126 Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 11:32 pm
bouboulinaki
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
koukida έγραψε:εχω ξαναγραψει στο θεμα- ουτε εμενα μου καλοκαθονται στο ματι τα greeklish και τα αποφευγω γιατι διαπιστωσα οτι ειχα ξεχασει να γραφω σωστα- εκανα πολλα λαθη ορθογραφικα.
να πω ομως οτι η καθε γλωσσα που χρησιμοποιειται (οχι μονο η ελληνικη) ειναι ζωντανος οργανισμος- δεν ειναι ουτε λατινικα ουτε αρχαια (νεκρες γλωσσες) αρα εξελισσονται- ειτε μας αρεσει είτε οχι-δεν ειναι δυνατον να μεινουν στασιμες.
παλια γραφαμε με το πολυτονικο- μετα καταργηθηκε- οπως κ η καθαρευουσα- τωρα ηρθαν τα greeklish που εχουν υπεραπλουστευσει μεν τη γλωσσα- ωστοσο διευκολυνουν αυτους που τα χρησιμοποιουν.
αν δεν μας αρεσει αυτου του ειδους η εξελιξη -δεν την ακολουθουμε- αλλα αν μας βολευει -ε τι να κανουμε τωρα- greeklish it is!!
dinaki88 έγραψε:πρώτον, δεν είπα ποτέ ότι ντρέπομαι για την ελλάδα και ότι είμαι ελληνίδα-αν και δεν είπα καν αν είμαι ελληνίδα μεταξύ μας-.μπεμπινι 1 έγραψε:ντινακι απ'οτι βλεπεις εισαι απ'τις λιγες,ελαχιστες,μηδαμινες,που υποστηριζουν τα greeklish.γραφε λοιπον ΕΛΛΗΝΙΚΑ οσο εισαι στην ΕΛΛΑΔΑ και τρως και ασε τις αμπελοφιλοσοφιες.οταν φυγεις στο εξωτερικο,αφου ντρεπεσαι,μην αναφερεις καν οτι εισαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ,ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ 1+1 ΚΑΝΟΥΝ 2 ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ 7......!!!!!!!![ενα ιστορικο ρεμπετικο,αν και εισαι μικρη και αμαθη στην ουσια για να ξερεις]
επίσης δεν είπα ποτέ αν μου δίνει η Ελλάδα να τρώω και τη σήμερον ημέρα μάλλον το αντίθετο πρέπει να υποθέτει κανείς για το διπλανό του, και αν το παρουμε και προσωπικά όχι δεν έχω να τρώω η ιστορία μου είναι γνωστή αν και δεν έχω μείνει άστεγη ακόμα είναι γνωστό ότι στην ΕΛΛΑΔΑ δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τις μητέρες που μένουν έγκυες μικρές και σπουδάζουν ή είναι σε διάσταση κτλ.
Αλλά το τι σχέση έχει ο καθένας μας με την Ελλάδα δεν είναι κάτι που κρίνεις εσύ. Δεν αμπελοφιλοσοφώ, στηρίζω με επιχειρήματα και όχι με στίχους τις απόψεις μου και δεν κάθομαι όλη μέρα να λέω μπαρούφες να περνάει η ώρα μου, την αποψή μου είπα και περίμενα από ευγένεια έστω να μη δεχτεί τέτοιου είδους επίθεση.
Το αν θα φύγω ή όχι για το εξωτερικό και το αν πολλές από εδώ μέσα αναγκάζονται να το κάνουν δεν έχει σχέση με την αγάπη τους για τη χώρα τους αλλά με το τι συνθήκες επικρατούν σε αυτή, εγώ είμαι άνεργη και σε λίγο θα είμαι άνεργη με πτυχίο, αλλά ούτε αυτό είσαι σε θέση να το κριτικάρεις.
Τέλος, ξέρω από μουσική, και από ρεμπέτικο, λόγω ριζών κυρίως.
Αλλά και πάλι δεν κατανοώ την παράθεση σχετικά με τις γνώσεις σου-.- συγκριτικά με το αν εγώ γουστάρω να γράφω λατινικά.
Τέλος να πω ότι μηδαμινές σημαίνει σχεδόν καμία και αν δεις εδώ είναι πολλές που δέχονται αν όχι υποστηρίζουν τα greeklish
υ.γ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ.Nena έγραψε:Διαφωνω καθετως. Γραψε ορθογραφημένα κι ας ειναι γκρικλις.γραψτε στα ελληνικα και ας ειναι και ανορθογραφα.
Αν εσενα σε πειραζει το γκρικλις, εμενα με πειραζει το ανορθογραφο. Δεν βγηκα να πω σε καμια όμως να μαθει ορθογραφια. Χαλαρωσε λιγο. Όπως βολεύεται ο καθένας.
συμφωνώ δεν κατακρίνουμε όσους γράφουν ανορθογραφα δε φταίνε οι άνθρωποι αλλά ούτε αυτό στηρίζει και τιμά τις ελληνικές μας ρίζες αν αυτό είναι το θέμα σας. Και δε βοηθά κανέναν να διορθώσει και τον εαυτό του, αλλά εδώ ξαναγυρνάμε στο ότι εδώ δεν είναι σχολείο ούτε εκμάθηση ελληνικής γραφής για να γίνουμε καλύτεροι, προσπαθούμε να κάνουμε παρέα λόγω κοινών ενδιαφερόντων, να περάσουμε την ώρα μας και να μάθουμε πράγματα άσχετα με ακαδημαικούς σκοπούς. Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι στους σκοπούς του φόρουμ και δε μου το είπε κανείς.
βανια έγραψε:Εμένα δεν με ενοχλεί το πως γράφει κάποιος μου είναι αδιάφορο , κοιτάω αν αυτό που γράφει έχει να μου πει κάτι υπάρχουν κάποια ποστ που πραγματικά με συγκινούν και άλλα που κάποιες φορές με βρίσκουν αντίθετη .
Δεν νομίζω ότι καμιά πρέπει να κάτσει να δικαιολογήσει τη θέση της η τη στάση της , απόψεις είναι υπάρχουν άτομα απλά που της εκφράζουν με ποικίλους τρόπους , είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας . Ειδικά τα κεφαλαία δεν με πειράζουν καθόλου εμένα κορίτσια αυτό που μου είναι κουραστικό είναι η αντιγραφή και η επικόλληση κοιτάω μερικές φορές κάποια μηνύματα και για να απαντήσω βλέπω :Βανια έγραψε και απο κάτω κάποια απαντά
Ναταλία έγραψε
Μαρία μ έγραψε
Μαμά Κατερίνα έγραψε και πάει λέγοντας ...με αυτό άραγε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ; να μην γεμίζουν έτσι οι σελίδες αν γράφαμε απλά το όνομα της κοπέλας που το έγραψε και απο κάτω την απάντηση μας ; Τι λέτε για προτείνετε κάτι ;
mama katerina έγραψε:να σας πω κατι ? δεν με ενδιαφερει πως γραφει ο ενας κ ο αλλος οταν κατι δεν μπορω να το διαβασω ειτε ειναι greeklish ειτε ειναι ελληνικα απλα δεν το διαβαζω ..κι εγω εγραφα με greeklish πολλα χρονια και οταν γραφτηκα εδω καταλαβα πως κουραζει πολυ τον αναγνωστη και γιαυτο το αλλαξα ...ουτε ομως τονους βαζω οπως θα επρεπε ουτε σωστη ορθογραφια ξερω ...οπως βολευεται ο καθενας...
κουραστηκα ομως να ακουω τη λογικη του στυλ "πεφτετε να φατε τον αλλον" και οπως επισης "εχουν αποχωρησει πολλα μελη γιαυτο το λογο" μεγεια τους με χαρα τους οποιος δεν θελει να μπαινει να μη μπαινει κι εγω μπορω να φτιαξω ενα φορουμ και να καλεσω μονο το παρεακι μου και μια χαρα να μην υπαρχει ποτε θεμα..εδω ομως ειμαστε πααααρα πολλα μελη και ειναι αδυνατον να μη διαφωνουμε.. ασε που το βρισκω υγιες να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις ενα θεμα δεν ανοιγεται για να συμφωνουμε ολες
ανοιγεται για να γινεται συζητηση και τα λεω ολα αυτα γιατι κι εγω ειχα πεσει στην παγιδα αυτη παλαιοτερα...
γιαυτο πραγματικα σταματηστε να λετε αποχωρησε η μια αποχωρησε η αλλη και να ριχνετε ευθυνες οποιος δεν θελει ας μην ξαναμπει...αυτα και σορυ για το μεγαλο ποστ
athina24 έγραψε:
εαν κανεις δικο σου forum να καλεσεις και εμενα....
γενικοτερα για το θεμα...δεν με ενοχλει εαν καποιος γραφει ανορθογραφα,ενταξει μου χτυπαει στο ματι το λαθος αλλα δεν θα τον κρινω γιατι και εγω μπορει να κανω λαθη!τα
greeklish δεν με ενοχλουν εαν και πασχιζω να τα διαβασω...με δυσκολευουν!!!
ας γραφουμε οτι θελουμε οπως θελουμε χωρις να προσβαλλουμε κανενα!
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης