76 Απ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΟΝΙΟΣ Δευ Φεβ 25, 2013 3:32 am
????????
Επισκέπτης
παιδια μην κολλαμε στο δωρο......το ανεφερα απλα γιατι ειχε γενεθλια το παιδι και ηρθε χωρις ουτε μια σοκολατα.......αλλα κι αν δε μπορουν να ερθουν , υπαρχουν και τηλεφωνα να ρωτησουν τι κανει το παιδι, εχουμε περασει στο αλλο ακρο....foteinoula έγραψε:arco iris έγραψε:δεν θα κανω καν κουβεντα για το δωρο οταν στο τζαμπο εχει με δυο ευρω μια χαρα παιχνιδακια που το παιδι θα τα χαρει και δεν εχει ιδεα ποσο αξιζουν.....νομιζω οτι ο καθενας μπορει να διαθεσει αυτο το ποσοfoteinoula έγραψε:και η δική μας νονά λόγω του ότι είναι ανεργη μπορεί να φέρι μια απλή λαμπαδίτσα και ένα τσουρέκι. να μην φέρει παιχνιδι και παπουτσάκια. καθόλου δεν με πειράζει. οταν είναι διπλα στο παιδί μου (και στα δυο παιδιά μου δηλαδή που τα αγαπάει σαν δικά της) δεν θα κοιτάξω τι φέρνει για να μετρήσω την αγάπη της. και στην γιορτή του μικρού μου εχει τύχει να μην καταφέρει να πάρει δώρο. αλλά να φέρει κάτι σε άσχετη στιγμή. πάλι δεν με νοιάζει. είναι άλλωστε μικρός ακόμα για να καταλάβει. και αργότερα αν δεν μπορεί προτιμώ να πάρω κάτι εγώ και να της το δώσω να του το φέρει αν δεν μπορεί. Μόνο και μόνο για να κάνει χαρά το παιδί ότι πήρε κάτι από την νονά του. τι να κάνουμε οι καιροί είναι δύσκολοι κα όταν ο άλλος δεν έχει δουλειά ακόμα και αν θέλει ίσως και να μην μπορεί να προσφέρει αυτό που επιθυμεί. γι'αυτό για μένα μετράει πιο πολύ η συμπεριφορά και η παρουσία του νονου από τα δώρα.
ξέρεις τι; νομίζω πως παίζει ρόλο ολη η σχεση που έχεις με τους νονούς και η όλη στάση απέναντι στο παιδί. Δηλαδή εγώ που η νονά του μικρου ερχεται συνέχεια να τον δει γιατί το θέλει. που παίζει μαζί του, θέλει να τον πάει βόλτα, του φέρνει δωράκια όποτε έχει, νιώθει άσχημα αν δεν μπορεί να του πάρει κάτι, δεν με νοιάζει ας μην του φέρει και τίποτα. Επειδή είναι πολύ καλή μου φίλη και ξέρω κάποια πράγματα μπορώ να δεχτώ το ότι ίσως και τα 2 ευρώ να μην μπορεί να τα δώσει εκείνη την ώρα και να τα δώσει κάποια άλλη στιγμή. δεν θα σταθώ δηλαδή στο αν θα φέρει κάτι ή αν θα το φέρει στην γιορτή του/τα πάσχα/τα χριστουγεννα ή μια άλλη μέρα στο άσχετο. Αλλά εννεοείται πως παίζουν όλα ρόλο. Αν γενικά ήταν αδιαφορη σαν νονά πιστεύω θα με ενοχλούσε να μην δώσει έστω αυτα τα 2 ευρω 1-2 φορές τον χρόνο.