76 Απ: αν είχατε παιδί με κάποιο πρόβλημα--θα κάνατε άλλο? Σαβ Φεβ 25, 2012 7:08 am
bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
manoulita-fraoulita έγραψε:
ΦΡΑΟΥΛΙΤΑ ΕΧΕΙς Π.Μ.
ΕΧΕΙς ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
bou-boukitsa έγραψε:manoulita-fraoulita έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:Astarte έγραψε:Δε μου αρέσει να παίρνω τέτοιες χοντρές αποφάσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα έλθουν τα πράγματα και μπορεί αργότερα να κατηγορήσεις τον εαυτό σου που πήρε αυτή την απόφαση...
Θα το άφηνα στην τύχη, αν ερχόταν και άλλο παιδάκι, καλώς να έλθει. Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που θα ίσχυε και με ένα 100% υγιές παιδί.
Ως μοναχοπαίδι το έχω σκεφτεί πολλές φορές αν θα ΕΠΡΕΠΕ να επιδιώξω δύο ή περισσότερα εγώ η ίδια. Αλλά επειδή δε γνωρίζω το πώς θα τα φέρει η ζωή, εμπιστεύομαι το πεπρωμένο... Ό,τι και να αποφασίσει θα το δεχτούμε με χαρά.
Δεν το θεωρώ ούτε τύχη ούτε κατάρα να είσαι μοναχοπαίδι πάντως. Όταν έχασα και τους δύο μου γονείς στα 28 μου, το γεγονός ότι έμεινα ολομόναχη με έκανε να μασάω σίδερα και με έχει βοηθήσει πολύ αυτό στο μετέπειτα. Δε νομίζω να συνέβαινε το ίδιο αν είχα αδελφό/ή. Θα είχα βέβαια στήριξη.
στην τύχη όμως τι εννοείς??...οτι δεν θα έπαιρνες προφυλάξεις..και αν ερχοταν καλώς...?
η οτι εσυ θα φυλαγόσουν και δεν θα προγραμμάτιζες αλλο , αλλα πάλι αν ερχοταν καλώς?..γιατι αν εννοείς πως θα πρόσεχες , δεν το αφηνεις και πολύ στην τυχη...δύσκολο να σου τυχει!!χα..κατάλαβες η τα ειπα μπερδεμένα??
ΕΣΥ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙς ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ?ΓΤ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ Η ΑΠΛΑ ΣΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕς ΣΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ????ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΣΤΑΣΗ Σ ,ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ,ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕς ΤΩΡΑ??
ΖΗΤΗΣΑ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ..ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩς ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ??
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕς ΤΩΡΑ??
ΖΗΤΗΣΑ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ..ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩς ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ??
miki2009 έγραψε:
Είναι σκληρό όταν σου κληρώνει ένα τέτοιο λαχείο. Το έζησα με τον αδερφό μου ο οποίος ήταν κατάκοιτος 2 χρόνια . Και όταν τον χάσαμε κάποια γνωστή μου, μου είπε κάτι που τότε μου φάνηκε σκληρό αλλά τώρα που το σκέφτομαι πολλές φορές νομίζω ότι είχε δίκιο . Μου είπε λοιπόν ότι ‘καλύτερα που έφυγε γιατί θα σου χαλούσε την ζωή’.
tatijana έγραψε:miki2009 έγραψε:
Είναι σκληρό όταν σου κληρώνει ένα τέτοιο λαχείο. Το έζησα με τον αδερφό μου ο οποίος ήταν κατάκοιτος 2 χρόνια . Και όταν τον χάσαμε κάποια γνωστή μου, μου είπε κάτι που τότε μου φάνηκε σκληρό αλλά τώρα που το σκέφτομαι πολλές φορές νομίζω ότι είχε δίκιο . Μου είπε λοιπόν ότι ‘καλύτερα που έφυγε γιατί θα σου χαλούσε την ζωή’.
Παναγια μου δε μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις τα αδερφακια μου...Αυτο μου ηρθε σαν πρωτη σκεψη μμολις σε διαβασα...
bou-boukitsa έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΑΤΙΑΝΑ , ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΞΕΡΕΙς ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ???
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕς ΑΒΑΤΑΡ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕς ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 20% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΄΄ΧΕΣΤΗΚΑΝ΄΄ , ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΛ...ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 80% ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙς!
ΠΟΣΟ ΣΟΦΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΒΑΤΑΡ ΣΟΥ ΤΕΛΙΚΑ!!
bou-boukitsa έγραψε:tatijana έγραψε:miki2009 έγραψε:
Παναγια μου δε μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις τα αδερφακια μου...Αυτο μου ηρθε σαν πρωτη σκεψη μμολις σε διαβασα...
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕς ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 20% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΄΄ΧΕΣΤΗΚΑΝ΄΄ , ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΛ...ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 80% ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙς!
bou-boukitsa έγραψε:
Συγγνωμη μπουμπουκιτσα μου, αλλά από τη μια θεωρεις εγωιστικο το να αποφασισει ένας γονιος να μην κάνει δέυτερο παιδι αν το πρωτο εχει πρόβλημα, από την άλλη το θεωρείς δικαίωμά του να κάνει άλλο? ή υποχρέωσή του???bou-boukitsa έγραψε:ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙς ΠΟΥ ΤΟ ΛΕς ΑΥΤΟ...ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΜΕ 2 ΥΓΕΙΗ ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΧΕΙς ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙς ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, ..2 ΦΟΡΕς ΚΙΟΛΑς...
ΑΝ ΕΙΧΕς ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΡΩς ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥς, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΟΝΕΙΡΑ ΚΛΠ....ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕς ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙς ΚΑΙ ΕΣΥ ΄΄ΠΕΡΙΦΑΝΟς΄΄ ΣΑΝ ΓΟΝΙΟς...ΝΑ ΄΄ΚΑΜΑΡΩΣΕΙς΄΄ ΚΑΠΟΙΟΝ?
...
ΑΠΛΑ ΟΠΩς ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗ GIORGINA ΑΠΟΠΑΝΩ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟς,Η Η ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, ΟΠΩς ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ??..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩς ΄΄ΑΤΥΧΟΙ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΄΄ΚΑΝΟΝΙΚΟΥς΄΄ ΑΠΟΓΟΝΟΥς??ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΤΙ ΕΝΝΟΩ??
Nena έγραψε:Συγγνωμη μπουμπουκιτσα μου, αλλά από τη μια θεωρεις εγωιστικο το να αποφασισει ένας γονιος να μην κάνει δέυτερο παιδι αν το πρωτο εχει πρόβλημα, από την άλλη το θεωρείς δικαίωμά του να κάνει άλλο? ή υποχρέωσή του???bou-boukitsa έγραψε:ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙς ΠΟΥ ΤΟ ΛΕς ΑΥΤΟ...ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΜΕ 2 ΥΓΕΙΗ ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΧΕΙς ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙς ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, ..2 ΦΟΡΕς ΚΙΟΛΑς...
ΑΝ ΕΙΧΕς ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΡΩς ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥς, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΟΝΕΙΡΑ ΚΛΠ....ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕς ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙς ΚΑΙ ΕΣΥ ΄΄ΠΕΡΙΦΑΝΟς΄΄ ΣΑΝ ΓΟΝΙΟς...ΝΑ ΄΄ΚΑΜΑΡΩΣΕΙς΄΄ ΚΑΠΟΙΟΝ?
...
ΑΠΛΑ ΟΠΩς ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗ GIORGINA ΑΠΟΠΑΝΩ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟς,Η Η ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, ΟΠΩς ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ??..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩς ΄΄ΑΤΥΧΟΙ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΄΄ΚΑΝΟΝΙΚΟΥς΄΄ ΑΠΟΓΟΝΟΥς??ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΤΙ ΕΝΝΟΩ??
Και τι είναι αυτα "να καμαρωσω το παιδί μου, να νιωσω πρήφανος" κτλ κτλ? Πιστευεις πραγματικά οτι ο σκοπός των παιδιων ειναι να κάνουν περήφανους τους γονείς τους???
Δηλαδή για εσένα κάποια μητέρα που έχει παιδι με αναπηρία ή οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, δεν εχει ζησει τη μητρότητα??? Δεν είναι μάνα??? Δεν ειναι περηφανη για το παιδί της?? Και όλα τα κάνει για να αποκτήσει έναν "φυσιολογικό" απόγονο έτσι ωστε να μπορει να νιώθει και αυτη "καμαρι" για το παιδι της?????
Πολύς χαμος για κάτι που απλά απαντιέται με 4 λέξεις. "Παιζουν ρόλο πολλοί παράγοντες".
Και ποια είσαι εσυ (όχι εσυ προσωπικά) που θα μου πείς αν έπρεπε ή όχι να κάνω και δεύτερο παιδι. Ποια είσαι που θα κρινεις το αν αντέχω ή όχι. Το αν έχω την οικονομικη δυνατότητα να το κάνω. Το αν εχω την ψυχική/ψυχολογική κατάσταση να ανταπεξέλθω. Και το αν τελικα εχω δικαίωμα να νιώθω περήφανη για το παιδι μου, ακομα κι αν αυτο ειναι παραπληγικο, τετραπληγικο, με συνδρομο Down ή με βαρια νοητική στέρηση.
Πραγματικα εχω μεινει άφωνη....
Εdit - Επίσης, επειδη το ειδα τωρα, στα αλήθεια δε νομιζω να σε προσέβαλλε καμια εδω μέσα και να λες οτι το 20 δεν σε ακουει και το 80% χεστηκε. Το οτι δε συμφωνουμε με τη γνωμη σου δεν σημαινει οτι δεν κατανοουμε ενα προβλημα που έχεις. Θα ηταν καλο να προσεχουμε λίγο τις εκφράσεις μας...
florentiab έγραψε:Nena έγραψε:[
Εdit - Επίσης, επειδη το ειδα τωρα, στα αλήθεια δε νομιζω να σε προσέβαλλε καμια εδω μέσα και να λες οτι το 20 δεν σε ακουει και το 80% χεστηκε.
Το οτι δε συμφωνουμε με τη γνωμη σου δεν σημαινει οτι δεν κατανοουμε ενα προβλημα που έχεις. Θα ηταν καλο να προσεχουμε λίγο τις εκφράσεις μας...
συμφωνώ απολυτα με τη Νένα
bou-boukitsa έγραψε:Vivian έγραψε:Εγω κοριτσια δεν θα εκανα αλλο παιδακι!
Πιστευω πως στο παιδακι αυτο ΄΄χρωσταει΄΄ η ζωη την απολυτη αγαπη της μαμας του σε ΄΄αντισταθμησμα΄΄με το προβλημα που εχει!
Θα ηταν το μονακριβο μου και θα προσπαθουσα να κανω την καθημερινοτητα του παρδεισο!
ναι αλλα οταν μεγαλωσουμε μεις και φυγουμε ...που θα μεινει αυτό το παιδι?? αν δεν εχει αλλουσ συγγενεις ..καταλήγει σε ιδρυμα..
και αυτό δεν είναι σκληρό??
twinlotus έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:Vivian έγραψε:Εγω κοριτσια δεν θα εκανα αλλο παιδακι!
Πιστευω πως στο παιδακι αυτο ΄΄χρωσταει΄΄ η ζωη την απολυτη αγαπη της μαμας του σε ΄΄αντισταθμησμα΄΄με το προβλημα που εχει!
Θα ηταν το μονακριβο μου και θα προσπαθουσα να κανω την καθημερινοτητα του παρδεισο!
ναι αλλα οταν μεγαλωσουμε μεις και φυγουμε ...που θα μεινει αυτό το παιδι?? αν δεν εχει αλλουσ συγγενεις ..καταλήγει σε ιδρυμα..
Πραγματικα πολυ δυσκολο ερωτημα.Αλλα εχω μια ενσταση:δεν κανουμε ενα παιδι για να του φορτωσουμε την ευθυνη του αρρωστου αδερφου, πατερα κλπ.Γινομαστε ο δρομος για να ερθει ενα παιδι στη γη και να ζησει τη δικη του ζωη, οπως αυτο θελει.Δικη μας υποχρεωση και δικαιωμα ειναι μονο να του δωσουμε τα εφοδια να προχωρησει.Τα παιδια δεν ειναι ανταλακτικα ουτε αντιδοτα στα δικα μας βαρη.Μου θυμιζει μια περιπτωση που ακουσα οταν εκαν την εξωσωματικη, οπου ζευγαρι ηθελε δευτερο παιδι για να κανει μεταμοσχευση μυελου στο πρωτο που νοσουσε!Για σκεψου λιγο, οσο και αν αγαπουσες την οικογενεια σου θα ηθελες να σου ''φορτωσουν'' τον αρρωστο αδερφο σου?Βαθια μεσα σου δεν θα κατηγορουσες τους γονεις σου για το βαρος που σε αναγκασαν επι της ουσιας να επωμιστεις?Πολλες κοπελες τονισαν τα θετικα του να υπαρχουν αδερφια στην οικογενεια και με βρισκουν απολυτως συμφωνη, αλλα να μην ξεχναμε οτι καθε παιδι ειναι μια αυτονομη και ξεχωριστη προσωπικοτητα με τη δικη του πορεια ζωης και δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να καθοριζουμε εκ των προτερων αυτη την πορεια.Ειμαστε τα οχηματα για να ερθουν νεες ψυχες στον κοσμο, τιποτα αλλο.
Υ.Γ:Συγνωμη αν σας κουρασα, προσπαθησα να ειμαι οσο πιο περιεκτικη και σαφης γινεται.Ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
tweetypd έγραψε:
Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι οι περισσότερες κοπέλες και μανούλες πια έχουν την άποψη ότι το παιδί με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα είναι πρόβλημα και βάρος για τους υπόλοιπους και ειδικά για τα αδερφάκια του.
Η ιδιαιτερότητα του παιδιού δεν είναι πρόβλημα! Το να δυσκολεύεται να περπατήσει ή να κατανοήσει τον κόσμο όπως εμείς δεν είναι πρόβλημα! Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσει και να εκπαιδευτεί το παιδί ώστε να μην αποτελεί "βάρος" όπως το αποκαλέσατε στους άλλους!
Και φυσικά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί αυτή η ιδιαιτερότητά του!
koukida έγραψε:tweetypd έγραψε:
Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι οι περισσότερες κοπέλες και μανούλες πια έχουν την άποψη ότι το παιδί με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα είναι πρόβλημα και βάρος για τους υπόλοιπους και ειδικά για τα αδερφάκια του.
Η ιδιαιτερότητα του παιδιού δεν είναι πρόβλημα! Το να δυσκολεύεται να περπατήσει ή να κατανοήσει τον κόσμο όπως εμείς δεν είναι πρόβλημα! Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσει και να εκπαιδευτεί το παιδί ώστε να μην αποτελεί "βάρος" όπως το αποκαλέσατε στους άλλους!
Και φυσικά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί αυτή η ιδιαιτερότητά του!
συμφωνώ και να συμπληρώσω πως μέσα στο μυαλό μας είναι το 'πρόβλημα'. Κανεις δεν έχει πρόβλημα παρα μονο αν εμεις τον βλέπουμε/θεωρούμε ως τετοιο (προβληματικο).
twinlotus έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:Vivian έγραψε:Εγω κοριτσια δεν θα εκανα αλλο παιδακι!
Πραγματικα πολυ δυσκολο ερωτημα.Αλλα εχω μια ενσταση:δεν κανουμε ενα παιδι για να του φορτωσουμε την ευθυνη του αρρωστου αδερφου, πατερα κλπ.Γινομαστε ο δρομος για να ερθει ενα παιδι στη γη και να ζησει τη δικη του ζωη, οπως αυτο θελει.Δικη μας υποχρεωση και δικαιωμα ειναι μονο να του δωσουμε τα εφοδια να προχωρησει.Τα παιδια δεν ειναι ανταλακτικα ουτε αντιδοτα στα δικα μας βαρη.Μου θυμιζει μια περιπτωση που ακουσα οταν εκαν την εξωσωματικη, οπου ζευγαρι ηθελε δευτερο παιδι για να κανει μεταμοσχευση μυελου στο πρωτο που νοσουσε!Για σκεψου λιγο, οσο και αν αγαπουσες την οικογενεια σου θα ηθελες να σου ''φορτωσουν'' τον αρρωστο αδερφο σου?Βαθια μεσα σου δεν θα κατηγορουσες τους γονεις σου για το βαρος που σε αναγκασαν επι της ουσιας να επωμιστεις?Πολλες κοπελες τονισαν τα θετικα του να υπαρχουν αδερφια στην οικογενεια και με βρισκουν απολυτως συμφωνη, αλλα να μην ξεχναμε οτι καθε παιδι ειναι μια αυτονομη και ξεχωριστη προσωπικοτητα με τη δικη του πορεια ζωης και δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να καθοριζουμε εκ των προτερων αυτη την πορεια.Ειμαστε τα οχηματα για να ερθουν νεες ψυχες στον κοσμο, τιποτα αλλο.
Υ.Γ:Συγνωμη αν σας κουρασα, προσπαθησα να ειμαι οσο πιο περιεκτικη και σαφης γινεται.Ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
KRISTI 1 έγραψε:τομαρακι δεν γνωριζα την ιστορια σου..λυπαμαι πολυ..μα εχεις ενα μωρακι τωρα σκετη γλυκα !να σε ρωτησω αν μου επιτρεπεις,δεν το ειχατε δει στην αυχενικη οτι το μωρο ειχε προβλημα?επρεπε να φτασει 5 μηνων?
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης