526 Απ: αλλοδαπά παιδάκια -αντιμετώπιση &αλλοδαπές οικογένειες αντιμετώπιση από τους Έλληνες και από την πολιτεία Τρι Ιαν 24, 2012 8:02 am
giorgina
Πανταχού παρούσα!
Nena έγραψε:Στελλα, η Λιτσα εγραψε οτι δεν την πειράζει που το Αλβανακι που η μαμα του δουλευει μπηκε στον παιδικο αντι του γιου της. Αλλά την πειράζει που το Ελληνακι που η μαμα του δεν δουλεέυει μπηκε στον παιδικο ενω είχε δηλώσει ψευδη στοιχεία. εγω αυτο κατάλαβα. Και σε μένα εχει συμβει αυτο το δευτερο. Κι ας δουλευα.stella7778 έγραψε:παιδια ας μην μπλεκουμε συγκεκριμενες περιπτωεις
litsakos έγραψε:
Το δικο μου παιδακι ειναι εκτος ενω το γειτονακι μας απο την Αλβανια ειναι εντος. Δεν θεωρω οτι μου φαγε καμια θεση...μου την εφαγε ομως η αλλη γειτονισα που δηλωσε εργαζομενη ενω δεν ειναι και πηρε την θεση...
δλδ το αλβανακι δε σε πειραζει να σου παρει τη θεση αλλα το ελληνακι σε πειραζει??? κι αν του αλλοδαπου παιδιου η μανα καθαριζει σπιτια (στανταρ) και βγαζει ενα 50αρικο τη μερα, και ο μπαμπας του εχει επισης δουλεια σε οικοδομες και βγαζει αλλο ενα χιλιαρικο το μηνα, παλι τους θεωρεις υποδεεστερους σου και οτι πρεπει να τυγχανουν ιδιαιτερης μεταχειρισης??? παιδια πολλοι απ τους αλλοδαπους πλεον βγαζουν πιο πολλα απο μας......ας μη γελιομαστε...καλα κανουν βεβαια απ τη στιγμη που τα δουλευουν να τα παρουν, αλλα μην τους βλεπετε μονιμως σαν πεινασμενους, με πολλους που εχω μιλησει ονειρευονται ποτε θα διοικησουν εκεινοι την ελλαδα και θα μας κανουν οτι τους κανουμε......
και χωρις παρεξηγηση θα αποχωρησω απο το θεμα γιατι κατ εμε εχει παρει προσωπικες διαστασεις και δε θελω να μπλεχτω........καλη συνεχεια
Και δεν "τυχαίνουν ιδιαιτερης μεταχείρισης", τυχαίνουν "ιδιας μεταχειρισης" με τους Ελληνες. Αλλιως πώς θα τους ενσωματωσεις? Ή προτιμάς να ειναι πάντα γκετο?
Συγνώμη αλλά εγώ ξέρω περιπτώσεις, πέρσι όταν ο μικρός μου πήγαινε προνήπιο στον παιδικό σταθμό του δήμου, μανάδες από Αλβανία που προσκομίζαν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις ότι εργάζονται σε σπίτια. Έπιαναν γνωστές τους και ζήταγαν να τους γράψουν ότι της απασχολούν, ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ. Το ξέρω γιατί μου το είχαν εκμυστηρευθεί. Ίσως έπρεπε και εγώ να το αναφέρω, αλλά κανένας δεν το έψαχνε. Για αυτό μην τους αγιοποιούμε όλους πια. Γιατί και αυτοί λένε ψέμματα για να κερδίσουν προνόμια και επιδόματα. Ξέρω άλλη περίπτωση που η πεθερά μιας Αλβανίδας, ήρθε από την Αλβανία για λίγο καιρό και πήρε το πολυτεκνικό επίδομα. Ακόμα και η νύφη της μου έλεγε ότι "από που και ως που να το πάρει;" καταλάβαινε την αδικία. Και ξέρετε τι τα έκανε τα λεφτά, τα έστελνε στην πατρίδα της και αυτήν την στιγμή στην Αλβανία βρίσκεται και όμως το επίδομα το παίρνει κανονικότατα.Γιατί, όταν άλλες οικογένειες εδώ πεινάνε, παιδιά λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία; που είναι το δίκαιο; εντάξει να τους υποστηρίξουμε αλλά ως ένα σημείο. Δεν έχω πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, ίσα ίσα γνωρίζω αρκετούς και κάνουμε παρέα, αλλιώς πώς θα ήξερα και όλα αυτά που έγραψα, αλλά ας γίνεται και κάποιος έλεγχος.ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Και να πω και κάτι ακόμα, οι Αλβανοί δεν συμπαθούν τον δικό τους λαό,προσπαθούν να μην έχουν πολλά πολλά με τους ομοεθνείς τους.