Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
406 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 406 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 41]

376Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:31 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
florentiab έγραψε:ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
απίθανο!
που το βρήκες μαρή;
Αυτος ο τυπος που τριγυρναει σπιτι μου? Που τον εχω για συζυγο? Ε αυτος φταιει. Για όλα γενικα, αλλά και γιαυτο ειδικα Razz

"...άλλα ειναι εκείνα που αγαπώ, γι'αλλου, γι'αλλου ξεκινησα..."
Εμένα οχι μονο παιζει στο μυαλο μου, ωρες ωρες με κανει να απελπιζομαι.

Ειδες μαρη? Καλυτεροι δεν ειναι οι χατζηφραγκετα? Αντι να εισαι μεσα στη μαυρη καταθλιψη???

απίστευτο!
στ ορκίζομαι οτι τον τύπο που τριγυρίζει σπίτι σου σκέφτηκα !!!!!!!!
ήμουν σίγουρη οτι αυτός φταίει

377Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:33 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:Ο μεγαλυτερος φοβος μου απο μικρη ηταν να φτασω καποια στιγμη σε μια ηλικια και να γυρισω πισω μου και να αντικρισω το χαος.

το κακό είναι πως το χάος δεν το βλέπω πίσω μου αλλα μπροστά μου

378Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:35 pm

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:Ο μεγαλυτερος φοβος μου απο μικρη ηταν να φτασω καποια στιγμη σε μια ηλικια και να γυρισω πισω μου και να αντικρισω το χαος.
Εγω το χαος μπροστα μου το βλεπω ρε συ. Πισω μου δεν υπάρχει χάος, αλλά μπροστα.. δεν υπάρχει... τιποτα. Αυτο.

379Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:38 pm

zini

zini
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
florentiab έγραψε:

το κακό είναι πως το χάος δεν το βλέπω πίσω μου αλλα μπροστά μου
εμενα το μπροστα δεν με φοβηζει. δεν το ξερω. οποτε απο τι μια, οτι δεν ειναι στο χερι μου να ελενξω, δεν μπορω να το αλλαξω και ετσι το αφηνω στη μοιρα. αλλα οτι ειναι στο χερι μου αυτο ειναι που με φοβηζει. το πως εγω ανταπεξερχομαι σε αυτα. και γι αυτο δεν θελω οταν κανω τον απολογισμο σε αυτα που εγω ειχα την ευθυνη για μενα να δω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενη. Δεν ξερω αν το εξηγω καλα. γενικα το αγνωστο δεν με απασχολει. Το πως πορευομαι εγω σε αυτο με νοιαζει.

380Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:40 pm

zini

zini
Κοριτσια το μελλον δεν το γνωριζουμε. Μονο το παρελθον και αυτο μπορουμε να αναλυσουμε.

381Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:46 pm

zini

zini
α και νομιζω οτι το συγκεκριμενο τραγουδι "το παραπονο" συνδυαζεται απολυτα με αυτο. Θ επρεπε να ειναι η συνεχεια του.

382Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:50 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:α και νομιζω οτι το συγκεκριμενο τραγουδι "το παραπονο" συνδυαζεται απολυτα με αυτο. Θ επρεπε να ειναι η συνεχεια του.

έχει ένα ελάττωμα μόνο αυτό το τραγούδι. τον στιχουργό Razz 

383Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:50 pm

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:Κοριτσια το μελλον δεν το γνωριζουμε. Μονο το παρελθον και αυτο μπορουμε να αναλυσουμε.
Σιγουρα, δεν μπορουμε να προβλεψουμε τι θα συμβει. Απλά με τις παρουσες συνθηκες δεν μπορεις να κανεις -εγω προσωπικα τουλαχιστον- ονειρα. Ωρες ωρες νιωθω οτι δεν ελπιζω τιποτα και φοβαμαι τα παντα.
Αυτο που εννοεις το νιωθω - ή μαλλον φοβαμαι οτι θα το νιωσω σε 30 χρονια πχ. Που θα γυρισω να κοιταξω πισω μου και θα δω τη μιση μου ζωη μετα βαιων και δαφνων, και την άλλη μιση σαν αρχαια τραγωδία.

384Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:55 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
zini έγραψε:Κοριτσια το μελλον δεν το γνωριζουμε. Μονο το παρελθον και αυτο μπορουμε να αναλυσουμε.
Σιγουρα, δεν μπορουμε να προβλεψουμε τι θα συμβει. Απλά με τις παρουσες συνθηκες δεν μπορεις να κανεις -εγω προσωπικα τουλαχιστον- ονειρα. Ωρες ωρες νιωθω οτι δεν ελπιζω τιποτα και φοβαμαι τα παντα.
Αυτο που εννοεις το νιωθω - ή μαλλον φοβαμαι οτι θα το νιωσω σε 30 χρονια πχ. Που θα γυρισω να κοιταξω πισω μου και θα δω τη μιση μου ζωη μετα βαιων και δαφνων, και την άλλη μιση σαν αρχαια τραγωδία.

τα ίδια με τη φιλενάδα νιώθω
υπάρχει κάποιος σ αυτή τη χώρα που να νιώθει οτι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον;
δεν ξέρω... ίσως εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξη

385Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 1:55 pm

zini

zini
Nena έγραψε:

Καταλαβαινω τι λες, αλλα, οι συνθηκες αλλαζουν και αν δεν αλλαζουν ο ανθρωπος ειναι προσαρμοστικο ον. Αν στις δυσκολες περιοδους ο ανθρωπος σταματουσε να ονειρευεται τοτε δεν θα ειχε παει ουτε ενα βημα μπροστα, σε τιποτα. Ισα ισα που οι ευκολιες ειναι αυτες που σε ναρκωνουν.

386Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:00 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:
Nena έγραψε:

Καταλαβαινω τι λες, αλλα, οι συνθηκες αλλαζουν και αν δεν αλλαζουν ο ανθρωπος ειναι προσαρμοστικο ον. Αν στις δυσκολες περιοδους ο ανθρωπος σταματουσε να ονειρευεται τοτε δεν θα ειχε παει ουτε ενα βημα μπροστα, σε τιποτα. Ισα ισα που οι ευκολιες ειναι αυτες που σε ναρκωνουν.

ο άνθρωπος προσαρμόζεται για να επιβιώσει αλλα εγω μιλάω για ζωή και όχι για απλή επιβίωση.
εγώ πάντως δεν είχα ποτέ ευκολίες, εννοω πριν από αυτη την κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια. ότι απέκτησα το επέκτησα με σκληρή δουλειά, επιμονή και πρόγραμμα. όπως και οι περισσότεροι γύρω μου
απλά τώρα μου έχουν στερήσει τη δυνατότητα ακομα και γι αυτό

387Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:01 pm

zini

zini
Λοιπον εγω δεν μενω στην ελλαδα, αλλα θα ηθελα παρα πολυ ξερω τι επικρατει το ζει η οικογενεια μου οι φιλοι μου το βλεπω γιατι ερχομαι συχνακαι δουλευω και στην Ελλαδα. Αν ο αντρας μου δεν ειχε μεγαλωσει εξω δεν θα εμενα στην αγγλια. και πραγματικα ελπιζω να μπορεσω να τον πεισω να ερθουμε στην ελλαδα. για εναν μονο λογο, δουλευοντας αλλαζεις τα πραγματα. Ειναι δυσκολο να εξηγεισω γραπτως τι εννοω, αλλα πιστευω οτι τα παιδια που μεγαλωνουν τωρα, ακριβως επειδη θα μεγαλωσουν με δυσκολιες, δεν θα ειναι ναρκωμενα.

388Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:02 pm

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

Μιλανε οι μπυρες τωρα
cheers drunken cyclops Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 536304 Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 875502 

389Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:03 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:Λοιπον εγω δεν μενω στην ελλαδα, αλλα θα ηθελα παρα πολυ ξερω τι επικρατει το ζει η οικογενεια μου οι φιλοι μου το βλεπω γιατι ερχομαι συχνακαι δουλευω και στην Ελλαδα. Αν ο αντρας μου δεν ειχε μεγαλωσει εξω δεν θα εμενα στην αγγλια. και πραγματικα ελπιζω να μπορεσω να τον πεισω να ερθουμε στην ελλαδα. για εναν μονο λογο, δουλευοντας αλλαζεις τα πραγματα. Ειναι δυσκολο να εξηγεισω γραπτως τι εννοω, αλλα πιστευω οτι τα παιδια που μεγαλωνουν τωρα, ακριβως επειδη θα μεγαλωσουν με δυσκολιες, δεν θα ειναι ναρκωμενα.

τα παιδιά; και η δική μας γενιά; εντελώς χαμένη;
μα το πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ έχουμε δουλειά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

390Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:04 pm

zini

zini
florentiab έγραψε:
zini έγραψε:
Nena έγραψε:

ο άνθρωπος προσαρμόζεται για να επιβιώσει αλλα εγω μιλάω για ζωή και όχι για απλή επιβίωση.
εγώ πάντως δεν είχα ποτέ ευκολίες, εννοω πριν από αυτη την κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια. ότι απέκτησα το επέκτησα με σκληρή δουλειά, επιμονή και πρόγραμμα. όπως και οι περισσότεροι γύρω μου
Ναι, αλλα τα σπουδαιοτερα πραγματα παγκοσμιως συναιβεναν οταν ο ανθρωπος ζουσε σε κατω απο δυσκολες συνθηκες, και ξεβολευοταν και ετσι ξυπνουσε. Κανενας στην ευκολια του (οπως και να την απεκτησε) δεν σκεφτοταν να παει ενα βημα παραπερα γιατι δεν το ειχε αναγκη να αλλαξει τις συνθηκες τις οποιες ζουσε. αν καταλαβαινεις τι εννοω.

391Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:04 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:

Μιλανε οι μπυρες τωρα
cheers drunken cyclops Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 536304 Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 875502 

αυτά είναι! cheers!!!

392Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:06 pm

zini

zini
florentiab έγραψε:
zini έγραψε:Λοιπον εγω δεν μενω στην ελλαδα, αλλα θα ηθελα παρα πολυ ξερω τι επικρατει το ζει η οικογενεια μου οι φιλοι μου το βλεπω γιατι ερχομαι συχνακαι δουλευω και στην Ελλαδα. Αν ο αντρας μου δεν ειχε μεγαλωσει εξω δεν θα εμενα στην αγγλια. και πραγματικα ελπιζω να μπορεσω να τον πεισω να ερθουμε στην ελλαδα. για εναν μονο λογο, δουλευοντας αλλαζεις τα πραγματα. Ειναι δυσκολο να εξηγεισω γραπτως τι εννοω, αλλα πιστευω οτι τα παιδια που μεγαλωνουν τωρα, ακριβως επειδη θα μεγαλωσουν με δυσκολιες, δεν θα ειναι ναρκωμενα.

τα παιδιά; και η δική μας γενιά; εντελώς χαμένη;
μα το  πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ έχουμε δουλειά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα
δεν καταλαβαινεις τι εννοω. οταν λεω δουλεια δεν εννοω εργασια, εννοω κινουμαι και αλλαζω τα πραγματα γιατι τωρα ζω συνθηκες που με ενοχλουν. ειναι στο ενστικτο του ανθρωπου να το κανει. παντα το εκανε.

393Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:11 pm

zini

zini
α και δεν πιστευω οτι υπαρχει χαμενη γενια. γιατι αυτη η γενια θα μεγαλωσει αυτα τα παιδια, και εχει ταιριαστια ευθυνη στο πως θα τα μεγαλωσει, μορφωσει, εκπαιδευσει γι αυτο.

394Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:13 pm

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοιτα, εγω μεγαλωσα με ευκολιες. Οχι τις σουπερ ντουπερ, αλλα με αξιοπρεπεις ευκολιες. Ουτε ενοχη νιωθω γιαυτο Rolling Eyes , ουτε ναρκωμενη.
Συμφωνω οτι οι δυσκολιες σμιλευουν αλλιως το άτομο, αλλά αυτο που ζουμε τωρα δεν το θεωρω και το ιδανικο για τα παιδια μου, ουτε για την προσωπικοτητα τους. Ισα ισα, το θεωρω βλαβερο περιβαλλον. Ειναι άλλο να αφησεις τα παιδια σου να παιξουν με το χωμα επειδη ετσι δημιουργουν αντισωματα και ειναι πιο ανθεκτικα στις ασθενειες, και άλλο να τα ποτιζεις νερο μολυσμενο με σαλμονελλα. Ετσι το νιωθω.

395Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:13 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:
florentiab έγραψε:
zini έγραψε:
Nena έγραψε:

Ναι, αλλα τα σπουδαιοτερα πραγματα παγκοσμιως συναιβεναν οταν ο ανθρωπος ζουσε σε κατω απο δυσκολες συνθηκες, και ξεβολευοταν και ετσι ξυπνουσε. Κανενας στην ευκολια του (οπως και να την απεκτησε) δεν σκεφτοταν να παει ενα βημα παραπερα γιατι δεν το ειχε αναγκη να αλλαξει τις συνθηκες τις οποιες ζουσε. αν καταλαβαινεις τι εννοω.

το οτι η μεταπολεμική Ελλάδα ανέδειξε Θεοδωράκη, Ελύτη, Χατζιδάκη και πολλους άλλους δεν κάνει πιο γλυκιά τη ζωή εκείνης της γενιάς.
βασικά δεν πιστεύω πως αυτοι οι άνθρωποι μεγαλούργησαν επειδη΄υπήρχαν δύσκολες συνθήκες. ήταν το ταλέντο τους τέτοιο που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε

396Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:20 pm

zini

zini
florentiab έγραψε:
zini έγραψε:
florentiab έγραψε:
zini έγραψε:
Nena έγραψε:

το οτι η μεταπολεμική Ελλάδα ανέδειξε  Θεοδωράκη, Ελύτη, Χατζιδάκη και πολλους άλλους δεν κάνει πιο γλυκιά τη ζωή εκείνης της γενιάς.
βασικά δεν πιστεύω πως αυτοι οι άνθρωποι μεγαλούργησαν επειδη΄υπήρχαν δύσκολες συνθήκες. ήταν το ταλέντο τους τέτοιο που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε

δεν μιλαω μονο για την ελλαδα. γενικα κανεις που ειναι βολεμενος με τη ζωη του δεν κανει σπουδαια πραγματα. και σπουδαια δεν ειναι μονο αυτα που αναφερεις. θελω να πω οτι ειναι στο ενσικτο του ανθρωπου να αλλαζει τις καταστασεις που τον πνιγουν αρκει να μην ειναι κοιμισμενος. οταν το καθεστως που υηρχε στη γαλλια επνιγε τουε πολιτες της εκαναν επανασταση. οταν οι δουλοι δεν αντεχαν πλεον τις συνθηκες σκλαβιας εκαναν επανασταση. οταν ο ανθρωπος κρυωνε ανακαλυψε τη φωτια. δεν μιλαω για αναδειξη ταλεντων, αλλα για συλογικες ενεργειες.  δεν υπαρχει περιτωση ο ανθρωπος να μην ανατρεψει τις ασχημες συνθηκες της ζωης του αρκει να εχει την γνωση να το κανει, η να πρεπει να επιβιωσει. η γνωση ομως ειναι αυτη που λειπει.

397Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:25 pm

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:
Δεν ξερω τι εννοεις ως "σπουδαιοτερα πράγματα". Αν εννοεις την τεχνη πχ, μπορει και να συμφωνησω, αν και όπως λεει η Φλωρεντια, αυτο δεν κανει καλυτερη τη ζωη εκεινης της γενιας. Ισως και οι δυσκολίες να ειναι προϋπόθεση για κάποια εργα τεχνης. Εκ των πραγματων δλδ η τεχνη να στοχεύει σε συγκεκριμενες κοινωνικές συνθήκες.
Σπουδαία πράγματα θεωρω και τις επιστημονικες ανακαλυψεις. Οι περισσοτερες από τις οποίες χρειαζονται χρηματα, χρονο, καθαρο μυαλο, αριστη εκπαιδευση, ΠΟΛΛΕΣ ευκαιριες για αναδειξη. οταν μια χωρα σφαζεται απο εναν εμφυλιο, ειναι αδυνατο να γινει οποιαδηποτε ανακάλυψη. Δεν ξερω αν κι ένας καλλιτεχνης θα ειχε την ψυχική δυναμη να δημιουργησει κάτι - καλλιτεχνες σε άλλες χωρες ισως...

398Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:28 pm

zini

zini
Nena έγραψε:
zini έγραψε:
Δεν ξερω τι εννοεις ως "σπουδαιοτερα πράγματα". Αν εννοεις την τεχνη πχ, μπορει και να συμφωνησω, αν και όπως λεει η Φλωρεντια, αυτο δεν κανει καλυτερη τη ζωη εκεινης της γενιας. Ισως και οι δυσκολίες να ειναι προϋπόθεση για κάποια εργα τεχνης. Εκ των πραγματων δλδ η τεχνη να στοχεύει σε συγκεκριμενες κοινωνικές συνθήκες.
Σπουδαία πράγματα θεωρω και τις επιστημονικες ανακαλυψεις. Οι περισσοτερες από τις οποίες χρειαζονται χρηματα, χρονο, καθαρο μυαλο, αριστη εκπαιδευση, ΠΟΛΛΕΣ ευκαιριες για αναδειξη. οταν μια χωρα σφαζεται απο εναν εμφυλιο, ειναι αδυνατο να γινει οποιαδηποτε ανακάλυψη. Δεν ξερω αν κι ένας καλλιτεχνης θα ειχε την ψυχική δυναμη να δημιουργησει κάτι - καλλιτεχνες σε άλλες χωρες ισως...
διευκρινισα τι εννοω, και ισως ηταν λαθος το "σπουδαιοτερα" που χρησιμοποιησα, ηθελα να πω οτι ειναι στο ενστικτο τυ ανθρωπου να αλλαζει τις συνθηκες αρκει να μην ειναι βολεμενος σε αυτες. θεωρω οτι αν τωρα πχ γινει κατι και επαναφερουν την χωρη στην οικονομικη κατασταση που ηταν πριν, κανεις δεν θα ενδιαφερθει να κανει αλλαγες και δομικες και εσωτερικες σε αυτα που προκαλεσαν την δυσκολη κατασταση γιατι απλα θα ξαναβολευτει. δεν προχωρανε ετσι τα πραγματα.

399Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:32 pm

zini

zini
καικ= κοριτσια καληνυχτα σας γιατι εχω κατι δουλιτσες να κανω και κουτουλαω απο τη νυστα Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 417472

400Το σαλονι μας #5 - Σελίδα 16 Empty Απ: Το σαλονι μας #5 Παρ Αυγ 02, 2013 2:34 pm

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:
Nena έγραψε:
zini έγραψε:
διευκρινισα τι εννοω, και ισως ηταν λαθος το "σπουδαιοτερα" που χρησιμοποιησα, ηθελα να πω οτι ειναι στο ενστικτο τυ ανθρωπου να αλλαζει τις συνθηκες αρκει να μην ειναι βολεμενος σε αυτες. θεωρω οτι αν τωρα πχ γινει κατι και επαναφερουν την χωρη στην οικονομικη κατασταση που ηταν πριν, κανεις δεν θα ενδιαφερθει να κανει αλλαγες και δομικες και εσωτερικες σε αυτα που προκαλεσαν την δυσκολη κατασταση γιατι απλα θα ξαναβολευτει. δεν προχωρανε ετσι τα πραγματα.

σου έχω νέα Smile 
ούτε τώρα προχωράνε τα πράγματα. δεν υπάρχει καμια διάθεση για σοβαρές αλλαγές. ότι λειτουργούσε στραβά δεν το πειράζουν. αυτοί που περνούσαν ζωή και κότα, συνεχίζουν όπως πριν.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις