101 Απ: αν είχατε παιδί με κάποιο πρόβλημα--θα κάνατε άλλο? Δευ Φεβ 27, 2012 3:59 am
βανια
Πρωταγωνιστής!!
Εννοείτε βέβαια ότι όλα εξαρτιούνται από την βαρύτητα της κατάστασης αλλά και από τα αποθέματα της ψυχικής δύναμης που έχει η κάθε οικογένεια για να αποκτήσει και άλλο παιδί . Μια φιλική μου οικογένεια είχαν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες , το παιδί αυτό πήγε σε κανονικό δημοτικό και όχι σε ειδικό σχολείο . Τα παιδιά στο δημοτικό τον είχαν αγκαλιάσει και τον πρόσεχαν κανένας και αν υπήρχε μια μικρή ομάδα που τον πείραζαν τα υπόλοιπα παιδιά τον στήριζαν . Κάπου εκέι η μητέρα έμεινε έγκυος ήταν κάτι που δεν το είχαν προγραμματίσει και βέβαια το κράτησε αλλά πάντα σκεφτόταν αν το νέο μωρό ήταν καλά ..Ήρθε η ώρα και πήγε γυμνάσιο εκεί τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα επειδή ήταν πιο πολλά και άγνωστα παιδιά άρχισε η καζούρα το πείραγμα οι γονείς προσπαθούσαν να μην τον βάλουν στο περιθώριο ,ωστόσο το κοριτσάκι μεγάλωνε και όλα ήταν καλά . Περνώντας τα χρόνια οι γονείς έπεσαν με τα μούτρα στο μικρό και έμεινε σε απόσταση το μεγάλο παιδί . Το κοριτσάκι μεγάλωσε και έμαθε να λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τον αδερφό της τα δυο παιδιά πάντα αγαπημένα .Κάποια στιγμή ήρθε ο καιρός να πάει φαντάρος κανείς δεν τον προετοίμασε ότι δεν θα μπορούσε να πάει και για δεύτερη φορά ένιωσε την απόρριψη. Το πρόβλημα συνεχίστηκε όταν το κορίτσι μεγάλωσε ερωτεύτηκε και δημιούργησε μια τη δική της παρέα μια παρέα που ο αδερφός της δεν ήταν μέλος .. Για άλλη μια φορά δέχτηκε την απόρριψη .
Η αδερφή του ετοιμάζεται να κάνει τη δική της οικογένεια αγαπάει τον αδερφό της τον νοιάζεται αλλά κάποια στιγμή μου είχε πει :όλο αυτό με πνίγει ...δεν ξέρω πως το κρίνετε εσείς εγώ απλά έμεινα σιωπηλή και δεν μπορώ να την κρίνω
Η αδερφή του ετοιμάζεται να κάνει τη δική της οικογένεια αγαπάει τον αδερφό της τον νοιάζεται αλλά κάποια στιγμή μου είχε πει :όλο αυτό με πνίγει ...δεν ξέρω πως το κρίνετε εσείς εγώ απλά έμεινα σιωπηλή και δεν μπορώ να την κρίνω