51 Απ: απλα αποριες Τρι Δεκ 20, 2011 8:05 am
astero2000
Πανταχού παρούσα!
εγώ δεν τα πιστεύω, αλλά μου αρέσουν, σαν παραμύθια είναι, και θέλω κατά βάθος να τα τηρώ... έτσι για την παράδοση όχι ότι θα σκάσω κιόλας...
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Kastallia έγραψε:Οσον αφορα τη Θεια Κοινωνια,μια απορια εχω:αφου υποτιθεται φευγει με το αιμα,με τα ουρα δε φευγει;
Η γιαγια μου ειχε 8 παιδια και οταν της ελεγαν αυτο με το απλωμα μας ελεγε "εμενα οι απλωστρες μου ηταν μερα νυχτα γεματες, και να ηθελα δεν μπορουσα να το τηρησω.."mama katerina έγραψε:εμ γιαυτο δεν παει ο κοσμος μπροστα και δεν αντιδραει κανεις στη σημερινη κριση ...γιατι εχουμε μεινει στα μυαλα των παππουδων και των γιαγιαδων μας! και στα 2 μου παιδια δεν κρατησα τιποτα! ειδικα αυτο με το απλωμα των ρουχων γελαω παρα πολυ! μην απλωνετε τα ρουχα βραδυ γιατι θα τα παρουν τα φαντασματααααα ουυυυ η μανα μου δουλευε απογευμα και νυχτωνε οταν σχολαγε δηλαδη δεν επρεπε να ερθει??? δεν κρατησα τιποτα ...δεν ξερω για ποιο λογο τα βγαλανε αυτα που βγαλανε,το μονο που ξερω ειναι οτι ζουμε στο 2012 πια! ναι μερικα εθιμοτυπικα θα τα κρατησω αλλα οχι και να πιστευω στα φαντασματα!!! αυτο με τους ιερεις παλι ειναι μεγαλοοο θεμα, ειμαστε στιγματισμενες απο την αρχη της ζωης με την Ευα...λετε να το λυσουμε τωρα?
γνωμη μου εεεε?
Όσον αφορα αυτο, κάποιος παπάς μου είχε πει οτι η Θεια Κοινωνια δεν αντιμετωπίσεται ως κάτι το υλικο, οκ, ειναι ψωμι και κρασι, αλλά μεταλαμβάνεις σωμα και αιμα Κυρίου, παιρνεις τη Θεια χαρη, η οποία δεν φευγει με σωματικές διαδικασίες. Ειναι πνευματικο.elena25 έγραψε:Και μου το έχει πει ο πνευματικός μου αυτό. Δεν μπορεί να κοινωνήσει γιατί μέρος της Θείας Κοινωνίας αποβάλλεται μαζί με το αίμα. Και πάλι, δε στο επιβάλλει κανείς όμως να το τηρήσεις αυτό! Αν είναι δυνατόν, δε θα σε ελέγξει κανείς να δει αν έχεις περίοδο! Σου λένε απλά ότι δεν το υποστηρίζει η εκκλησία αυτό. Όπως και αν είχε κάποιος γαστρεντερίτιδα και έκανε συνέχεια εμετούς θα του έλεγαν μην κοινωνήσεις γιατί θα το βγάλεις! Και με τα φιλιά το ίδιο ή με το φτύσιμο. Αποβάλλεται μέρος της Θείας Κοινωνίας.
Nena έγραψε:
Όσον αφορα αυτο, κάποιος παπάς μου είχε πει οτι η Θεια Κοινωνια δεν αντιμετωπίσεται ως κάτι το υλικο, οκ, ειναι ψωμι και κρασι, αλλά μεταλαμβάνεις σωμα και αιμα Κυρίου, παιρνεις τη Θεια χαρη, η οποία δεν φευγει με σωματικές διαδικασίες. Ειναι πνευματικο.
Εχουμε συγκρουση παντογνωστων, Ελενα? να δουμε ποιος θα φεξει περισσοτερο!
black beauty έγραψε:
το αλλο το εχετε ακουσει?που οταν γενναει μια γυναικα δεν κανει να παει να την δει αλλη γυναικα που εχει περιοδο?γιατι παλι αυτο?μου ειπανε οτι μπορει να βγαλει σπυρακια το παιδι.Δηλαδη δεν ξερω μη το ενα μη το αλλο...
elena25 έγραψε:Στο χωριό του άντρα μου λένε πως δεν πρέπει να κοιμάσαι την ώρα που σηκώνουν το νεκρό από την εκκλησία γιατί θα "νεκροπατηθείς".
χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!μα καλα το τι γελιο εχω ριξει δε το συζηταμε!!!!!!!!!!!χα χα χα χα χα!κοριτσια ξερετε τι αλλο λενε στο χωριο μου?καλλιο γαιδουρο δενε παρα γαιδουρο γυρευε,που σημαινει καλο να φοβασαι και να κρατας μια θεση πιο πισω γιατι ποτε δε ξερεις τι γινεται! αααα,κοκιδα προσεχε με τη μυγα γιατι ξερεις που συχναζουν οι μυγες?στα σκατα,να σε φυλαξω θελω,ενω καμια αλλη φιλεναδα σου δε σου το ειπε,ειδες με ολο το θαρρος και ολη τη καλη διαθεση!αυτο δεν ειναι δοξασια,ειναι πραγματικοτητα!javascript:emoticonp('')ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!θα βρω κι αλλους μυθους να σας φτιαξω τη διαθεση,προσεχως αναμεινατε!elena25 έγραψε:Χαχαχαχαχα! Ναι ρε Κατ! Πιο φιλικά δεν γίνεται!
Έχει φοβηθεί το μάτι μας πια! Αχαχαχα!
elena25 έγραψε:Στο χωριό του άντρα μου λένε πως δεν πρέπει να κοιμάσαι την ώρα που σηκώνουν το νεκρό από την εκκλησία γιατί θα "νεκροπατηθείς".
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης