομαι και μονο στην σκεψη!!
Και επειδη λετε τοση ωρα για την θρησκεια....Ψαχνω και δεν μπορω να εντοπισω το κειμενο τωρα...Κατι το οποιο μου ειχε κατσει πααααρα πολυ ασχημα....Ο πατερ Παισιος ειχε πει πως τα παιδια που γεννιουνται αρρωστα πρεπει να μην τα"προσεχουμε" τοσο πολυ και ισως και να τα αφηνουμε στην μοιρα τους γιατι ετσι επικεντρωνομαστε στο να προσεχουμε ενα παιδι και δεν θελουμε να κανουμε και αλλα παιδια...Καπως ετσι...Δεν το πιστεψα καθολου μεχρι που μου το εδωσαν να το διαβασω....Αν καποια το ξερει θα παρακαλουσα να το παραθεσει γιατι δεν μπορω να το βρω με τιποτα τωρα

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Το θέμα είναι να μην είμαστε απόλυτοι, να μην κουνάμε το δάχτυλο...
απλά να τονίσω ότι η μητέρα αυτή το είχε πει έτσι ακριβώς, προκάλεσε σοκ στο κοινό τότε, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο τώρα απομονώνοντας την φράση της, γιατί είχε μιλήσει για τις συνθήκες ζωής και του παιδιού αυτού (δεν ήταν τόσο παιδί, είχε φτάσει κάπου 30 χρόνων) και όλης της οικογένειάς τους. Ήταν μια φοβερά αμήχανη εκπομπή, κρίμα που δεν τη βρήκα πουθενά (στα πρώτα χρόνια της Τατιάννας). Και μένα μου είχε φανεί τραγικό αυτό, και τώρα μου φαίνεται, μπορώ όμως να το δεχτώ ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να φτάσει στα άκρα, χωρίς αυτό να τον κάνει τέρας.
Μιλάς για την ειδικότητα που θα πάρεις... δεν μπορείς να είσαι σίγουρη αν, 10 χρόνια μετά, σ' αυτήν την ειδικότητα, αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για το θέμα...έτσι δεν είναι;
Όσο για τον πατέρα Παϊσιο, ανοίγουμε μεγάλο θέμα, απλά να πούμε ότι άνθρωποι που δεν έχουν άμεση σχέση με το θέμα οικογένεια επειδή έτσι το επέλεξαν, ε, ας μην έχουν άποψη για όλα πια!

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αυτο για τον πατερ Παισιο το ανεφερα επειδη πολλες φορες ειπωθηκε η θρησκεια και το ποσο αμαρτια ειναι....
Παντως απο την αλλη μπορουμε να αναφερουμε πληθωρα ατομων με ειδικες αναγκες που καταφεραν πολλα στην ζωη τους....Επειδη φυσικα ειχαν μια στηριξη απο πισω...

pepelitsa

pepelitsa
Kalhmera!!!Diavaza ena allo thema pou eixe mia parapomph se ayto k etsi na mai k egw Razz
Katarxhn na pw thn apopsh mou..tonizw ksana..thn apopsh Mou!
H ektrwsh otan ginetai mesa sta plaisia pou orizei o nomos den einai egklhma kai einai pagkosmiws apodekth..an htan egklhma tha katadikazotan.
Mhn mou peite gia 8rhskeies..tis sevomai oles ma mia 8rhskeia den mporei na krinei antrwpines prakseis..aytes tha tis krinei o 8eos pou o kathenas pisteyei kai o nomos.
Etsi einai oi koinwnies ftiagmenes..emeis apla mporoume na filosofoume..

Synexizw loipon k lew..yparxoun xiliades diaforetikes periptwseis..se alles tha symfwnisw me thn ektrwsh k se alles tha diafwnisw..exw mia proswpikh empeiria k ksekatharh apopsh panw sto thema syndromo Down omws..
H mhtera mou enw egw hmoun 14 peripou k o aderfos mou 17 mathainei pws einai egkuos 2 meres meta thn khdeia tou patera ths(o pappoukos mou) meta ta dysaresta eixame eyxarista loipon..ta opoia krathsan ligo dioti kapoies meres argotera apevale me frixtous ponous,ta thymamai k mou shkwnetai h trixa..drama h psyxologia ths meta dioti gia ekeinh htan 2plo xtyphma..prwta o pateras ths k meta to 3 ths paidaki...kai pernane ta xronia k profanws oi anthrwpoi prospathousan..ftanoume egw sta 17 mou k o aderfos mou sta 20..h mama egkuos!!!xares polles sto spiti..amnioparakedhsh kai syndromo Down..ekane ektrwsh kai akoma k shmera sthn sygkekrimenh hmerominia klaei..oi logoi ths..ena paidi pou einai anagasmeno na zei sto perithorio..pou den tha kanei oikogeneia,den tha mporei na aytosynthrhthei k tha prepei pada na vasizetai se kapoion allo..tha zhsei ws ta 40 max..k an ekeinh h o pateras mou pathoun kati???egw k o aderfos mou tha mporesoume mesa stis oikogeneies mas na paroume k ekeino?Ekeinh k o pateras mou tha mporesoun ws thn mera pou tha pethanei na to synthroun k na to frodizoun?K alla tosa pou den exei nohma na grapsw.
Epeidh h istoria afora thn oukogeneia mou na sas pw ek twn proterwn oti thn moirasthka alla kritikh k lithovolismo den tha dextw.H mana mou kai o pateras mou oso k na tsakwnomaste osa k na pername einai h oikogeneia mou k den shkwnw myga sto spathaki mou.Sympathate me etsi?

Synexizw..exw enan filo ton Aleksh..exei mia aderfh thn Eya,h Eya exei syndromo down,o pateras tou Aleksh kai ths Eyas prosfata meta apo kardiaka provlhmata tous afhse gia pada..h mhtera tous einai anergh dioti eprepe na einai gia na frodizei thn Eyoula kai pasxei apo kapoio anapneystiko provlhma pou den exw rwthsei leptomereies..O Alekshs loipon se hlikia gamou pia exei anarwththei polles fores an h gynaika tou tha symfwnhsei h an tha adeksei..an ta paidia tou tha prosarmostoun k alla tetoia..omws h alhtheia..O Alekshs viwse ton thanato tou patera tou..shkwnei to varos ths oikonomikhs ypostirikshs 3 atomwn kai 1 spitiou k stis meres mas ayto einai dyskolo..sydoma tha xreiastei n anoiksei k ena diko tou spiti..tha mporesei na sthrizei kai ta 2?Exei na frodizei thn mhtera tou alla kai thn Eyoula kai na doulepsei kai na frodisei k thn gynaika tou sto mellon..alhtheia peite mou ..den einai adiko?Einai hrwas o Alekshs k einai k poly kalo paidi ma einai pada melanxolikos k pote den einai hremos..oloi oi gyrw to idio leme..shkwnei stayro o Aleksakos megalo k na einai geros pada na mporei..ma einai adiko!
Egw loipon proswpika sto paidi mou ayto den tha to ekana an eixa thn epilogh k an h tyxh k o 8eos mou ta feroun etsi pou mou symvei kati tetoio kai den exw thn epilogh poly tha stenaxwrhthw oxi gia to arrwsto paidi ..alla gia to ugeies.

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
έτσι είναι... έτσι είναι η ζωή...

Τώρα θυμήθηκα ότι η μητέρα μου έκανε έκτρωση όταν ήμουν 5 χρονών. Είναι άρρωστη, παίρνει φάρμακα τα οποία θα έπρεπε τότε ή να σταματήσει και να πεθάνει ή να συνεχίσει να τα παίρνει σκοτώνοντας το έμβρυο. Προτίμησε την έκτρωση και δεν με άφησε ορφανή... Δεν είναι καθόλου εύκολο για αυτήν, ακόμη και 30 χρόνια μετά. Φυσικό, όταν ζεις σε μια κοινωνία που αφορίζει πολύ εύκολα αυτό που ήταν τυχερή να μη ζήσει...

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
επηδη το εχω διαβασει αυτο το βιβλιο του γεροντα δεν εννοει να μην τρεχετε να κανετε καλα τα παιδια απλα οτι prepei na genioynte ola ta paidia να βαπτιζοντε και ο θεος θα οικονομισει για ολα τα παιδια.οπως ειπε ιδιος αυτα τα παιδια ειναι αγγελοι για τους γονεις τους και θα εχουν καποιον στο παραδεισο να τους υποδεχτει οταν φυγουν και αυτοι.οσον αφορα την εκτρωση τη θεωρει αμαρτημα και αυτο το καταλαβαινουμε απο το ονειρο που παραθετει.μην βγαζουμε συμπερασματα απο ενα εδαφιο ενος κειμενου.δεν υπαρχει κανενας ιερεας η παπας που να ευλογει την εκτρωση.

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγω δεν ειπα οτι ειναι υπερ τις εκτρωσης...Ειπα πως αυτο που καταλαβαινω τουλαχιστον ειναι πως δεν πρεπει να "τρεχουμε" τοσο πολυ γι'αυτα τα παιδια αφου γεννηθουν και βαπτιστουν ενω θα μπορουσαμε να κανουμε και αλλα παιδια στον "ιδιο χρονο"

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
οι κληρικοί δεν βλέπουν τον θάνατο ως κάτι το τραγικό, με την έννοια ότι μετά από αυτόν είναι η αιώνια ζωή , θα έρθει αναπόφευκτα κάποτε και, όταν οδηγεί στον παράδεισο (όπως στην περίπτωση αυτών των παιδιών), είναι λύτρωση. Υπ' αυτήν την έννοια δεν παρεξηγούνται τα λόγια του.

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
διαβαστε και αυτο www.psyche.gr/churchpaisios3.htm η αναπηρια ειναι ευλογια απο το θεο κεφ 3

filitsaki

filitsaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
LitsaM έγραψε:οι κληρικοί δεν βλέπουν τον θάνατο ως κάτι το τραγικό, με την έννοια ότι μετά από αυτόν είναι η αιώνια ζωή , θα έρθει αναπόφευκτα κάποτε και, όταν οδηγεί στον παράδεισο (όπως στην περίπτωση αυτών των παιδιών), είναι λύτρωση. Υπ' αυτήν την έννοια δεν παρεξηγούνται τα λόγια του.
συμφωνω.

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
filitsaki έγραψε:
LitsaM έγραψε:οι κληρικοί δεν βλέπουν τον θάνατο ως κάτι το τραγικό, με την έννοια ότι μετά από αυτόν είναι η αιώνια ζωή , θα έρθει αναπόφευκτα κάποτε και, όταν οδηγεί στον παράδεισο (όπως στην περίπτωση αυτών των παιδιών), είναι λύτρωση. Υπ' αυτήν την έννοια δεν παρεξηγούνται τα λόγια του.
συμφωνω.
Το εξηγώ, το κατανοώ, δεν σημαίνει ότι τάσσομαι υπέρ του. Ακριβώς όπως πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση (βλέπε πιο πάνω).
Πρέπει να ψάξω τι λέει ο Παΐσιος για το θέμα της ανεκτικότητας στις ανθρώπινες επιλογές. Δεν περιμένω και πολλά, αλλά από την άλλη, πιστεύω ότι ήταν αληθινός χριστιανός...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις