Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
712 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 712 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 6]

76STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρ Μάης 27, 2011 12:07 pm

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Το βρηκα, το βρηκα..... ΓΙΟΥΧΟΥ γραφω Ελληνικα επιτελους κοντευα να σκασω Smile STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 328109

77STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty STOP στα greeklish Παρ Μάης 27, 2011 12:09 pm

zouzounaki mouuuuuu

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
geia sas ontos mporei na einai kapws to greeklish...alla re koritsia otan ta sunithizeis dn mporeis ..sygnwmi pou grafo etsi alla mporw poio eukola na grapso etsi pleon para ellinika logw t oti to sunithisa kakos to kserw alla dn ginete!!kakos omws k egw pou grafw etsi paw k sto kinito na grapso k dn mporw ellinika psaxnome!! Sad Crying or Very sad

78STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρ Μάης 27, 2011 12:11 pm

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nopi30 έγραψε:Το βρηκα, το βρηκα..... ΓΙΟΥΧΟΥ γραφω Ελληνικα επιτελους κοντευα να σκασω Smile STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 328109

Μπράβο βρε θηρίο!!!!Τα κατάφερες???
Γιούπι!!!!!!!!Ηρθαν τα ματάκια μου στην θέση τους χαχαχα!!!!!!!!

79STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρ Μάης 27, 2011 12:22 pm

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
αλικακι έγραψε:
nopi30 έγραψε:Το βρηκα, το βρηκα..... ΓΙΟΥΧΟΥ γραφω Ελληνικα επιτελους κοντευα να σκασω Smile STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 328109

Μπράβο βρε θηρίο!!!!Τα κατάφερες???
Γιούπι!!!!!!!!Ηρθαν τα ματάκια μου στην θέση τους χαχαχα!!!!!!!!

STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 875502 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 536304 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 536304 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 536304

80STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρ Μάης 27, 2011 12:23 pm

Angie_77

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994 STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 215994

81STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σαβ Δεκ 03, 2011 2:01 pm

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ψάχνοντας κάτι άλλο έπεσα σε αυτό το θέμα και είπα να πω κι εγώ τις απόψεις μου. Κανονικά γράφω σχεδόν πάντα greeklish αλλά κάνω εδώ μια εξαίρεση για να δείξω ότι ξέρω να χειριστώ και τα ελληνικά γράμματα και τους τόνους καθώς και για να διαβαστεί αυτό από όλους.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που εκτίμησα στο συγκεκριμένο φόρουμ σε σύγκριση με ένα άλλο που συμμετείχα παλαιότερα που απαγόρευε ρητά τη χρήση αγγλικών χαρακτήρων.
Το μόνο που σκέφτομαι σχετικά με όλα αυτά είναι ότι τα forums το fb τα προσωπικά μηνύματα αλλά και τα περισσότερα που κάνουμε στο ίντερνετ είναι για να επικοινωνούμε με τον έξω κόσμο και κυρίως να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να περιορίσουμε μια συνήθεια μας, να αλλάξουμε αυτό που μας αρέσει ή να ακολουθούμε κανόνες που προσομοιάζουν γραφειοκρατία, συμμετοχή σε εξετάσεις και επίσημες επιστολές. Αν κάποιοι κουράζονται μπορούν να μη διαβάσουν το μήνυμα μιας κοπέλας, γιατί όπως είπα αυτό το κάνουμε για να περάσουμε την ώρα μας, δεν είμαστε υποχρεωμένοι.
Επίσης, μπορεί πχ εγώ να ενοχλούμαι με τα κεφαλαία γιατί για τη δική μου έστω γενιά είναι πραγματικά σα να μου φωνάζει κάποιος αλλά καταλαβαίνω όταν ο άλλος μου λέει ότι τον βολεύει έτσι.
Ουσιαστικά λοιπόν δεν αναφέρομαι στις απόψεις σας που διάβασα παραπάνω, η καθεμιά έχει ή δεν έχει πρόβλημα με αυτό.
Με ενοχλεί όμως να μου "επιβάλλουν"μια μαζοποιημένη κίνηση, σταματήστε τα greeklish γιατί οι υπόλοιποι έχουμε πρόβλημα ή γιατί μόνο εγώ έχω πρόβλημα.
Προσωπικά είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια φιλοσοφικής, γνωρίζω ελληνικό και αγγλικό τυφλό σύστημα και δε με κουράζει τίποτα από τα δύο στην πληκτρολόγηση αλλά από την άλλη μου αρέσει και οπτικά και είμαι πιο συνηθισμένη στο greeklish. Δεν ξεχνάω εξαιτίας αυτού ούτε τις ρίζες μου ούτε τη γλώσσα μου, τουλάχιστον όχι περισσότερο από αυτούς που γράφουν με λάθη(δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα δε θέλω να θίξω κανέναν)
Για να καταλήξω, πιστεύετε ότι θέλετε, απλά μη λέτε τι να κάνουν οι άλλοι επειδή δε σας βολεύει σε κάτι που δεν υπάρχουν αντικειμενικά σωστοί κανόνες όπως το ίντερνετ. Εδώ είμαστε να περνάμε καλά και να δείχνουμε αυτό που είμαστε

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

82STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σαβ Δεκ 03, 2011 2:25 pm

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
dinaki σεβομαι την αποψη σου αλλα το θεμα σχετικα με την γλωσσικη κριση πρεπει να αρχισει να μας απασχολει πιο σοβαρα κατα τη γνωμη μου. δε χειριζομαι καλα υπολογιστη κ για να γραψω μια απαντηση μου παιρνει πολυ ωρα κ ουτε τονιζω τις λεξεις ουτε ακολουθω παντα κανονες γραμματικης κ συντακτικου.οι νεοτερες γενιες ομως μεγαλωνοντας συνηθιζουν στους λατινικους χαρακτηρες με αποτελεσμα να κανουν παρα πολλα ορθογραφικα λαθη. σιγουρα αυτο απο μονο του δε μπορει να σημανει την πολιτιστικη μας αλλοτριωση αλλα ενδεχομενως να βοηθα ...σε συνδυασμο κ με ενα <αναπηρο> εκπαιδευτικο συστημα μπορει να βλαψει την ελληνικη γλωσσα. ευχομαι συντομα να διδαξεις σε παιδια κ να μπορεσεις να τους μαθεις να συνδυαζουν κ τα δυο.

83STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 1:08 am

CHRISLA2216

CHRISLA2216
supermom έγραψε:έχεις τόοοοοοσο δίκιο. Εγώ έχω κι άλλο θέμα...με τα κεφαλαία και τους τόνους ή μάλλον την απουσία τους. Τα γράφω επί τη ευκαιρία γιατί αλλιώς θα φάω κράξιμο νομίζω.

επειδη το ανεφερες... εγω γραφω μονο ελληνικα- απλα επειδη το θελω- αλλα η ασχετη δεν ξερω πως βαζουμε τονο...Shocked Shocked Shocked

84STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 1:16 am

αγαπη

αγαπη
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
CHRISLA2216 έγραψε:
supermom έγραψε:έχεις τόοοοοοσο δίκιο. Εγώ έχω κι άλλο θέμα...με τα κεφαλαία και τους τόνους ή μάλλον την απουσία τους. Τα γράφω επί τη ευκαιρία γιατί αλλιώς θα φάω κράξιμο νομίζω.

επειδη το ανεφερες... εγω γραφω μονο ελληνικα- απλα επειδη το θελω- αλλα η ασχετη δεν ξερω πως βαζουμε τονο...Shocked Shocked Shocked

ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Λ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΕΛΕΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ λάμπα ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ α ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ά ΛάΜΠΑ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Laughing

85STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 1:23 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:...ουτε ακολουθω παντα κανονες γραμματικης κ συντακτικου.οι νεοτερες γενιες ομως μεγαλωνοντας συνηθιζουν στους λατινικους χαρακτηρες με αποτελεσμα να κανουν παρα πολλα ορθογραφικα λαθη...

Νομίζω οτι η λάθος γραμματική και η λάθος σύνταξη είναι πιο σοβαρο πρόβλημα απο τη χρηση των γκρίκλις.
Χωρις να θελω να τα ενθαρρύνω, εντουτοις δεν πιστευω οτι κάποιος που ξέρει σωστη ορθογραφία θα την ξεχάσει επειδη γράφει σε γκρικλις.
Συμφωνω στο οτι συνηθίζει κάποιος στη χρηση των λατινικών χαρακτηρων, κι εμενα μου εχει τυχει να γραψω το
"ξ" με "κσ", αλλά δεν αλλοτριώθηκε η ορθογραφική μου ικανότητα επειδη για καιρο χρησιμοποιούσα ΜΟΝΟ γκρικλις.
Αυτό που εννοώ ειναι οτι κάποιος που είναι ανορθόγραφος, θα ειναι είτε σε ελληνικά ειτε σε γκρικλις. Προτιμω να γραψει καποιος γκρικλις, προσπαθωντας να ακολουθησει την ελληνική ορθογραφία (πχ yparxw αντι του iparxo) παρά να γραφει ανορθόγραφα και ασύντακτα ελληνικά (ηπάρχω, υπάρχο, κτλ κτλ).

86STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 8:39 am

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
συμφωνώ και με το παραπάνω μήνυμα, και πιστεύω ότι όταν τα greeklish είναι γραμμένα με τρόπο που να μοιάζει στην ελληνική ορθογραφία διαβάζονται έστω και λίγο πιο εύκολα.
Απλά να διορθώσω το ότι τελειώνω ψυχολόγος και όχι καθηγήτρια(αναφέρθηκε κάτι περί διδασκαλίας πιο πάνω) Δεν ξέρω πώς θα το σκεφτόμουν σα παιδαγωγός το θέμα.
Το θετικό πάντως είναι ότι δε βλέπω πολλές απόψεις που να στηρίζουν το "κίνημα" κατά των greeklish. Η άποψη και η ευκολία των άλλων είναι σεβαστή όσο δεν επηρεάζει τους άλλους, και τα "κινήματα" έχουν σκοπό την αλλαγή συνήθως, την αλλαγή των άλλων. Και παρεμπιπτόντως διαφωνώ με τη διαφήμιση των ράδιο αρβύλα που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, επειδή και καλά έχουν πέραση στη νεολαία οπότε μπας και τα πείσουμε τα παιδιά. Δεν ξέρω για τους μικρότερους, αλλά αυτά που έμαθα όντας και σε θεωρητική κατεύθυνση δεν αλλάζουν επειδή με βολεύουν οι λατινικοί χαρακτήρες, είτε μου το πει ο Κανάκης είτε μου το πει η Παπαρίζου Razz Μην ξεχνάμε ότι εμείς χώνουμε τα παιδιά σε αυτή τη συνήθεια όταν τα βάζουμε από την α' δημοτικού να μαθαίνουν αγγλικά(εγώ στη γ') και δυο τρεις ξένες γλώσσες και ζουν σε μια χώρα που υιοθετεί μανιωδώς ξένα πρότυπα σε όλους τους τομείς.

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

87STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty ςτορ στα greeklish Κυρ Δεκ 04, 2011 8:49 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
γραψτε στα ελληνικα και ας ειναι και ανορθογραφα.τουλαχιστον ειναι ελληνικα.

88STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty stop στα greeklish Κυρ Δεκ 04, 2011 9:28 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ντινακι απ'οτι βλεπεις εισαι απ'τις λιγες,ελαχιστες,μηδαμινες,που υποστηριζουν τα greeklish.γραφε λοιπον ΕΛΛΗΝΙΚΑ οσο εισαι στην ΕΛΛΑΔΑ και τρως και ασε τις αμπελοφιλοσοφιες.οταν φυγεις στο εξωτερικο,αφου ντρεπεσαι,μην αναφερεις καν οτι εισαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ,ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ 1+1 ΚΑΝΟΥΝ 2 ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ 7......!!!!!!!![ενα ιστορικο ρεμπετικο,αν και εισαι μικρη και αμαθη στην ουσια για να ξερεις]

89STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 9:42 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γραψτε στα ελληνικα και ας ειναι και ανορθογραφα.
Διαφωνω καθετως. Γραψε ορθογραφημένα κι ας ειναι γκρικλις.
Αν εσενα σε πειραζει το γκρικλις, εμενα με πειραζει το ανορθογραφο. Δεν βγηκα να πω σε καμια όμως να μαθει ορθογραφια. Χαλαρωσε λιγο. Όπως βολεύεται ο καθένας.

90STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 9:45 am

Angie_77

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ντινάκι γεια σου και από εμένα!!

Δεν μου αρέσει να επιβάλλομαι γενικότερα και δεν θα το κάνω ποτέ απλά τον τίτλο τον έγραψα έτσι γιατί έτσι τον ένιωσα. Εννοείται πως ο καθένας γράφει όπως θέλει και όπως μπορεί απλά αυτό που έχω ξαναπεί και ξαναλέω είναι πως στεναχωριέμαι που τα νέα παιδιά, από 15 χρόνών και πάνω, γράφουνε παντού και πάντα greeklish και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και πήγαμε σε ελληνικό σχολείο όσο να 'ναι δεν είναι όμορφο αυτό που γίνεται. Και επειδή το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, το πρόβλημα μάλλον αυξάνεται. Και δεν είναι όλα τα νέα παιδιά σπουδαγμένα και δεν ξέρουν όλα σωστή ορθογραφία και έτσι τους σπρώχνουμε να γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες. Οπότε θα τελειώσω με αυτό που λέει και το μπεμπίνι :
Γράφετε ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.
Αυτή είναι μόνο η άποψη η δική μου. Και αυτό είναι και το ωραίο. Φαντάζεσαι να σκεφτόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο???

91STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 9:53 am

Angie_77

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Nena έγραψε:
Προτιμω να γραψει καποιος γκρικλις, προσπαθωντας να ακολουθησει την ελληνική ορθογραφία (πχ yparxw αντι του iparxo) παρά να γραφει ανορθόγραφα και ασύντακτα ελληνικά (ηπάρχω, υπάρχο, κτλ κτλ).

Νένα μου να σου πω κάτι?? Για εμένα όσο ανορθόγραφο είναι το "ηπάρχο" άλλο τόσο είναι και το "yparxw". Π.χ από πότε το ελληνικό γράμα ωμέγα έχει αντικαθασταθεί από το λατινικό W ???
Κι εγώ είμαι υπέρ της ορθογραφίας, και ακόμη κι αν τελείωσα μόνο Λύκειο, προσπαθώ να γράφω όσο πιο ορθογραφημένα μπορώ. Απόψεις είναι όλες και γνώμες και όπως λες και εσύ όπως βολεύεται ο καθένας.
Very Happy Very Happy Very Happy

92STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 9:54 am

αγγελικημαρια

93STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty stop στα greeklish Κυρ Δεκ 04, 2011 10:03 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
νενα ορθογραφημενα γκρικλις?αυτα μαθαινες στο σχολειο σου?ΧΑΛΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

94STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty ςτορ στα greeklish Κυρ Δεκ 04, 2011 10:16 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ.ΚΑΙ'ΓΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ.

95STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 10:17 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Angie_77 έγραψε:Νένα μου να σου πω κάτι?? Για εμένα όσο ανορθόγραφο είναι το "ηπάρχο" άλλο τόσο είναι και το "yparxw". Π.χ από πότε το ελληνικό γράμα ωμέγα έχει αντικαθασταθεί από το λατινικό W ???
Κι εγώ είμαι υπέρ της ορθογραφίας, και ακόμη κι αν τελείωσα μόνο Λύκειο, προσπαθώ να γράφω όσο πιο ορθογραφημένα μπορώ. Απόψεις είναι όλες και γνώμες και όπως λες και εσύ όπως βολεύεται ο καθένας.
Very Happy Very Happy Very Happy
Συμφωνω, και ουδέποτε υποστηριξα οτι θελω ντε και καλά να γραφουν όλοι με γκρικλις διοτι έτσι πρεπει. Ομολογώ ομως οτι οι περισσοτερες απο εμας (ή τουλάχιστον εγώ) μάθαμε να να δακτυλογραφούμε σε υπολογιστή που δεν υποστήριζε ελληνικό αλφάβητο. Ναι, είναι θέμα συνηθειας. Την οποία δεν θα αποβάλλω επειδη τρεις τύποι στην τηλεόραση και τέσσερις άγνωστες σε ένα φόρουμ μου είπαν να το κάνω (δεν το λέω προσβλητικά).

Επίσης άλλο η πληκτρολόγηση σε υπολογιστή, άλλο η συμπλήρωση δημοσίων εγγράφων, νομίζω. Για να μη συγχέουμε τα δύο. Το να στειλω ενα γρήγορο μέιλ σε μια φίλη, δεν ειναι το ίδιο με το να συμπληρώσω μια αίτηση.

Ωραια, εγραφα σε γκρικλις για ΠΟΛΛΑ χρονια. Τι σημαινει αυτο? Οτι ξεχασα τα ελληνικά μου? Ή οτι προσπαθω να κρυψω την ανορθογραφία μου?
Δεν χρειαζεται να εχεις διδακτορικο στην νεοελληνική γραμματεια για να ξέρεις την ορθογραφία κάποιων λέξεων. Ακόμα κι αν εχουμε τελειωσει το δημοτικό μόνο, γνωρίζουμε κάποια βασικά. Γιαυτο, για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία να εισαι ανορθόγραφος. Οκ, δεν υπάρχει και δικαιολογία να γράφεις σε γκρικλις εφόσον πλέον υποστηρίζεται το ελληνικό αλφάβητο. Όμως υπάρχουν και τα δύο. Τι να κάνουμε τώρα?

Δεν επιτίθεμαι ουτε σε αυτους που δεν γνωρίζουν ορθογραφία, ουτε σε αυτους που γράφουν γκρίκλις. Για μένα το "παράπτωμα" είναι το ίδιο, εφόσον δεν είναι ορθογραφημένα ελληνικά.
Και το βρίσκω τουλάχιστον αστείο να πιστεύουμε οτι αυτή είναι η αιτία που "χαλάει" η ελληνική γλώσσα. Ίσως να ειναι το σύμπτωμα. Η συνέπεια. Αλλά οχι η αιτία. Εκτός κι αν διδασκονται τα γκρικλις στην πρωτη δημοτικου.

96STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 10:18 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:νενα ορθογραφημενα γκρικλις?αυτα μαθαινες στο σχολειο σου?ΧΑΛΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι, ηταν το πρωτο σχολειο εκμάθησης γκρικλις στην Ελλάδα.

97STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 10:25 am

αγγελικημαρια

http://2gym-zefyr.att.sch.gr/Portal/index.php?option=com_content&view=article&id=256%3Agreeklish&Itemid=41
ο καθενας εχει την αποψη του κ δημοκρατια εχουμε κ ελευθερια κ ας γραφει ο καθενας οπως θελει. δε με πειραζει που θεωρεις αστεια την αποψη μου!ισως και να μην ειναι αιτια της γλωσσικης κρισης ισως κ να ναι(διαλλακτικοτητα πανω απ ολα)... αυτο θα κριθει πολλα χρονια αργοτερα απ τα παιδια μας κ τα εγγονια μας

98STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 10:33 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:http://2gym-zefyr.att.sch.gr/Portal/index.php?option=com_content&view=article&id=256%3Agreeklish&Itemid=41
ο καθενας εχει την αποψη του κ δημοκρατια εχουμε κ ελευθερια κ ας γραφει ο καθενας οπως θελει. δε με πειραζει που θεωρεις αστεια την αποψη μου!ισως και να μην ειναι αιτια της γλωσσικης κρισης ισως κ να ναι(διαλλακτικοτητα πανω απ ολα)... αυτο θα κριθει πολλα χρονια αργοτερα απ τα παιδια μας κ τα εγγονια μας
Δεν θεωρω αστεια την άποψη σου, παρεξηγηθηκα μάλλον, θεωρω οτι η αιτια της ανορθογραφίας ειναι βαθυτερη, και οτι τα γκρικλις απλα ειναι ενα συμπτωμα. Σου λέω οτι κι εγω εγραφα ΜΟΝΟ σε γκρικλις για 12 σχεδον χρονια.
Αν γνωριζεις ορθογραφία, δεν θα σου παρουν να γκρικλις τη γνωση. Και αν βολεύεσαι με τα γκρικλις, οκ, αν οχι, πάλι οκ. Το να κατηγορουμε κάτι για τη δική μας αμάθεια, αυτο ειναι που δεν μου αρεσει.

99STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty ςτορ στα greeklish Κυρ Δεκ 04, 2011 10:39 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ααααααααα!!!!!!!!!!!!!αυτο ειναι το θεμα σου,εισαι βολεμενη!πες το να το καταλαβουμε.ειμαι πληρης με οσα ξερω.

100STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Σελίδα 4 Empty Απ: STOP στα greeklish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρ Δεκ 04, 2011 10:42 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μπεμπινι 1 έγραψε:ααααααααα!!!!!!!!!!!!!αυτο ειναι το θεμα σου,εισαι βολεμενη!πες το να το καταλαβουμε.ειμαι πληρης με οσα ξερω.
Ειμαι σιγουρη. Νομιζω οτι με οσα εμαθες σημερα επαθες και υπερχειλιση...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 6]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις