101 Απ: "Δεν πιάνουμε ξένα μωρά" Τετ Ιαν 19, 2011 5:09 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
nena1988 έγραψε:ρε κοριτσια τα νευρα μου ειμαι παραλογη για πες τε μου,ειχα μια συζητηση με τον αντρα μου η οποιοα τελικα κατεληξε σε φασαρια...Λοιπον του λεω οτι μεχρι να σαραντησει το μωρο οποιος μπαινει σπιτι να το δει θα πλενει τα χερια του πρωτα,γιατι ειναι μικρο ακομα και φοβαμαι για τα μικροβια,οχι οτι ο αλλος ειναι βρωμιαρης απλα ολοι κουβαλαμε μικροβια,και με λεει υπερβολικη οτι αν το κανω αυτο θα παρεξηγυθω και δεν θα με θελει κανεις μετα για παρεα και αυτα ειναι υπερβολες δεν μπορεις λεει να τον προσβαλεις τον αλλον,και του λεω οτι εδω εγω που ειμαι μανα που το μωρο απο μενα θα παρει αντισωματα τον πρωτο καιρο με τον θηλασμο παλι τα χερια μου θα τα πλενω και δεν θα το κανει ενας ξενος?Ενταξει απο την μια εχει δικιο οτι πως θα τον πεις τον αλλον πλυνε τα χερια σπυ χωρις να παρεξηγηθει αν δεν το κανει απο μονος του,αλλα οχι οτι ειμαι και παραλογη και τετοια..
Καλή μου όποιος αγαπάει δεν παρεξηγεί γιατί θέλει το καλό σου και το καλό του παιδιού σου. Μίλησε με τον παιδίατρό σας για να εξηγήσει στον άντρα σου πόσο σημαντική είναι η υγιεινή των επισκεπτών των πρώτο καιρό. Κατά την γνώμη μου αυτές οι επισκέψεις πρέπει να είναι και πολύ περιορισμένες και για άλλους λόγους των οποίων κυριότερος είναι ότι τα ωράρια του ύπνου του μωρού άρα και του δικού σου ύπνου μπορεί να είναι ακατάστατα, ειδικά αν σκέφτεσαι να το θηλάσεις. Πάντως το σίγουρο είναι ότι με τα νεογέννητα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι όπως είπες και εσύ ο οργανισμός τους είναι ακόμα πολύ ανώριμος άρα είναι ευάλωτα. Μπορεί να κουβαλάμε εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο χωρίς να νοσήσουμε αλλά να το μεταφέρουμε στο μωρό. Αυτό ισχύει για τον πρώτο καιρό και καθώς περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο ελαστικοί και χαλαροί. Εμάς η παιδίατρος μας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα εξέλιξή του, να μην αρρωστήσει τον πρώτο χρόνο ζωής του. Αρχικά δεν πλενόμασταν μόνο με νερό αλλά και με οινόπνευμα και το είχαν μάθει και οι επισκέπτες που δεν μας παρεξηγούσαν. Τώρα; Είναι 11 μηνών και είναι όλη μέρα στο πάτωμα αλλά δεν ανησυχώ και δεν είμαι υστερική με την καθαριότητα. Απλώς αυτό που κάνουμε είναι να μην πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους γιατί οι ιώσεις κολλάνε από ανθρώπους. Σου εύχομαι εύκολη γέννα και ένα γερό μωράκι!