26 Απ: 0,8 παιδιά ο μέσος όρος γεννητικότητας!! αφήστε τις δικαιολογίες και κάντε παιδιά!!! Κυρ Μαρ 11, 2012 9:06 am
μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την μπεμπινι 1 στις Παρ Μάης 25, 2012 8:53 am, 1 φορά
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την μπεμπινι 1 στις Παρ Μάης 25, 2012 8:53 am, 1 φορά
bou-boukitsa έγραψε:
[color=darkred]ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ..??Χ ΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΧΟΛΟΓΟΙ ΛΕΝΕ ΜΗ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΗΜΟ Π.Χ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙς ΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ??..ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΣΟΥΝ...
ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΜΗΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ??..ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ??..ΑΜΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
μπεμπινι 1 έγραψε:μπου-μπουκιτσα εμενα προσωπικα το προβλημα μου ειναι καθαρα οικονομικο.δουλευει μονο ο αντρας μου και ειναι ιδιωτικος υπαλληλος.δε χρωσταμε πουθενα και τιποτα αλλα τα μηνιαια εξοδα ειναι πολλα.οταν απο εναν μισθο, και οχι σιγουρο,καλυπτονται ολα τα εξοδα για'μενα θα ηταν ανευθυνο να βαλω μπροστα για παιδι,να μεινει ο αντρας μου χωρις δουλεια και τι θα κανω?πως θα γινουν οι εξετασεις,πως θα πληρωσω γιατρο και μαιευτηριο,πως θα ζησω τα παιδια μου?τι λεμε τωρα?δυστηχως το οικονομικο ειναι το κυριαρχο θεμα.αν δεν εχεις λεφτα δεν κανεις τιποτα.
bou-boukitsa έγραψε:ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ...ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ..
ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΜΗΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ??..ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ??..ΑΜΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
Nena έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ...ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ..
ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΜΗΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ??..ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ??..ΑΜΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
Δε λέω οτι το λες για να μας κρίνεις, να μην παρεξηγηθω, αλλά απο τη στιγμη που ενα προβλημα προβαλλεται ως "δικαιολογια", η συζητηση παιρνει μια "απολογητική" τροπη. Όλες μας νιωθουμε οτι θα πρεπει να πουμε ακριβως τι και πόσα βγαζουμε, πού δουλεύουμε και για πόσα χρονια, εμεις και οι αντρες μας, για να δειξουμε οτι δεν μας παιρνει οικονομικα να κάνουμε άλλο παιδι.
Ο τιτλος "αφηστε τις δικαιολογιες" προδιαθέτει άσχημα, ομολογουμένως.
Όσο για την κατοχη και για το οτι εκαναν 8 παιδια ο καθενας, συμφωνω με το όλο σκεπτικο μεν. Κανεις δε μου λέει δε οτι εκεινα τα παιδια μεγαλωναν καλα. Οτι είχαν να φάνε. Το οτι μεγαλωσαν κι εγιναν ενηλικες κι εκαναν οικογένειες δε μου λέει τίποτα. Και το δικο μου παιδι μπορω να το ταίζω κάθε δευτερη μέρα και να το πλένω μια φορα το μηνα. θα μεγαλωσει και πάλι.
Επίσης, άλλη βαρυτητα δινεται αυτον τον καιρο στην ψυχολογία των παιδιων απο αυτη που δινοταν τοτε. Τοτε δεν τους ενοιαζε αν το παιδι αποκτουσε συμπλέγματα, αν γινοταν βιαιο, αν τις ετρωγε πού και πού. Οι αναγκες του περνουσαν σε δευτερη μοιρα.
Και φυσικα, το ένα στα 10 παιδια συνεχιζε μετα το δημοτικο, αν ηταν τυχερο. Στις μερες μας που όλα τα παιδια συνεχιζουν στο γυνμνσιο, λυκειο και τα περισσοτερα σπουδαζουν, πρέπει να φροντισουμε και γιαυτο. δεν ειναι περαιτερω εξοδα αυτα?
Ας μη συγκρίνουμε λοιπόν ανομοια πράγματα.
KRISTI 1 έγραψε:ακριβως αυτο που ειπε η νενα ειπα κ γω πιο πανω.αλλες οι απαιτησεις της σημερινης εποχης και αλλες τοτε.κανουμε παιδια για να ειναι ευτυχισμενα και οχι μιζερα.και σε αυτο που λενε οι ψυχολογοι<ποια κοπελα το ειπε δεν θυμαμαι>συμφωνω αλλα δεν νομιζω να μιλαει καμια απο μας για εξοδα τρελλα και παραλογα που μπορει να ζητησει ενα παιδι και εμεις να το δωσουμε.μιλαμε για νορμαλ πραγματα.και σιγουρα οχι ξαναλεω ΜΟΝΟ ΣΤΕΓΗ ΦΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΡΟΥΧΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ!
giorgina έγραψε:Είναι πολύ δύσκολες εποχές και κανένας δε γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί αργότερα. Αν θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αύριο την δουλειά μας. Ο άντρας μου αυτήν την στιγμή είναι άνεργος και δεν μπορεί να βρει δουλειά γιατί κανείς δεν κάνει προσλήψεις. Οπότε δεν νομίζω ότι βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε άλλα παιδιά. Μπορεί στο βάθος του μυαλού μου να ήθελα ένα ακόμα, αλλά όταν σκέφτομαι αν γίνεται να κάνω τότε η απάντηση είναι αρνητική. Γιατί μεγαλώνοντας τα παιδιά έχουν άλλες απαιτήσεις και δε μιλάω μόνο για παιχνίδια. Μιλάω για τα τετράδια, τα στυλό, τα φροντιστήρια, όλα αυτά κοστίζουν λεφτά και με κάποιο τρόπο πρέπει να τα βρούμε. Το ότι εγώ πήγα φροντιστήριο στο λύκειο, τώρα ξεκινάνε από το γυμνάσιο αλλιώς είναι δύσκολο να τα καταφέρουν με όλη την ύλη που τους βάζουν. Το ξέρω από την ανηψούλα μου. Εμένα ο μεγάλος μου πάει ήδη φροντιστήριο αγγλικών από πέρσι, του χρόνου ξεκινάει ο μικρός την πρώτη δημοτικού, άλλα έξοδα θα έχουμε. Μακάρι bou-boukitsa μου να καταφέρεις να κάνεις και άλλο παιδάκι γιατί νιώθω ότι είναι κάτι που το θέλεις πολύ. Αν είναι έτσι τότε τόλμησέ το,αλλιώς θα σου μείνει απωθημένο.
Μακάρι τα παιδάκια μας να είναι καλά και εμείς το ίδιο για να τα μεγαλώσουμε. Ίσως αυτό είναι και το σημαντικότερο. Τελικά αν κάποιος θέλει να κάνει παιδιά δεν χρειάζεται δικαιολογία και αν δεν θέλει πάλι δεν χρειάζεται να απολογηθεί.
μπεμπινι 1 έγραψε:και επειδη ειδα οτι ο συζηγος σου ειναι στρατιωτικος,ολοι αυτοι εχουν καλυτερες παροχες,το ξερω απο πρωτο χερι γιατι και ο αδερφος μου στρατιωτικος ειναι.σιγουρα τους εχουν κανει καποια μειωση,αλλα εχουν και καποιες αβαντες.ενδεχομενως αν τις ειχα να το προχωρουσα για δευτερο παιδακι.
mamamatina έγραψε:μπεμπινι 1 έγραψε:και επειδη ειδα οτι ο συζηγος σου ειναι στρατιωτικος,ολοι αυτοι εχουν καλυτερες παροχες,το ξερω απο πρωτο χερι γιατι και ο αδερφος μου στρατιωτικος ειναι.σιγουρα τους εχουν κανει καποια μειωση,αλλα εχουν και καποιες αβαντες.ενδεχομενως αν τις ειχα να το προχωρουσα για δευτερο παιδακι.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο βαθμός του στρατιωτικού, αλλά για ποιές παροχές ακριβώς μιλάς????? Εκτός από τον στάνταρ μισθό και αυτόν κουτσουρεμένο, τα εκτός έδρας που τα έκοψαν, τα επιδόματα που έχει καταντήσει να πέρνει όσα έπερνε πριν παντρευτεί και κάνει τρία παιδιά... Επίσης εμείς τα φάρμακα τα πληρώνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Και πρέπει να πάμε ταμείο για να πληρωθούμε. Επίσης για το κάθε παιδί γαι την ασφάλειά του, έχει 18 ευρώ τον μήνα. Ακόμη το δημόσιο μαιευτήριο εγώ το πληρώνω κανονικά για να γεννήσω. Και τα 800 ευρώ που παίρνει ο στρατιωτικός όταν γαννάει η γυναίκα του, το παιδί κοντεύει να χρονίσει κι ακόμη να τα δούμε. Ποιά είναι αυτά τα προνόμια που αναφέρεις και δεν τα ξέρουμε?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την μπεμπινι 1 στις Παρ Μάης 25, 2012 8:54 am, 1 φορά
mamamatina έγραψε:μπεμπινι 1 έγραψε:
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο βαθμός του στρατιωτικού, αλλά για ποιές παροχές ακριβώς μιλάς????? Εκτός από τον στάνταρ μισθό και αυτόν κουτσουρεμένο, τα εκτός έδρας που τα έκοψαν, τα επιδόματα που έχει καταντήσει να πέρνει όσα έπερνε πριν παντρευτεί και κάνει τρία παιδιά... Επίσης εμείς τα φάρμακα τα πληρώνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Και πρέπει να πάμε ταμείο για να πληρωθούμε. Επίσης για το κάθε παιδί γαι την ασφάλειά του, έχει 18 ευρώ τον μήνα. Ακόμη το δημόσιο μαιευτήριο εγώ το πληρώνω κανονικά για να γεννήσω. Και τα 800 ευρώ που παίρνει ο στρατιωτικός όταν γαννάει η γυναίκα του, το παιδί κοντεύει να χρονίσει κι ακόμη να τα δούμε. Ποιά είναι αυτά τα προνόμια που αναφέρεις και δεν τα ξέρουμε?
εγω μιλαω για το πολεμικο ναυτικο,εσυ για πιο σωμα στρατου μιλας?
bou-boukitsa έγραψε:
Μόλις το διάβασα στο f.b.
σε κάθε Ελληνίδα αντιστοιχούν 0,8 παιδιά...δείκτης κάτω της μονάδας!!
Αν θέλουμε τα παιδιά μας να ξέρουν τι σημαίνει ΄΄ΈΙΜΑΙ ΜΑΜΑ΄΄ ...
ας κάνουμε όλοι κάτι ..χανόμαστε σαν έθνος..σαν χώρα..σαν άνθρωποι..
θα καταντήσουμε μια χώρα γερόντων..γιατί???
εμείς φταίμε κορίτσια..και αν οι προηγούμενες γενιές μας φέρανε εδώ..εμείς όλες οι μαμάδες του ΄΄είμαι μαμά΄΄ ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα..
Nena έγραψε:chicken έγραψε:
Χωρίς πλάκα τώρα, τελείως στεγνά και με πιθανότητες, είμαστε κατά πολύ υπεράριθμοι στον πλανήτη. Τόσο που δεν θα μπορεί να μας θρέψει στο τέλος.
Αυτο το τελευταιο δεν ισχυει - ισχυει αν συνεχισουμε να σπαταλουμε ενεργειακους πορους με τον αλόγιστο ρυθμο που κάνουμε σημερα. Αλλά γενικα η γη εχει περιθώριο για 10-12 δισ ατομων, με σωστη χρηση των αποθεμάτων και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το ειχα δει καπου προσφατα και μου εκανε εντυπωση, διοτι κι εγω πιστευα οτι ειμαστε το οριο για τις δυνατοτητες του πλανητη.
chicken έγραψε:
Κατά τα άλλα, αυτό το ας γεννοβολήσω σα το κουνέλι και έχει ο Θεός πολύ μου τη σπάει. Χωρίς παρεξήγηση πάντα
Ναι στην ουσία το ιδιο πράγμα λέμε.chicken έγραψε:Δυστυχώς ισχύει.
Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή τους πόρους της γής δεν μπορεί να θρέψει τα άτομα που ζουν ήδη στον πλανήτη, δεδομένου του πόσοι άνθρωποι υποσιτίζονται στις τριτοκοσμικές χώρες.
Συμφωνώ που λες πως αν αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τους πόρους δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να γίνει ποτέ αυτό.
Αν ήταν να γίνει θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί.
Κατά τα άλλα, αυτό το ας γεννοβολήσω σα το κουνέλι και έχει ο Θεός πολύ μου τη σπάει.
bou-boukitsa έγραψε:chicken έγραψε:
Κατά τα άλλα, αυτό το ας γεννοβολήσω σα το κουνέλι και έχει ο Θεός πολύ μου τη σπάει. Χωρίς παρεξήγηση πάντα
xaxa.. ο Θεός έχει για αυτούς που πιστεύουνε.!..χωρίς παρεξήγηση πάντα...
bou-boukitsa έγραψε:chicken έγραψε:
chicken έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:chicken έγραψε:
Έχει έχει και προφυλακτικά έχει If u know what I mean.
Επίσης, μην το πάμε στο Θεολογικό πάλι ε? Αν θες το πάμε, αλλά λέω, μια φορά να κάνουμε την διαφορά!
Νένα ναι, το ίδιο λέμε ουσιαστικά και είμαστε και οι δύο εκτός θέματος. Το θέμα είναι να κάνουμε όλες παιδιά. Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα. Γιατί όχι? Σεξ θέλετε? Να το κάνετε πουλάκια μου αλλά να το καλύπτετε με την γενετίσια πράξη για να μη χρειάζεται να ραντίζεστε με αγιασμό μετά απο κάθε φορά.....!!! (ψιτ, εσύ στο βάθος κάνε και γαργάρα, σε είδα )
spapastamou εσυ κάνεις πανέμορφα παιδιά, κάνε άλλο ένα ρε, θα το αναλάβει οικονομικά η bou-boukitsa. Τι? Αφού πιστεύει και αφού για εκείνη έχει ο Θεός!!!!!
Είμαι μαμά! » Είμαι έγκυος! » Γενικά » 0,8 παιδιά ο μέσος όρος γεννητικότητας!! αφήστε τις δικαιολογίες και κάντε παιδιά!!!
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης