Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
523 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 523 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 36 από 41]

876μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 08, 2011 8:18 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:
Veraki έγραψε: Κουραγιο μανουλες...Σας βλεπω σαν ηρωιδες που καταφερνετε να θυλασετε,εγω μην τα ξαναλεμε,δεν τα καταφερα,αλλα απο τις θηλες βγενουν ακομα 5-6 σταγονες,λετε να υπαρχει ελπιδα?διαβαζω,ακουω βλεπω ολα αυτα για θυλασμους,και για μανουλες που δεν θυλασαν σαν εμενα και με εχει πιασει κατι....Πραγματικα νιωθω πολυ κατωτερη σας,που οχι μονο δεν βιωσα την φυσιολογικη γεννα,μετα μας ''χωρισανε'' για 4 μερες, ΑΛΛΑ και απο θυλασμο μονο λιγο πρωτογαλα καταφερε ν παρει.Αραγε υπαρχει κανενας τροπος να καταλαβει ποσο πολυ τον αγαπαω??
Απο συμπληρομα ποιο γαλα δινετε?εμενα το Νοωαλαψ μας εκανε δυσκηλια,τωρα με το Αlmiron ολα καλα,πινει γυρω στα 150gr και κοιματε 4 ωρες,αν πιει λιγοτερο απο 150 ξερω οτι θα ξοιπνησει μια ωρα πιο πριν.μεχρη τωρα καναμε βλακεια και τον καλομαθαμε με κουνιμα για υπνο,οσπου ειδαμε οτι δεν το χρειαζοταν πραγματικα και οτι απλα το καλομαθεναμε,και ετσι απο το Σαββατο δεν τον κουνισαμε καθολου,προσπαθουμε με την πιπιλα νανουρισμα και πιανει προς το παρον

Τσίπη δηλαδη σου εχει ανοιξει ιδη μια φορα η τομη??εξωτερικα το δφερμα να φανταστω?

Βεράκι μην το ξαναπείς ποτε αυτό οτι νιώθεις κατώτερη.Δεν είσαι, εισαι μια αξια μανουλα που κανει τα παντα για το παιδακι της,Μην ξανα ακουσω λοιπον τετοια λογια. Αυτό που σου ειπε η Μαρια ειναι αληθεια αναλογα τις αντοχες σου.Εμεις αγκαλια τον παιρνουμε αλλα οχι κουνημα για να μην κακομαθει.

Σημερα η ημερα μας δεν διαφερει και πολυ απο χθες κλαμμα κλαμμα κλαμμα.
Πηρα τηλ τον παιδιατρο διοτι απο την Πεμπτη το παιδι ειναι σε σταθερο βαρος ουτε χανει ουτε παιρνει, ηξερα οτι ειναι σε διακοπες και εχει το κινητο του κλειστο και τσαντιστηκα πολυ. Μου εχουν πει για μια αλλη παιδιατρο και την καλεσα να ερθει να τον δει αυριο. Τον ταιζω πανω απο μια ωρα δεν ρευεται με τιποτα ουτε καν καθεται στον ωμο, κοιμαται μιση ωρα ξυπναει κλαιει παρα πολυ, κοκκινιζει, κανει εμετο και μετα συνερχεται και παιζει με τα χερακια και τα ποδαρακια του.

Fofaki πολυ καλά τα λες στο Βερακι! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 417472

Το παιδάκι σου ετσι οπως φερεται ειναι σαν να τρωει παραπανω και μετα να κάνει εμετο και να ανακουφιζεται. Για να παίζει μετα σημαινει πως δεν πειναει γι' αυτο ειναι ησυχος και δεν κλαίει. Ανακουφιζεται με τον εμετο. Αυτο με το βαρος πρεπει να το κοιταξετε χωρις αγχος βεβαια. Αλλά απο την Πεμπτη δεν ειναι πολλες μερες... Καλό ειναι να το ζηγιζεις κάθε μια η δύο βδομαδες και οχι συχνοτερα.

877μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 08, 2011 9:02 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
γεια σας κοριτσια.....εμενα ο παιδιατρος μας ειπε ανα 3 μερες μπορουμε να την ζυγιζουμε να καταλαβουμε αν τρωει...ρε κοριτσια γινεται την τεταρτη να ηταν 3060,σαββατο 3250 και κυριακη 3340?γινεται να παιρνει μεσο ορο 80γρ την ημερα?

878μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 08, 2011 10:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elenaki85 έγραψε:γεια σας κοριτσια.....εμενα ο παιδιατρος μας ειπε ανα 3 μερες μπορουμε να την ζυγιζουμε να καταλαβουμε αν τρωει...ρε κοριτσια γινεται την τεταρτη να ηταν 3060,σαββατο 3250 και κυριακη 3340?γινεται να παιρνει μεσο ορο 80γρ την ημερα?

Ελενακι ειναι θεμα μεταβολισμου. Γινεται γιατι ο δικος μου διπλασσιασε το βαρος του πολυ γρηγορα και ας μην ετρωγε πανω απο 60 γραμμαρια σε κάθε γευμα στην αρχη. Ουτε το πολύ ουτε το λίγο βαρος ειναι ανησυχητικο. Απο εδώ και μπρος παιζουν μεγαλο ρολο τα γονιδια. Wink

879μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 10:56 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κοριτσια τελικα βρηκαμε τον παιδιατριο εχθες και μας ειπε να του δωσουμε to epadoren να δουμε πως θα παει και αν δεν βαλει βαρος θα του κανουμε εξετασεις μην εχει παθει στενωση στομαχου μεχρι και εχθες ηταν απελπιστικη η κατασταση ειχε πλανταξει στο κλαμμα και σε σημειο να κοκκινιζει.Το βραδυ κοιμηθηκε 8 ωρες δωσω το καιστο επομενο γευμα αλλες 5.

Σημερα ηρθε η αλλη παιδιατρος που καλεσα και μου ειπε 10 λεπτα στο ενα μαστο και 10 στον αλλον αν κλαιει να του δωσω λιγο ξενο,να μην του δινω epadoren και καλο ειναι να μην τον φωρτωνουμε με φαρμακα απο τωρα να κανουμε αυτο με τον θηλασμο απο ξενο να του δινω το frizolak comfort αλλα απο της 6 και μετα να του δινω το ξενο το πρωι μονο δικο μου εκτος αν δεν χορταινει.Οι γουλιες μειωθηκαν. Και να τον ξυπναω στο τριωρο το πρωι και στο τετραωρο το βραδυ,να μην τον αφηνω το βραδυ τοσες ωρες.Πριν τον αφηνα και ξυπνουσε μονος του.Απο τον δευτερο μηνα και μετα να τον αφηνω να φαει οταν ξυπνησει απο μονος του.
Καλη μου φανηκε και ειναι και συμβεβλημενη με το ικα οποτε λεω να κρατησω αυτην την παιδιατρο.Σημερα λοιπον ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα. Αυριο σαραντιζουμε...

Ελενακι μας ειπε η νεα παιδιατρος επειδη και εμας τις πρωτες τρεις εβδομαδες επαιρνε γυρω στα 300 με 350γρ οτι δεν ειναι πολυ καλο.Καλο ειναι να παιρνει γυρω στα 175 γρ την εβδομαδα περιπου 25 την ημερα.Και ο παλιος παιδιατρος μας ειπε οτι ειχε γινει βουλιμικος.Περα απο αυτο ομως εχω διαβασει οτι την 3η 6η 12η εβδομαδα τα παιδια τρωνε για καποιο λογο περισσοτερο. Αυτα τα νεουδια μας.

880μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 11:02 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Α δεν σας ειπα και το καλυτερο. Η μυτουλατα του ειχε τοσα πολλα εκκριματα μεσα λες και δεν την ειχα καθαρισει ποτε.Λογικο στις 39 ημερες την ειχα κανει 3 φορες.Δεν ηξερα οτι πρεπει να την κανω πριν απο καθε γευμα και ειχε μαζεψει τοσο πολυ.Και μας ειπε η παιδιτρος οτι αυτος μπορει να ηταν ο λογος που εκανε τους εμετους.Και οντως οι εμετοι μειωθηκαν μονο γουλιτσες κανει.Και να του δινω και πιπιλα αυτη με καουτσουκ.Εσεις τι δίνετε εγω μεχρι τωρα σιλικονη του ειχα παρει.

881μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 11:28 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ωραία Φωφάκι, περαστικουλια σας! Αυτο που ανεφερες με τις εβδομαδες που τα μωρα τρωνε περισσότερο λέγεται αλμα αναπτυξης. Εpadoren εδινα εγω λογω ΓΟΠ και επισης το οτι εχει γεματη μυτουλα μαλλον ωφειλεται στο οτι του ανεβαινει το γαλα. Αλλά και αυτοματα αυτο χειροτερευει την κατασταση γιατι η γεματη μυτη ειναι ικανη να προκαλέσει τον εμετο. Σκέψου, αν ειναι μπουκωμενη η μυτη οταν πινει γαλα, αναπνεει απο το στόμα και καταπίνει αερα. Και μετα αν δεν βγαλει αυτο τον αερα, κανει εμετο. Μια χαρα θα εισαστε τωρα! 40σατε κιολας! Πως περασε ο καιρός!!! Αντε ετοιμαστειτε για μεγαλες βολτες τωρα!

882μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 11:56 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εχεις δικιο Μαρια αλλα δεν ηξερα οτι επρεπε να το κανω τοσο συχνα και βασανιστηκε ο μικρουλης.Μας ειπε πρωτα να κανουμε αυτην την διατροφη και μετα να δουμε για το epadoren και εμεις λογω γοπ. Θα δειξει τι να πω μακαρι να ειναι η απλη η γοπ για να μην παιδευτει αλλο το παιδακι μου.Απο αγνοια δικια μας εχει περασει πολλα..

883μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 12:07 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Εχεις δικιο Μαρια αλλα δεν ηξερα οτι επρεπε να το κανω τοσο συχνα και βασανιστηκε ο μικρουλης.Μας ειπε πρωτα να κανουμε αυτην την διατροφη και μετα να δουμε για το epadoren και εμεις λογω γοπ. Θα δειξει τι να πω μακαρι να ειναι η απλη η γοπ για να μην παιδευτει αλλο το παιδακι μου.Απο αγνοια δικια μας εχει περασει πολλα..

Kαλέ σιγα το βασανο! Μια χαρα περνανε! Εμεις αγχωνομαστε μονο. Μια φιλη ειπε καποια στιγμη μια σοφη κουβεντα. Ολες στου 'κασιδη το κεφαλι" μαθαμε! Και ειναι λογικο. Εχει δυσκολιες το πρωτο παιδι και το ψιλοταλαιπωρουμε (αντεχουν ομως) αλλά εχουν και τα καλά. Καταρχας απολαμβανουν ολη την αγαπη και προσοχη ολης της οικογενειας χωρις να την μοιραζονται με καποιο αδερφακι, προνομιο που δεν εχουν τα δευτερα παιδια. Μπορει στα δευτερα να ξερουμε, αλλά τα πρωτα μας παιδια νομιζω ειναι αυτα που μας εδωσαν την γνωση και μας εκαναν μανες με την γεννηση τους. Τα πρωτα παιδια΄ειναι αυτα΄που μας κανουν γονεις και τα επόμενα αυτα που μεγαλώνουν την οικογενεια. 'Εχει τα αρνητικά του αλλά εχει και τα θετικα του ολο αυτο. Οποτε μην νιωθεις ασχημα. Μαθαίνεις πανω του αλλά και αυτο απολαμβανει αποκλειστικά ολη την φροντιδα σου! Wink

884μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 12:22 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
πολύ σωστα όσα λες Μαρια μου!

885μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 09, 2011 11:45 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
fofi μου πως σου είπε να του καθαρίζεις τη μύτη; εγώ βάζω ορό αλλά δεν βγάζει τίποτα μετά και να πω την αλήθεια με παραξενεύει γιατί σχεδόν κάθε φορά βγάζει από τη μύτη. Και μπροστά φαίνεται καθαρή η μυτούλα του.

Εγώ έχω 2 μέρες με θεματάκια. Μου έχει πληγώσει πολύ τις θηλές και πεθαίνω στον πόνο. Ειδικά το ένα στήθος δεν θέλω να το δώσω καθόλου με το ζόρι το δίνω. Παρ' ότι κάθεται 15 λεπτά στο κάθε στήθος ζητάει και άλλο και πίνει γύρω στα 70 γραμμάρια ξένο κάθε φορά. Και φαίνεται ότι το χρειάζεται γιατί δεν το βγάζει. (όχι όπως τότε με την υπερφαγία).

Δεν ξέρω αν και για πόσο θα συνεχίσω να θηλάζω. Χτες και προχτές δεν έπιανε το στήθος. Και αν το έπιανε ρούφαγε 2 φορές και τραβιόταν πίσω με δύναμη κλαίγοντας και ξαναψάχνοντας (και εγώ να ουρλιάζω από μέσα μου από τους πόνους-μην τον τρομάξω κιόλας!) Με το ξένο όμως δεν το έκανε. Έπιανε το μπουκάλι και δεν το άφηνε μέχρι να στραγγίσει.

Νιώθω πως δεν τον χορταίνει το γάλα μου... Η μαμά και η πεθερά μου μου το λένε συνέχεια καλοπροαίρετα πάντα γιατί βλέπουν πως ταλαιπωριόμαστε και οι 2.

Επίσης μας ταλαιπωρεί η δυσκοιλιότητα και έχουμε νεύρα μέχρι να γεμίσουμε το πάμπερς. Α! Και κοιμόμαστε ελάχιστα μέσα στη μέρα (εκτός από το μεσημέρι που κοιμόμαστε γύρω στις 3 ωρες μέσα στη μέραζήτημα είναι αν κοιμηθεί συνολικά 2) και έχουμε νεύρα και κλάματα.

Εγώ είμαι χάλια ψυχολογικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Βλέπω άλλες κοπέλες που δεν μπορούν αν θηλάσουν και όμως προσπαθούν και εγώ έχω χάσει το κουράγιο μου και νιώθω άχρηστη...

Πήρα και το γιατρό για τη τομή. Μάλλον κάποιο ράμμα δεν έπιασε σωστά. Μου είπε να το πιεζω να βγει το πύον και θα κλείσει μόνο του. Είναι ελάχιστα ανοιχτό οσο είναι ένα μικρό σπυράκι φανταστείται. Και θα με δει στις 22.

Ρε κορίτσια όσες γεννήσατε αρχές του μήνα το λοχεία σας τέλειωσαν; Εγώ δεν έχω καθαρίσει και δεντο βλέπω να γίνεται ακόμα. Το σάββατο θα σαραντίσω αλλά δεν νομίζω να έχω καθαρίσει...

Νιώθω πολύ κουρασμένη... Από τα απότομα τινάγματα που κάνω από το κρεβάτι κάθε φορά που ο μέμπης βγάζει "πράμα" με πονάει αρκετά η τομή. Όσο φόραγα το λατέξ καλά ήταν αλά φοβάμαι μη δεν σφίξουν οι μυς στην περιοχή.

Και ψυχολογικά νιώθω άχρηστη αφού δνε μπορώ αν ανταποκριθώ στις ανάγκες του μωρού μου και με το κλάμα του τρελαίνομαι και τον δίνω στον πατέρα του...

ΥΓ. Μη με βαρέσετε για το θέμα του θηλασμού.... Embarassed

886μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 12:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:fofi μου πως σου είπε να του καθαρίζεις τη μύτη; εγώ βάζω ορό αλλά δεν βγάζει τίποτα μετά και να πω την αλήθεια με παραξενεύει γιατί σχεδόν κάθε φορά βγάζει από τη μύτη. Και μπροστά φαίνεται καθαρή η μυτούλα του.

Αν ειναι καθαρη η μυτουλα μην ανησυχεις. Ακουσε οταν κοιμαται να δεις αν ροχαλίζει.

Εγώ έχω 2 μέρες με θεματάκια. Μου έχει πληγώσει πολύ τις θηλές και πεθαίνω στον πόνο. Ειδικά το ένα στήθος δεν θέλω να το δώσω καθόλου με το ζόρι το δίνω. Παρ' ότι κάθεται 15 λεπτά στο κάθε στήθος ζητάει και άλλο και πίνει γύρω στα 70 γραμμάρια ξένο κάθε φορά. Και φαίνεται ότι το χρειάζεται γιατί δεν το βγάζει. (όχι όπως τότε με την υπερφαγία).

Οι πληγωμενες θηλές συνηθως ωφειλονται σε λαθος θεση στον θηλασμο. Σημαντικό ειναι να μην κρεμεται το μωρο απο το στηθος σου. Επειτα κοιτας να πιασει σωστα την θηλή και μερος απο την θηλαια αλω. Η κοιλια του μωρου ακουμπαέι στην δική σου και το κεφαλι του ειναι μπροστα στον μαστο σου ετσι ωστε η μυτη του να ακουμπαει την ρογα σου. Περιμενεις μεχρι το μωρο να ανοιξει διαπλατα το στομα του. Με το ενα χερι κρατας το κεφαλάκι του και με το αλλο τον μαστο σου. Μολις ανοιξει το στοματακι του διαπλατα λοιπον το σπρωχνεις προς τον μαστο σου ετσι ωστε να μπουκωσει ολη την ρογα και μεγαλο μερος απο την θηλαία αλω. Επειδή περαιτερω δεν μπορω να περιγραψω θα ξαναβαλω ενα βιντεο που δειχνει την σωστη θεση του μαστου μεσα στο στομα του μωρου.

Για περαιτερω πληροφοριες δες εδω, μηπως βγαλεις ακρη. http://www.ivf-embryo.gr/mitrikos-thilasmos-odigies.htm

Επισης αν παλι εχεις αναγκη καποιον να σε δει να θηλαζεις ισως χρειαστει να καλέσεις καποια μαία στο σπιτι μιας και δεν υπαρχει συμβουλος θηλασμου στην πολη σου. Υπομονη Τσιπη μου!

Για τις πληγωμενες θηλές σου προτεινω να κάνεις τα εξης. Μην φορας στηθοδεσμο για καναδυο μερες μπας και δεις βελτιωση και επισης μετα απο καθε ταισμα, αλοιψε λίγο απο το γαλα σου σε θηλη και θηλαία αλω. Απεφευγε το νερο και το σαπουνι γιατι ξηραίνουν την περιοχη και αν θες περαιτερω ενυδατωση βαλε καποια κρεμουλα που δεν χρειαζεται ξεπλυμα. Μαμαδες προτιμουν κεραλοιφη και σπαθολαδο. Εμενα μου εφτανε που αλοιφα το γαλα μετα το ταισμα και δεν ειχα προβλημα. Επισης, αν χρησιμοποιεις επιθεματα στηθους μπορει να φταινει και αυτα για τον ερεθισμο. Σε νιωθω. Περαστικα!

Δεν ξέρω αν και για πόσο θα συνεχίσω να θηλάζω. Χτες και προχτές δεν έπιανε το στήθος. Και αν το έπιανε ρούφαγε 2 φορές και τραβιόταν πίσω με δύναμη κλαίγοντας και ξαναψάχνοντας (και εγώ να ουρλιάζω από μέσα μου από τους πόνους-μην τον τρομάξω κιόλας!) Με το ξένο όμως δεν το έκανε. Έπιανε το μπουκάλι και δεν το άφηνε μέχρι να στραγγίσει.

Θα θηλάζεις οσο θες εσύ, κοριτσι μου. Δεν αξιζει να υποφερεις. Σημασια εχει να εισαι καλά. Τωρα το μωρακι σου ισως το κανει αυτο οχι γιατι δεν εχεις γαλα αλλά επειδη αντιθετα εχεις πολυ γαλα που μαλλον πνιγεται! Κατσε στο κρεβατι βαλε 3 μαξιλαρια στην πλάτη σου, γυρε ανασκελα και βαλε το μωρο επανω σου, ωστε να μειωνεται η ροη και να μην μπουκωνεται οπως τωρα και δεν προλαβαίνει να καταπιει.

Νιώθω πως δεν τον χορταίνει το γάλα μου... Η μαμά και η πεθερά μου μου το λένε συνέχεια καλοπροαίρετα πάντα γιατί βλέπουν πως ταλαιπωριόμαστε και οι 2.

Ασχολιαστο. Γαλα εχεις. Ειναι πολύ νωρις για να πεις οτι δεν εχεις γαλα.

Επίσης μας ταλαιπωρεί η δυσκοιλιότητα και έχουμε νεύρα μέχρι να γεμίσουμε το πάμπερς.

Ειναι φυσικο, απλα εχει αερια και δεν ξερει να σφιχτει για να τα αποβαλει. Το ιδιο και με τα κακα΄και ποναει. Λύσε το παμπερς και κανε απαλο μασαζακι χαμηλα στην κοιλιτσα και στους γοφους να το βοηθησεις, και αν θες λυγισε του τα ποδαρακια προς την κοιλιτσα σαν να καθεται σε βαθυ καθισμα. Στον δικο μου αυτο επιασε! Wink

Α! Και κοιμόμαστε ελάχιστα μέσα στη μέρα (εκτός από το μεσημέρι που κοιμόμαστε γύρω στις 3 ωρες μέσα στη μέραζήτημα είναι αν κοιμηθεί συνολικά 2) και έχουμε νεύρα και κλάματα.

Μαλλον εισαστε σε αλμα αναπτυξης και το μωρο θέλει να ειναι στο στήθος συνεχεια. Ελα ομως που εχεις πληγωμενες θηλες. Λοιπον εφοσον παίρνει και μπιμπερό και δίνεις πιπίλα και εχετε και ΓΟΠ, εγω θα εβαζα πιπίλα να το ξεγελαω. Και αν εχεις θήλαστρο και δεν σε ποναει η αντληση, βγαζε συχνα γαλα. Αλλιως θα σου ελεγα το γνωστο "βαλε το μωρο στο στήθος οποτε κλαιει" για να κανει τις "ρυθμισεις" που θέλει.

Εγώ είμαι χάλια ψυχολογικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Βλέπω άλλες κοπέλες που δεν μπορούν αν θηλάσουν και όμως προσπαθούν και εγώ έχω χάσει το κουράγιο μου και νιώθω άχρηστη...

Μην νομιζεις και οι αλλες κοπελες που προσπαθουν τρωνε μεγαλη φρικη. Η μαχη ειναι με τον εαυτο σου και μονο. Μην χασεις τον εαυτο σου, μην σου γινει ψυχωση ο θηλασμος. Εφοσον το θες, προσπαθησε το χαλαρα και με ψυχραιμια και να ξερεις πως υπαρχει λυση για ολα. Αν παλι νιωθεις να κλονιζεσαι απο ολη αυτη την κατασταση αφησε το. Θα σου πω κατι που ισως να μην ειναι γνωστο. Ο αποκλειστικός θηλασμος ειναι δύσκολος, οχι ακατορθωτος. Το μπιμπερο δεν ειναι η ευκολη λυση οπως λένε, αλλά η σιγουρη λύση, σιγουρη για την μαμα΄που ξερει πόσο τρωει το μωρο, οτι εχει χορτασει και οτι θα κοιμηθεί συγκεκριμενες ωρες. Ομως. Μετα την εδραίωση ο θηλασμος είναι πολύ πιο ευκολος από το μπιμπερο. Βαζεις απλα το μωρο στο στήθος και τρωει. Με το μπιμπερο, κλαιει μεχρι να ζεστανεις το νερο και να φτιαξεις το γαλα, μετά πλενεις και αποστειρωνεις το μπιμπερό και βραζεις γαλα από την αρχή, ξανα και ξανα. Εγω κατεληξα στο μπιμπερό λογω άγνοιας και συνθηκων που τώρα δεν θα επετρεπα να συμβουν, αλλα με κουρασε πολυ μετεπειτα το μπιμπερό, οχι μόνο στην αρχή. Μονο και μονο γι' αυτο αξίζει να το προσπαθησεις. Ολες οι μαμαδες που προσπαθουν με τον θηλασμο στην αρχη λενε πανω από μια φορές οτι σταματανε. Ξέρω κοπέλα που οχι μονο δεν σταματησε αλλα θηλαζει ακομα και το παιδι της κοντεύει τα 2! Και ειχε και αυτή προβλήματα οπως, πληγωμενες θηλες, υπερπαραγωγή κτλ. Ολες λιγο πολύ εχουν καποιο πρόβλημα. Και εγώ συνηθως σε κάθε θέμα θηλασμου τονιζω την αναγκη για ενημέρωση γιατί είναι κα΄τι που δεν φρόντισα να έχω. Εσεις λίγο πολύ κατι γνωρίζατε, εγω δεν ηξερα τίποτα και είχα την ψευδαίσθηση οτι θα γίνει φυσικα και οτι όλοι θέλουν να θηλάσω Twisted Evil, ότι οι γιατροί και οι μαίες εχουν γνωσεις Twisted Evil, και ότι θα με βοηθησουν Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. Πραγματικά θα επρεπε να υπάρχει emoticon για αυτοφασκελωμα. Το προσπαθησα και εγω μόνη μου και εφτασα στους 3,5 μηνες ποτε ομως αποκλειστικά. Αλλά ας αφησουμε τα δικα μου. Κοπελα μου μονο απο εσένα εξαρταται αλλα σου ξαναλεω και πάλι πως δεν αξιζεις να χασεις τον εαυτό σου. Το μωρακι σου θελει να είναι η μαμα του καλα για να μπορει να το φροντισει. Εχεις ευθύνη και ξερω πως την νιώθεις οσο δεν πάει. Μην αφήσεις την καταθλιψη να μπει στην ζωή σου. Αισιοδοξία και πάμε παρακατω! Φαση ειναι θα περάσει!

Πήρα και το γιατρό για τη τομή. Μάλλον κάποιο ράμμα δεν έπιασε σωστά. Μου είπε να το πιεζω να βγει το πύον και θα κλείσει μόνο του. Είναι ελάχιστα ανοιχτό οσο είναι ένα μικρό σπυράκι φανταστείται. Και θα με δει στις 22.

Ρε κορίτσια όσες γεννήσατε αρχές του μήνα το λοχεία σας τέλειωσαν; Εγώ δεν έχω καθαρίσει και δεντο βλέπω να γίνεται ακόμα. Το σάββατο θα σαραντίσω αλλά δεν νομίζω να έχω καθαρίσει...

Εγώ είχα μεχρι να σαραντησω. Απλά στο τελος είχε μειωθεί πολύ η ροη. Μια μουτζούρα μονο σαν να ημουν στο τελος της περιόδου και επειδή με είχε πιάσει και φαγούρα απο τις σερβιετες -τι ωραία που τα λέω- μου ειπε να μην φοραω και να φοραω βαμβακερο εσώρουχο κι ας λερωνομαι λίγο. Και ετσι πέρασε. Εσυ έχεις μεγαλη ροή ακομα;
Νιώθω πολύ κουρασμένη... Από τα απότομα τινάγματα που κάνω από το κρεβάτι κάθε φορά που ο μέμπης βγάζει "πράμα" με πονάει αρκετά η τομή. Όσο φόραγα το λατέξ καλά ήταν αλά φοβάμαι μη δεν σφίξουν οι μυς στην περιοχή.

Και ψυχολογικά νιώθω άχρηστη αφού δνε μπορώ αν ανταποκριθώ στις ανάγκες του μωρού μου και με το κλάμα του τρελαίνομαι και τον δίνω στον πατέρα του...

ΥΓ. Μη με βαρέσετε για το θέμα του θηλασμού.... Embarassed

Καλέ γιατί να σε βαρέσουμε; Δικο σου το παιδί δικο σου και βζ, έτσι πάει! Χαχαχαχα! Κοίτα ειμαι υπέρ στον θηλασμο, αλλά πιο πολύ ειμαι υπέρ στην μαμα. Το αν θα τα καταφερεις τελικά είναι δικό σου θέμα και μονο και στο λεω με σιγουριά πως δεν θα σε κανει καλυτερη μαμα αυτό. Εσύ αγαπας το παιδι σου περισσοτερο απο τον καθένα. Μην επιτρέψεις σε κανεναν απο εδω και πέρα να σε κανει να νιώσεις ασχημα για τις επιλογές σου. Ετσι και αλλιώς, ότι και αν επιλεξεις κακοπροαίρετοι άνθρωποι θα υπάρξουν. Και ο θηλασμος μπαίνει στο μα΄τι μερικων ξερεις. Παντα θα σου λενε πως το γαλα σου δεν θα φτανει (δεν λεω για την πεθερά και την μαμα σου που το λενε απο άγνοια). Μια κοπελα ελεγε χθες ότι την ειπαν μεχρι και ... τσιγκούνα, επειδή δεν αγοράζει ξενο! Χαχαχααχα! Το διανοείσαι; Και από πρωτο χέρι οσες το εχουμε παλεψει με τον θηλασμο ξερουμε πόσο δύσκολος είναι, αρα πόσο ακυρο ακούγεται ένα τέτοιο κακοπροαίρετο σχολιο! Γι' αυτό σου λέω, μην ακους κανεναν. Ο αναμαρτητος πρωτος το λίθο βαλετω! Ορίστε μας! Σεβασμος στην μανα!

887μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 1:01 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Α, δεν σας είπα τα νεα μας.
Κορίτσια εμεις σήμερα παλι θα βγούμε με τους κουμπάρους και τον μικρουλη! Η κουμπάρα μου δεν αντεχει την κλεισουρα και καλα κανει! Ατιμες ορμονες ομως ε; Εκανε ο κουμπαρος παράπονα στον αντρα μου ότι την Δευτερα γύρισε κουρασμενος απο την δουλειά και δεν εβγαλε βόλτα την οικογένεια και η κουμπαρούλα μου του κραταγε μούτρα και του είχε δωσει το παιδί να το φροντιζει μονος του για 3 ωρες να ξεσκασει λιγο! Και καλα εκανε κατα την γνώμη μου! Μου φαινεται τοσο κωμικο ολο αυτο γιατι, είναι μια πολυ τρυφερή αλλα δυσκολη περίοδος για το ζευγαρι και τα νευρα και των δύο και ειδικα της γυναικας είναι συχνα, κροσια! Και νευρα, και ναζια και καπρίτσια και κλάματα... ολα φυσιολογικά! Εγω ενιωθα σαν μωρο. Σαν να γεννηθηκε ένα κομματι μου μαζί με το παιδί μου και ήθελα και εγω φροντιδα και προδέρμ, χαχα! Η μπεμπέκα! Και ειχα και την μανα μου μεσα στα ποδια μας στην αρχη όλη την ωρα αλλα μετα αραιωσαμε και ησυχασαμε. Ηταν και χειμωνας. Κρυο καιρός για δύο, που λενε. Κοιμοταν το μωρο και μετά καναμε αγκαλίτσα με τον άντρα μου και κοιμομασταν. Και μπορεί καποιοι να το μεταφρασουν σαν ζηλεια για την φροντιδα που παίρνει το παιδι αλλά δεν είναι ετσι. Θελεις εναν άνθρωπο να σε κλείσει καποια στιγμή στην αγκαλια του και να νιωσεις οτι ολα θα πάνε καλά, να σου δώσει δυναμη και να νιωσεις ασφάλεια.

888μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 2:54 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
MariaM έγραψε:Α, δεν σας είπα τα νεα μας.
Κορίτσια εμεις σήμερα παλι θα βγούμε με τους κουμπάρους και τον μικρουλη! Η κουμπάρα μου δεν αντεχει την κλεισουρα και καλα κανει! Ατιμες ορμονες ομως ε; Εκανε ο κουμπαρος παράπονα στον αντρα μου ότι την Δευτερα γύρισε κουρασμενος απο την δουλειά και δεν εβγαλε βόλτα την οικογένεια και η κουμπαρούλα μου του κραταγε μούτρα και του είχε δωσει το παιδί να το φροντιζει μονος του για 3 ωρες να ξεσκασει λιγο! Και καλα εκανε κατα την γνώμη μου! Μου φαινεται τοσο κωμικο ολο αυτο γιατι, είναι μια πολυ τρυφερή αλλα δυσκολη περίοδος για το ζευγαρι και τα νευρα και των δύο και ειδικα της γυναικας είναι συχνα, κροσια! Και νευρα, και ναζια και καπρίτσια και κλάματα... ολα φυσιολογικά! Εγω ενιωθα σαν μωρο. Σαν να γεννηθηκε ένα κομματι μου μαζί με το παιδί μου και ήθελα και εγω φροντιδα και προδέρμ, χαχα! Η μπεμπέκα! Και ειχα και την μανα μου μεσα στα ποδια μας στην αρχη όλη την ωρα αλλα μετα αραιωσαμε και ησυχασαμε. Ηταν και χειμωνας. Κρυο καιρός για δύο, που λενε. Κοιμοταν το μωρο και μετά καναμε αγκαλίτσα με τον άντρα μου και κοιμομασταν. Και μπορεί καποιοι να το μεταφρασουν σαν ζηλεια για την φροντιδα που παίρνει το παιδι αλλά δεν είναι ετσι. Θελεις εναν άνθρωπο να σε κλείσει καποια στιγμή στην αγκαλια του και να νιωσεις οτι ολα θα πάνε καλά, να σου δώσει δυναμη και να νιωσεις ασφάλεια.

Πραγματικά έτσι είναι! Το νιώθω! Θέλω να απαντήσω και στα υπόλοιπα που γράφεις αλλά δεν έχω χρόνο και πολύ όρεξη τώρα... Rolling Eyes

889μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 3:08 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:

Πραγματικά έτσι είναι! Το νιώθω! Θέλω να απαντήσω και στα υπόλοιπα που γράφεις αλλά δεν έχω χρόνο και πολύ όρεξη τώρα... Rolling Eyes

Εγω παλι απο χρονο αλλο τιποτα τωρα που κοιμαται! Εκει που εισαι ήμουν ομως και εδω που ειμαι θα ερθεις (Αυτο στο λεω για να σε δεις πως τα βασανα σου δεν θα κρατησουν για παντα).
Φυσικα καταλαβαίνω την σωματικη αλλα΄κυριως την ψυχικη σου εξαντληση. Δεν ειναι απαραίτητο να μου απαντησεις. Μονο αν θες να συζητησουμε κατι. Κουράγιο!

890μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 8:33 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια να κανω μια ερωτηση?η μικρουλα μου 2 μερες ειχε πολυ εντονα πανακια απο κολικους,εδω και 4 με 5 μερες ειναι πολυ καλυτερα,με καποιες ενοχλησεις που περνανε με αγκαλια,με κουνημα,με στηθος...γενικα ειναι βατα τα πραγματα,οχι σαν εκεινες τις 2 μερες που δεν ξεραμε τι να κανουμε,πως να την ηρεμησουμε...ομως βρε κοριτσια ανησυχω που δεν εχει κανει κακακια η μπουμπου μου απο χθες.τις πρωτες της μερες με φαγητο εκανε και κακα,εδω και καμια δεκαρια μερες(ειναι 18 ημερων)κανει 1 με 2 φορες την μερα.σημερα ομως δεν εχει κανει ακομα.....τι γινεται?πρεπει να κανω κατι?

891μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 8:43 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ελενάκι μου νομίζω πως στις 4-5 μέρες έχει πρόβλημα το μωρό. Προετοιμάσου όμως για λίγη γκρίνια μέχρι να τα καταφέρει... Εμένα που είναι δυσκοίλιος γύρω στα 3 πάμπερς τη μέρα με πολύ σφίξιμο είναι μέσα στη γκρίνια. Αν θες και αν έχεις ξαναδώσει βοηθάει και λίγο χαμομήλι. Βέβαια μετά θα είναι σαν διάροια αλλά δνε είναι τίποτα.

Εγώ δεν ένιωθα πολύ καλά αν και κοιήθηκα πάνω από 1 ώρα το μεσημέρι και καλά και είπα να βάλω θερμόμετρο. Έχω ένα ηλεκτρονικό του αυτιού και 3 φορές συνεχόμενες που το έβαλα έδειξε από 37,6 εώς 37,8. Τώρα θα περιμένω και βλέπουμε. Το στήθος πάντως δεν είναι πέτρα. Φαίνεται να έχει γάλα αλλά δεν με πονάει καθόλου...

892μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 11:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Ελενάκι μου νομίζω πως στις 4-5 μέρες έχει πρόβλημα το μωρό. Προετοιμάσου όμως για λίγη γκρίνια μέχρι να τα καταφέρει... Εμένα που είναι δυσκοίλιος γύρω στα 3 πάμπερς τη μέρα με πολύ σφίξιμο είναι μέσα στη γκρίνια. Αν θες και αν έχεις ξαναδώσει βοηθάει και λίγο χαμομήλι. Βέβαια μετά θα είναι σαν διάροια αλλά δνε είναι τίποτα.

Συμφωνω, πολυ καλά τα λες.

Εγώ δεν ένιωθα πολύ καλά αν και κοιήθηκα πάνω από 1 ώρα το μεσημέρι και καλά και είπα να βάλω θερμόμετρο. Έχω ένα ηλεκτρονικό του αυτιού και 3 φορές συνεχόμενες που το έβαλα έδειξε από 37,6 εώς 37,8. Τώρα θα περιμένω και βλέπουμε. Το στήθος πάντως δεν είναι πέτρα. Φαίνεται να έχει γάλα αλλά δεν με πονάει καθόλου...
Τσιπη μου θηλασες σημερα και χθες; Μηπως θηλασες λιγοτερο; Ο χαμηλός πυρετος ειναι συμπτωμα μαστιτιδας. Μην τρομαζεις, αντιμετωπιζεται. Βεβαια δεν εχεις πρησμενο στηθος και αυτο σημαινει πως δεν σου εχει πετρωσει. Προσπαθησε να το βγαλεις με ενα θηλαστρο, και γενικα κοιτα να το αδειαζεις αν δεν μπορεις να θηλαζεις. Αν θηλασεις, ξεκινα απο το λιγοτερο πληγωμενο στηθος για να ξεκινησει η ροη και ετσι να μην χρειαζεται να υποφέρεις μεχρι να κατεβει το γαλα οταν το βαλεις στον πιο πονεμενο μαστο. Και κοιτα να ξεκουραζεσαι οσο μπορεις. Τι σου λεω τωρα ε; Σε εχω ταραξει με τα λινκ, αλλά αυτο εδώ αξιζει για να προλάβεις την μαστιτιδα. http://pediatros-thes.gr/?page_id=164

893μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 12:25 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πριν λίγο γύρισα από το μαιευτήριο. Πήγα να με δει ογυναικολόγος μου ο οποίος υποτίθεται ότι έχει άδεια! Τα δέκατα φτάσαν 38 και κάποια στιγμή ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο αυτιού που χρησιμοποίησα έδειξε 38,3. Από την τομή δεν είναι σίγουρα. Είχα φοβηθεί γιατί εκεί που μου άνοιξε φαινόταν ένα ράμμα. Είπε ότι είναι κάποιο ράμμα που δεν έχει αποροφηθεί.

Αυτό που μου είπε είναι ότι ίσως είναι προεόρτια μαστίτιδας. Να βγάζω κάθε 3 ώρες το γάλα και να το πεταω και για κανα 3αρι μέρες να μη θηλάσω. πίσης να φοράω μάσκα όταν πλησιάζω το μωρό μήπως είναι ίωση. Δεν θα παρω κάποιο αντιπυρετικό σήμερα και αύριο και από αύριο στις 9 και κάθε 3 ώρες θα βάζω θερμόμετρο να δω πως θα πάει και να τον ενημερώσω.

Έβγαλα πρώτη φορά αρκετά με το θήλαστρο. Γύρω στα 45 γραμμάρια από τον κάθε μαστό. Είανι πολύ αραιό σαν νερό. Η αδερφή μου μου έλεγε ότι το δικό της ήταν πηχτό και χόρταινε το παιδί. Επίσης με παραξένεψε ότι όλη η ποσότητα βγήκε τα πρώτα 3-4 λεπτά και μετά όσο και να το άφησα δεν έτρεξε ούτε σταγόνα. Τώρα θα δείξει. Παρά την αίσθηση ότι κάτι έχω ευτυχως είμαι καλά(εννοώ δεν έχω κομάρες, πονοκέφαλο κλπ.)

894μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 12:28 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πάντως το θήλαστρο (δεν ξέρω αν όλα είανι ίδια) που έχω εγώ δεν αγγίζει τη θηλή και δεν με πονάει όταν βγάζω...

895μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 10:54 pm

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλημερα μανουλες!
Τσιπη μου περαστικα και υπομονη!!!! Μην ανησυχεις για το θηλασμο! Οσο αντεξεις! Αν σε παρηγορει παντως κι εμενα πονανε οι θηλες μου αλλοτε περισσοτερο, αλλοτε λιγοτερο, μια η αριστερη, μια η δεξια και μια και οι δυο μαζι! Μπρουμητα δε μπορω να κοιμηθω! Εχεις παρεα λοιπον!
Βλεπω οσα γραφετε για τα μωρακια σας και πολλες φορες ειναι σα να εχετε διαβασει τη σκεψη μου! Νομιζω πανω κατω ολες τα ιδια περναμε αλλες πιο εντονα και αλλες λιγοτερο.
Εμενα η μικρη τις 2-3 τελευταιες μερες τρωει ανα 2 ωρες! Το λεω και δε το πιστευω και φοβαμαι μη το γρουζουζεψω! Επιτελους μια ενδειξη προγραμματος και λιγος χρονος για μενα και το σπιτι! Εχει και καποια πονακια αλλα λιγοτερο εντονα τις τελευταιες μερες. Εχει φαση ομως οταν θελει να ενεργηθει και σφιγγεται! Παιρνει κατι εκφρασεις...!!! Γενικα αλλαζουμε αρκετες πανες μεσα στο 24ωρο και εχει και πολλα αερια Embarassed ! Μας ειπε η γιατρος πως τη βοηθουν να ανακουφιζεται απο τους κολικους ομως οποτε ειναι καλο!
Ασχετο αλλα επιτελους λιγη δροσια! Εχουμε λιωσει στο σπιτι!

896μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 11:07 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλημερα κοριτσια!

Γεωργια, εμεις σημερα κρυωναμε... επιτελους! Φτανει πια με την ζεστη χορτασαμε! Smile Μεγαλωνει το παιδακι σου οπως βλεπεις και αρχιζουν ολα και μπαίνουν σε μια σειρα!

Τσιπη μου μπραβο σου που πηγες στον γιατρο εγκαιρως και προλαβες την μαστιτιδα. Βγαζεις πολύ απο το στηθος, και μην σε απασχολει που βγαζεις μονο τα 3 πρωτα λεπτα. Να ξερεις πως και λιγοτερο να βγαλεις καποιες φορες δεν ειναι ενδεικτικο του οτι δεν εχεις γαλα γιατι το θηλαστρο δεν καταφερνει ολες τις φορες να μιμηθει την θηλαστικη κινηση του μωρου. Παντως ειναι πολυ καλό το οτι δεν ακουμπαει η ρογα για να περασει ο πονος γρηγορα. Περδίκι θα γινεις, μην ανησυχεις! Τα χειροτερα τα προλαβες! Περαστικουλια και φιλάκια στον φαγανουλη σου!

Εμεις χθες πηγαμε βολτα με τους κουμπαρους και το μωρο αλλα ειχε εναν τρελο αερα και μαζευτηκαμε γρηγορα. Η κουμπαρα μου θελει να βγαινουν βολτα το βραδυ γιατι λέει πως οταν καθονται σπιτι τετοιες ωρες το μωρο ειναι ανησυχο. Μαλλον κολικοι γιατι δεν φανταζομαι να εχει παρει... το πωπουδακι του αερα απο τωρα! Laughing

897μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 10, 2011 11:51 pm

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Καλημερα !!!κ εγω μανουλα ιουλιου..αχ βρε κοριτσια πολυ αγχος αυτη η μητροτητα!!!τι κανουν τα μωρακια σας??εμενα επιτελους κοιμηθηκε...να σας ρωτησω κατι? η δικια μου τρωει 120 ml αλλα οχι παντα , μπορει να πεσει κ στα 90 καποιες φορες. εγω ποτε πρεπει να της κανω 150? θα το καταλαβω?? παντως αυτες οι ορμονες δε παλευονται! εσεις πως νιωθετε? εγω ερχεται η στιγμη που θα πω στον εαυτο μου-μπραβο σου εισαι αψογη μανα κ τα κανεις ολα μια χαρα- και την επομενη στιγμη του ξαναλεω- τι αχρηστη μανα που εισαι βρε παιδακι μου!- οπως καταλαβαινετε μετα τη γεννα αρχισα να μιλαω συχνα στον εαυτο μου!!!!!! αντε σας κουρασα πρωι πρωι... καλημερα να χουμε...με πολλα ml , κακακια, αερακια κ καθολου πονακια!!!

898μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 11, 2011 1:29 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγώ πειράζει που έχω κολλήσει μόνο στο άχρηστη;;;

Γιατί δε ρωτάς παιδίατρο για την ποσότητα; Εμένα στις 4 το πρωί το έφτιαξα 120 ζήταγε και άλλο και ηπιε άλλα 30!

Μαρία πολύ καλό το link από τον παιδίατρο. Αναγνώρισα αρκετά συμπτώματα σε μένα για το τι μπορεί να προκάλεσε τη μαστίτιδα αν τελικά είναι αυτό. Βέβαια λέει ότι δεν πρέπει να σταματάει ο θηλασμός. Αλλά φαντάζομαι ότι μου είπαν να πετάξω το γάλα για την περίπτψση ίωσης. Ακόμα σκέφτηκα μήπως ήταν αποτέλεσμα κούρασης γιατί τις τελευταίες μέρες ένιωθα έτοιμη να πέσω κάτω. Και να φανταστείται ότι από δουλειές σπιτιού δεν κάνω σχεδόν τίποτα! Άντε κανα μαγείρεμα και να βάλω πλυντήριο.Να είναι καλά η μαμά μου που έρχεται κάθε μέρα! Αν και μου είπε ότι μέχρι τα 40 θα έρχεται... Sad

Το πρωί πουμετρήθηκα είχα δέκατα 37,3. Τώρα είναι να μετρηθώ πάλι σε κανά μισάωρο.

899μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 11, 2011 1:36 am

αγγελικημαρια

κ εμενα μου ειχαν πει οτι με μαστιτιδα συνεχιζεται αφοβα ο θηλασμος...πολυ τυχερη εισαι που ερχεται η μαμα σου, κ εστι το λεει οτι θα σταματησει μετα τα 40, να δεις που θα ρχεται παλι γιατι θα της λειπει το παιδι. οσο γι αυτο που λες για να ρωτησω το γιατρο...ντρεπομαι βρε παιδια την εχω πρηξει τη παιδιατρο μας! φοβαμαι μηπως γινομαι πολυ ενοχλητικη!!!

900μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 36 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 11, 2011 2:00 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Όσον αφορά το παιδί σου, είναι μια νέα ζωή και εσύ άπειρη (αν έχω καταλάβει καλά είναι το πρώτο σου) δεν υπάρχουν ντροπές. Εμένα η παιδίατρος ήταν σε άδεια και όμως ήμασταν στα τηλέφωνα επειδή ο μικρός έχει παλινδρόμηση. Και ο γυναικολόγος μου χτες βγήκε σε άδεια αλλά πήγα να με δει στην κλινική και σήμερα θα τον πάρω πάλι τηλ. Κοίτα και εγώ στην εγκυμοσύνη ήθελα να ρωτήσω τον γιατρό 1002 πράγματα και ντρεπόμουν να τον πάρω. Τώρα παρ' ότι ξέρω ότι βγήκε σε άδεια τον κάλεσα γιατί ο πυρετός μου μπορεί να έκανε κακό και στον μπέμπη μου!

Άρα προσπάθησε να ξεχάσεις τις ντροπές κατά τη γνώμη μου.

Και να σου το πω και αλλιώς προτιμάς να σου πούμε κάτι λάθος εδώ και να το ακολουθήσεις με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρχουν ή να βάλεις στην άκρη τις αναστολές και να πάρεις άλλο ένα τηλ τον παιδίατρο;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 36 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις