Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
555 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 555 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 26 από 41]

626 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Νοε 11, 2011 11:03 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Γειααααααααααα Very Happy

Κοριτσια μια χαρα τα χρηαματα απο τα επιδοματα ,καλοφαγοτα(sorry που γυρναω στα παλια αλλα απο τοτε εχω να γραψω)

Περαστηκα με τα νυχακια σας κοριτσια,να τελιωσουν ολα γρηγορα

νατακως για να μου ερθει η ορεξη στης μερες σπαριλας πινω καφε, ή redbull ΑΝ εχω πολυ συμαντικα πραγματα να κανω,αν οχι σαπιζω στον καναπε και απολαμβανω την σπαριλα αγκαλια με τον μπουμπη μου.σου πρωτεινω το δευτερο XA!!!

Mariaaaaaaaaaaaaaaa
τι μπουμπουκι ειναι αυτο καλεεεεεεεεεεεεε!!!???σας ξεφηγε ενα σημειο στο δεξι αυτακι!

Γεια σου doraaaaaaaaaaa!!!!Και γιατι δεν μας εγραφες τοσο καιρο βρε ντροπαλουτσικο?

Fofi που ρωτησες για εμας που πινουμε ξενο γαλα,εχω μια μανια να μετραω το γαλα του οταν βλεπω οτι κατι δεν παει καλα,δλδ τις τελευταιες μερες με δυσκολευεδε και ετσι αρχισα παλι την καταγραφη γραμμαριων.εχουμε και λεμε
9:40 180γρ
12:00 130γρ
3:00 40γρ
6:00 130γρ
5:30 180(το χαραμα)
9:00 210γρ.
Συνολο στο 24ωρο 870. Κατατοπιστικοτατηηηη?

Maria υπεροχη πανεμορη η ιδεα σου!!! Ανυπομονω να το κανωωωωωω!!!θα κοιταξω να βρω διαφανη μπαλα και φωτο θα βαλω την πρωτη του απο την πρωτη του μερα.

Να πω και λιγο τα νεα μου?
Λοιπον μας εκανε πληγες στη βαση του αυτιου ΚΑΙ στα 2!!σαν να σκιστηκε το αυτι,και εβγαζε πυον. βαλαμε focidin και μαθαμε οτι ειναι απο υγρασια,παρολο που τον στεγνωνω με σεσουαρ μετα απο το μπανιο,φενετε εκεινο το σημειο δεν στεγνονε καλα.

Εβγαλε και 2 περιεργες φουσκαλες στο μπουτακι, παλι focidin βαλαμε και ηταν απο την τριβη μεταξυ πανας και δερμα Ο.ο κουλο αλλα συναιβει!

Το 1 νουμερο πιπιλας δεν του φτανει η ροη με το 2 πνιγετε.πηρα λοιπον το 1 και ανοιξα τρυπες με καρφιτσα και ειμαστε αρχοντες.

Ανακαληψα οτι οι σκασμενες οι γουλιες ειναι απο ρεψιμο!!!με το που ρευετε σταματανε ολα.

Δεν του αρεσει το μπρουμυτα κααααθολου,αλλα κανουμε πολλα κολπα καινουργια,του κραταω τα χερακια χωρις να τον τραβαω και τραβαει μονος για να κατσει στον ποπο(βγαζει κατι ρεψιματα οπως πιεζει την κοιλιτσα του) και μετα δεν του φτανει θελει ν σηκοθει και στα ποδια,το κανουμε και αυτο και σκαει χαμωγελα λες και ανεβηκε το everest.

Το φυσιμα στην καρδουλα υπαρχει ακομα αλλα θα φηγει γτ δεν ειναι παθολογικο,ειναι παροδικο,την δευτερα θα κανουμε κι αλο εμβολιο.Και τωρα κοριτσια οσες καταφερατε να φτασετε ως εδω και δεν σας κουρασα,θελω τη γνωμη σας.λοιπον του μωρου του αρεσουν οι βολτες,στα χερια,στο καροτσι,στο αμαξι,ταισμενο ν ναι και Γερμανια φτανω.Λεω λοιπον να αρχισω να κανω καμια βολτα και μονοι μας με το αμαξι,μεχρυ τωρα παντα οδηγαει ο μπαμπας και εμεις οι δυο πισω για να τον κοιταω,ποτε δεν τον εχω παει μονη μου.ΚΑΙ θελω να κανω και κατι εξωτερικες δουλιτσες,οποτε λοιπον λεω στον αντρα μου οτι θα παω με το αμαξι με τον μπεμπη,γουρλονει το ματι και μου λεει οτι δεν θελει,και η πεθερα το εχει αυτο ,δεν θελει να πηγενω το παιδι με το αμαξι οτι θα σκοτωθουμε καταλαβες???
Και μου εχουν κοψει το θαρος,θελω πολυ να το κανω αλλα με εχουν τρομαξει.εσεις??το κανετε??καθοντε πισω υσηχα μονα τους?με εχουν φοβισει πολυ οτι θα μας πεσει καποιος πανω και θα μας σκοτωσει και κατα συνεπεια νιωθω τυξεις του τυπου:βαζει το παιδι σε κινδινο για να κανει βολτες, ψωνια και δουλιες.

χιλια συγνωμη που σας κουρασα αλλα ειχα πολυ καιρο να γραψω.

627 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Νοε 11, 2011 11:47 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Bεράκι μου γλυκό εγώ πιστεύω πως είναι υπερβολικοί. Δηλαδή, θα κλείσουμε το παιδί μέσα για να μην πάθει ατύχημα; Ως πότε; Εξάλλου η μαμά του εισαι. Πουθενά δεν είναι πιο ασφαλές από ότι μαζί σου. Αν τοποθετήσεις το κάθισμα αυτοκινήτου στο κέντρο του πίσω καθίσματος, κινδυνεύει πολύ λιγότερο απο πλευρικές συγκρούσεις. Επίσης μπορεις να αγοράσεις ένα καθρεφτάκι που το κολλάς στο πίσω τζάμι και έτσι απο τον κεντρικό σου καθρέφτη βλέπεις μέσω του πίσω καθρέφτη το μωρό. Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα, χαχα! Αν νιώθεις μεγάλη ανασφάλεια να το έχεις πίσω, μπορείς να το βάλεις στο καθισμα του συνοδηγού ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ. Αλλιώς είναι ακατάλληλη η θέση. Και ΠΑΝΤΑ σε κάθισμα όταν είσαστε στο αυτοκίνητο. Αν τηρήσεις λοιπον τους κανόνες ασφαλείας δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να μείνει το παιδί μέσα και να μην το πάρεις μαζί σου. Χώρια του οτι έχεις κάθε δικαιωμα, έτσι; Αυτο δεν το συζητάμε καν.
Άλλες μαμάδες ταξιδεύουν με 1 και 2 μωρά με αεροπλάνο, άλλες τα βάζουν στο αυτοκίνητο και κάνουν ταξίδι μόνες τους. Αν εσύ έχεις εμπιστοσυνη στον εαυτό σου, μην ακούς κανένα. Θα κάνει καλό και στο παιδί. Πάρε και ένα μάρσιπο και θα δεις πόσο αρχοντας θα νιώθει ο μπέμπης. Θα χαζεύει τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα αισθάνεται τη μαμά του και που και που θα νανουρίζεται και με τον βηματισμό σου. Ντύσε τον καλά (σε λογικά πλαίσια) με ένα καλό πανωφόρι (χωρίς κουβερτούλες και σεντονάκια γιατί αν είσαι μόνη σου δεν βολεύουν καθόλου) και καλές βόλτες. Α! Και το βασικότερο! Αν έχεις τον μπέμπη πάνω σου και πρέπει να περιμένεις σε ουρά, μπορεί και να τελειώσει η δουλειά σου πολύυυυ πιο γρήγορα, μια και συνηθως όταν βλέπουν μωρό σου παραχωρούν την θέση τους! Wink Μίλα λοιπον με τον άντρα σου. Την πεθερά απλά αγνόησέ την (ούτως ή άλλως δεν πρέπει καν να λέει την γνώμη της σε τέτοια θέματα).

628 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Νοε 11, 2011 11:50 am

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
αχ βερακι ακου για την οδηγηση! εγω δουλευω κ το παιδι το κοιταζει η πεθερα μου. στην αρχη ερχοταν αυτη στο σπιτι αλλα τωρα την παω εγω, μας βολευει κ μενα κ τη πεθερα μου πιο πολυ. λοιπον το καθισματακι ειναι πισω απ τη θεση του συνοδηγου. δεξια κ πανω στη χειρολαβη εχω κρεμασει παιχνιδακια. μπροστα σε μενα εχω δυο παιχνιδια που βγαζουν πολυ θορυβο. ολα αυτα για να την απασχολησω αν χρειαστει. ε δε χρειαστηκε ποτε! αλλος ανθρωπος μολις κατσει, κοιταει στο παραθυρο, βαζω τραγουδακια κ περναει υπεροχα. την κοιταω απ το καθρεφτη κ μονο το βραδυ που γυρναμε της αναβω το φως για να βλεπει!μη φοβασαι, καμια μερα θα χρειαστεις, θα βρεθεις στην αναγκη κ θα πρεπει να το κανεις. το θεμα ειναι να μη φοβασαι, να δεις που θα του αρεσει.

629 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 1:11 am

dora.

dora.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αν κ όσες φορές έχουμε μπει στο αυτοκίνητο είμαι στο πίσω κάθισμα μαζί της, είναι πολύ ήσυχη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Ενα μαγικό πράγμα,μόλις την βάλουμε λες κ ξέρει οτί θα πάει βόλτα!
Νομίζω λοιπόν οτι τους αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο,με η χωρίς παρέα στο πίσω κάθισμα! Κάπου έχω ακούσει/διαβάσει οτι νανουρίζονται με τους κραδασμούς. Επομένως θεωρώ κ εγώ οτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Τόλμησε το κ άσε την πεθερά να παραμιλά! χεχεχε!!

630 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 1:51 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Σημερα ξηπνοισα με εντελως αλλη διαθεση ανυπομονω να ερθει η Τριτη,τοτε λεω να τολμησω να παμε μονοι βολτα,η αληθεια ειναι οτι και σε αυτον αρεσει πολυ το αμαξι,αν ειναι καλλημενος απο ολα τα αλλα(μαμα,κακα,ρεψιμο).

Ευχαριστω πολυ κοριτσια παντως τονοσατε το θαρος μου,ειδικα Μαρια που ειπες
Εξάλλου η μαμά του εισαι. Πουθενά δεν είναι πιο ασφαλές από ότι μαζί σου.
Ε ΝΑΙ λοιπον εγω ειμαι η μαμα του και αποφασηζω βολτα με το βουβου cheers

Μαρσιπου του πηρα αλλα δεν του αρεσει Rolling Eyes μαμοτο, αντε να βρω σε ποιον θα το πουλησω/δωσω, κριμα να μεινει αμανατι 30 ευρο και το βαλαμε 2 φορεσ μεσα στο σπιτι μονο.

631 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 2:08 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Veraki έγραψε:Σημερα ξηπνοισα με εντελως αλλη διαθεση ανυπομονω να ερθει η Τριτη,τοτε λεω να τολμησω να παμε μονοι βολτα,η αληθεια ειναι οτι και σε αυτον αρεσει πολυ το αμαξι,αν ειναι καλλημενος απο ολα τα αλλα(μαμα,κακα,ρεψιμο).

Ευχαριστω πολυ κοριτσια παντως τονοσατε το θαρος μου,ειδικα Μαρια που ειπες
Εξάλλου η μαμά του εισαι. Πουθενά δεν είναι πιο ασφαλές από ότι μαζί σου.
Ε ΝΑΙ λοιπον εγω ειμαι η μαμα του και αποφασηζω βολτα με το βουβου cheers

Μαρσιπου του πηρα αλλα δεν του αρεσει Rolling Eyes μαμοτο, αντε να βρω σε ποιον θα το πουλησω/δωσω, κριμα να μεινει αμανατι 30 ευρο και το βαλαμε 2 φορεσ μεσα στο σπιτι μονο.

Aλήθεια; Είναι όρθιο ή ξαπλωτό; Γυρισμένο προς τα εσένα ή απο την ανάποδη; Μήπως να το δοκιμασεις καλύτερα όταν θα είσαστε ήδη έξω και να τον βάλεις να κοιτάει προς τα έξω και όχι εσένα; Στην πλάτη μπορείς να το βάλεις το συγκεκριμένο ή δεν υπάρχει δυνατότητα; Θυμάμαι και ο δικός μου μέχρι να τον βάλω στο μάρσιπο μέσα στο σπιτι τσίναγε, αλλά με το που βγαίναμε απο την πόρτα δεν έβγαζε κιχ, μέχρι που κατάλαβε ότι μάρσιπο=βόλτα, χαχα! Απαξ και το κατάλαβε, δεν μίλαγε καθόλου μέχρι να τον βάλω μέσα! Μην βιαστείς να το δώσεις-χαρίσεις-πουλήσεις. Wink

632 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 2:49 am

αγγελικημαρια

veraki μη μασας!!βρε κοριτσια κ μενα δε καθεται μπρουμητα, δε της αρεσει κ μια θεια του αντρα μου που ηρθε χθες ειπε οτι θα αργησει να περπατησει . αφου δε θελει να τη βαζω με το ζορι? καθεται για δεκα λεπτα, παραπανω με τιποτα.
dora εχεις δικιο για τους κραδασμους.κι εγω καπου το διαβασα

633 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 3:01 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:veraki μη μασας!!βρε κοριτσια κ μενα δε καθεται μπρουμητα, δε της αρεσει κ μια θεια του αντρα μου που ηρθε χθες ειπε οτι θα αργησει να περπατησει . αφου δε θελει να τη βαζω με το ζορι? καθεται για δεκα λεπτα, παραπανω με τιποτα.
dora εχεις δικιο για τους κραδασμους.κι εγω καπου το διαβασα

Mέντιουμ η θεία, χαχαχα! Μην ακους τετοιες χαζομάρες... Γίναμε όλοι ειδικοί τώρα. Μα είναι δυνατόν; Μπορώ να βγάλω συμπεράσματα για το κάθε παιδί; Μην τα πιστευεις αυτα σε παρακαλώ. Και εμένα θύμωνε απίστευτα όταν τον έβαζα μπρούμητα. Δεν το δέχθηκε ποτέ! Ε, 11 μηνων περπάτησε! Αλλα και να αργήσει όντως να περπατήσει να είσαι σιγουρη πως δεν θα είναι απο αυτό. Καταρχάς δεν έχει σχέση! Για να μπουσουλήσει το καταλαβαίνω πως πρέπει να δυναμώσουν οι μεις την πλάτης οποτε το μπρούμητα βοηθάει σε αυτό. Αλλά υπάρχουν και παιδιά που δεν μπουσουλάνε καθόλου! Κατευθείαν περπατάνε! Εξυπναδες... Το τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα... Εγώ αμα μου πουν κανένα τέτοιο κουφό τους ζηταω να μου το αιτιολογήσουνε κιόλας αλλά τελικά ανακαλύπτω οτι ούτε και οι ιδιοι ξέρουν, χαχα! Οπότε χαιρετισματα στη θεία...

634 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 3:11 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κοριτσάκια μου τι κάνετε; Δεν μπορώ να γράψω πολύ φοβάμαι όμως ότι πάμε για αποθηλασμό.... Μαράκι μάλλον θα χρειαστώ τη βοήθειά σου! Όταν μπορέσω θα γράψω περισσότερα...

635 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 3:13 am

αγγελικημαρια

tsiph έγραψε:Κοριτσάκια μου τι κάνετε; Δεν μπορώ να γράψω πολύ φοβάμαι όμως ότι πάμε για αποθηλασμό.... Μαράκι μάλλον θα χρειαστώ τη βοήθειά σου! Όταν μπορέσω θα γράψω περισσότερα...

τι εγινε βρε πουλακι μου????για το νυχι ή τιποτα αλλο?

636 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 3:38 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Λοιπόν βρήκα λίγο χρόνο... Η παιδίατρος μου είπε επειδή δεν πήρε βάρος για 2 μέρες σε 2-3 γεύματα μετά από το στήθος να δίνω και συμπλήρωμα να δούμε αν χορταίνει το παιδί η όχι. Χτες το βράδυ μετά από μένα φάνηκε ότι πείναγε και άλλο ακι εγώ η χαζή αντί να ξαναδώσω στήθος έδωσα 90 γρ μπουκάλι που τα έσβησε και αν και φαινόταν ότι πεινάει κ άλλο τον έβαλα κάτω με πιπίλα και κοιμήθηκε. Ξυπνάει στις 6 τρώει από μένα ξανακοιμάται. Στις 10.30 φαινόταν ότι πείναγε. Του δίνω στήθος και άρχισε με 2 γουλιές να βγαίνει από το στήθος να κοιτάει γύρω του και να το ξαναζητάει μετά από 10 δεύτερα και μετά πάλι το ίδιο... Αφού συνεχίστηκε αυτό για 3-4 λεπτά, τον έβαλα να ρευτεί έβγαλε πάρα πολύ και μετά τον άφησα κάτω. Στις 11.30 φάνηκε να πεινάει πάλι. Τον έβαλα έφαγε το πολύ 10 λεπτά και αποκοιμήθηκε πάνω μου. Στις 12.10 ξύπνησε και μέχρι τις 12.30 είχε γκρίνια πολύ. Του έφτιαξα 90 γρ και ενώ ήταν κρύο το νερό το κατέβασε μονορούφι και φαινοταν ότι ήθελε να φάει και άλλο(το έβγαλα με το ζόρι να μην πιεί αέρα).

Τι γίνεται ρε γαμώτο;;; Εγώ έχω γάλα όταν παίζει πάνω μου βλέπω ότι τρέχει γάλα. Η παιδίατρος περιμένει τηλ να της πω πόσο έφαγε συμπλήρωμα. Αν της πω ότι αδειάζει το μπουκάλι δεν θα μου βάλει συμπλήρωμα κατευθείαν; άρα αντίο ο θηλασμός. Αλλά και αν επιμείνω τι θα γίνει αφού βλέπω ότι παίζει πάνω μου και δεν τρώει σωστά ενώ το μπουκάλι το αδειάζει... Τα νεύρα μου!

637 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 4:06 am

αγγελικημαρια

μαρια τη συμβουλη σου αμεσα!!! δε ξερω τι να σου πω ειλικρινα. το σιγουρο ειναι οτι θελουμε να χορταινει κ να παιρνει βαρος.περιμενουμε τη μαρια Very Happy

μη στεναχωριεσαι, περιμενε να δεις τι θα πει κ η παιδιατρος

638 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 4:23 am

αγγελικημαρια

639 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 5:29 am

dora.

dora.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ουτε η δική μου κάθεται μπρούμυτα,για λιγο μόνο! Εμενα μου είπαν οτι αν της φυλάω της πατουσες θα αργησει να περπατήσει!!! Laughing

tsiph ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να βρεις την άκρη να παίρνει βάρος το αντράκι σου με το θηλασμό!
Πολύ με εκνευρίζει ρε κορίτσια που "φοβόμαστε" τους παιδίατρους για το θέμα του θηλασμού..Ναι ξέρω έχουν ειπωθεί πολλές φορές αλλά ρε γαμώτο δε θα έπρεπε να είναι πιο υποστηρικτικοί?!

Τέλος πάντων τα μπεμπάκια μας να είναι καλά, να μεγαλώνουν κ να γίνουν 2μέτρα είτε με μητρικό είτε με ξένο!

640 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 5:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τσίπη ηρεμησε. Θα βρούμε τι φταίει. Την αλλη φορά δεν ειπες ότι μέσα σε 2 μέρες πήρε 50 ολόκληρα γραμμάρια; Θα μου πεις έδωσες και 1 ή 2 (δεν θυμάμαι καλά) μπουκαλια ξενο. Ε, σε διαβεβαιώ πως δεν ειναι ικανα τα 1 ή 2 μπουκάλια ξενο να κάνουν το παιδι να πάρει 50 γρ.
Μέχρι τώρα ο γιος σου τρέφεται αποκλειστικα απο εσένα. Τα κιλάκια του τα ωφείλει σε εσένα, οπως και τα μαγουλάκια του και τα μπουτακια του και ότι φουσκωτο εχει πάνω του. Οπότε η ποιότητα του γάλακτος σου δεν έχει αλλάξει (οχι ότι αλλάζει δηλαδή, δεν παίζει κάτι τέτοιο ότι και να κάνεις).
Επίσης, ξεχνάμε το πιο σημαντικο! Την έντονη παλινδρόμηση! Φυσικά θα πιει και 90 και 150 μλ γάλα με το μπουκάλι αν του δώσεις, αφού απλά ρέει στο στομάχι του και δεν προλαβαίνει να το πα΄ρει χαμπάρι. Φυσικά, αφού δεν έχει μάθει έτσι. Είναι λαιμαργος λόγω ΓΟΠ. Την φορά που σου έβγαλε την μεγάλη ποσότητα νομίζω πως δεν πεινούσε. Βέβαια εσύ το ξερεις το παιδί σου. Εγώ απλά απο οσα γράφεις μπορω να συμπαιράνω πως ήταν ανησυχος γιατι τον ενοχλουσε κατι. Υποθέτω λοιπον πως έβγαζε το στήθος απο το στόμα γιατί δεν πεινούσε και δεν ήταν αυτο που ζητουσε. Αφού ρεύτηκε μάλλον ηρέμησε και πείνασε πραγματικα σε 2 ώρες. Βέβαια ίσως η παιδιατρος λέγοντας της πως σου κατέβασε μονοκοπανια τα 90 γρ ξένο μπορεί όντως να σου πει να δώσεις ξένο. Θα προτείνω κάτι αλλο. Γιατί δεν ξεκινάτε με στέρεα τροφή; Ενδεικνυται στα παιδιά που εχουν χαμηλο βάρος (αν και νομίζω δεν έχετε) και στα παιδιά με ΓΟΠ. Θα ρωτήσω και τις φίλες μαμάδες στην ομάδα μας στο φεισμπουκ. Ή καλύτερα θεσε εσυ το ερώτημα να πάρεις άμεσα σωστές απαντήσεις από πολύ πιο έμπειρες απο εμένα. Θα γράψεις το πρόβλημα με κάθε λεπτομέρια όπως έκανες εδώ και θα αναφερεις φυσικα την αλλεργία και την παλινδρομηση, αλλά και τα κιλά και το ύψος. Αν θες ρώτα και τον παιδίατρο τον κο. Παπαβέντση που ειναι σύμβουλος θηλασμού! Κριμα που είναι στην Θεσσαλονικη...

Λοιπον: Οι Απανταχού θηλαζουσες ειναι εδώ: https://www.facebook.com/groups/BFmums/

(Οι μαμαδες εκει είναι φοβερές, θα σου βρουν λύση σιγουρα)

Και ο Παπαβέντσης είναι εδώ: https://www.facebook.com/groups/278766877115/

(γράφει όμως ως μέλος και στις απανταχού θηλάζουσες)

ΥΓ: Αγγελική τέλεια τα λινκ. Ειδικά το πρώτο που λεει πως τα μωρά που θηλάζουν επιβραδυνουν τον ρυθμό ανάπτυξής τους κάποια στιγμή. Νομίζω πως κάτι τόσο απλό συμβαίνει, αλλά δεν έχω εμπειρία οπότε δεν θέλω να βιαστώ να πω στην τσίπη να αρνηθεί κατηγορηματικά το ξένο. Απο την αλλη τσίπη, δεν μπορώ να σου πω να δεχθείς.

641 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 6:14 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dora. έγραψε: Ουτε η δική μου κάθεται μπρούμυτα,για λιγο μόνο! Εμενα μου είπαν οτι αν της φυλάω της πατουσες θα αργησει να περπατήσει!!! Laughing

tsiph ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να βρεις την άκρη να παίρνει βάρος το αντράκι σου με το θηλασμό!
Πολύ με εκνευρίζει ρε κορίτσια που "φοβόμαστε" τους παιδίατρους για το θέμα του θηλασμού..Ναι ξέρω έχουν ειπωθεί πολλές φορές αλλά ρε γαμώτο δε θα έπρεπε να είναι πιο υποστηρικτικοί?!

Τέλος πάντων τα μπεμπάκια μας να είναι καλά, να μεγαλώνουν κ να γίνουν 2μέτρα είτε με μητρικό είτε με ξένο!
Απλά Ντόρα μου, θέλουμε νομίζω όλες έναν άνθρωπο να εμπιστευτούμε τυφλά στην αρχη που είμαστε με ένα νεογενητο. Είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνεις. Φοβόμαστε να μην τον εμπιστευτουμε. Οπότε είναι όπου πέσει η κάθεμιά μας. Γιατί στην αρχή δεν εχεις την κριτική ικανοτητα λογω εμπειριας, για να ζυγίσεις κάποιες συμβουλές και τις ακολουθείς χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ουσία όμως έιναι ότι οι παιδίατροι δεν συμφωνουν ποτέ μεταξυ τους οπότε δεν ξέρεις αν τελικά ο δικός σου ή ένας αλλος παιδίατρος έχουν δικιο. Και ενω απορείς που η επιστήμη τους είναι η ίδια και θα έπρεπε να υπάρχει ταύτιση απόψεων σε μερικά θέματα στην πορεία διαπιστώνεις πως αυτά τα θέματα ίσως να μην είναι τόσο σοβαρά η να μην αφορούν καθαρά την ειδικότητά τους. Ένας παιδιατρος λοιπον μπορεί να έχει γνώσεις για τον θηλασμό λίγες ή πολλές, ακόμα και να είναι πιστωποιημένος σύμβουλος θηλασμού. Αυτό είναι κάτι το επιπλέον και δεν του αφαιρεί την ιδιώτητά του σαν παιδίατρος. Ενας λοιπον απλος παιδίατρος ίσως να μην εχει τις γνώσεις για το κομμάτι του θηλασμού! Δεν λέω να σου πει πως να θηλάσεις, αλλά τουλάχιστον να σου πει πως τα μωρά που θηλάζουν έχουν άλλη συμπεριφορά και άλλη αναπτυξη απο τα μωρά που πίνουν αγελαδινό. Γιατί έχουμε να κάνουμε με δύο τελειως διαφορετικά γάλατα. Το ένα είναι ανθρώπινο και το άλλο αγελαδινο που λανθασμένα ονομάζουμε ξένο. Ξένο θα έπρεπε να λεγεται το γάλα άλλης μαμάς (αλλα τετοια δυνατότητα δεν υπάρχει στην χώρα μας). Έτσι λοιπον, ο παιδίατρος αρκεί να σου δωσει μία μόνο λανθασμένη συμβουλη για να σε οδηγήσει στην αυτοματη διακοπή της γαλουχιας ή στον σταδιακό αποθηλασμό. Και αυτό όπως είπα λόγω άγνοιας. Εδώ που τα λέμε το κομμάτι του μπιμπερό το ξέρουν ολοι καλά, λόγω της συνηθειας να ταίζουμε τα παιδιά μας έτσι εδώ και χρόνια. Ο θηλασμός τους πάει σε άλλα μονοπάτια που φοβουνται ίσως να μπουν για να μην κάνουν λάθος το οποιο μπορεί να έχει επιπτωση στο να χάσουν ένα πελάτη και να αμφισβητηθουν οι γνωσεις τους. Έτσι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο. Κάτι τέτοιο έκανε η δική μου παιδίατρος. Ένας άλλος λόγος είναι το συμφέρον. Πολλοί παιδίατροι εισπράτουν απο τις εταιρίες αγελαδινού γάλακτος και παιδικων τροφών. Ας μην τα λέω εγώ, διάβασε τι λέει ένας παιδίατρος για τους συναδέλφους του. http://wireframe2psd.com/pediatros/?page_id=135
Το άσχημο με εμάς τις μαμάδες είναι οτι γινομαστε θύματα γιατί μπαίνουμε στο σύστημα έχοντας άγνοια και νομίζοντας πως όλοι θα μας βοηθησουν να θηλασουμε. Γι αυτό πολλες απο εμάς δεν τα καταφέρνουμε στο πρώτο αλλά στο δεύτερο που ξέρουμε τι να περιμένουμε θηλαζουμε αποκλειστικά με επιτυχια για πολύ καιρό. Οπότε θα τα καταφέρουμε την δεύτερη φορά! Smile

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MariaM στις Σαβ Νοε 12, 2011 6:32 am, 1 φορά

642 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 6:30 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και Τσίπη θα συνεχίσω βάζοντας ένα άρθρο πάλι απο τον Παπαβέντση:

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7/%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%cf%8d%cf%83/

Διαβασε το όλο, αξίζει. Σε ένα σημείο λέει: 'Οι καμπύλες ανάπτυξης του ΠΟΥ είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο – επαγγελματία ή γονιό – στην ιστοσελίδα του CDC

http://www.cdc.gov/growthcharts

Αμφισβητήστε κάθε ειδικό που σας ανησυχεί αναίτια για το βάρος του θηλάζοντος μωρού σας στηριζόμενος σε παραδοσιακές καμπύλες αύξησης, πολύ δε περισσότερο εκείνον που σας προτείνει την εύκολη λύση του «συμπληρώματος» με την πρώτη ευκαιρία.'

Και επειδη μπορεί να πάρεις αντιβίωση όταν φτιάξεις το νυχι σου που εχει την πληγή, δες εδώ αλλο ενα σημαντικό άρθρο για τα φάρμακα με λινκ που σε παραπέμπουν κε αλλες σελίδες: http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%b5-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7-%cf%86/

ΥΓ: Το ξερω σας εχω πρήξει με τον Παπαβέντση αλλά είναι πραγματικα σημαντική πηγή πληροφοριών. Smile

643 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 7:32 am

dora.

dora.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!

MariaM Συμφωνώ με όσα λες!Άλλωστε θύμα νιώθω κι εγώ.Κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα διαβάσει ο,τι μπορούσα στο ιντερνετ για το θηλασμό, ακόμα και για άλλες γυναίκες που την πάτησαν με παιδίατρο ή μαιευτήριο κ δεν τα κατάφεραν να θηλάσουν, αποφασισμένη να μην πέσω εγώ σ'αυτή την παγίδα (ναι, καλά!!).Είχα τόσο άγχος για να θηλάσω, το ήθελα τόσο πολύ..αποτέλεσμα? Η ημιμάθεια μου σε συνδυασμό με τις μαίες του μαιευτηρίου που η καθεμιά έλεγε οτι ήθελε γύρισα σπίτι και δεν είχα πάρει τον αέρα του θηλασμού.Αγχωμένη καθώς ήμουν, κρεμόμουν από κάθε συμβουλή του παιδιάτρου.Ο οποίος μας είχε πει το εξής κορυφαίο: κάθε τρεις ώρες πρέπει να τρώει, αν κλαίει στο ενδιάμεσο χαδάκια κ φιλάκια!! Μη τα πολυλογώ,η μικρή μου είναι και γεννήθηκε θηριάκι (γεννήθηκε 54εκ & 3730γρ.) επομένως έτρωγε πολύ,με το σύστημα κά8ε τρεις όποτε την έβαζα στο στήθος μου το διέλυε,δεν άντεχα πολύ ώρα και της έδινα κ συμπλήρωμα μετά. Έκλαιγα από τους πόνους,ώσπου μου έκανε μια πληγή ..Κάπως έτσι τελείωσε ο θηλασμός μας.Βέβαια είχα τρελές τύψεις..Ασ΄τα! Αλλάξαμε παιδίατρο και συνειδητοποίησα πόσες μ@..κιες μου είχε πει ο προηγούμενος(είχε πει κι άλλα εκτός θηλασμού).Any way τέλος καλό όλα καλά! Smile

Απλά όσα κ να είχα διαβάσει πριν ήθελα/χρειαζόμουν κ την υποστήριξη του παιδιάτρου.Στο επόμενο (Θεού θέλοντος και ΔΝΤ επιτρέποντος) θα ξέρω που θα απευθυνθώ κ τι να κάνω!

Και γι'αυτό θαυμάζω πολύ τις μανούλες που καταφέρνουν κ θηλάζουν αποκλειστικά.Κ εσάς που μπορείτε να τις στηρίξετε με συμβουλές κ κατευθύνσεις!

644 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 8:17 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου θα τα διαβάσω όσα μου έγραψες. Ξέρεις περισσότερο με αγχώνει το γεγονός ότι δεν πήρε καθόλου βάρος από τον προηγούμενο μήνα αλλά μάλιστα έχασε και 30 γρ. Δεν μιλάω για καμια καμπύλη αλλά έστω κάποια αύξηση δεν θα έπρεπε να υπάρχει; Και σε 2 μέρες πως πήρε 50 γρ;

Το άλλο που μου είπε η παιδίατρος είναι πως ίσως να έκανε λάθος στην προηγούμενη μέτρηση και να μην ήτανε τόσο. Όσο για την παλινδρόμηση αυτό το μήνα έβγαζε πολύ λιγότερο απ' ότι τους προηγούμενους. Θα μιλήσω και στα link που μου έδωσες μ΄λις βρω λίγο χρόνο!

Πάντως αυτό που μου είπε και η παιδίατρος είναι πως ποτέ ο μπέμπης δεν είχε την τάση να πάρει βάρος. Δηλαδή κάθε φορά έπαιρνε λίγο. Και δεν τη βλέπω να ανησυχεί απλά βλέπει εμένα να ανησυχώ και θέλει να με ηρεμησει.

Επίσης δεν είναι κατά του θηλασμού αλλά μόλις άκουσα μήπως δεν τον χορταίνει το γάλα σου τσίτωσα! Γενικότερα είναι μια πολύ καλή γιατρός και δεν θέλω να την αλλάξω αλλά θα ήθελα να συνεχίσω και άλλο τον θηλασμό.

645 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 9:41 am

αγγελικημαρια

dora κ εγω απ την ημιμαθεια μου την πατησα! τσιπη χαλαρωσε, να δεις που δε θα σταματησεις το θηλασμο. την πηρες τηλεφωνο? διαβασα αυτα που εστειλε η μαρια πολυ ενδιαφεροντα, δες τα κ εσυ οταν μπορεις. εσενα σε νοιαζει να χεις γερο παιδακι κ το παιδακι σου θα ειναι γερο με το γαλα σου μην ανησυχεις!

646 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 12:17 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία μου θα τα διαβάσω όσα μου έγραψες. Ξέρεις περισσότερο με αγχώνει το γεγονός ότι δεν πήρε καθόλου βάρος από τον προηγούμενο μήνα αλλά μάλιστα έχασε και 30 γρ. Δεν μιλάω για καμια καμπύλη αλλά έστω κάποια αύξηση δεν θα έπρεπε να υπάρχει; Και σε 2 μέρες πως πήρε 50 γρ;

Το άλλο που μου είπε η παιδίατρος είναι πως ίσως να έκανε λάθος στην προηγούμενη μέτρηση και να μην ήτανε τόσο. Όσο για την παλινδρόμηση αυτό το μήνα έβγαζε πολύ λιγότερο απ' ότι τους προηγούμενους. Θα μιλήσω και στα link που μου έδωσες μ΄λις βρω λίγο χρόνο!

Πάντως αυτό που μου είπε και η παιδίατρος είναι πως ποτέ ο μπέμπης δεν είχε την τάση να πάρει βάρος. Δηλαδή κάθε φορά έπαιρνε λίγο. Και δεν τη βλέπω να ανησυχεί απλά βλέπει εμένα να ανησυχώ και θέλει να με ηρεμησει.

Επίσης δεν είναι κατά του θηλασμού αλλά μόλις άκουσα μήπως δεν τον χορταίνει το γάλα σου τσίτωσα! Γενικότερα είναι μια πολύ καλή γιατρός και δεν θέλω να την αλλάξω αλλά θα ήθελα να συνεχίσω και άλλο τον θηλασμό.

Σε καταλαβαινω και συμφωνω. Εξαλλου στις μερες μας ειναι δυσκολο να βρεις παιδιατρο τοσο υποστηρικτικο οσο την δικια σου. Επισης μου αρεσει που για καθε ανησυχία σου εχει απαντηση και όταν δεν την έχει την ψαχνει γι αυτό σε στελνει καθε φορα για εξετασεις. Το να μην χορταινει με το γάλα σου ενω χορταινε μέχρι τωρα απλά δεν υφισταται γιατί δεν μειωνεται η παραγωγη με αποκλειστικο θηλασμο. Αν δεν επιμεινει στο ξενο ειμαστε οκ. Το οτι εχασε 30 γρ σε ένα μήνα αλλα πηρε 50 σε 2 μερες ειναι λιγο περιεργο. Μπορει όντως να προκειται για λάθος μετρηση αλλά μπορεί να μην σημαίνει και τιποτα. Εγώ προτεινω λοιπον για καναδυο βδομάδες να παρακολουθειτε αν αυξανεται το βάρος εστω και λίγο, αρκει να αυξανεται. Αν οχι, όπως είπα και πάλι το αγελαδινο που τον πειραζει κιολας δεν ειναι η μονη λύση. Με το μικρό μου μυαλό θα προτιμούσα έστω να αρχίσω νωρίτερα τα στερεα έστω και αν ο ΠΟΥ λέει τα στερεα μολις κλεισει τον 6ο. Αν μιλησεις στις θηλαζουσες του φεισμπουκ πολυ πιθανο πολλές να έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, οποτε θα σου πουν πως το έλυσαν. Είναι πολυ πρόθυμες και θα πάρεις απαντήσεις πολυ γρήγορα. Και μην αλλάξεις παιδιατρο εννοειται. Σε εχει στηρίξει απο την αρχή. Ίσως να σε ειδε αγχωμενη και να πρότεινε το ξένο.

647 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 12:22 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dora. έγραψε:
MariaM Συμφωνώ με όσα λες!Άλλωστε θύμα νιώθω κι εγώ.Κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα διαβάσει ο,τι μπορούσα στο ιντερνετ για το θηλασμό, ακόμα και για άλλες γυναίκες που την πάτησαν με παιδίατρο ή μαιευτήριο κ δεν τα κατάφεραν να θηλάσουν, αποφασισμένη να μην πέσω εγώ σ'αυτή την παγίδα (ναι, καλά!!).Είχα τόσο άγχος για να θηλάσω, το ήθελα τόσο πολύ..αποτέλεσμα? Η ημιμάθεια μου σε συνδυασμό με τις μαίες του μαιευτηρίου που η καθεμιά έλεγε οτι ήθελε γύρισα σπίτι και δεν είχα πάρει τον αέρα του θηλασμού.Αγχωμένη καθώς ήμουν, κρεμόμουν από κάθε συμβουλή του παιδιάτρου.Ο οποίος μας είχε πει το εξής κορυφαίο: κάθε τρεις ώρες πρέπει να τρώει, αν κλαίει στο ενδιάμεσο χαδάκια κ φιλάκια!! Μη τα πολυλογώ,η μικρή μου είναι και γεννήθηκε θηριάκι (γεννήθηκε 54εκ & 3730γρ.) επομένως έτρωγε πολύ,με το σύστημα κά8ε τρεις όποτε την έβαζα στο στήθος μου το διέλυε,δεν άντεχα πολύ ώρα και της έδινα κ συμπλήρωμα μετά. Έκλαιγα από τους πόνους,ώσπου μου έκανε μια πληγή ..Κάπως έτσι τελείωσε ο θηλασμός μας.Βέβαια είχα τρελές τύψεις..Ασ΄τα! Αλλάξαμε παιδίατρο και συνειδητοποίησα πόσες μ@..κιες μου είχε πει ο προηγούμενος(είχε πει κι άλλα εκτός θηλασμού).Any way τέλος καλό όλα καλά! Smile

Απλά όσα κ να είχα διαβάσει πριν ήθελα/χρειαζόμουν κ την υποστήριξη του παιδιάτρου.Στο επόμενο (Θεού θέλοντος και ΔΝΤ επιτρέποντος) θα ξέρω που θα απευθυνθώ κ τι να κάνω!

Και γι'αυτό θαυμάζω πολύ τις μανούλες που καταφέρνουν κ θηλάζουν αποκλειστικά.Κ εσάς που μπορείτε να τις στηρίξετε με συμβουλές κ κατευθύνσεις!

Αυτες οι τυψεις οι ατιμες... Καλά αυτό με το τριωρο το λένε πολυ γιατροί, αλλα είναι μεγάλο ψεμα. Δηλαδή, ας παρουμε παραδειγμα τα αλλα ζώα. Το αγελαδακι ας πουμε που πίνουμε και το γάλα του. Πάει στην μαμα του και την ρωτάει "μαμά ήρθε η ώρα να πιω γάλα;' Τα ρολόγια είναι για να κλεινουμε ραντεβού. Ραντεβού για το ποτε θα πεινάσουμε δεν γινεται να γνωρίζουμε για να κλεισουμε εκ των πρωτέρων. Απλά μωρέ όπως λες και εγώ την αλλη φορά παλι θα ψάχνω καποιον να εμπιστευτώ. Έχεις όσο να ναι αναγκη απο καθοδήγηση εκεινες τις μέρες. Τεσπα, τελος καλο όλα καλα οπως ειπες και εσύ! Την αλλη φορά θα τα καταφέρουμε!

648 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 12:46 pm

αγγελικημαρια

τι τελεια αυτη η σελιδα του παπαβεντση! κοιμηθηκε η μικρη κ κατσαμε με τον αντρα μου κ τα ειδαμε ολα.για αλλη μια φορα ευχαριστουμε μαρια για την ενημερωση. πολυ κατατοπιστικος ο ανθρωπος

649 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 2:12 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία έστειλα αίτημα στις απανταχού θηλάζουσες. Έγραψα και στον Παπαβέντση.

Καλά πολύ γέλασα με την παρομοίωση με το αγελαδάκι!

Κοριτσάκια σας αφήνω πάω να ξαπλώσω! Τις τελευταίες μέρες νιώθω πολύ κουρασμένη!

650 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 26 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Νοε 12, 2011 2:36 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:τι τελεια αυτη η σελιδα του παπαβεντση! κοιμηθηκε η μικρη κ κατσαμε με τον αντρα μου κ τα ειδαμε ολα.για αλλη μια φορα ευχαριστουμε μαρια για την ενημερωση. πολυ κατατοπιστικος ο ανθρωπος

Aχ Αγγελική μου πραγματικα αν ήταν ολοι (ή έστω οι μισοί, μην είμαστε και πλεονέκτες) παιδίατροι σαν αυτόν και την γυναίκα του ίσως να μην καναμε όλες αυτες τις συζητήσεις περι θηλασμού, μεταξύ μας. Απλά ο άνθρωπος νοιαζεται πραγματικά. Έχει γεμίσει τον τόπο με άρθρα! Αν δεις υπογραφές απο άρθρα σε διάφορες σελίδες είναι δικά του. Στην ουσία αυτα που γράφει στην σελίδα του είναι μόνο εισαγωγή απο όσα έχει γράψει κατα καιρούς. Και εννοείται πως γράφει και βιβλία τα οποία δεν τα πουλάει πανακριβα όπως θα μπορούσε, αλλά τα έχει σε λογικές τιμές. Στο επομενο παιδί, στην εγκυμοσυνη μου θα διαβάσω το βιβλιο του για τον θηλασμό και φυσικά το βιβλιο της Πατσούρου που θεωρείται το ευαγγέλιο του θηλασμού και όσες το διάβασαν βγήκαν κερδισμένες. Απλά αυτο το τελευταίο είναι μονίμως σε έλλειψη. Αφού σκέφτομαι πως σε επομενη έκδοση θα εξαντληθεί αμέσως! Απορώ γιατί δεν βγάζουν πολύ περισσοτερα αντιτυπα, αφού γίνεται τετοιος χαμός!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 26 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις