751 Απ: Ας Μαζευτουμε Εδω Όσες Προσπαθούμε Για Μωρακι #46 Παρ Ιουν 15, 2012 3:35 am
dimitrav
Η ψυχή της παρέας!
χαχαχαχα καλόοο!!πφφ είναι κουραστικό εεε???εμένα με τρελαίνει να είμαι στην κουζίνα κ δεν με ενοχλεί κ πολύ η ώρα που θα φάω για να τα κάνω αλλά μετά ανταμοίβομαι αναλόγως!!!ΓΙΑΝΝΑ&ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:dimitrav έγραψε:αμέ λοιπόν για την μούςmaryz-iraklio kritis έγραψε:dimitrav έγραψε:A μπορώ κ εγώ μέχρι θεσσαλονίκη να έρθω!!!κ φυσικά θα σας κάνω ένα τεράστιο μπωλ προφιτερόλ που το φτιάχνω συνέχεια κ έχουν τρελαθεί όσοι δοκιμασαν....είναι με μους σοκολάτα κ γίνετε α-π-ί-θ-α-ν-ο!!!κ ότι μεζεδάκια θέλετε σας φτιάχνω!!!λοιπόν??να έρθω?
δε μας λες τη συνταγή για προφιτερολ?
2 αυγά
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρ γάλακτος
50-70γρ ζάχαρη
χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα(το βάζουμε στην ακρη)
τους κρόκους με την ζάχαρη σε άλλο ταπερ,
λιώνουμε την σοκολάτα κ την ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύουμε κ μετά την κρ.γάλακτος κ τέλος την μαρέγκα με απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας κ είναι έτοιμη!!
για τα σού
1φλιτζ τσαγιού νερό
4 κ.σούπ.βούτυρο
1/4 κ.γλ αλάτι
1κ.σούπ ζάχαρη
1φλιτζ τσαγ αλεύρι κ λίιγο παραπάνω
4 αυγά
σ'ενα κατσαρολάκι τα πρώτα 4 υλικά μόλις πάει να βράσει κατεβάζουμε από το μάτι χαμηλώνουμε τη φωτιά κ ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ίσια μόλις γίνει μια μπαλίτσα γύρω από την κουτάλα το βάζουμε σενα μπωλ αφήνουμε 3'κ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με την ξυλινη πάντα!!!το βάζουμε σε κορνέ κ σε λαδόκολλα κάνουμε σου η εκλερ!ψήνουμε στους 190 μέχρι να ροδίσουν!!50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!
τα σού τα γεμίζω με κρέμα για μιλφέιγ έτοιμη γιατί είναι ελαφρια!!κ τέλος ρίχνουμε την μούς από πάνω κ ψυγείο για 1-2 ωρίτσες!!
είναι λίιιγο μπελαλίδικο αλλά πραγματικά αξίζει!!!
ΑΧ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ !!!!!ΧΑΧΑΧΑ