76 Απ: απλα αποριες Τρι Δεκ 20, 2011 10:50 am
black beauty
Πρωταγωνιστής!!
αλλο παλι με το σφυριγμα,με θυμαμαι μικρη να μας λεει η γιαγια μην σφυριζετε!Αλλα ποτε δεν ηξερα τον λογο!Αν και ελεγε δεν ειναι ωραιο να σφυριζουν τα κοριτσια!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
black beauty έγραψε:αχ ναι και αυτο που λες και δεν το καταλαβαινω,δηλαδη με θυμαμαι παιδακι και ειχα δει που σκεπαζανε τους καθρεφτες με μαυρο υφασμα γιατι,τι σημαινει αυτο?
black beauty έγραψε:αληθεια ειχατε κανει και εσεις μικρες αυτα τα παιχνιδια που βλεπεις ποσα παιδακια θα κανεις,σε τι ηλικια θα παντρευτεις και τι φυλο θα ειναι τα παιδια σου?
black beauty έγραψε:προς το παρον εχεις ενα!
αυτο με την ομπρελα ξερει να το εξηγησει καμια?Λενε ειναι γρουσουζια να ανοιγεις ομπρελα μεσα στο σπιτι,δηλαδη τι κακο θα γινει?
florentiab έγραψε:elena25 έγραψε:Στο χωριό του άντρα μου λένε πως δεν πρέπει να κοιμάσαι την ώρα που σηκώνουν το νεκρό από την εκκλησία γιατί θα "νεκροπατηθείς".
τι θα πει νεκροπατηθείς; θα σε πατήσουν όταν πεθάνεις;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την black beauty στις Τρι Δεκ 20, 2011 11:38 am, 1 φορά
Κατουρησε ο νεκρος?panta έγραψε:και μιας και ειμαστε στους νεκρους....αν το βράδυ κλαίνε το νεκρό σε κάποιο σπίτι του χωριού, το πρωί που θα σηκωθείς πρεπει να αδειάσεις το νερό από το ποτήρι που παίρνεις μαζί σου το βράδυ ή από την κανάτα, γιατί εκεί κατούρησε ο νεκρός
Kastallia έγραψε:Περσι γελασα πολύ με μια συνάδελφό μου που τη μερα του αγιασμου στο σχολειο θετει την εξής ερώτηση-κόλαφο:"Και πώς θα πω τωρα στον παπα οτι δεν μπορώ να φιλησω το σταυρο;"Επειδη ηξερα πως καθε Κυριακη παει εκκλησια,απορησα με την ερωτηση,γιατι δεν υπηρχε θεμα θρησκευτικης πεποιθησης.Στην ερωτηση μου γιατι να μη φιλησει το σταυρο η απαντηση που με αφησε με ανοιχτο το στομα ηταν:"Γιατι εχω περιοδο"!!!Αν ειναι δυνατον μορφωμενη γυναικα να πιστευει τετοια υποτιμητικα πραγματα για το φυλο μας.Εγω αν πιστευα οτι αυτο ισχυει,θα αλλαζα θρησκεια.Και σιγα μη δινω οπουδηποτε αναφορα για το αν θα εχω περιοδο ή οχι.Οσον αφορα τη Θεια Κοινωνια,μια απορια εχω:αφου υποτιθεται φευγει με το αιμα,με τα ουρα δε φευγει;Τι πραγματα ειναι αυτα.Αυτο με τα ρουχα που δεν πρεπει να απλωνουμε εξω τη νυχτα,δεν το ξερα.Θυμαμαι οταν κοινωνησα το παιδι μου,μια απο τις πρωτες φορες,ειχα χαρει τοσο που κοινωνησε ομορφα χωρις φωνες που μολις το πηρα αγκαλια,το φιλησα και πεσαν ολοι πανω μου να μην το φιλω γιατι κοινωνησε!!!!Αχ Θεε μου!Τι να πεις...ο κουμπαρος μου ξερει καποιον που ειχε κανει ταμα να ονομασει το παιδι του με ενα ονομα ενος αγιου.Τελικα για λογους που δε θυμαμαι το ονομα δε δοθηκε και ρωτησε εναν μοναχο γι'αυτο και ο μοναχος ξερετε τι απαντησε;"Ο Θεος ,παιδι μου, δεν ασχολειται με τετοιες μικροτητες".Τι αλλο να προσθεσει κανεις!
black beauty έγραψε:
το αλλο το εχετε ακουσει?που οταν γενναει μια γυναικα δεν κανει να παει να την δει αλλη γυναικα που εχει περιοδο?γιατι παλι αυτο?μου ειπανε οτι μπορει να βγαλει σπυρακια το παιδι.Δηλαδη δεν ξερω μη το ενα μη το αλλο...
black beauty έγραψε:μαμα ΚΑΤΕΡΙΝΑ η κορουλα σου πηρε μερος στον διαγωνισμο ε?την ειδα,πηραμε και εμεις μερος αλλα δεν κερδισαμε.Νομιζω η κορη σου ειναι απο τα πιο ομορφα κοριτσακια στο φορουμ!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mama katerina στις Τρι Δεκ 20, 2011 11:32 am, 1 φορά
Δηλαδη κοιμοταν σαν μωρο την ωρα που σήκωναν το νεκρο? Ο νεκρος πρεπει να ειναι κάποιος της γειτονιας/γνωστος? Ή οποιοσδήποτε? Αν ειναι οποιοσδηποτε δε συμφερει. δεν μπορουμε να παρουμε κανεναν υπνο μεσα στη μερα τοτε...elena25 έγραψε:florentiab έγραψε:elena25 έγραψε:Στο χωριό του άντρα μου λένε πως δεν πρέπει να κοιμάσαι την ώρα που σηκώνουν το νεκρό από την εκκλησία γιατί θα "νεκροπατηθείς".
Όχι ρε! Ότι και καλά σε πατάει ο νεκρός εκείνη την ώρα και παθαίνεις διάφορα μετά. Η κουνιάδα μου λέει πως είχε νεκροπατηθεί όταν ήταν μωρό και είχε βγάλει σε όλο το κορμί της κάτι σπυριά που της έκαναν πληγές. Και λέει πως κανένας γιατρός δεν μπορούσε να βρει τι έχει. Και την πήγαν σε μια γριά που κάτι της έκανε και κατάλαβε ότι είχε νεκροπατηθεί και τη θεράπευσε.
Nena έγραψε:
Νομιζω εχει ξαναπερασει ενα αντιστοιχο θεμα, αλλα δεν θυμαμαι τον τιτλο του...
elena25 έγραψε:florentiab έγραψε:elena25 έγραψε:Στο χωριό του άντρα μου λένε πως δεν πρέπει να κοιμάσαι την ώρα που σηκώνουν το νεκρό από την εκκλησία γιατί θα "νεκροπατηθείς".
Όχι ρε! Ότι και καλά σε πατάει ο νεκρός εκείνη την ώρα και παθαίνεις διάφορα μετά. Η κουνιάδα μου λέει πως είχε νεκροπατηθεί όταν ήταν μωρό και είχε βγάλει σε όλο το κορμί της κάτι σπυριά που της έκαναν πληγές. Και λέει πως κανένας γιατρός δεν μπορούσε να βρει τι έχει. Και την πήγαν σε μια γριά που κάτι της έκανε και κατάλαβε ότι είχε νεκροπατηθεί και τη θεράπευσε.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης