151 Απ: Το σαλονι μας #5 Πεμ Αυγ 01, 2013 3:02 am
Nena
Πρωταγωνιστής!!
Δεν ξερω αν ειναι η ιδια συνταγη, αλλα μια πολυ κλασικη που κυκλοφορει, και πολυ ευκολη θα προσθεσω ειναι:
1 κουτι ζαχαρουχο
1 κουτι εβαπορε
1 φυτικη κρεμα
Χτυπας την κρεμα σε σαντιγυ και προσθετεις πρωτα το ζαχαρουχο και μετα το εβαπορε, χτυπωντας να ανακατευτουν καλα. Και το βαζεις στην καταψυξη. Καλο ειναι, για τις πρωτες 3-4 ωρες, να το βγαζεις καθε ωρα και να το χτυπας με το μιξερ, να γινει πιο αφρατο και να μην κρυσταλλωσει, αν και ειναι αρκετα κρεμωδες και χωρις αυτο το χτυπημα.
Αυτη ειναι η βασικη συνταγη. Από εκει και περα βαζεις οτι θες μεσα για να του δωσεις τη γευση που θες. Πχ βανιλιες για παφωτο βανιλια, φραουλες για παγωτο φραουλα, λιωμενη κουβερτουρα για παγωτο σοκολατα κτλ. Εγω εφτιαξα ενα χτες και εβαλα τρεις ΓΕΜΑΤΕΣ κουταλιες μερεντα κι εγινε μουρλια απο γευση.
1 κουτι ζαχαρουχο
1 κουτι εβαπορε
1 φυτικη κρεμα
Χτυπας την κρεμα σε σαντιγυ και προσθετεις πρωτα το ζαχαρουχο και μετα το εβαπορε, χτυπωντας να ανακατευτουν καλα. Και το βαζεις στην καταψυξη. Καλο ειναι, για τις πρωτες 3-4 ωρες, να το βγαζεις καθε ωρα και να το χτυπας με το μιξερ, να γινει πιο αφρατο και να μην κρυσταλλωσει, αν και ειναι αρκετα κρεμωδες και χωρις αυτο το χτυπημα.
Αυτη ειναι η βασικη συνταγη. Από εκει και περα βαζεις οτι θες μεσα για να του δωσεις τη γευση που θες. Πχ βανιλιες για παφωτο βανιλια, φραουλες για παγωτο φραουλα, λιωμενη κουβερτουρα για παγωτο σοκολατα κτλ. Εγω εφτιαξα ενα χτες και εβαλα τρεις ΓΕΜΑΤΕΣ κουταλιες μερεντα κι εγινε μουρλια απο γευση.