Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
486 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 486 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

????????

Επισκέπτης
Κοριτσια μου ευχαριστω πολυ!!

Η αληθεια ειναι οτι δεν τρωω κ εγω καλα, πολλες φορες κ τιποτα, αλλα δεν ηξερα οτι επηρεαζει... Θα το ρυθμισω...

Ειπα με τον αντρα μου να συνεχισουμε το συμπληρωμα , απλα να βαζω κ οσο θελω το παιδι στο στηθος , οχι 40 λεπτα που λεει ο γιατρος...
Σκεφτομαι να νοικιασω ξανα κ το θηλαστρο, ωστε μολις το παιδι μου παρει τα πανω του για τα καλα, να κοψω το ξενο.Και θα το επιβαλω στον γιατρο...
Προς το παρον αρχισα να του δινω ξενο πιο πολυ το βραδυ, γιατι δινω το αντιαναγωγικο (εβγαζε γουλιτσες κ πνιγοταν κ εγω παθαινα εγκεφαλικο-εχω να κοιμηθω 1 εβδομαδα!) και ολη μερα θηλαζω. Θα παρω τηλεφωνο και συμβουλο και βλεπουμε. Ειπα να χαλαρωσω λιγο, οπως λετε και εσεις, γιατι στο τελος θα αρρωστησω.. Ηδη απο την κουραση εχω παθει ζημια -ποναει η πλατη μου κ η μεση μου, δε μπορω να κουνηθω!Δε κοιμαμαι κιολας-δραμα!
Σας ευχαριστω ειλικρινα-με βοηθησατε πολυ!

γεωργία02/07/10

γεωργία02/07/10
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αν θα μπορούσα να σε βοηθήσω λίγο ακόμα θα σου έλεγα να προσέχεις πως να δίνεις το γάλα, μην βγάζεις ένα standar γεύμα από τον θηλασμό γιατι αφου εδρεωθεί ο θηλασμός, εκεινη την ωρα που επέλεξες να μην θηλάζεις δεν θα έχεις γάλα πολύ. Νομίζω ότι το θήλαστρο σου είναι απαραίτητο, εκείνη την ωρα που θα αντικαθιστάς το γεύμα με ξένο, θα βγάζεις το γάλα από το στήθος. Ετσι ο εγκέφαλος θα ρυθμιστεί έτσι ώστε να κατεβάζει και εκείνη την ώρα γάλα. Ξέρω όλα αυτα σου φαίνονται παράξενα, αλλά ισχύει, όσο δεν θηλάζεις το γάλα θα προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. ΑΛΛΆ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!! Το θήλαστρο δεν λειτουργεί όπως το μωρό, έχει μόνο μια ταχύτητα, και μπορεί να βγάλει μέχρι και 100ml σε δυο με τρια λεπτά από κάθε στήθος. Αν θέλεις την συμβουλή μου, βγάλε το γάλα σου με το θήλαστρο σε ένα γευμα την ημέρα και δώστο στο παιδί σου. Θα φάει 100ml σε δέκα λεπτά, θα είναι και το δικό σου γάλα, θα χορτάσει δεν θα κοιμηθεί πάνω στο στηθος από κούραση και θα το κρατησει πιο πολύ χορτάτο. Το γάλα σου στο ψυγείο αντέχει μια μέρα(το ζεσταίνεις μόλις το βγάλεις με ben mari) και στην καταψυξη 6 μήνες. ΠΡΟΣΟΧΗ οχι πολύ ψηλές θερμοκρασίες γιατι χάνει τα θρεπτικά συστατικά.Μην δουλεύεις όμως μόνο το θήλαστρο (είναι πιο γρήγορο και ευκολο), αλλα με πολλές φορές την μέρα και συχνά μπορεί να ελατώσει το γάλα σου. Θα στο πούνε και οι σύμβουλοι θηλασμού. Μάζεψε τις απορίες σου και ρώτα τους.
Α! και κούκλα μου δυο συμβουλές, (αν μπορώ) ξεκίνα να τρως θρεπτικά, κατα πάσα πιθανότητα αυτό φταιει και το μωρό δεν παίρνει βάρος. Και δεύτερον βγάλε το γάλα σου και δώστο σε ένα μπιμπερό στον άνδρα σου να ταίσει το μικρό, και ρώτα τον τι νιώθει? Να σκεφτεί ότι όταν το θηλάζεις εσυ είναι αυτο το συναίσθημα επί 100, θέλει να σου το στερήσει αυτό χωρίς να προσπαθήσετε???
Καλή τύχη!!! Wink

...katerina...

...katerina...
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Γεια σας κοριτσακια τι κανετε?/
Μανουλα να σου ζησει το μωρακι σου κ ναναι παντα γερο!!!
Εγω θηλαζα αποκλειστικα 15 μερες..το βαρος του μωρου ομως που επαιρνε ηταν οριακο κ αρχιζε να μου κιτρινιζει..δηλ ανεβασε ικτερο ενω φυγαμε χωρις απο το μαιευτηριο..

στις 13 μερες ξαφνικα το στηθος μου μαλακωσε τελειως.δεν γεμιζε..
αναγκαστικα εδωσα κ γω ξενο..οσο κ να προσπαθησα γαλα δεν κατεβαινε..
ετσι συνεχισα με ξενο..για τοκαλο του μωρου μου!!
δεν θεωρω πως δινω δηλητηριο λοιπον στο παι δι μου!!!!!θεωρω πως εκανα κ κανω οτι καλυτερο μπορω για το καλο του..
Δεν χρειαζεται να υπαρχει αυτος ο φανατισμος..
Συμφωνα πως δεν υπαρχει καλυτερο απο τον θηλασμο..οταν ομως υπαρχει μια ιδιατερη κατασταση κ εχει να κανει με την αναπτυξη ενος μωρου το οποιο γεννηθηκε κ προωρο κ μικρουλι καλο θα ναι να μπει λιγο στην ακρη ο φανατισμος θηλασμου κ το σκονη=δηλητηριο!!

Το θεμα γιατρου..αν δεν σε καλυπτει μπορεις να παρεις κμια δευτερη γνωμη κ ας ειναι συγγενης ..δεν τον παντρευτηκες..

Εμενα στο μαιευτηριο δεν μου προωθησαν καθολου το ξενο γαλα..ισα ισα μονο θηλασμος!!Γεννησα στο Λητω..η κουμπαρα μου στο Ιασω κ εγινε το ιδιο προωθουσαν την μαμα σε αποκλειστικο θηλασμο..μια φιλη στο μητερα παλι το ιδιο!!

Εγινε εξαιρεση σε σενα?Μηπως εσαι παρα πολυ αγχωμενη κ τα βλεπεις ολα μαυρα κ εναντιον σου??

Τα κοριτσια πολυ σωστα σου ειπανε να χαλαρωσεις να τρως καλα κ να ασχολεισαι μονο με το μωρο..τις υπολοιπες δουλειες οι υπολοιποι για να μπορεσεις να εδραιωσεις τον θηλασμο..αυτη θα ναι κ η βοηθει ατου προς εσενα..να μην δεχεσαι πολυ κοσμο κ σε βγαζει εκτος προγραμματος τωρα στην αρχη..και σιγα σιγα ετσι θ αμειωνεις το ξενο κ θα αυξανεις το ν θηλαμσο..δεν χρειαζεται να πανικοβαλεσαι ουτε να τα βλεπεις ολα μαυρα!!
Εφοσον εχεις θεληση ολα θα τα καταφερεις..

Μια γειτονισα μου εκανε τωρα το 3ο..τα δυο πρωτα τ α θηλασε αποκλειστικα 1,5 χρονο 6 μηνες..τωρα αναγκαστηκε εδωσε συμπληρωμα τους δυο πρωτους μηνες..εφοσον η μικρη αρχισε να παιρνει ικανοποιητικο βαρος κ πλεον καταφερε να εδραιωσει αποκλειστικο θηλασμο..ειναι 3ων μηνων η μικρη της..

ολα θα πανε καλα κ για σεν ακ τοο μωρο σου!!

Κ κατι αλλο σαν το ενστικτο της μανας τιποτα καλυτερο!!

Φιλακιαααα

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
...katerina... έγραψε:Γεια σας κοριτσακια τι κανετε?/
Εγω θηλαζα αποκλειστικα 15 μερες..το βαρος του μωρου ομως που επαιρνε ηταν οριακο κ αρχιζε να μου κιτρινιζει..δηλ ανεβασε ικτερο ενω φυγαμε χωρις απο το μαιευτηριο..

Εμενα στο μαιευτηριο δεν μου προωθησαν καθολου το ξενο γαλα..ισα ισα μονο θηλασμος!!Γεννησα στο Λητω..η κουμπαρα μου στο Ιασω κ εγινε το ιδιο προωθουσαν την μαμα σε αποκλειστικο θηλασμο..μια φιλη στο μητερα παλι το ιδιο!!
...
Εγινε εξαιρεση σε σενα?Μηπως εσαι παρα πολυ αγχωμενη κ τα βλεπεις ολα μαυρα κ εναντιον σου??

...

Καλησπερα Κατερινα! Να σου ζησει το μωρακι! Αυτο που σας συνεβη κατα πασα πιθανοτητα ονομαζεται κερνικτερος. Επισης υπαρχει 1% πιθανοτητα ο δικος σας ικτερος να ωφειλεται στο μητρικο γαλα.

Δες εδω: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA/

Αν δεν βγαζει το λινκ πηγαινε: η τεχνη του θηλασμου/προβληματα γαλουχιας/ικτερος στα μωρα ...κτλ.

Για τα μαιευτηρια με βαση τα λεγομενα σου μαλλον αποτελω και εγω εξαιρεση. Γεννησα ΙΑΣΩ και στον τριτο οροφο που ημουν ταιζαν το μωρο μου ξενο γαλα κρυφα. Αυτο τα λεει ολα αν και μπορω να αναφερω κι αλλα. Εν συντομια τα μαιευτηρια που πραγματικα υποστηριζουν το θηλασμο (και οχι μονο για τα ματια του κοσμου) τηρουν 10 προυποθεσεις που αναφερονται εδω: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B7/

Αν δε βγαζει το λινκ πγηαινε: η τεχνη του θηλασμου/μαιευτηρια/μαιευτηρια φιλικα προς τα βρεφη

...katerina...

...katerina...
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλημερα Μariam.σε ευχαριστω για τα λινκ θα τα διαβασω για να ξερω για το επομενο μωρακι που θελω πολυ να θηλασω οπως ηθελά κ στο μπουλουκακι μου!!
Για το 1% της ευθυνης που λες του μητρικου για τον ικτερο..εμενα δεν εφταιξε το γαλα αλλα το οτι το μωρο θηλαζε θηλαζε με τις ωρες αλλα δεν τρεφοταν γιατι το γαλα ηταν πολυ λιγο..με αποτελεσμα να κουραζεται κ να κοιμαται αλλα σχεδον νηστικο.
Τωρα για το μαευτηριο τι να σου πω?μαλλον η εξαιρεση θα ηταν η κουμπαρα μου..εμεα παντως στο Λητω δεν εδιναν ξενο μου το εφερναν για θηλασμο.
Για το χρονο που λετε..μου ειχαν πει η να θηλαζω 20 +20 απο καθε στηθος η να αφηνω το μωρο να τρωει απο το ενα στηθος μολις τελειωνει να τον βαζω στο αλλο αν θελει κ παντα να ξεκιναω απο κει που σταματησα...
Κ με μαμαδες που εχουν θηλασει που εχω μιλησει μου ειπαν πως ο ουσιαστικος θηλασμος που το μωρο τρωει κρατα το πολυ 15 λεπτα ο υπολοιπος χρονος ειναι απλα για πιπιλα..
Δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω..

Ετοιλ εχετε επιβεβαιωμενη παλινδρομηση κ δινεις αντιαναγωγικο στο μωρο?μηπως γι αυτο σε παραπεμπει στο ξενο?

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
...katerina... έγραψε:Καλημερα Μariam.σε ευχαριστω για τα λινκ θα τα διαβασω για να ξερω για το επομενο μωρακι που θελω πολυ να θηλασω οπως ηθελά κ στο μπουλουκακι μου!!
Για το 1% της ευθυνης που λες του μητρικου για τον ικτερο..εμενα δεν εφταιξε το γαλα αλλα το οτι το μωρο θηλαζε θηλαζε με τις ωρες αλλα δεν τρεφοταν γιατι το γαλα ηταν πολυ λιγο..με αποτελεσμα να κουραζεται κ να κοιμαται αλλα σχεδον νηστικο.

Καλημερα! Τωρα μαλλον προκειται για το πρωτο που σου ανεφερα, τον κερνικτερο!

Τωρα για το μαευτηριο τι να σου πω?μαλλον η εξαιρεση θα ηταν η κουμπαρα μου..εμεα παντως στο Λητω δεν εδιναν ξενο μου το εφερναν για θηλασμο.
Για το χρονο που λετε..μου ειχαν πει η να θηλαζω 20 +20 απο καθε στηθος η να αφηνω το μωρο να τρωει απο το ενα στηθος μολις τελειωνει να τον βαζω στο αλλο αν θελει κ παντα να ξεκιναω απο κει που σταματησα...

Μπραβο πολυ χαιρομαι!! Εμενα μου εδωσαν τη συμβουλη 10 απο το καθενα και μετα μπουκαλι! Ενω οι εναλλαγες στο στηθος ειναι το σωστο στην αρχη! Smile

Κ με μαμαδες που εχουν θηλασει που εχω μιλησει μου ειπαν πως ο ουσιαστικος θηλασμος που το μωρο τρωει κρατα το πολυ 15 λεπτα ο υπολοιπος χρονος ειναι απλα για πιπιλα..

Εγω παλι εχω ακουσει απο μαμαδες και εχω διαβασει σε σαιτ θηλασμου πως δεν υπαρχει κανονας επειδη το καθε μωρακι τρωει με δικους του ρυθμους, αλλο πιο αργα και αλλο πιο γρηγορα. Αυτο εξαρταται και απο την ηλικια, δηλ αλλιως τρωει ενα νεογενητο και αλλιως ενα μωρο 6 μηνων. Ειναι διαφορετικη και η ροη. Στην εναρξη της γαλουχιας το γαλα αργει περισσοτερο να κατεβει ενω πχ στους 6 μηνες αποκλειστικου θηλασμου το γαλα ξερει ποτε "ειναι ωρα" να φαει το μωρο και παραγεται πολυ πιο γρηγορα. Επισης εχει διαφορα ενα νεογενητο που γεννηθηκε στις 39-40 εβδομαδες απο ενα που γεννηθηκε πχ στις 36-37. Τα πιο μικρα συνηθως κουραζονται πιο γρηγορα. Το μωρο που κουραζεται ισως προτιμαει τα μικρα συχνα γευματα. Περα ομως των 40-60 ημερων η μαμα καταλαβαινει ποση ωρα χρειαζεται για να φαει αποτελεσματικα το παιδι της.
Ακομα και το πιπιλισμα ομως ειναι σημαντικο -ειδικα τους πρωτους μηνες- γιατι στοχο εχει να αυξησει την παραγωγη.

Ετοιλ εχετε επιβεβαιωμενη παλινδρομηση κ δινεις αντιαναγωγικο στο μωρο?μηπως γι αυτο σε παραπεμπει στο ξενο?

wall.e

wall.e
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλησπέρα σε ολους και ειδικα στην etoile!

θα σου πω την δικια μου εμπειρια που μοιαζει πολυ με την δικια σου απλα η μονη διαφορα αλλα πολυ σημαντικη ειναι οτι εμενα η μπεμπουλα μου γεννηθηκε 3,460 για καλη μου τυχη.
Και εγω ξεκινησα ολο κεφι τον θηλασμο παρ'ολες τις αρχικες δυσκολιες πονο και ματωμενες θηλες δεν το εβαζα κατω. Τι μωρακι μου ομως, που τωρα ειναι 4 μηνων και 2 εβδομαδων ειχε αντιθετη αποψη. Πειναγε η καημενη αλλα εγω προσπαθουσα να την καλυψω με το στηθος μου. Οταν εκανα και εγω το πειραμα με το μπιμπερο ειδα οτι το αδειασε σε δευτερολεπτα και ηθελε και αλλο η σκατουλα!!!! Με επιασε μαυρη καταθλιψηηηη....Που δεν εχω γαλα που δεν μπορω να καλυψω το παιδι μου κλπ. Ο αντρας μου, η αδερφη μου, η μαμα μου με πιεζαν να σταματησω τον θηλασμο και να της δινω συμπληρωμα αλλα εγω με τιποτα! Το ειχα παρει πατριωτικα!Τελος παντων να μην στα πολυλογο και η δικια μου ειχε παλινδρομηση με πολλους εμετους και πνιγμους ολη την ωρα και εγω τρελενομουν και δωστου τα κλαματα. Τύφλα να έχει η Μαρθα Βουτση! Τελικα αρχισα να της δινω συμπληρωμα. Δυο με τρεις φορες την ημερα αλλα και θηλασμο μαζι και να σου πω την αληθεια δεν ακουσα την παιδιατρο μου που με συμβουλεψε 20 λεπτα. Εγω την κρατουσα στο στηθος μου και 5 ωρες. Όσο ηθελε η μικρη. ¨ολη την μερα γενικως θηλαζα και ευτυχως ειχα την μανουλα μου και την αδερφη μου και μου μαγειρευαν αλλα δεν πολυ κατεβαινε το φαι καθως ειχα της μαυρες μου που ο θηλασμος δεν πηγαινε καλα και επισης δεν κοιμομουν καθολου, το πολυ 3 ωρες την ημερα. Στο τελος καταλαβα απο μονη μου οτι ολο αυτο δεν με οδηγουσε πουθενα και εχανα ολες τις στιγμες που επρεπε να ζησω και να χαρω με την μπεμπουλα μου. και πανω που το πηρα αποφαση, στον δευτερο μηνα, η μικρη το γυρισε στον αποκλειστικο θηλασμο και δεν θελει να δει μπιμπερο ουτε ζωγραφιστο που λενε.

Γι αυτο στα εγραψα ολααα αυτα. Μην αγχωνεσε. Χαλαρωσε οσοοο μπορεις και ζησε την καθε μερα με το μωρακι σου γιατι δεν θα ξανα ερθει. Συμπληρωμα θελει? Δωσε αλλα μην σταματησεις να θηλαζεις! Εμενα η γιατρος μου που τελικα ειχε παντα δικιο και με βοηθησε παρααα πολυ παρ' οτι την ειχα πρηξει στα τηλεφωνα, με συμβουλεψε πρωτα θηλασμος και αν δεις οτι πειναει δωσε και συπμληρωμα. Απλα μου ειχε πει να αποφευγω να ειναι διπλανα γευματα το συμπληρωμα ειδικα αν αντικαταστουσε γευμα ολοκληρο για να μην κακομαθαινει και δεν τρωει μετα απο το στηθος. Επισης εγω με το θηλαστρο επαθα χειροτερη ζημια γιατι στην αρχη εβγαζα μονο 25ml.....Μην αγχωθεις αν σου τυχει κατι τετοιο. Δεν συμαινει οτι εχεις μονο 25ml.Ειναι πλασματικο γιατι αλλιως τραβαει το μωρο αλλιως το θηλαστρο.

Συγνωμη για την πολυλογια αλλα ηθελα να ξερεις οτι δεν εισαι μονη σου. ΟΙ πιο πολλες τα εχουμε περασει!!!Επισης η αποψη μου για τον θηλασμο και το συμπληρωμα ειναι οτι ολες οι μανουλες τα μπεμπακια μας τα αγαπαμε πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο σε αυτον τον πλανητη οποτε εννοειτε οτι ολες κανουμε αυτο που πιστευουμε καλυτερο για αυτα, ειτε ειναι συμπηρωμα ειτε θηλασμος. Απλα ειναι κριμα αν εχεις γαλα και μπορεις να θηλασεις να μην το κανεις αν υπαρχει μια περιπτωση να ειναι καλυτερο απο το συμπληρωμα. Ειδικα σε μωρακια με παλλινδρομηση βοηθαει πολυ, παραπανω απο τα αντιαναγωγικα γαλατα (μιλαω παντα βαση δικιας μου εμπειριας).

astero2000

astero2000
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:
Για τα μαιευτηρια με βαση τα λεγομενα σου μαλλον αποτελω και εγω εξαιρεση. Γεννησα ΙΑΣΩ και στον τριτο οροφο που ημουν ταιζαν το μωρο μου ξενο γαλα κρυφα.

Εμένα στο Ιασώ δεν της έδιναν ξένο εκτός από το βράδυ που τα παίρναν! Μάλιστα ένα απόγευμα που είχε μαζέψει η "γειτόνισσα" στο επισκεπτήριο καμιά εικοσαριά άτομα έδωσα την μπέμπα στις μαίες και τους είπα να τις δώσουν ξένο αν πεινάσει γιατί γινόταν χαμός από κόσμο στο δωμάτιο. Η μπέμπα πείνασε της δώσανε λίγο για να της κόψουν την πείνα όπως μου είπανε και μετά από λίγο που ξαναπείνασε και αντί να της ξαναδώσουν ήρθαν άνοιξαν "τέντα" τα παράθυρα να αερίσουν το δωμάτιο, έδιωξαν τον κόσμο φωνάζοντας ότι δεν είναι καφετέρια αλλά μαιευτήριο (σε ώρα επισκεπτηρίου, κόντεψαν να τις φάνε, χαμός έγινε) και μου έφεραν την μπέμπα να θηλάσω!!!

????????

Επισκέπτης
MariaM έγραψε:
...katerina... έγραψε:Γεια σας κοριτσακια τι κανετε?/

...

...

Καλησπερα Κατερινα! Να σου ζησει το μωρακι! Αυτο που σας συνεβη κατα πασα πιθανοτητα ονομαζεται κερνικτερος. Επισης υπαρχει 1% πιθανοτητα ο δικος σας ικτερος να ωφειλεται στο μητρικο γαλα.

Δες εδω: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA/

Αν δεν βγαζει το λινκ πηγαινε: η τεχνη του θηλασμου/προβληματα γαλουχιας/ικτερος στα μωρα ...κτλ.

Για τα μαιευτηρια με βαση τα λεγομενα σου μαλλον αποτελω και εγω εξαιρεση. Γεννησα ΙΑΣΩ και στον τριτο οροφο που ημουν ταιζαν το μωρο μου ξενο γαλα κρυφα. Αυτο τα λεει ολα αν και μπορω να αναφερω κι αλλα. Εν συντομια τα μαιευτηρια που πραγματικα υποστηριζουν το θηλασμο (και οχι μονο για τα ματια του κοσμου) τηρουν 10 προυποθεσεις που αναφερονται εδω: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B7/

Αν δε βγαζει το λινκ πγηαινε: η τεχνη του θηλασμου/μαιευτηρια/μαιευτηρια φιλικα προς τα βρεφη

Αυτο ακριβως... το παιζουν υπερ του θηλασμου και κρυφα κανουν αλλα...Εμεις ειδαμε μεχρι σε μπουκαλι με μητρικο γαλα να βαζουν κρυφα σκονη... Αυτο τα λεει ολα νομιζω...
Και παντα μα παντα με υπουλο τροπο πειθουν τις μαμαδες οτι δε φτανει το γαλα και να δωσουν και ξενο... Οσες δε ξερουν και τους ακουνε τυφλα καταληγουν σε ξενο...
Και ναι,επαιρνε οριακα σε μενα βαρος, αλλα ειμαι σιγουρη οτι μπορουσαμε να το πολεμησουμε με θηλασμο, οχι αμεσως σκονη... Απλα εχουν βρει την ευκολη λυση... Και επειδη θηλαζει το 2%, υπαρχει αγνοια και ο,τι και να πουν το τρωμε... Ας μη σκοτωνομουν με τον αντρα μου και θα σας ελεγα που θα του ελεγα του γιατρου να βαλει τη σκονη (σορρυ κιολας!!) Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

????????

Επισκέπτης
...katerina... έγραψε:Καλημερα Μariam.σε ευχαριστω για τα λινκ θα τα διαβασω για να ξερω για το επομενο μωρακι που θελω πολυ να θηλασω οπως ηθελά κ στο μπουλουκακι μου!!

το ξενο το εδωσε πριν καταλαβουμε την παλλινδρομηση..

Αλλα και παλι,μονο το βραδυ εχουμε ψιλοσοβαρο θεμα (πνιγεται με γουλιες),την ημερα θηλαζω ανετα και δε πνιγεται,με συχνο ρεψιμο κτλ

????????

Επισκέπτης
wall.e έγραψε:Καλησπέρα σε ολους και ειδικα στην etoile!

θα σου πω την δικια μου εμπειρια που μοιαζει πολυ με την δικια σου απλα η μονη διαφορα αλλα πολυ σημαντικη ειναι οτι εμενα η μπεμπουλα μου γεννηθηκε 3,460 για καλη μου τυχη.
Και εγω ξεκινησα ολο κεφι τον θηλασμο παρ'ολες τις αρχικες δυσκολιες πονο και ματωμενες θηλες δεν το εβαζα κατω. Τι μωρακι μου ομως, που τωρα ειναι 4 μηνων και 2 εβδομαδων ειχε αντιθετη αποψη. Πειναγε η καημενη αλλα εγω προσπαθουσα να την καλυψω με το στηθος μου. Οταν εκανα και εγω το πειραμα με το μπιμπερο ειδα οτι το αδειασε σε δευτερολεπτα και ηθελε και αλλο η σκατουλα!!!! Με επιασε μαυρη καταθλιψηηηη....Που δεν εχω γαλα που δεν μπορω να καλυψω το παιδι μου κλπ. Ο αντρας μου, η αδερφη μου, η μαμα μου με πιεζαν να σταματησω τον θηλασμο και να της δινω συμπληρωμα αλλα εγω με τιποτα! Το ειχα παρει πατριωτικα!Τελος παντων να μην στα πολυλογο και η δικια μου ειχε παλινδρομηση με πολλους εμετους και πνιγμους ολη την ωρα και εγω τρελενομουν και δωστου τα κλαματα. Τύφλα να έχει η Μαρθα Βουτση! Τελικα αρχισα να της δινω συμπληρωμα. Δυο με τρεις φορες την ημερα αλλα και θηλασμο μαζι και να σου πω την αληθεια δεν ακουσα την παιδιατρο μου που με συμβουλεψε 20 λεπτα. Εγω την κρατουσα στο στηθος μου και 5 ωρες. Όσο ηθελε η μικρη. ¨ολη την μερα γενικως θηλαζα και ευτυχως ειχα την μανουλα μου και την αδερφη μου και μου μαγειρευαν αλλα δεν πολυ κατεβαινε το φαι καθως ειχα της μαυρες μου που ο θηλασμος δεν πηγαινε καλα και επισης δεν κοιμομουν καθολου, το πολυ 3 ωρες την ημερα. Στο τελος καταλαβα απο μονη μου οτι ολο αυτο δεν με οδηγουσε πουθενα και εχανα ολες τις στιγμες που επρεπε να ζησω και να χαρω με την μπεμπουλα μου. και πανω που το πηρα αποφαση, στον δευτερο μηνα, η μικρη το γυρισε στον αποκλειστικο θηλασμο και δεν θελει να δει μπιμπερο ουτε ζωγραφιστο που λενε.

Γι αυτο στα εγραψα ολααα αυτα. Μην αγχωνεσε. Χαλαρωσε οσοοο μπορεις και ζησε την καθε μερα με το μωρακι σου γιατι δεν θα ξανα ερθει. Συμπληρωμα θελει? Δωσε αλλα μην σταματησεις να θηλαζεις! Εμενα η γιατρος μου που τελικα ειχε παντα δικιο και με βοηθησε παρααα πολυ παρ' οτι την ειχα πρηξει στα τηλεφωνα, με συμβουλεψε πρωτα θηλασμος και αν δεις οτι πειναει δωσε και συπμληρωμα. Απλα μου ειχε πει να αποφευγω να ειναι διπλανα γευματα το συμπληρωμα ειδικα αν αντικαταστουσε γευμα ολοκληρο για να μην κακομαθαινει και δεν τρωει μετα απο το στηθος. Επισης εγω με το θηλαστρο επαθα χειροτερη ζημια γιατι στην αρχη εβγαζα μονο 25ml.....Μην αγχωθεις αν σου τυχει κατι τετοιο. Δεν συμαινει οτι εχεις μονο 25ml.Ειναι πλασματικο γιατι αλλιως τραβαει το μωρο αλλιως το θηλαστρο.

Συγνωμη για την πολυλογια αλλα ηθελα να ξερεις οτι δεν εισαι μονη σου. ΟΙ πιο πολλες τα εχουμε περασει!!!Επισης η αποψη μου για τον θηλασμο και το συμπληρωμα ειναι οτι ολες οι μανουλες τα μπεμπακια μας τα αγαπαμε πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο σε αυτον τον πλανητη οποτε εννοειτε οτι ολες κανουμε αυτο που πιστευουμε καλυτερο για αυτα, ειτε ειναι συμπηρωμα ειτε θηλασμος. Απλα ειναι κριμα αν εχεις γαλα και μπορεις να θηλασεις να μην το κανεις αν υπαρχει μια περιπτωση να ειναι καλυτερο απο το συμπληρωμα. Ειδικα σε μωρακια με παλλινδρομηση βοηθαει πολυ, παραπανω απο τα αντιαναγωγικα γαλατα (μιλαω παντα βαση δικιας μου εμπειριας).

Το θεμα ειναι οτι τα μωρα σε αυτη την ηλικια δεν εχουν αισθηση κορεσμου... τι σημαινει αυτο; Οτι και να εχουν σκασει με το θηλασμο, αμα δωσεις μπουκαλι θα το φανε απο λαιμαργια.. Εκει την παταμε και νομιζουμε οτι δε χορταινουν απο εμας....

Και εχεις δικιο, μου εχει χαλασει ολη η διαθεση... Ουτε να θηλαζω δεν εχω ορεξη πλεον, ξεροντας οτι μετα θα δωσω σκονη... Και εχω τοσο θυμο για τον αντρα μου που συνεχεια ξεσπαω πανω του.. Και σκεψου οτι παλια τσακωνομασταν μονο 1 φορα το χρονο!!! Ειμαι πολυ χαλια-δε ξερω ποιο ειναι το σωστο... - Σελίδα 3 534787 Ειμαι πολυ χαλια-δε ξερω ποιο ειναι το σωστο... - Σελίδα 3 534787 Ειμαι πολυ χαλια-δε ξερω ποιο ειναι το σωστο... - Σελίδα 3 534787

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δε νομίζω ότι δεν έχουν αίσθηση κορεσμού. Μια χαρά σταματάνε να θηλάζουν όταν χορτάσουν, άρα ξέρουν πότε συμβαίνει αυτό. Αν αφήσουμε το μωρό να επιλέξει πόσο θα φάει, καθορίζει σωστά τη ποσότητα, επομένως μια χαρά καταλαβαίνει!
Το πρόβλημα με το μπιμπερό νομίζω είναι ότι έχει μεγάλη και εύκολη ροή ενώ ο θηλασμός απαιτεί προσπάθεια εκ μέρους του μωρού. Όταν το βάζουμε στο στοματάκι του, αυτό τρέχει, και εφόσον τρέχει, το μωρό αναγκαστικά το πίνει, όσο αντέχει!

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:Δε νομίζω ότι δεν έχουν αίσθηση κορεσμού. Μια χαρά σταματάνε να θηλάζουν όταν χορτάσουν, άρα ξέρουν πότε συμβαίνει αυτό. Αν αφήσουμε το μωρό να επιλέξει πόσο θα φάει, καθορίζει σωστά τη ποσότητα, επομένως μια χαρά καταλαβαίνει!
Το πρόβλημα με το μπιμπερό νομίζω είναι ότι έχει μεγάλη και εύκολη ροή ενώ ο θηλασμός απαιτεί προσπάθεια εκ μέρους του μωρού. Όταν το βάζουμε στο στοματάκι του, αυτό τρέχει, και εφόσον τρέχει, το μωρό αναγκαστικά το πίνει, όσο αντέχει!

Αυτο εννοει Ρινουλα μου και η Etoile, οτι με το μπιμπερο ρεει στο στομα το γαλα χωρις να το προσπαθουν και μεχρι να καταλαβουν οτι χορτασαν... εχουν παραφαει. Ενω με το θηλασμο οπως περιεγραψες δεν ισχυει. Παρεπιπτοντως πολυ μου αρεσε το ποστ σου στο αλλο θεμα με τα ονοματα των παιδιατρων-συμβουλων θηλασμου! Etoile βρες τη δυναμη και εναντιωσου σε ολους. 1 επισκεψη σε 1 απο αυτους τους γιατρους ισως σε σωσει. Η συμγουλη του γιατρου σας δεν ξερω αν ηταν τελικα σωστη αλλα ηταν σιγουρα ελλειπης. Αν χρειαζεται οντως συμπληρωμα το παδιι σου, δωσε προσωρινα. Δεν θα επρεπε ομως να σου πει τι να κανεις παραλληλα για να αυξησεις το γαλα σου και να απεξαρτηθειτε σιγα σιγα απο το συμπληρωμα;

????????

Επισκέπτης
MariaM έγραψε:
Rinoula έγραψε:Δε νομίζω ότι δεν έχουν αίσθηση κορεσμού. Μια χαρά σταματάνε να θηλάζουν όταν χορτάσουν, άρα ξέρουν πότε συμβαίνει αυτό. Αν αφήσουμε το μωρό να επιλέξει πόσο θα φάει, καθορίζει σωστά τη ποσότητα, επομένως μια χαρά καταλαβαίνει!

Αυτο εννοει Ρινουλα μου και η Etoile, οτι με το μπιμπερο ρεει στο στομα το γαλα χωρις να το προσπαθουν και μεχρι να καταλαβουν οτι χορτασαν... εχουν παραφαει. Ενω με το θηλασμο οπως περιεγραψες δεν ισχυει. Παρεπιπτοντως πολυ μου αρεσε το ποστ σου στο αλλο θεμα με τα ονοματα των παιδιατρων-συμβουλων θηλασμου! Etoile βρες τη δυναμη και εναντιωσου σε ολους. 1 επισκεψη σε 1 απο αυτους τους γιατρους ισως σε σωσει. Η συμγουλη του γιατρου σας δεν ξερω αν ηταν τελικα σωστη αλλα ηταν σιγουρα ελλειπης. Αν χρειαζεται οντως συμπληρωμα το παδιι σου, δωσε προσωρινα. Δεν θα επρεπε ομως να σου πει τι να κανεις παραλληλα για να αυξησεις το γαλα σου και να απεξαρτηθειτε σιγα σιγα απο το συμπληρωμα;

Οντως αυτο εννοουσα και εγω,απλα το ειπα με αλλα λογια Very Happy .

Ασε Μαρακι μου, βαρεθηκα να τσακωνομαι με τον αντρα μου και εκοψα να ασχολουμαι. Σωστο ή λαθος δε ξερω, αλλα βαρεθηκα να με κανει να νοιωθω τυψεις επειδη δε θελω να ακουσω τον ηλιθιο τον γιατρο που δε γουσταρω καθολου!!!Εχει και αδεια αυτες τις μερες και ειναι απο πανω μου.. Βεβαια προχθες ειδε οτι μειωθηκε το γαλα μου και φοβηθηκε και αρχισε να μου λεει να θηλαζω οσο θελω και μετα να δινω σκονη, αλλα τι να το κανω τωρα που μειωθηκε;;; Εχω πολλα νευρα και στεναχωρια και κρατιεμαι για να μη κανω μπαμ....

swsw

swsw
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ!!
ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΡΟΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΌΤΙ ΜΑΣ ΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΑΛΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟ. ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΑΚΟΜΑ. ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ 400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 80!! ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΑΛΑΤΑΚΙ. ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!! ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΣΑΦΩΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟ, ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!! Ειμαι πολυ χαλια-δε ξερω ποιο ειναι το σωστο... - Σελίδα 3 215994

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοριτσια, δεν ξερω αν εχετε fb γι αυτο θα μεταφερω ενα μεταφρασμενο κειμενο που βρηκα στις 'απανταχου θηλαζουσες". Η πηγη του ειναι απο τη σελιδα: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/chart1.html

Μεταφρασμενο λοιπον στις θηλαζουσες ειναι αυτο:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

"Ένα διάγραμμα ανάπτυξης δεν είναι ένα τεστ, όπου θα προσπαθείτε να εντάξετε το μωρό σας σε κάποιο εκατοστημόριο του διαγράμματος. Τα διαγράμματα ανάπτυξης μας δείχνουν την στατιστική κατανομή του βάρους, ύψους, κλπ. σε ένα συγκεκριμένο σύνολο βρεφών. Τα υγιή μωρά, όπως και οι ενήλικες, μπορεί να έρθουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη - ένα μωρό στο 3ο εκατοστημόριο μπορεί να είναι εξίσου υγιές και φυσιολογικό με ένα μωρό στο 97ο εκατοστημόριο. Αυτό που οι γιατροί συνήθως ελέγχουν σε ένα διάγραμμα ανάπτυξης είναι ότι το μωρό παραμένει σχετικά συνεπές στον τρόπο ανάπτυξής τους. Το διάγραμμα ανάπτυξης αποτελεί μόνο ένα μέρος του παζλ ωστόσο και πρέπει να αξιολογείται μαζί με άλλους παράγοντες, όπως:

- Τι μέγεθος έχουν οι γονείς του μωρού; Ποιες ήταν οι καμπύλες ανάπτυξής τους, όταν ήταν μωρά; Τι γίνεται με τα αδέλφια του μωρού ή άλλα μέλη της οικογένειας; Η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο στο μέγεθος του μωρού, γι 'αυτό μην το αγνοήσετε.

- Το μωρό αναπτύσσεται συνεχώς, ακόμη και αν δεν είναι σε μια καμπύλη;

- Είναι η ανάπτυξη του μωρού οριακά πάνω ή κοντά σε μια καμπύλη;

- Είναι το μωρό δραστήριο, ευτυχισμένο, ενεργό;'

Ενα πολυ καλα ενημερωμενο μελος της ομαδας εγραψε στα σχολια κατι πολυ ευστοχο: "ενας παιδιατρος πρεπει να εχει πειρα απο μωρα που θηλαζουν για να αξιολογησει σωστα τις καμπυλες."

Επισης ενα αλλο μελος προσθεσε αυτο: http://www.who.int/childgrowth/software/en/
Εδω μπορειτε να κατεβασετε προγραμμα στο οποιο θα βαζετε τις μετρησεις και θα εμφανιζετε η καμπυλη αναπτυξης του παιδιου σας.

Οι "απανταχου θηλαζουσες' στο fb ειναι εδω: https://www.facebook.com/groups/BFmums/

Lida R

Lida R
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ , ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4 ΚΙΛΑ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΙΛΑ!!!!!!!!ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΚΟΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ!!!!ΑΓΧΩΝΟΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΚΛΑΙΓΑ..ΟΠΟΤΕ....ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ!!!ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!!!!

Lida R

Lida R
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
etoile! έγραψε:
MariaM έγραψε:

Οντως αυτο εννοουσα και εγω,απλα το ειπα με αλλα λογια Very Happy .

Ασε Μαρακι μου, βαρεθηκα να τσακωνομαι με τον αντρα μου και εκοψα να ασχολουμαι. Σωστο ή λαθος δε ξερω, αλλα βαρεθηκα να με κανει να νοιωθω τυψεις επειδη δε θελω να ακουσω τον ηλιθιο τον γιατρο που δε γουσταρω καθολου!!!Εχει και αδεια αυτες τις μερες και ειναι απο πανω μου.. Βεβαια προχθες ειδε οτι μειωθηκε το γαλα μου και φοβηθηκε και αρχισε να μου λεει να θηλαζω οσο θελω και μετα να δινω σκονη, αλλα τι να το κανω τωρα που μειωθηκε;;; Εχω πολλα νευρα και στεναχωρια και κρατιεμαι για να μη κανω μπαμ....

ΑΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ!!!!!!!!!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!!!ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ!!!!ΞΕΡΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΧΑΠΙΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΠΙΜ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ...ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!

????????

Επισκέπτης
Τελικα τον αφηνω τη μερα με τις ωρες στο στηθος κ τρωει ελαχιστο ή κ καθολου σκονη κ τα ξημερωματα που φοβαμαι μη μου ξαναπνιγει με τις γουλιες ενω κοιμαται δινω πιο πολλη σκονη (1-2 γευματα). Δε ξερω αν κανω το σωστο,αλλα ετσι πηρε 300 γραμμαρια/εβδομαδα κ βρηκαμε τη χρυση τομη με τον αντρα μου για να μη τσακωνομαστε!!!Κ ξεκουραστηκα λιγο γιατι τελευταια ειλικρινα φοβομουν μη του κανω κακο-με επαιρνε ο υπνος ενω τον θηλαζα....
Να το χαρω και λιγο βρε κοριτσια... Πηγε 2 μηνων και εγω μονο εκλαιγα. Να δειτε μολις εφτιαξα τη διαθεση μου, αρχισε και ο μικρουλης μου συνεχεια να χαχανιζει!! Very Happy

Μολις παω στο γιατρο να δουμε-θα μου πει καμια αηδια και θα συγχιστω,αλλα σκασιλα μου!!! Αμα του αρεσει, εγω δε δινω σκονη μετα απο 40 λεπτα θηλασμου καθε φορα οπως λεει, ειδικα οταν βλεπω το παιδι να μη θελει να ξεκολλησει απο πανω μου... I love you

Και κατα ενα περιεργο τροπο σαν να αυξηθηκε το γαλα μου... Παραλογο δεν ειναι;;; alien

Κατι ψιλοασχετο, απο χθες βγαζει αρκετο απο το γαλα του θηλασμου. Λετε να ειναι λογω διατροφης μου;;; Εφαγα λαχανοντολμαδες, κοτοσουπα με πιπερι μαυρο και σοκολατα. Μαλλον του επεσαν βαρια εεε;;; Laughing
Ισως να ειναι και απο λαιμαργια , τρωει σαν pig !!! Laughing Laughing Laughing

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
etoile! έγραψε:Τελικα τον αφηνω τη μερα με τις ωρες στο στηθος κ τρωει ελαχιστο ή κ καθολου σκονη κ τα ξημερωματα που φοβαμαι μη μου ξαναπνιγει με τις γουλιες ενω κοιμαται δινω πιο πολλη σκονη (1-2 γευματα). Δε ξερω αν κανω το σωστο,αλλα ετσι πηρε 300 γραμμαρια/εβδομαδα κ βρηκαμε τη χρυση τομη με τον αντρα μου για να μη τσακωνομαστε!!!Κ ξεκουραστηκα λιγο γιατι τελευταια ειλικρινα φοβομουν μη του κανω κακο-με επαιρνε ο υπνος ενω τον θηλαζα....
Να το χαρω και λιγο βρε κοριτσια... Πηγε 2 μηνων και εγω μονο εκλαιγα. Να δειτε μολις εφτιαξα τη διαθεση μου, αρχισε και ο μικρουλης μου συνεχεια να χαχανιζει!! Very Happy

Μολις παω στο γιατρο να δουμε-θα μου πει καμια αηδια και θα συγχιστω,αλλα σκασιλα μου!!! Αμα του αρεσει, εγω δε δινω σκονη μετα απο 40 λεπτα θηλασμου καθε φορα οπως λεει, ειδικα οταν βλεπω το παιδι να μη θελει να ξεκολλησει απο πανω μου... I love you

Και κατα ενα περιεργο τροπο σαν να αυξηθηκε το γαλα μου... Παραλογο δεν ειναι;;; alien

Κατι ψιλοασχετο, απο χθες βγαζει αρκετο απο το γαλα του θηλασμου. Λετε να ειναι λογω διατροφης μου;;; Εφαγα λαχανοντολμαδες, κοτοσουπα με πιπερι μαυρο και σοκολατα. Μαλλον του επεσαν βαρια εεε;;; Laughing

Συγχαρητηρια κοριτσακι μου!!! Η παραγωγη σου αυξηθηκε γιατι χαλαρωσες και το απολαμβανεις!!!! ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ!!! Οταν και ΑΝ θελησεις αργοτερα να κοψεις και τα 1-2 γευματα σκονη, εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις! Χαρηκα πολυ με τα νεα σας!

????????

Επισκέπτης
MariaM έγραψε:
etoile! έγραψε:Τελικα τον αφηνω τη μερα με τις ωρες στο στηθος κ τρωει ελαχιστο ή κ καθολου σκονη κ τα ξημερωματα που φοβαμαι μη μου ξαναπνιγει με τις γουλιες ενω κοιμαται δινω πιο πολλη σκονη (1-2 γευματα). Δε ξερω αν κανω το σωστο,αλλα ετσι πηρε 300 γραμμαρια/εβδομαδα κ βρηκαμε τη χρυση τομη με τον αντρα μου για να μη τσακωνομαστε!!!Κ ξεκουραστηκα λιγο γιατι τελευταια ειλικρινα φοβομουν μη του κανω κακο-με επαιρνε ο υπνος ενω τον θηλαζα....

Συγχαρητηρια κοριτσακι μου!!! Η παραγωγη σου αυξηθηκε γιατι χαλαρωσες και το απολαμβανεις!!!! ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ!!! Οταν και ΑΝ θελησεις αργοτερα να κοψεις και τα 1-2 γευματα σκονη, εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις! Χαρηκα πολυ με τα νεα σας!

Να΄σαι καλα Μαρακι μου!!! I love you

minako

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
na kaneis oti esu niw8eis k na min piezese!!!! an piezese to mono sigouro einai oti dn 8a exeis gala,gt to sth8os dn kanei mageika 8elei iremia oxi neura k oxi anxos gia na 8ulasis! k egw piezomoun polu apo ton antra mou (gia pe8erika dn milaw gt an anakateuontousan 8a arxiza ta gallika an k dn einai tetoioi an8rwpoi eutixws!!!) giauto k an kanei deutero paidi 8a to 8ulasw ligo k OSO 8ELW EGW!!! alla na 3ereis oti k i skoni dn kanei kako!an einai na ginese koureli gia na 8ulazeis k stis upolipes uproxrewseis sou apenanti sto paidi na min mporeis na antape3el8eis nai dwse k skoni mpite se ena programa gia na koimaste!na eisai esu prwta kala k meta to mwro k oloi oi alloi! Very Happy

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις