Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
269 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 269 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 40 από 41]

976μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 27, 2011 1:23 am

candycandy

candycandy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
tsiph έγραψε:
MariaM έγραψε:
tsiph έγραψε:Γειά σας κορίτσια!

Μαρία σου έστειλα πμ! δεν είχα δει την ερώτησή σου!

Εμείς από χτες είμαστε λίγο αλλά καλό απ' ότι φαίνεται μαμ πολύ νάνι και ενδιάμεσα γελάκια! Τα πάμε αρκετά καλάκαι νιώθω κάθε μέρα και πιο άνετη με τον μπομπιράκο μου! Επίσης του πήρα πιπίλα από καοτσούκ και σώθηκα! Την κρατάει λίγο για να κοιμηθεί και μετά τη βγάζει στον ύπνο!

Σε ευχαριστώ Τσίπη μου! Δεν ξέρεις ποσο χαίρομαι και πόσο καμαρώνω για εσάς μετά από τα τόοοοοσα προβλήματα που ξεπεράσατε τα 2 σας!!! Αντε τώρα θα είναι ολο και καλύτερα και ο θηλασμος θα αρχισει να γινεται πολύ εύκολος!!!! Μπράβο σου κοπέλα μου που τα κατάφερες! Ένα μεγαλο μπράβο απο εμενα! Ξερω πόσο δύσκολο είναι, ειδικά αν το μωρακι σου έχει ΓΟΠ! Καλούς θηλασμους ευχομαι απο εδώ και πέρα! Και για να γελάσουμε λίγο μια και χάρηκα τόσο θα σας βάλω κάποιες 'ειδικά' προσαρμοσμένες παροιμίες που με έκαναν και γέλασα σήμερα! Ιδού!

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/11/blog-post_2493.html

Μαρίαααααα! Έλιωσα στο γέλιο! Συγκράτησα βέβαια 2 που είναι γραμμένες για μένα!

-Μια του ψέυτη, δυο του κλέφτη τρεις και θηλάζουμε αποκλειστικά!

-Σαν θέλει η μάνα και ο γιός τύφλα να 'χει ο γιατρός!

Εμένα τώρα το βράδυ έκανε κάτι που είχε καιρό να το κάνει. Τσαντιζόταν στο στήθος και παιδευόταν. Έπιανε, ρούφαγε λίγο και μετά το άφηνε και έκλαιγε. Είπα να μην τον ταλαιπωρήσω, δεν είμασταν και σπίτι μας να έχω το χρόνο και υπέκυψα στον πειρασμό του ξένου...

candycandy εμένα πολλές φορές δεν ρεύεται καθόλου. Αλλά άλλες ρεύεται όπως λες και εσύ μετά από ώρα! Αυτό με τον εμετό-γουλιές που βγαίνουν από τη μύτη φυσιολογικό και συνηθισμένο. Εγώ να φανταστείς σε κάθε δωμάτιο που βρίσκεται ο μπέμπης έχω πεταμένες αμπούλες με ορό! Μπορεί να σου φαίνομαι άνετη τώρα απλά τα πέρασα όσα περνάς εσύ κάποιες μέρες πρίν. είμαι πιο "παλιά" από σένα! Κορίτσια κατάλαβα ότι στο θέμα μωρό ακόμα και 10 μέρες περισσότερες να έχεις ένα μωρό γίνεσαι πιο "έμπειρη"!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΤΣΙΠΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ..ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ..ΤΕΛΕΙΑ ..ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΥΠΟΜΟΝΗ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ..ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΗ Κ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..

977μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 27, 2011 3:20 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Άρα θηλάζεις! Δικό σου γάλα πίνει άρα μια χαρά! Το σημαντικότερο είναι το τι πίνει και όχι από το που πίνει. Σίγουρα συναισθηματικά έχει σημασία το από που πίνει... Κοπέλα μου τώρα που βλέπω το τι έγινε κατάλαβα ότι όλα έγιναν από την απειρία μου και μόνο! Και από το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες η παιδίατρός μας μετακόμιζε και δεν μπορούσε να μας δει. Ίσως αν κάποιος πιο έμπειρος έβλεπε τις μεγάλες γουλιές και μου έλεγε ότι δεν είναι εμετός να γλυτώναμε όλη την ταλαιπωρία. Όμως κάθε εμπόδιο για καλό και πλέον δεν μου έχει μείνει καμία αμφιβολία ότι ο μπέμπης είναι μια χαρά και δεν έχω τύψεις ότι δεν έκανα κάτι που έπρεπε... Wink

978μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 9:47 am

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
καλησπερα μανουλες!!διαβασα τα νεα σας και χαιρομαι που ειστε καλα!!! εμεις λοιπον ειμαστε 2 μηνων ( παρα μια βδομαδα) περασαμε κοριτσια δυο βδομαδες με κολικους και κλαματα και εκει που νομιζα οτι δε θα ησυχασει ποτε το πουλακι μου εχει τωρα 4 μερες που ειναι παρα πολυ ησυχη σε αντιθεση με τη γκρινια που ειχε πριν, τρωει κ κοιμαται πανω απο δυο ωρες πραγμα που δεν το εκανε κ καθομαι κ αγχωνομαι μηπως επαθε τιποτα το παιδι. την ειχα συνηθισει γκρινιαρα κ τωρα μου φαινεται πολυ παραξενο...σημερα παρατηρησα οτι εχει βραχνιασει η φωνουλα της...πηρα τη γιατρο τηλ και μου ειπε να μην ανησυχω. εμβολια θα κανουμε την αλλη βδομαδα, λετε να ειναι καμια ιωση??? κ αν τυχον ανεβασει πυρετο θα το καταλαβω???

979μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 9:49 am

αγγελικημαρια

κ κατι ακομα...εμενα βρε κοριτσια γιατι δε χαμογελαει το παιδι μου?????

980μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 10:09 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Γειά σου Αγγελική! Δεν είναι απίστευτο να ηρεμεί μετά από τόση ταλαιπωρία; Το έπαθα και εγώ μετά από γκρίνια να είναι μόνο μαμ, κακά και νάνι και δεν μπορούσα να το πιστέψω! Αφού η μαμά μου έλεγε μην το λες συνέχεια και το ματιάσουμε! Χρησιμοποιείς κλιματιστικό σπίτι; Μπορεί να είναι από αυτό. Εγώ το είδα στον μπέμπη. Μια μέρα ήταν βραχνιασμένος. Κάναμε λίγες μέρες να ανάψουμε κλιματιστικό γιατί είχε δροσίσει και όταν ανάψαμε πάλι βράχνιασε ξανά. Όχι πολύ ίσα που το ένιωθα! Και η κολλητή μου που είναι 2 μήνες μεγαλύτερη η μπέμπα της και είχε βραχνιάσει και αυτή της είπε ο γιατρός για το κλιματιστικό.

Αν ανεβάσει πυρετό εννοείται θα το καταλάβεις. Δεν ξέρω πως αλλά θα γίνει. Σίγουρα θα είναι ζεστό στο μέτωπο και περισσότερο στον κρόταφο. Ίσως να είναι γκρινιάρικο ή νωθρό δνε ξέρω. Μαρία τα φώτα σου!!!

Όσο για τα γελάκια θα έρθει και η σειρά της! Να ηρεμήσει η κακομοίρα απ' όσα πέρασε!

981μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 10:28 am

αγγελικημαρια

tsiph έγραψε:Γειά σου Αγγελική! Δεν είναι απίστευτο να ηρεμεί μετά από τόση ταλαιπωρία; Το έπαθα και εγώ μετά από γκρίνια να είναι μόνο μαμ, κακά και νάνι και δεν μπορούσα να το πιστέψω! Αφού η μαμά μου έλεγε μην το λες συνέχεια και το ματιάσουμε! Χρησιμοποιείς κλιματιστικό σπίτι; Μπορεί να είναι από αυτό. Εγώ το είδα στον μπέμπη. Μια μέρα ήταν βραχνιασμένος. Κάναμε λίγες μέρες να ανάψουμε κλιματιστικό γιατί είχε δροσίσει και όταν ανάψαμε πάλι βράχνιασε ξανά. Όχι πολύ ίσα που το ένιωθα! Και η κολλητή μου που είναι 2 μήνες μεγαλύτερη η μπέμπα της και είχε βραχνιάσει και αυτή της είπε ο γιατρός για το κλιματιστικό.

Αν ανεβάσει πυρετό εννοείται θα το καταλάβεις. Δεν ξέρω πως αλλά θα γίνει. Σίγουρα θα είναι ζεστό στο μέτωπο και περισσότερο στον κρόταφο. Ίσως να είναι γκρινιάρικο ή νωθρό δνε ξέρω. Μαρία τα φώτα σου!!!

Όσο για τα γελάκια θα έρθει και η σειρά της! Να ηρεμήσει η κακομοίρα απ' όσα πέρασε!
ακριβως ετσι!! τη φτυνω μη τη ματιαξω...μακαρι βρε να συνεχισει ετσι ησυχη, συνηθισα τη γκρινια της κ τωρα μου κακοφαινεται! οσο για το κλιματιστικο μαλλον εχεις δικιο...το χρησιμοποιησα αυτες τις μερες. τωρα για τα γελακια τι να σας πω! κανουμε τους καραγκιοζηδες με τον μπαμπα της μπας και γελασει. χθες με ρωταει ο αντρας μου καλα βρε κοπελα μου γιατι τωρα μας επιασε μανια για το ποτε θα γεκασει το παιδι??? κ απαντω εγω! γιατι αγαπη μου της tsiph ο μπεμπης γελασε!!!εμεις πισω θα μεινουμε???περιττο να σου πω οτι δε το σχολιασε ο ανθρωπος...καλο βραδυ σε ολες τις μανουλες!!! μετα απο πολυ καιρο θα βαλω λιγο ποτακι και θα κατσω στο μπαλκονακι μου να ηρεμησω...φιλακιαααα!!!

982μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 10:34 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σας κοριτσια!

Ολα καλά βλέπω πως πηγαίνουν και χαίρομαι!

Αγγελική συμφωνω και εγω με την Τσίπη πως μαλλον ειναι το κλιματιστικό γιατι ξηραίνει την ατμοσφαιρα. Ενα αλλο που σκέφτομαι ειναι μηπως απο το κλάμα των ημερων που ειπες οτι ήταν πιο ανήσυχη. Πυρετο μπορεις να καταλάβεις φυσικά απο την θερμοκρασία αν και τα δέκατα δεν τα παίρνεις χαμπαρι χωρις θερμομετρο. Αν εχεις υποψία καλό ειναι το θερμομετρήσεις. Δες οδηγιες στο ατομικό βιβλιάριο υγειας του παιδιύ στην σελιδα 15. Και την αλλη βδομάδα που θα το εξετασει ο γιατρος θα σου πει αν ειχε κάτι.

Για τα γελάκια θα σου πω πως είναι καθαρα θεμα χαρακτήρα! Χαμογελα της εσυ συχνα και κάποια στιγμη θα σε μιμηθει! Αλλά ειναι μάλλον μια σοβαρή κοπελα απο τα γενοφάσκια της, χαχαχα! Πάντως σοβαρα, τα μωρα γεννιουνται με χαρακτηρα. Θα σου γελασει σύντομα! Φανταζομαι πως στον ύπνο της θα χαμογελάει, ε; Καλά εμενα ετσι ήταν ο δικος μου, σοβαρός-σοβαρός. Ήρθε μια μερα ο πατερας μου και ο μπεμπης ήταν λίγο πριν γίνει 2 μηνων σαν την δική σου. Ήταν ο μπεμπης ξαπλωμένος στο κρεβάτι και ο πατέρας μου πηγε απο πανω του και έκανε έναν περίεργο ηχο με τα χείλια... Άκουσα για πρωτη φορά το κατσαρό του γέλιο! Του φάνηκε τόσο αστειο που για 40 λεπτα, παιζαμε αυτό το παιχνιδι και πήρα και κάμερα να το καταγράψω!!! Αυτες οι πρωτες μέρες ειναι γεμάτες από πρώτες φορές...

983μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 10:39 am

αγγελικημαρια

εμενα αν μου γελασει και μαλιστα με φωνη θα πηδηξω απ τη χαρα μου!!! θα παρακολουθησω κ το λαιμουδακι της να δουμε πως θα παει! το μονο που ευχομαι ειναι να μη ξανακανουμε κολικους!!!!!

984μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 11:14 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
αγγελικημαρια έγραψε:
tsiph έγραψε:Γειά σου Αγγελική! Δεν είναι απίστευτο να ηρεμεί μετά από τόση ταλαιπωρία; Το έπαθα και εγώ μετά από γκρίνια να είναι μόνο μαμ, κακά και νάνι και δεν μπορούσα να το πιστέψω! Αφού η μαμά μου έλεγε μην το λες συνέχεια και το ματιάσουμε! Χρησιμοποιείς κλιματιστικό σπίτι; Μπορεί να είναι από αυτό. Εγώ το είδα στον μπέμπη. Μια μέρα ήταν βραχνιασμένος. Κάναμε λίγες μέρες να ανάψουμε κλιματιστικό γιατί είχε δροσίσει και όταν ανάψαμε πάλι βράχνιασε ξανά. Όχι πολύ ίσα που το ένιωθα! Και η κολλητή μου που είναι 2 μήνες μεγαλύτερη η μπέμπα της και είχε βραχνιάσει και αυτή της είπε ο γιατρός για το κλιματιστικό.

ακριβως ετσι!! τη φτυνω μη τη ματιαξω...μακαρι βρε να συνεχισει ετσι ησυχη, συνηθισα τη γκρινια της κ τωρα μου κακοφαινεται! οσο για το κλιματιστικο μαλλον εχεις δικιο...το χρησιμοποιησα αυτες τις μερες. τωρα για τα γελακια τι να σας πω! κανουμε τους καραγκιοζηδες με τον μπαμπα της μπας και γελασει. χθες με ρωταει ο αντρας μου καλα βρε κοπελα μου γιατι τωρα μας επιασε μανια για το ποτε θα γεκασει το παιδι??? κ απαντω εγω! γιατι αγαπη μου της tsiph ο μπεμπης γελασε!!!εμεις πισω θα μεινουμε???περιττο να σου πω οτι δε το σχολιασε ο ανθρωπος...καλο βραδυ σε ολες τις μανουλες!!! μετα απο πολυ καιρο θα βαλω λιγο ποτακι και θα κατσω στο μπαλκονακι μου να ηρεμησω...φιλακιαααα!!!

Χα χα χα χα! Είσαι απίστευτη! Εμάς γέλαγε από τις πρώτες μέρες αλλά εδώ και λίγες μέρες κάνει χαρούλες! Καλά δεν γράφω άλλα να μη ζηλεύετε!!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 215994 Εμένα το σκατούλι δεν με άφησε να κοιμηθώ το μεσημέρι (βασικά ήμουν πτώμα και μέσα στον ύπνο μου τον άκουγα να κλαίει και κούναγα την κούνια, μάλλον πείναγε. Τον τάιζα με τα μάτια κλειστά αφού δεν μου έπεσε! Κοιμόταν και μόλις τον έβαζα κάτω ξαναξύπναγε! Από τις 6 που κοιμήθηκε τελικά, ξύπνησε κατά τις 7.30 έφαγε πολύ λίγο και ακόμα κοιμάται! Ελπίζω να μην μείνει ξύπνιος όλο το βράδυ!

Εγώ στεναχωρήθηκα σήμερα γιατί κλέψανε το κινητό του πεθερού μου (από μ@λ@κία του) και είχε μέσα του κόσμου τις φωτο και βίντεο του μπέμπη από τη μέρα που γεννήθηκε και κάθε μέρα μέχρι χτες... Και δεν είχα προλάβει να τις αντιγράψω... Και ήταν ο μόνος που είχε τόσες... Και λίγη ώρα πριν το κλέψουν έλεγα στην πεθερά μου ότι θέλω να τις εμφανίσω να του φτιάξω άλμπουμ.... Sad

985μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 11:16 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:εμενα αν μου γελασει και μαλιστα με φωνη θα πηδηξω απ τη χαρα μου!!! θα παρακολουθησω κ το λαιμουδακι της να δουμε πως θα παει! το μονο που ευχομαι ειναι να μη ξανακανουμε κολικους!!!!!

Αχ αυτοι οι ατιμοι κολικοί! Πραγματικά απο τοτε που ξεμπερδέψαμε δεν με εχει απασχολήσει τίποτα άλλο! Ήταν οτι χειροτερο! Μετα ουτε για δόντια γκρινιαξε ούτε τίποτα το πουλάκι μου! Στον υπνο του εκανε ενα κλάμα και την αλλη μερα έβλεπα δοντι!

986μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 11:43 am

νατακως

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
καλησπερα μανουλες.... με θυμαστε????!!!! Razz Razz επιτελους βρηκα λιγη ωρα και για μενα.... χθες εκατσα και σας διαβασα.... 5 σελιδες!!!!!! ηταν σαν καποιος να εγραφε τα δικα μου. εχουμε κολικους!!!!! ειναι πολυ εντονοι, μεχρι που κλαιει η καημενη τωρα τελευταια. μας εδωσε η παιδιατρος αλλο γαλα για τους κολικους. εχουμε αφαλοκοιλη.... μας ειπε θα περασει μεχρι τους 6 μηνες και να μην ανησυχουμε εκτος αν μεγαλωσει. απο 2300 που την πηραμε απο το νοσοκομειο εχει φτασει 4550!!!!!!! το Σαββατο γινεται 2 μηνων. την Δευτερα εχουμε και το πρωτο μας εμβολιο.
για τα γελακια που λετε... η δικια μου ολη μερα γελαει!!!!!! εχει αρχισει και βγαζει και φωνουλες....
απο αερια!!!!!!.......... να μη το σχολιασω.... ολη μερα!!!!!! ευτυχως δεν μυριζουν μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 536304 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 536304
τον θηλασμο τον εχουμε σταματησει Sad Sad ισα που φτασαμε τις 40 μερες. ειχα ετσι κι αλλιως λιγο, μια μερα μου ματωσε τη θηλη... ρουφουσε αιμα!!!!!! σταματησα για λιγο μεχρι να ηρεμησει, το εβγαζα με το θηλαστρο αλλα..... μετα την εβαζα και νευριαζε, ειχε λιγο και αυτη ειχε μαθει να τρωει πολυ, οποτε παει.... ουτε σταγονα. δεν πειραζει, ας ειναι καλα η μικρη μου.
με το ρεψιμο εχουμε κι εμεις θεματακι. ή που θα ρευτει μολις τη σηκωσω ή που θα κανει κανα 20΄... μερικες φορες ουτε τοτε.
τρωει καθε 3 ωρες. με τον υπνο εχει ενα θεματακι. σημερα ξυπνησε 1:30 το μεσημερι, κοιμηθικε γυρω στις 3 για 45΄ και μετα ξανα 7 και κατι στο καροτσι. ενα περιεργο πραγμα βρε κοριτσια.... μολις τη βαζω στο καροτσι κοιμαται... εμαθε στις βολτες. βγαιναμε καθε βραδυ εξω. εχουμε δυο μερες να βγουμε ( γι΄αυτο βρηκα ευκαιρια και σας γραφω)
αυτααααααα. σας ζαλισα ε????? σας τα εγραψα ολα μαζεμενα μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 328109 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 328109 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 328109 πιστευω απο δω και περα να τα λεμε πιο συχνα.
καληνυχτα μας. και σε μας και στα αγγελουδια μας. μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 417472 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 417472 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 417472

987μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 11:50 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
γεια σας κοριτσιαααααααααααα! cheers cheers πολυ χαιρομαι που τα ξαναλεμε,σαββατο βραδυ γυρισαμε απο διακοπες 2 εβδομαδων! ολα πηγαν μια χαρα,αν και ειχα πολυ αγχος αν θα τα καταφερουμε...φυγαμε 3 εβδομαδων εχοντας αρχισει οι κολικοι,που ταλαιπωρουσαν το κοριτσακι μου το βραδυ για κανα 2ωρο.τελικα ομως αποφασισαμε ν απαμε διακοπες μια και το ιδιο θα ποναγε η μπουμπου οπου και να ημασταν.ισα ισα που θα επαιρνε και καθαρο αερα θαλασσας συμφωνα και με τον παιδιατρο μας που μας παρακινησε να παμε οπου θελουμε απο την πρωτη κιολας μερα.ετσι πηγαμε 1 βδομαδα στις πετρειες ευβοιας ,στο εξοχικο των πεθερικων μου και καπακι 1 βδομαδα στο σπιτι των γονιων μου στον ωρωπο.περασα τελεια αφου αλλαξα παραστασεις και ανεβηκε η ψυχολογια μου,συν του οτι οταν ερχονταν οι κολικοι ειχα διπλα μου και τους γονεις μας και με καθυσηχαζαν αν και αυτοι καποιες στιγμες ηταν τρελαμενοι και αγχωμενοι affraid προσπαθοντας μανιωδως να την ηρεμησουν τραγουδοντας,κουνοντας,χαιδευοντας,χειροτεροι απο μενα.τις τελευταιες μερες των διακοπων μας(περιπου ενος μηνων) ηρεμησε και το κοριτσακι μου απο τους ανεπιθημητους κολικους,και τωρα κλαιμε μονο για φαι,οταν νυσταζουμε και θελουμε νανουρισμα... μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 446177 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 429657 η πλακα ειναι οτι απο εκει που φοβομουνα οτι δεν θα καταφερω να θηλασω,τα καταφερα μια χαρα,και μαλιστα θελει β... να πιπιλησει για να κοιμηθει μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 401147 σας ζαλισα αλλα εχω και αλλο να σας πω που με κανει πολυ χαρουμενη.η μπεμπουλα μου ως την 32η μερα της ζωης της πηρε 1330 γραμμαρια!πιστευω ειναι πολυ καλα,μιας και ο γιατρος μας ειχε πει οτι γυρω στα 800παιρνουν τα μωρακια τον μηνα.εσας κοριτσια ειναι ετσι φαγανα τα μωρακια σας? και κατι αλλο...η μπουμπου γελασε απο το μαιευτηριο κιολας,απλα ηταν φαινοταν οτι ηταν ακουσιο γελακι.αλλα μετα απο καμια βδομαδα,το χαμογελο πηγε συννεφο και κυριως τις 2 τελευταιες βδομαδες που ημασταν διακοπες,γελιααααα...ειδικα μετα το φαγητο μου γελαει κανονικοτατα,ολο της το προσωπο χαμογελαει,οχι μονο το στοματακι της που γελαγε στις αρχες.οταν την ντυνω για βολτα και της βαζω τα ¨καλα¨ της,και της λεω ποσο ομορφη ειναι,ισως απο τον τονο της φωνης μου,γελαειιιιιιιιι.αχ ποσο χαιρομαι που τα κλαματα ισορροπουν με τα ομορφα γελακια της Very Happy

988μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 12:02 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nατακως δεν πειράζει κοπελα μου για τον θηλασμό! Αν θες δευτερο παιδάκι θα τα καταφέρεις και σε αυτο το κομμάτι! Να ειναι καλά τα παιδάκια, οπως το ειπες! Wink

Ελενακι τι ωραία που τα λες; Τη μπουμπου σου θελω να την ζουλήξω!Καλά κάνατε και πηγατε διακοπες!

989μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 29, 2011 1:20 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κορίτσια τη βοήθειά σας. Εδώ και κανά τριάρι μέρες ο μπέμπης δεν κρατάει με τίποτα τη πιπίλα και βάζει συνέχεια την μπουνίτσα στο στόμα και τη γλύφει. Δεν θέλω με τίποτα να μάθει να βάζει το χέρι στο στόμα πως να του το κόψω;

Μαρία εσύ μου έχεις πει ότι ο μικρός σου είχε παλινδρόμηση. Τις τελευταίες μέρες όταν ξεκινάμε να τρώμε μετά από αρκετές ώρες από το προηγούμενο γεύμα βγάζει μεγάλες γουλιές όπως παλιά. Έτσι έκανε και σένα; Θα πάω την άλλη βδομάδα στην παιδίατρο και λέω να μην την πα΄ρω τηλέφωνο. Επίσης ενώ μέχρι τώρα έβγαζε γουλιά όταν ρευόταν τώρα βγάζει χωρίς να ρευτεί...

Ελενάκι σε ζηλεύω που πήγες διακοπές! Εγώ δυστυχώς έμεινα μέσα....

Νατάκως να σου ζήσει το μωράκι. Από το να ταλαιπωριέται δεν πειράζει καλύτερα που δεν επέμεινες!

990μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 12:01 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια τα φωτα σας...ενω το σαββατο η μικρη ηταν 4130 στην ζυγαρια που νοικιασαμε,στον ιδιο ζυγο σημερα δειχνει 3950. Shocked .πως ειναι δυνατον?τρωει οπως τρωει εδω και ενα μηνα που την εχουμε.ειχα χαρει οτι σε 32 μερες πηρε 1330γρ. και τωρα...και παλι καλα ειναι 1100γρ σε 32 μερες,αλλα με ανησυχει μην εχει χασει αυτες τις 2-3 μερες.ειναι δυνατον σε τοσες λιγες μερες ενω τρωει με τον ιδιο ρυθμο,να εχει χασει 200γρ.?μηπως παιζει να μην την ζυγισαμε σωστα?μηπως παιζει να ηταν φαγωμενη την προηγουμενη φορα και με γεματη πανα?αλλα τοση διαφορα?

991μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 12:03 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
tsiph αν του φορεσεις γαντακια,παλι θα τα τρωει?μαλλον δεν θελει να πιπιλαει πλαστικουρες,θελει σαρκα,θελει ζεστασια εμψυχου σωματος,οπως το στηθος σου?το θηλαζεις?αν ναι,ετσι εξηγουνται ολα!

992μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 12:31 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Κορίτσια τη βοήθειά σας. Εδώ και κανά τριάρι μέρες ο μπέμπης δεν κρατάει με τίποτα τη πιπίλα και βάζει συνέχεια την μπουνίτσα στο στόμα και τη γλύφει. Δεν θέλω με τίποτα να μάθει να βάζει το χέρι στο στόμα πως να του το κόψω;

Μαρία εσύ μου έχεις πει ότι ο μικρός σου είχε παλινδρόμηση. Τις τελευταίες μέρες όταν ξεκινάμε να τρώμε μετά από αρκετές ώρες από το προηγούμενο γεύμα βγάζει μεγάλες γουλιές όπως παλιά. Έτσι έκανε και σένα; Θα πάω την άλλη βδομάδα στην παιδίατρο και λέω να μην την πα΄ρω τηλέφωνο. Επίσης ενώ μέχρι τώρα έβγαζε γουλιά όταν ρευόταν τώρα βγάζει χωρίς να ρευτεί...

Ελενάκι σε ζηλεύω που πήγες διακοπές! Εγώ δυστυχώς έμεινα μέσα....

Νατάκως να σου ζήσει το μωράκι. Από το να ταλαιπωριέται δεν πειράζει καλύτερα που δεν επέμεινες!

Για τις γουλιες θα σου πω οτι ειχαμε και εμεις κάποια σκπαμπανευασματα κατα καιρους. Ποτε ηταν καλά και ποτε χειροτευρευε το προβλημα. Συνεχισε να θηλάζεις αλλά προσεχε να μην υπερβαλλεις. Πως θα το κανεις αυτο; Νομιζω σου ειχα ξαναγραψει τι μου είχε πει μια φίλη που ειχε το ιδιο προβλημα και είχε ρωτησει σύμβουλο θηλασμου. Αν θυμασαι σου είχα μεταφέρει την απαντηση της. Νομιζω ειχε πει πως κοιταμε τον ρυθμο που καταπινει το μωρο. Όταν αρχισει να τρωει με πιο αργο ρυθμο δοκίμασε μετα απο λίγο να τον σταματησεις μηπως απο εκείνο το σημειο και υστερα παρατρωει χωρις να πειναει. Εκει της ειχε πει η σύμβουλος να του βαζει πιπιλα. Ισως ειναι η μόνη περιπτωση που προτεινεται η χρηση πιπιλας απο σύμβουλο θηλασμου! Εμενα παντως μου εκανε πολύ εντυπωση. Μπορεί να δεχθει και την πιπιλα μετα τον θηλασμο γιατι θα νομιζει πως δεν εχει χορτασει. Παντως εμενα μου αρεσει που εφαγε πορτα η πιπιλα και οχι εσύ! Με εμένα είχε συμβει ακριβως το αντίθετο! Μεγαλη πικρα! Και επειδή το παιδάκι σου παίρνει βαρος για το μονο που εχεις να ανησυχεις ειναι μην ερεθιστεί ο οισοφάγος του απο τα οξεα του στομαχου. Συζητησέ το με την παιδίατρο την άλλη βδομάδα.

elenaki85 έγραψε:κοριτσια τα φωτα σας...ενω το σαββατο η μικρη ηταν 4130 στην ζυγαρια που νοικιασαμε,στον ιδιο ζυγο σημερα δειχνει 3950. Shocked .πως ειναι δυνατον?τρωει οπως τρωει εδω και ενα μηνα που την εχουμε.ειχα χαρει οτι σε 32 μερες πηρε 1330γρ. και τωρα...και παλι καλα ειναι 1100γρ σε 32 μερες,αλλα με ανησυχει μην εχει χασει αυτες τις 2-3 μερες.ειναι δυνατον σε τοσες λιγες μερες ενω τρωει με τον ιδιο ρυθμο,να εχει χασει 200γρ.?μηπως παιζει να μην την ζυγισαμε σωστα?μηπως παιζει να ηταν φαγωμενη την προηγουμενη φορα και με γεματη πανα?αλλα τοση διαφορα?

Ελενακι δεν νομίζω να έχασε βαρος. Μάλλον φταίει η μέτρηση. Να τη ζυγιζεις πριν μπάνιο της που δεν θα είναι φαγωμένη και θα είναι τελείως γυμνη. Και μην την ζυγίζεις μονο μια φορά αλλά και δεύτερη. Αν και εγώ θα πρότεινα να αφήσεις το ζύγισμα στον παιδιατρο. Γιατί μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες και αγχώνεσαι; Ειχα νοικιάσει και εγω βρεφοζυγό γιατι δήθεν με τον αποκλειστικό θηλασμο παίρνεις αποβαρο και ξερεις πόσο εφαγε το μωρό... Τελικά ούτε αποκλειστικά θήλασα αλλά ούτε και υπηρχε περιπτωση να το χρησιμοποιησω έτσι. Είναι μεγαλη διαδικασία και ο θηλασμος θέλει να σκέφτεσαι χαλάρα να μετρας γουλιές και όχι πόση ώρα τρωει το μωρό και να έχει πολλες βρεγμένες πάνες. Θηλάζεις αποκλειστικά τωρα;

993μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 12:57 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Βασικά μου κάνει εντύπωση που για λίγες μέρες έπαιρνε πιπίλα. Όσο δεν βάζει δάχτυλο είμαι πιο ήρεμη. Η ανηψιά μου θα πάει πρώτη δημοτικού και ακόμα δεν μπορούμε να της κόψουμε το δάχτυλο στον ύπνο!

Επίσης Μαρία μου τις μεγάλες γουλιές τις βγάζει μετά από πολύ λίγα λεπτά φαγητό δεν δικαιολογεί υπερφαγία. Θα το δω όταν πάω στην παιδίατρο.

Κορίτσια είανι καμία σας στο ΙΚΑ να σταμάτησε τη δουλειά της; Έχετε πληρωθεί από το ΙΚΑ το βοήθημα τοκετού και την άδεια μητρότητας; ακόμα περιμένω τα λεφτά και κάτι μου λέει ότι δεν θα έρθουν ούτε 1/9...

994μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 1:41 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Για όσες μανούλες ετοιμαζονται να επιστρέψουν στην δουλεια και θελουν να φτιάξουν τράπεζα μητρικού γάλακτος:

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

ΥΓ:Τσίπη μου θα ρωτήσω και θα σου πω για τις γουλιές. Και φυσικά η παιδίατρος θα σου πει ακριβως τι συμβαίνει.

995μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 2:31 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τσίπη επέστρεψα! Smile Λοιπόν! Το πρόβλημά σας μάλλον είναι ο αέρας!
Φαντάζομαι πως το μωράκι σου φέρεται λαίμαργα και λυσσάει μέχρι να πιασει στήθος ε; Στα πρωτα αυτά λεπτα πιθανόν απο την λαχταρα του να φάει, βιάζεται να ρουφήξει και μέχρι να κατέβει το γαλα (που εκείνη την στιγμη παράγεται και έχει μικρή ροή) καταπίνει πρώτα λιγο αέρα! Αλλά και παράλληλα με το γάλα μπορεί να καταπίνει αέρα. Φαντασου έναν ανθρωπο που πεινάει πολυ και κάνει 2 χαψιές το φαγητο του. Αυτό θέλει να κάνει και ο δικος σου μάλλον αλλά επειδη το γάλα δεν του κάνει την χάρη Laughing καταπίνει ότι βρει, δηλαδή αέρα.
Μια φίλη πρότεινε τα εξής:
1) Να μην περιμένεις να πεινάσει πολύ δηλαδή να κλάψει για να τον ταίσεις.
2) Να τον θηλάσεις λίγα λεπτά, μετα να το σηκώσεις να βγάλει τον αέρα και να πάρει μερικές ανάσες για να ηρεμίσει και μετά να συνεχίσεις κανονικά τον θηλασμό.
Το δεύτερο δεν ξέρω αν είναι εφικτό γιατί πολλά μωρακια με το που θα τους πάρεις το φαί απο το στόμα σπαραζουν στο κλάμα.
Δοκίμασε επίσης όταν το ταίζεις να μην ειναι το κορμάκι του τελείως ξαπλωτό αλλά να είναι διαγωνιως με ψηλά το κεφαλάκι. Έχε γενικά πάντα στο μυαλό σου το μπουκάλι χωρίς καπάκι. Θα επανελθω με νεότερα για αυτο το θέμα ελπίζω!

996μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 2:12 pm

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!

Ελενακι δεν νομίζω να έχασε βαρος. Μάλλον φταίει η μέτρηση. Να τη ζυγιζεις πριν μπάνιο της που δεν θα είναι φαγωμένη και θα είναι τελείως γυμνη. Και μην την ζυγίζεις μονο μια φορά αλλά και δεύτερη. Αν και εγώ θα πρότεινα να αφήσεις το ζύγισμα στον παιδιατρο. Γιατί μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες και αγχώνεσαι; Ειχα νοικιάσει και εγω βρεφοζυγό γιατι δήθεν με τον αποκλειστικό θηλασμο παίρνεις αποβαρο και ξερεις πόσο εφαγε το μωρό... Τελικά ούτε αποκλειστικά θήλασα αλλά ούτε και υπηρχε περιπτωση να το χρησιμοποιησω έτσι. Είναι μεγαλη διαδικασία και ο θηλασμος θέλει να σκέφτεσαι χαλάρα να μετρας γουλιές και όχι πόση ώρα τρωει το μωρό και να έχει πολλες βρεγμένες πάνες. Θηλάζεις αποκλειστικά τωρα;[/quote] το βραδυ που την ζυγισα 4040 εδειξε,δηλ 100 γρ πανω απο το πρωινο ζυγισμα.θα μας τρελανει ο ζυγος μου φαινεται...μανια μου εγινε ολη μερα σημερα ποσο τρωει το ΄παιδι,αρχησα να εχω υποψιες,μεχρι και θερμομετρο της εβαλα μηπως ειναι αρρωστη.οσον αφορα για θηλασμο,οχι αποκλειστηκα,της δινω και συμπληρωμα αλλα λιγο.συμφωνα με υπολογισμους,πρεπει να παιρνει το 1/3 απο συμπληρωμα.ειμαι ικανοποιημενη και με αυτο,γιατι στην αρχη που ειχαμε προβλημα ειχα απογοητευτει και πιστεψει οτι δεν προκειται να παρει τιποτα απο εμενα.τωρα τουλαχιστον οτι εχω γης το δινω.μεσω αυτου που πινει απο εμενα παιρνει τα αντισωματα που πρεπει οσο να ειναι,αναπτυσουμε σχεση μεταξυ μας και γενικοτερα διατηρουμε τα οφελη του θηλασμου.συνηθως στο πρωτο πρωινο γευμα που εχουν περασει περισσοτερες ωρες για να την ταισω,την χορταινει το δικο μου μεχρι που το πεταει μετα το στηθος,και χαιρομαι αφανταστα που την χορτασα εγω.αλλα σημερα βρε μαρια καθε 1 με 1,5 ωρα στην τσιτα για να φαει που συνηθως κανει ενα 3ωρο.βεβαια αν μια φορα γινει μετα παει φαυλος κυκλος,γιατι τρωει καθε φορα λιγο οσο να ικανοποιησει την πεινα και συντομα ξαναπειναει.σημερα μου εβγαλε το λαδι...εκανε αυτο,ετρωγε αδειαζε το στηθος,εκλαιγε και για αλλο,και απο συμπληρωμα ετρωγε πολυ λιγο,σε 1,5 ωρα το ματι γαριδα και τα χερια στο στομα,σε λιγα λεπτα εξαντλουνταν η υπομονη της και κλαμα,αντε παλι εγω στηθος που δεν ειχε προλαβει να γεμισει,αντε και λιγο συμπληρωμα,αντε σε 1,5 ωρα τα ιδια.ουφ κουραστηκα και μονο που το λεω.αντε να δουμε με τον βραδινο υπνο που συνηθως ξυπναει 4 και μετα 7 οτι ωρα και να εχει φαει το τελευταιο γευμα,αν θα την κανει να ξαναβρει τον ρυθμο της.

997μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 9:37 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλημερα Ελενακι! Πλάκα έχεις! Laughing

Θα σου πω λίγα πραγματακια που θα σου φανούν χρήσιμα και θα δεις οτι μια χαρά τα πας και εσύ και η μικρή σου! Καταρχάς το στήθος σου μέσα σε 40 λεπτά από την ωρα που θήλασες είναι έτοιμο να παράγει την ιδια ποσότητα δηλαδή εχει"ξαναγεμίσει"ας πούμε. Το "ξαναγεμίσει" το εβαλα σε εισαγωγικά για τον λόγο οτι δεν γεμίζει ποτέ στην ουσία! Μην φανταζεσαι δηλαδή πως το στήθος σου γεμίζει σιγά σιγά με γάλα. Το στήθος είναι αδένας και το γαλα παράγεται εκείνη την στιγμή που βάζεις το μωρό σου να θηλάσει!

Και το ότι το μωράκι σου άρχισε να θέλει να τρωει ανα 1-1,5 ωρα ενώ μέχρι πρότινος έτρωγε με μεγαλύτερα διαστήματα σημαίνει ότι περνάει ένα άλμα ανάπτυξης! Το μωρό σου μεγαλώνει και το γνωρίζει αυτό! Ξέρει ότι άμεσα θα αυξηθούν οι ανάγκες της σε τροφή. Αυτό που μπορεί να κάνει λοιπον είναι να είναι συνεχεια στο στήθος σου, να τρώει ή να πιπιλάει ωστε να σου αυξήσει την παραγωγή για να καλύπτει τις μελλοντικές της ανάγκες. Εδώ είναι το μυστικό λοιπόν. Αν εσύ της το επιτρέψεις, θα τα καταφέρει. Αν όμως όταν την βλέπεις να λυσσάει θεωρήσεις ότι δεν έχεις άλλο γάλα και της δώσεις συμπλήρωμα δεν θα πετύχει τον σκοπό της, η παραγωγή σου θα μείνει στα ίδια επίπεδα και αυτό που θα αυξηθεί θα είναι το συμπλήρωμα. Το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα! Όπως είπες μια χαρά αντισώματα παίρνει απο το δικό σου γαλατακι! Απλά αν θες να αυξήσεις κι άλλο την παραγωγη σου, τώρα είναι η ευκαιρία σου. Και όπως κατάλαβες αυτό έχει ένα κόστος που ίσως να είναι ο ύπνος αλλά δεν κρατάει πολύ αυτή η φάση. 2-3 μέρες νομίζω.

ΥΓ: Τσίπη σου βγάζει ακόμα γάλα στην αρχή του γεύματος; Τα κακά του ειναι πράσινα αυτές τις ημέρες; Αν ναι, ενδέχεται να έχεις υπερπαραγωγή από ότι μου είπαν άλλοι. Αν και εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ωφείλεται στην ΓΟΠ.

998μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 11:09 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Μαρία μου ναι ακόμα βγάζουμε αν και σήμερα στο πρωινό γεύμα έβγαλε λιγότερο. Χτες ζήταγε πολύ φαί και από ένα σημείο και μετά πίστεψα ότι είναι υπερφαγία. Επίσης είχαμε πολύ κλάμα χτες και δεν κατ'άλαβα το λόγο. Δεν έδειχνε να πεινάει αλλά έκανα το λάθος μήπως τον βοηθήσω να κοιμηθεί και του έδινα συνέχεια στήθος. Το βράδυ με 60 ml συμπλήρωμα αφού έφαγε πολύ από μένα κοιμήθηκε 8ωρο αφού ξύπνησε την πρώτη ώρα με λίγη γκρίνια-παράπονο. Τιναζόταν συνέχεια αλλά μετά που κοιμήθηκε ξύπνησε 6.30 το πρωί! Very Happy Με άφησε και μένα να ξεκουραστώ. Από χτές κάνει και πολύ περισσότερα κακά αλλά είναι κίτρινα όχι πράσινα. Υπομονή να δούμε τι θα κάνει σήμερα και μετά την άλλη βδομάδα θα μας πει και η παιδίατρος...

999μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 11:17 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Καλημέρα! Μαρία μου ναι ακόμα βγάζουμε αν και σήμερα στο πρωινό γεύμα έβγαλε λιγότερο. Χτες ζήταγε πολύ φαί και από ένα σημείο και μετά πίστεψα ότι είναι υπερφαγία. Επίσης είχαμε πολύ κλάμα χτες και δεν κατ'άλαβα το λόγο. Δεν έδειχνε να πεινάει αλλά έκανα το λάθος μήπως τον βοηθήσω να κοιμηθεί και του έδινα συνέχεια στήθος. Το βράδυ με 60 ml συμπλήρωμα αφού έφαγε πολύ από μένα κοιμήθηκε 8ωρο αφού ξύπνησε την πρώτη ώρα με λίγη γκρίνια-παράπονο. Τιναζόταν συνέχεια αλλά μετά που κοιμήθηκε ξύπνησε 6.30 το πρωί! Very Happy Με άφησε και μένα να ξεκουραστώ. Από χτές κάνει και πολύ περισσότερα κακά αλλά είναι κίτρινα όχι πράσινα. Υπομονή να δούμε τι θα κάνει σήμερα και μετά την άλλη βδομάδα θα μας πει και η παιδίατρος...

Αντε να δούμε τι γίνεται... Δεν είναι κακό που βγάζει γάλα γιατί δεν υποσιτίζεται απλά φοβάμαι μωρέ μην ερεθιστεί ο οισοφάγος του. Ρώτησα για τα κακά μήπως εχεις υπερπαραγωγή αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εγώ αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι επειδή έχει ΓΟΠ συμβαίνει το εξής. Σκέφτομαι ένα άδειο ποτήρι που γεμίζει πολυ γρήγορα με κοκα-κόλα που έχει ανθρακικο. Το μωρό σου στην αρχή μπορεί να παίρνει μεγάλες μπουκές στην προσπάθειά του να χορτάσει γρήγορα επειδή πεινάει πολύ όμως καταπίνει και μεγάλες ποσότητες αέρα. Αυτό έχει ώς αποτελεσμα να ξεχυλίζει το ποτήρι παρόλο που η ποσότητα υγρού είναι σχετικά μικρη. Και φταίνε δύο πράγματα. Το ένα είναι ο αέρας και το άλλο είναι η ΓΟΠ επειδή το στομαχάκι του δεν έχει 'καπάκι' οποτε οτι μπαινει βγαινει με την ίδια άνεση. Αλλά απλές υποθέσεις κάνω και πάλι.

1000μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 40 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 30, 2011 11:47 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου και εγώ αγχώνομαι για τον οισοφάγο και έχω σκοπό να το συζητήσω με την παιδίατρο όταν πάω... Άτιμη ΓΟΠ.... Αλήθεια έχουμε καμία έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος όταν πασαλείβετε η μαμά; Μπάνιο με κάνει το κωλόπαιδο κάθε φορά! Wink Λέτε τα βλαστοκύταρα να κάνουν καλό και σαν κρέμα σώματος;;; χαχαχα! Α! Μαρία όταν ήμουν στο νοσοκομείο μου είχαν πει ότι το στήθος θέλει 2 ώρες για να παράχθεί γάλα. Και στο μαιευτηριο (αυτό σχετικά με τα 40 λεπτά πουείπες στην Ελένη).

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 40 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις