476 Απ: ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ????? Πεμ Φεβ 07, 2013 3:36 am
toutounaki
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Στελλίτσα μου ίσως φταιω εγω που δεν επεκτάθηκα και γιαυτό δεν .ημουν αρκετά σαφής.arco iris έγραψε:δεν ειχα ιδεα οτι μαζευουν ασχετους πολιτες οι οποιοι μετα παιρνουν μερος στην αποφαση.......αυτο κι αν ειναι !!!!!! ειλικρινα δεν το ηξερα και τωρα ειναι που δεν εχω καμια εμπιστοσυνη.......δλδ ο καθε ασχετος τυχαιος αδιευκρινιστου IQ και απο οτιδηποτε παρασυρομενος μπορει να κρινει??????? τοτε καλα κανουν τα κοριτσια και εχουν στησει δικαστηριο και τους μαλωνουμε, ολοι εν δυναμει δικαστες ειμαστε......αν ειναι δυνατον!toutounaki έγραψε:Στελλίτσα μου αυτά που λες συμβαίνουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας, είναι οι εξαιρέσεις του. Άλλο ένας γιατρός να πάει να καλύψει τον Χ συνάδελφό του επί δύσκολου ιατρικού- τεχνικού θέματος, άλλο να υπάρχει σωρεία αποδείξεων. Γιαυτό κι εγώ είμαι επιφυλακτική ως προς την τελική δίωξη (λιγότερο από πριν αλλά σε κάποια ζητήματα έχω ακόμα ερωτήματα αναπάντητα). Αν και λέω αν γιατί ψυχίατρος δεν είμαι μόνο την κοινή λογική έχω, η Μαρία επικαλεστεί ψυχική νόσο που δεν υπάρχει, δε θα μπορούν οι πραγματογνώμονες που θα διορίσει το δικαστήριο άνευ λόγου να γίνουν επίορκοι. Τώρα για τους ενόρκους, αυτός είναι ο θεσμός των λαϊκών δικαστών που πάντα ισχύει για το Κακουργιοδικείο, από πείρα σου λέω οτι οι άνθρωποι αυτοί που επιλέγονται τυχαία κατόπιν κληρώσεως ίσως είναι πιο επιρρεπείς να επηρεαστούν λ.χ από τα μμε (τα οποία εν προκειμένω, ε, δεν πήραν και το μέρος της Μαρίας), αλλά επειδή δεν έχουν ξαναζήσει την εμπειρία του να είσαι δικαστής, δουλεύουν πολύ σκληρά για να είναι δίκαιοι διαβάζουν πολύ, ξενυχτάνε και προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη). Επί τη ευκαιρία να πω ότι συμφωνώ και με αυτά που έγραψες εσύ...
Δεν γινεται κληρωση από τους εκλογικους καταλόγους, αλλά από τους καταλόγους των Δικαστηρίων και οι ένορκοι είναι συνήθως επιστήμονες (δημοσιογράφοι, γιατροί, καθηγητές,δικηγόροι, κοινωνιολόγοι κ.λ.π)
Επειδή όμως πάλι θα μιλησω πολύ και θα με δείρουν οι άλλες κοπέλες,βάζω link σε πμ