776 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 #3 Δευ Φεβ 13, 2012 3:02 pm
crazymommy
Πρωταγωνιστής!!
Μια γρήγορη καλησπέρα!!! Τι χαμός γίνεται και εδώ μέσα αλλά και έξω από το φόρουμ;
Ζούμε σε δύσκολες εποχές, αλλά μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε... Και Λενάκι μου δεν θα βρεις καλύτερη εποχή από την τωρινή για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, άλλωστε μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα δε λένε; Τεσπα, ίσως φαίνομαι απαισιόδοξη, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι η αναπαραγωγική μας ηλικία θα έχει περάσει όταν κάποτε η Ελλάδα μας αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται και πάλι, οπότε δεν έχει νόημα να περιμένουμε. Οπότε, αν θέλεις 2ο/3ο κλπ παιδάκι και νιώθεις ψυχολογικά έτοιμη τότε ξεκίνα τώρα. Θα τα βγάλεις πέρα έστω και πιο φτωχικά.
Γεωργία μου, να σου απαντήσω.
Οκ, κλείνω εδώ το θέμα!
Ζούμε σε δύσκολες εποχές, αλλά μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε... Και Λενάκι μου δεν θα βρεις καλύτερη εποχή από την τωρινή για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, άλλωστε μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα δε λένε; Τεσπα, ίσως φαίνομαι απαισιόδοξη, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι η αναπαραγωγική μας ηλικία θα έχει περάσει όταν κάποτε η Ελλάδα μας αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται και πάλι, οπότε δεν έχει νόημα να περιμένουμε. Οπότε, αν θέλεις 2ο/3ο κλπ παιδάκι και νιώθεις ψυχολογικά έτοιμη τότε ξεκίνα τώρα. Θα τα βγάλεις πέρα έστω και πιο φτωχικά.
Γεωργία μου, να σου απαντήσω.
Τα ΜΜΕ ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι είναι εξίσου λαμόγια με τους βολευτές, άρα κοιτούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους κατευθύνοντας τη μάζα. Εξ' ου και όλες οι βαρύγδουπες εκφράσεις που στοχεύουν στον εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό του κόσμου. Μην παρακολουθείτε ειδήσεις από τηλεόραση, αν θέλετε τη συμβουλή μου.Με τις ακαδημαικές μου γνώσεις θα ήθελα να σας προειδοποίησω να μην τρομοκρατήστε... δεν μπορώ να καταλάβω γιατι τα ΜΜΕ θέλουν να τρομοκρατήσουν το κόσμο????,
Συμφωνώ απολύτως. Μα αυτό ακριβώς αυτό κάνουν.Στο χωρίο μου αυτό το λέγαν προπαγάνδα...
Εγώ πάλι πιστεύω ότι και πριν ένα χρόνο η χρεωκοπία ήταν καλύτερη λύση από το μνημόνιο. Όμως, εξαιτίας της προπαγάνδας (βλ. παραπάνω) και του ότι οι συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει και ο κόσμος δεν είχε πεινάσει, δεν το καταλάβαινε. Τότε οι περισσότεροι χάρηκαν που "γλιτώσαμε" τη χρεωκοπία. Μια χρεωκοπία τότε θα μας τα έκανε πολύ πιο εύκολα απ' ότι αν έρθει τώρα. Που θα έρθει κάποια στιγμή, αφού πλέον μας τα έχουν φάει όλα και δεν υπάρχει τίποτα επιπλέον να μας φάνε.Δεν λέω ότι η χρεωκοπία είναι η μόνη λύση αλλά είναι μια διέξοδο που εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα ίσως είναι καλύτερη... αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο δεν θα σας έλεγα το ίδιο...
Μια χρεωκοπία σημαίνει ότι θα περάσουμε δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Όχι όμως πιο δύσκολα απ' ότι θα τα περάσουμε με το μνημόνιο. Ειδικά με το μνημόνιο 3, σύμφωνα με το οποίο "χαρίζουμε" τα πάντα στους γερμανογαλλοευρωπαίους και πλέον θα ζούμε κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες μόνο για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντά τους. Κι αυτό για να καταλήξουμε κάποια στιγμή στην πτώχευση. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα τη γλιτώσουμε, απλά μας παίρνουν πρώτα ο,τι μπορούν να μας πάρουν και μετά μας αφήνουν στη μοίρα μας. Αναρρωτιέμαι αν θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ξανά έχοντας χάσει όλο τον πλούτο μας (και αυτόν που δεν προλάβαν να μας πάρουν τον καταστρέφουμε "μόνοι μας"-εδώ πάλι σηκώνει κουβέντα). Σόρρυ, έγινα πολύ απαισιόδοξη αλλά πολύ φοβάμαι πως έχω δίκιο. Αυτοί που έχουν το κεφάλαιο έχουν και τη δύναμη, αυτοί διόλου ενδιαφέρονται για ανθρώπινες ζωές και αξίες... Πέραν του χρήματος εννοείται!Για να κλείσω και να μην σας πρίζω θα σας πω το εξής... σε περίπτωση χρεωκοπίας και έξοδο από ΟΝΕ η ύφεση σταμάτα αυτόματα, θα χρειαστεί μόλις 1 μέρα να βγει η ισοτιμία της δραχμής και 5 μέρες να εκδόσει το εθνικό νομισματοπείο το καινούριο νόμισμα... αυτές τις πέντε μέρες τα σύνορα και οι συναλλαγές θα είναι κλειστές γιατι όπως καταλαβαίνετε, η διεθνή αγορά δεν αντιλαμβάνεται το ανταλακτικό σύστημα. (1 κιλό πατάτες- μισό τσουβάλι αλεύρι)θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια για να ισορροπήσει η αγορά μας και να αρχίσει η ανάπτυξη....η ύφεση σήμερα είναι στο 20% και αν συνεχίσουμε έτσι θα ανεβεί κιάλλο όσο για την ανάπτυξη οικονομολόγοι όλου του κόσμου δεν την βλέπουν πριν 2025...
Επίσης έχω να κάνω μια τελευταία δήλωση... σε περίπτωση χρεωκοπίας μας τα ομόλογα μας χάνουν κατευθειαν την αξίας τους. Ξέρετε ποιοι έχουν τα ομόλογα μας????? Οι εθνικές τράπεζες τις Γαλλιάς, της Γερμανίας και τις Ιταλίας.... Νομίζετε ότι αν τους πούμε ότι αύριο πηγαίνουμε σε ελεγχόμενη χρεωκοπία, θα μας αφήσουν... Τωρα ξέρετε γιατι γίνονται όλα αυτά και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούμε διεονίζοντας αυτήν την κατάσταση...
Όλες μας αφορά αυτό το θέμα, αν και βγήκαμε λιγάκι εκτός θέματος. Καμία σχέση με την Παπαρήγα, πίστεψέ με. Και δε μας κούρασες εσύ, η πραγματικότητα, αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δίχως σταματημό είναι που μας κούρασαν όλους μας... Τι θα ζήσουν τα παιδιά μας!Πω πω σαν την Παπαρήγα ακούγομαι, σαν διαβεβαιώνω πως δεν έχω καμία σχέση, ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά, αυτά που έγραψα δεν είναι η άποψη μου, αλλά η πραγματικότητα...
Συγνώμη αν σας κούρασα... αλλά με όλα αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες δεν άντεξα άλλο...
Οκ, κλείνω εδώ το θέμα!