601 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΙΟΥ 2013 !!! Παρ Νοε 23, 2012 9:24 am
grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
ο γυναικολογος μου ειπε να βαζω αλατονερο στης θηλες μου απο τωρα να τις προετοιμασω για θηλασμο ισχυει αυτο βουλα;
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
grammatiki έγραψε:ο γυναικολογος μου ειπε να βαζω αλατονερο στης θηλες μου απο τωρα να τις προετοιμασω για θηλασμο ισχυει αυτο βουλα;
Ότι θες με ρωτάς ,έχω ψάξει πολύ το θέμα,με έχει βοηθήσει κι η παιδιατρος μου πολύ..grammatiki έγραψε:μαλιστα σε ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου δε θα βαλω τιποτα λοιπον.αυτη τη φορα θελω να τα καταδφερω να θηλασω
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αποκλείεται να μην είχες πρωτόγαλα ,το γάλα κατεβαίνει την τρίτη μέρα,αλλά το παιδί δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός απο το πρωτόγαλα γιατί είναι turbo απο βιταμίνες κι υπερκαλύπτει τις ανάγκες σε τροφή στο μωρακι σου..grammatiki έγραψε:καθολου.δεν ειχα ουτε καν πρωτογαλα το μωρο εκλαιγε προφανως πεινουσε και τελικα της εδωσα ξενο γαλα και μετα απο μια μερα κατεβηκε το γαλα το μητρικο αλλα τοτε ηταν πλεον αργα.δεν το παλεψα οσο επρεπε με πηρε απο κατω δυστυχως.
συνέχεια του προηγουμενου μηνυματος,μετά τις 50 μερες θηλασμου,ο θηλασμός εδραιώνεται κι το παιδί έχει μάθει πλέον να ρουφάει κι σε 10 λεπτά έχεις τελειώσει,κι πάντα να θυμάσαι βάζουμε το παιδι στο ένα στηθος ανα θηλασμό κι όχι καθε 20 λεπτά που λένε είναι λάθος..Γιατι το θρεπτικό γάλα είναι στο τέλος ,στην αρχή δηλαδή ρουφάει περισσότερο νεράκι.Αμα το θες Γραμματικη μου, θα θηλάσεις να είσαι σίγουρη κι μην ακούσεις κανεναν που να σου λεει δεν έχεις γάλα κι τέτοια ,δεν υπαρχει γυναικα που να μην έχει γάλα..Η ψυχολογία όμως παίζει ρόλο μέχρι τις 50 μέρες μετά εδραιώνεται κι ότι κι να συμβεί γάλα θα έχεις..voula1980 έγραψε:Ότι θες με ρωτάς ,έχω ψάξει πολύ το θέμα,με έχει βοηθήσει κι η παιδιατρος μου πολύ..grammatiki έγραψε:μαλιστα σε ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου δε θα βαλω τιποτα λοιπον.αυτη τη φορα θελω να τα καταδφερω να θηλασω
Πόσο θήλασες το παιδάκι σου;;Είχες κάποιο θέμα κι το σταμάτησες..
Πάντως να ξέρεις πως μετά τις 50 μ
voula1980 έγραψε:Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αποκλείεται να μην είχες πρωτόγαλα ,το γάλα κατεβαίνει την τρίτη μέρα,αλλά το παιδί δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός απο το πρωτόγαλα γιατί είναι turbo απο βιταμίνες κι υπερκαλύπτει τις ανάγκες σε τροφή στο μωρακι σου..grammatiki έγραψε:καθολου.δεν ειχα ουτε καν πρωτογαλα το μωρο εκλαιγε προφανως πεινουσε και τελικα της εδωσα ξενο γαλα και μετα απο μια μερα κατεβηκε το γαλα το μητρικο αλλα τοτε ηταν πλεον αργα.δεν το παλεψα οσο επρεπε με πηρε απο κατω δυστυχως.
Κι εμένα εκλαιγε σαν τρελό ,δεν σημαίνει ότι πείναγε απλά είναι το σοκ που βγαινει στο εξω κόσμο,η ανασφαλεια,βγαίνει απο τη ζεστασιά της κοιλιάς,μπορεί να ειχε πονάκια,πολλά μπορούσαν να είχαν συμβει..
Αλλά άμα κάνεις το λάθος να δώσεις μπιμπερό δύσκολα θέλει μετά το στήθος ,γιατι μαθαίνουν να τρώνε γρήγορα κι χωρίς κόπο σε αντιθεση με το στηθος που πρέπει να προσπαθήσουν να κάτεβάσουν γάλα..
Το θηλαστρο είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα..grammatiki έγραψε:voula1980 έγραψε:Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αποκλείεται να μην είχες πρωτόγαλα ,το γάλα κατεβαίνει την τρίτη μέρα,αλλά το παιδί δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός απο το πρωτόγαλα γιατί είναι turbo απο βιταμίνες κι υπερκαλύπτει τις ανάγκες σε τροφή στο μωρακι σου..grammatiki έγραψε:καθολου.δεν ειχα ουτε καν πρωτογαλα το μωρο εκλαιγε προφανως πεινουσε και τελικα της εδωσα ξενο γαλα και μετα απο μια μερα κατεβηκε το γαλα το μητρικο αλλα τοτε ηταν πλεον αργα.δεν το παλεψα οσο επρεπε με πηρε απο κατω δυστυχως.
Κι εμένα εκλαιγε σαν τρελό ,δεν σημαίνει ότι πείναγε απλά είναι το σοκ που βγαινει στο εξω κόσμο,η ανασφαλεια,βγαίνει απο τη ζεστασιά της κοιλιάς,μπορεί να ειχε πονάκια,πολλά μπορούσαν να είχαν συμβει..
Αλλά άμα κάνεις το λάθος να δώσεις μπιμπερό δύσκολα θέλει μετά το στήθος ,γιατι μαθαίνουν να τρώνε γρήγορα κι χωρίς κόπο σε αντιθεση με το στηθος που πρέπει να προσπαθήσουν να κάτεβάσουν γάλα..
δε με στενοχωρεις αντιθετως μαθαινω.πηγαινα στο θηλαστρο το μεγαλο του νοσοκομειου και δεν εβγαινε σταγονα ρε συ.γαλα κατεβασα αφου ηρθαμε σπιτι
Εμενα δεν μου είχε πρηστεί στην αρχή κι μου πρήστηκε τώρα καλά από φαγούρισμα άλλο τίποτα,συνήθως στον όγδοο αρχίζει κι γίνεται τούμπανο κι μόλις γεννήσεις το τετραπλάσιο...kakao_28 έγραψε:ααα και μένα με φαγουρίζει κάπου κάπου
Kately12 έγραψε:Γεια σας βρε κοριτσια! Μολις μπηκα σπιτι κατακοπη..!! Εκανα μια μικρη αναδρομη σε αυτα που εχετε συζητησει! Γραμματικη μου μπραβο, χαιρομαι πολυ για σενα ημουν σιγουρη!! Μου αρεσε το θεμα για την εξευρεση παιδιατρου γιατι εγω ειμαι και λιγο δυσκολος ανθρωπος! Για να εμπιστευτω καποιον.. Βεβαια οπως εγινε και με τον γυναικολογο μου και τουμπες να μου πει να κανω, θα τις κανω! Οποτε απλα πρεπει να βρω τον 'καταλληλο'! Ειναι δυσκολο παντως,ειδικα να δεν εχεις πολλους σε μικρα παιδακια στον αμεσο περιβαλλον! Τι να κανω, ημουν η πρωτη!!
11 μήνες θηλασμού ήταν αυτοί κάτι μαθαμε κι εμείς..Despinaki_86 έγραψε:Πω πω Βούλα μπράβο κοριτσάκι μου το χεις ψάξει πολύ το θέμα, τι να τον κάνω τον σύμβουλο θηλασμού, το τηλέφωνό σου να μου δώσεις! Χαχαχαχ!
Είναι απ τα πράγματα που θέλω όπωσδήποτε να καταφέρω να κάνω αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή το στήθος μου και πριν με πονόυσε πολύ όταν περίμενα περίοδο αλλά και τώρα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ μπρούμυτα ή στο πλάι αν δεν το βολέψω γιατί είναι πρησμένο και με πονάει λίγο, φοβάμαι ότι όταν γεννήσω θα με πονάει πάλι και δεν θα μπορώ ν αντέξω να θηλάσω!!! Μακάρι πάντως, είναι πολυ καλό και για το νινί και για τις θερμίδες!!!
stefy έγραψε:Πριν γεννησω ειχα φτασει μεχρι στο να κλαιω και εβλεπα εφιαλτες σχετικα με αυτο... Θεωρω οτι ολα αυτα που διαβαζουμε δημιουργουν τρελα αγχη στις νεες μανουλες. Και το λεω απο προσωπικη πειρα. Τωρα σαν πιο εμπειρη πιστευω οτι θα τα καταφερω καλυτερα...Δεν θα εχω αγχος και θα το κρατησω για οσο αισθανομαι εγω και το βρεφακι μου καλα... Αφηστε της μαιες στο μητερα που ερχοντουσαν και με ζουλαγαν για να μου κατεβει το γαλα... Εβρισα 2-3 και δεν ξαναπατησαν! Γενικοτερα το στρες σε μια γυναικα που θα γινει πορωτη φορα μανουλα ειναι τεραστιο... Νομιζω οτιδηποτε επιβαρυνει το στρες αυτο δεν ειναι για καλο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αυτα που λεω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με αυτα που λεει η Βουλα. Απλα με αφορμη αυτων που εγραψε ηθελα να πω κι εγω τη δικη μου αποψη. Που στην τελικη δεν ειναι κατα του θηλασμου.. ειναι κατα των υπερβολων...
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης