Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
589 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 589 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 25 από 40]

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μας προτείνανε να κάνουμε μπαμπα μάνα μου και εγώ και το εμβόλιο της γρίπης...θα πάμε το Σάββατο να το κάνουμε σε ένα γνωστό φαρμακοποιό μας!!!Καλά εγώ έχω να ξυπνήσω τέτοια ώρα που λέτε χρόοοοοοοονια είμαι πρωινός τύπος και να έχω ξενυχτήσει άντε 9 το πιο πολύ έχω σηκωθεί!!!Πάνε αυτά όμως παλιά με μαλιά που λέει και ο άντρας μου!!!

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλησπέρα, καλησπέρα!
Τι κάνετε κοπελιές;
Βίκυ, περαστικά την ανηψούλα.

maroulo έγραψε:καλημερα!!
εγω φωτεινη οσο με αφηνεις κοιμαμαι μπορει και 12ωρο ειμαι πολυ υπναρου και το πειρε και η κορη μου η μεγαλη
αχ βρε αννα κρυωσε τελικα το μικρουλι ε? ειναι ο φοβος μου να μην κρυωσει το μωρο αλλα αυτους τους μηνες δεν την γλιτωνουμε, μπορει να μην ειναι τιποτα μονο μυξουλες.
οσο για το γαλα εκτος ψυγειο κραταει μια μιαμιση ωρα μονο οποτε δεν μπορουμε να το περνουμε μαζι στο ψυγειο κραταει 2 με 3 μερες.

Μαρία, το μητρικό γάλα διατηρείται εκτός ψυγείου σε θερμοκρασίες 18-22 βαθμούς μέχρι και οχτώ ώρες. Το καλοκαίρι είναι που διατηρείται μόνο 1 με 2 ώρες. Για το λόγο ότι το μητρικό γάλα (σε αντίθεση με τη φόρμουλα) περιέχει παράγοντες βακτηριοκτόνους (ένας απ' τους λόγους που προτείνουν το μητρικό γάλα ως καλύτερο).

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοριτσακια μου καλημερα σας!! και καλο μηνα!! μου λειψατε πολυ!!

Ειχε χαλασει ο υπολογιστης μου, πρωτον και δε μπορουσα να μπω απο το τηλεφωνο φορουμ. Δευτερο τρεχωωωω με τη μπεμπα. Δεν ηρεμα με τιποτα τελευταιως και απο υπνο δε φαινεται να μας αρεσει..
Πρεπει να εχει πονακια γιατι διπλωνεται και κλαιει ολο το βραδυ και τιποτα δε μας βοηθα. δοκιμασαμε και σταγονουλες για κολικους, αλλαξαμε και γαλα για να κανουμε κακακια, βαζουμε και γλυκοζη και γλυκανισσο στο γαΛΑτακι, αλλα τιποτα... κλαιει απαρηγορητο και γω δε ξερω τι να κανω..
Επισης αμα τρωει δυσκολευομαι καποιες φορες, γιατι βαζει τα χερακια στο στομα και δεν μπορω να την κρατησω ακινητη! εχει απιστευτη δυναμη αυτο το μωροοο!!!

Ελπιζω να μου ειστε ολες καλα! διαβασα μονο την τελευταια σελιδα εδω και ειδα οτι της αννουλας εχει παθει ιωση το μωρακι;; περαστικα σας ευχομαι!
Συμπεθερουλι καλα κοιμαται το μικρο σου παντως! μια χαρα!!
Τα φιλια μου σε ολες τις μανουλες!

maroulo

maroulo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
εγω με 6 ωρες υπνο ειμαι σαν ζομπι θελω τουλαχιστον 8 και ειμαι βραδινος τυπος. το χριστινακι εχει χαλασει το κομπιουτερ και δεν μπορει να μπει, η πηνελοπη φανταζομαι θα τρεχει.
μαλλακια ε θελω και γω α με το θηλασμο κανει η βαφη η θελει ανταυγειες μονο?
αφου βυκη 14 χρονον το περασε ετσι φαντασου να κολλησουν τα μικρα φτου φτου μακρια απο εμας. με την κορη μου οταν ηταν 8 μηνων και ειχε παθει γαστραντεριτιδα μια εβδομαδα ημουν στο θριασιο δεν θα το ξεχασω ποτε

maroulo

maroulo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
desT έγραψε:Καλησπέρα, καλησπέρα!
Τι κάνετε κοπελιές;
Βίκυ, περαστικά την ανηψούλα.

maroulo έγραψε:καλημερα!!
εγω φωτεινη οσο με αφηνεις κοιμαμαι μπορει και 12ωρο ειμαι πολυ υπναρου και το πειρε και η κορη μου η μεγαλη
αχ βρε αννα κρυωσε τελικα το μικρουλι ε? ειναι ο φοβος μου να μην κρυωσει το μωρο αλλα αυτους τους μηνες δεν την γλιτωνουμε, μπορει να μην ειναι τιποτα μονο μυξουλες.
οσο για το γαλα εκτος ψυγειο κραταει μια μιαμιση ωρα μονο οποτε δεν μπορουμε να το περνουμε μαζι στο ψυγειο κραταει 2 με 3 μερες.

Μαρία, το μητρικό γάλα διατηρείται εκτός ψυγείου σε θερμοκρασίες 18-22 βαθμούς μέχρι και οχτώ ώρες. Το καλοκαίρι είναι που διατηρείται μόνο 1 με 2 ώρες. Για το λόγο ότι το μητρικό γάλα (σε αντίθεση με τη φόρμουλα) περιέχει παράγοντες βακτηριοκτόνους (ένας απ' τους λόγους που προτείνουν το μητρικό γάλα ως καλύτερο).

δεσποινα δεν το ηξερα η μαια μου ειπε 1 με 2 ωρες γιατι ξυνιζει ευκολα το μητρικο. αν ειναι ετσι βολευει να το περνουμε εξω

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σου Μαρακι μου!! κατα φωνη εγω!!! εισαι υπναρου ε;; μα τι να κανουμε, τωρα που ειναι μικρα ακομα πρεπει να συνηθισουμε το ξενυκτι. αποτι λετε και εσεις εδω, οσο μεγαλωνουν κοιμουνται παραπανω σωστα;; περιμενω πως και πως τη μερα που θα κοιμηθει 5ωρο!! τωρα ειμαστε στο 2ωρο το πολλυ 3ωρο εμεις!

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συμπεθερουλι μια ερωτησουλα. ειχα δει σε πιο παλιο σου ποστ οτι και συ του δινεις νοβαλακ ιτ του μωρου σου. με αυτο το γαλα εσενα χορτανει; εμενα οχι τοσο.. και επισης ποσες φορες ενεργειται; εμενα 1-2 την ημερα. τοσο πρεπει ομως; δεν ειναι λιγο; ειμαι αγχωμενη γιατι εμενα επαθε κολικους απο τη δυσκοιλιοτητα..

maroulo

maroulo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κατα φωνη χριστινακι μολις ελεγα οτι δεν εχεις pc

maroulo

maroulo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
χριστινα δεν εχουν σχεση οι κολικοι με τα κακα νομιζω. εμενα κανει 5-6 φορεσ κακακια αλλα λιγα και σαν νερο μπλιαχ. και μενα 2-3 ωρες κοιμαται αλλα με θηλασμο με το ξενω επρεπε να κοιμαται παραπανο αλλα ειναι και στο παιδι της αδερφης μου η πρωτη με ξενο και κοιμοταν μια ωρα οποτε υπαρχουν και χειροτερα. απο γαλα εγω στην μεγαλη εδεινα το gikoz και εκανε πολα κακα κοιμοταν 5 ωρες μεχρι 2 χρονων της εδινα πολυ καλο γαλα και πολυ ψιλη εγινε.

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χριστινάκοοοοοοοοοοοο μου!!!Φιλούνια στα μούτρα σας!!!Λοιπόν ανεβάζεις ml ρώτα και παιδίατρο...το παιδί έιναι χορτάτο όταν αφήνει γάλα στο μπουκάλι εγώ του δίνω 150 ml...και τα πίνει όλα...από βδομάδα ξεκινάμε τα 180 ml....φυσιολογικό είναι να να ενεργείται τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα και για τους κολικούς πάρε τα γιάλλινα μπουκάλια Dr Brown τα μέγάλα πάρε διότι τα μικρά θα σου είναι άχρηστα.....μετά...!Βάλε χαμομήλι αντί για νερό στο γάλα....(ρώτα και το παιδιατρό σου)και πριν από κάθε γεύμα σταγόνες για τους κολικούς!!!!Εγώ είμαι πολυ ευχαριστημένη με το γάλα πάντως!!!!

maroulo

maroulo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μεταφορά μητρικού γάλακτος
~ Το μητρικό γάλα δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται εκτός ψυγείου ούτε για λίγο. Το κούνημα και η ανάμιξή του με αέρα δημιουργούν άριστες συνθήκες για τα μικρόβια. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος ασφαλείας όταν το μητρικό γάλα μεταφέρεται εκτός ψυγείου.

~ Εάν είναι ανάγκη να το μεταφέρουμε τότε αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο αν χρησιμοποιήσουμε ένα ισοθερμικό τσαντάκι ψυγείο (σαν αυτά που παίρνουμε στην παραλία), και βάλουμε μέσα το γάλα μαζί με 2-4 ειδικές παγοκύστες ανάλογα με το μέγεθός τους. Έτσι διατηρείται πάνω από 8 ώρες.

~ Για να ζεστάνουμε το παγωμένο γάλα που έχουμε μεταφέρει, (αν είμαστε κάπου έξω...) θα χρειαστούμε ένα θερμός με καυτό νερό. (τα καλύτερα είναι αυτά τα μεταλλικά που έχουν κενό αέρος μεταξύ των δύο στρωμάτων μετάλλου). Το καπάκι αυτού του θερμός χρησιμεύει για να ζεστάνουμε το γάλα σε μπαιν μαρί. Συνήθως χρειάζεται να πετάξουμε το πρώτο νερό μόλις κρυώσει και να το ξαναγεμίσουμε για να ζεσταθεί όσο χρειάζεται το γάλα. Των 750 ml τα θερμός είναι είναι ιδανικά αφού είναι αρκετό το μέγεθος που έχει το καπάκι τους για να χωράει το μπιμπερό!

βρηκα αυτο τελικα δεν ξερω να το περνουμε εξω η οχι

foteini35

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
χριστινάκι μου γλυκό τι κάνετε κορίτσια μου??και ότι ρώταγα για σένα και την πηνελόπη πριν λίγο!κι εμένα που θηλάζει μόνο κάνει κολικούς!και η παιδίατρος δεν με άφησε να της δώσω τίποτα!τι να πω?ο καθένας λεέι τα δικά του!και με το φαγητό της δεν έχει στάνταρ πόσο θα κοιμηθεί!άλλες φορές κοιμάται 3-4 ώρες και άλλες λιγότερο!το κακό με την δική μου είναι οτι έχει μάθει να κοιμάται στο βυζί και όταν της δίνω συμπλήρωμα ξένο δεν κοιμάται μετά..πρέπει να την βάλω στο βυζί γαμώτο και πιπίλα δεν παίρνει για να της το κόψω αυτό!
μαράκι μου έχω συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα να κοιμάμαι αργά και να ξυπνάω στις 6 για δουλειά!οπότε δεν μπορώ να κοιμηθώ πλέον παραπάνω απο 6 εκτός κι αν είμαι κομμάτια όπως τώρα!πολύ θα ήθελα να κοιμάμαι κι εγώ κανα 8ωρο

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μαρια μου ευχαριστω για τις πληροφοριες θα το ψαξω και το δικο σας το γαλατακι.. εκανε για δυσκοιλιοτητα δηλαδη; δε θηλασες την πρωτη σου κορουλα;;

Συμπεθερουλι ειναι τελειος ο μαγκας σου!! παιζει ρολο οτι τρωει το φαι του στο να κοιμαται και αρκετα!
ναι και εγω τωρα της δινω 120-150 αναλογα αλλα μη φανταστεις τρωει παντα. πχ τωρα 70 εφαγε και υπολογιζω να ξυπνησει παλι να θελει! νατην κλαιει παλι. σας το κανει και σας αυτο; να κοιμαται στο ενδιαμεσο και μετα να πειναει παλι; απορω γιατι δε γινεται να τα φαει ολα με την πρωτη και πρεπει να βασανιζεται!

Φωτεινουλα μου γεια σου!!! εσενα πως πανε τα μωρακια σου; βγηκατε καμια βολτουλα;;

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
φωτεινη μ και σας κολικους;; αμαν ειναι οτι χειροτερο και για το μωρο και για τη μανα!
τι κανεις αμα το πιανουν το μωρο σου;;
μη φανταστεις οτι κανουν και θαυματα οι σταγονες, εγω το ιδιο την βρισκω. δε ξερω αν θα ηταν χειροτερα αν δεν της εδινα.. παντως ρωτα τον παιδιατρο σου και γω ρωτησα τη δικια μου να μου της δωσει τις σταγονεσ..

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
διαβαζω τις σελιδες που γραψατε πριν αφου εχω καιρο να μπω στο φορουμ. οσο αφορα τα κιλα, και για μενα πικραμενο θεμα. δε μπορω να καταλαβω ενα πραμα κοριτσαρες μου. αφου τρωω πολυ λιγο, γιατι δε χανω γραμμαριο;; κολλημενη η ζυγαρια στα ιδια κιλα. ειμαι μεν της γυμναστικης, αλλα θα κανω καιρο να γυμναστω και με τη καισαρικη ακομα παραπανω οποταν μας μενει η διατροφη. δεν το περιμενα τοσο δυσκολο. εχασα 13 και κολλησα εκει και εχω ακομα 13-14 να χασω... ουφφφφφ

xara64

xara64
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλησπερα κοριτσακια μου τι κανετε!!

Αννουλα μου περαστικα σας αν κ ελπιζω να ειναι μονο μυξουλες!!

Βικακο μου κ εσυ περαστικα στην ανιψουλα σου!!

Δεσποινακι ευχαριστω για τις πληροφοριες εχω αγχωθει πολυ με την εξοδο και το φαγητο!!

Νικολετα μου κ εσυ μονο θηλαζεις εε??κ εμενα η μπεμπα καθε 1 με 2 ωρες τρωει οποτε θα χρειαστει σιγουρα να την ταισω οταν θα ειμαστε εξω!!

Χριστινακι μου κ εσυ τα ιδια με τον υπνο κ εμενα δεν κοιματε πολυ ειδικα το βραδυ την ημερα κοιματε περισσοτερο!

Μαριανθακο,Μαρακι,Ινακο με τις τραγουδαρες σου πολλα φιλια!!

δεν σας ειπα το πρωι της μιλουσα κ μου εκανε κατι χαμογελακια κακακια η μαμα χαχαχα ξερω οτι μπορει να μην καταλαβαινει τι κανει αλλα εγω τα ειδα ολα!!

μολις την ταισα κ λεω να παω να ξαπλωσω λιγο μαζι της αν την παρει ο υπνος!!

foteini35

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
χριστινάκι μου την ρώτησα την γιατρό της και μου είπε να μην της δώσω τίποτα.σημέρα θα την πάρω τηλ για να την δει και θα την ξαναρωτήσω αν και μου ψιλομείωσε τους κολικούς!
χαρουλάκι μου καλημέρα!κάθε μερα που θα περνάει θα βλέπεις την διαφορά!η δικιά μου τώρα καθε φορά που της μιλάω μόνο που δεν κατουριέται απο το γέλιο και κάνει και που και που ήχους !χαχαχ όλα τα λεφτά είναι ειδικά όταν την αλλάζω καιτην λέω σκατιάρα και χεστρού!γελάει σαν χάχας!

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σου Χαρουλιτσα! χρονια ζαμανια. ειναι ταλαιπωρια να μην κοιμουνται και για τα ιδια τα μωρα!

Λοιπον Δεσποινακι ΤΕΛΕΙΟ το λινκ με τον ηχο του απορροφητηρα. μολις της τον εβαλα και δουλεψε στο δευτερολεπτο δεν το πιστευω. χαρα για δοκιμασε και συ!

Φωτεινη μου τι να σου πω.. ισως προτιμα πιο φυσικες μεθοδους ο παιδιατρος σας; παντως αμα ειναι πολυ ασχημη η κατασταση πρεπει να κανεις κατι να βοηθησεις το μωρο. τι σου ειπε να κανεις; εμενα την βοηθα και ο τροπος που την κρατω. αν την κρατω πιεζοντας την κοιλια ανακουφιζεται..

xara64

xara64
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Φωτεινακο ναι κ εμενα μου εκανε ενα ααααααααα σημερα τοσο καθαρο που τρελαθηκα φανταζομαι τι θα παθω οταν αρχισει να ξεκαρδιζεται στα γελια οπως λες κ εσυ!!

Χριστινακι μου χαθηκαμε μωρε σαν μανουλες δεν εχουμε τοσο πολυ χρονο,εγω να πω την αληθεια διαβαζω αλλα οταν παω να απαντησω κλαιει και τα ξεχναω ολα οποτε κ δεν μπορω να κανω και πολλες συζητησεις!!οσο για αυτο που λες μου το κανει πολυ συχνα να την ταιζω να κοιματε και μετα απο 5 λεπτα να γκρινιαζει παλι και να την ξαναβαζω στο στηθος να ρουφαει μια δυο φορες και μετα να την περνει ο υπνος!!δεν της εχω δοκιμασει και εγω πιπιλα ακομα αν κ σιγα σιγα θα το προσπαθησω γιατι διαβασα οτι ειναι καλυτερο να μαθει στην πιπιλα παρα στο δαχτυλο που αμα το μαθει ειναι χειροτερο κ για τα δοντια και για να το σταματησει αργοτερα!!

παω κοριτσακια μου για ξαπλα αφου κοιμηθηκε λιγο το πουλακι μου!!

φιλακια πολλαααααα!!!!

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
maroulo έγραψε:Μεταφορά μητρικού γάλακτος
~ Το μητρικό γάλα δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται εκτός ψυγείου ούτε για λίγο. Το κούνημα και η ανάμιξή του με αέρα δημιουργούν άριστες συνθήκες για τα μικρόβια. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος ασφαλείας όταν το μητρικό γάλα μεταφέρεται εκτός ψυγείου.

~ Εάν είναι ανάγκη να το μεταφέρουμε τότε αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο αν χρησιμοποιήσουμε ένα ισοθερμικό τσαντάκι ψυγείο (σαν αυτά που παίρνουμε στην παραλία), και βάλουμε μέσα το γάλα μαζί με 2-4 ειδικές παγοκύστες ανάλογα με το μέγεθός τους. Έτσι διατηρείται πάνω από 8 ώρες.

~ Για να ζεστάνουμε το παγωμένο γάλα που έχουμε μεταφέρει, (αν είμαστε κάπου έξω...) θα χρειαστούμε ένα θερμός με καυτό νερό. (τα καλύτερα είναι αυτά τα μεταλλικά που έχουν κενό αέρος μεταξύ των δύο στρωμάτων μετάλλου). Το καπάκι αυτού του θερμός χρησιμεύει για να ζεστάνουμε το γάλα σε μπαιν μαρί. Συνήθως χρειάζεται να πετάξουμε το πρώτο νερό μόλις κρυώσει και να το ξαναγεμίσουμε για να ζεσταθεί όσο χρειάζεται το γάλα. Των 750 ml τα θερμός είναι είναι ιδανικά αφού είναι αρκετό το μέγεθος που έχει το καπάκι τους για να χωράει το μπιμπερό!

βρηκα αυτο τελικα δεν ξερω να το περνουμε εξω η οχι

Έτσι όπως τα γράφει στο κείμενο αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από την στιγμή που μεταφέρεις το γάλα σε ένα δοχείο (π.χ. μπιμπερό) δεν κάνει να το ανοίξεις και να το βάλεις σε άλλο δοχείο και γενικώς να έρθει σε επαφή με τον αέρα. Ίσως δε, να μιλάει για μεγάλη μεταφορά. Τώρα η 1 και 2 ώρες που θα το μεταφέρουμε έξω δε νομίζω ότι παθαίνει κάτι.
Η αλήθεια είναι ότι όταν βγάζω το γάλα από το ψυγείο αν δεν το πιει η μικρή σε 2 ώρες μετά το πετώ. Δεν το ξαναβάζω πάλι μέσα.

Tini13

Tini13
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Καλησπέρα κορίτσια!

Σήμερα έχω να σας θυμίσω κάτι από το παρελθόν! Και αυτό λέγεται περίοδος!! Ναι, μου ήρθε σήμερα κανονικότατα, κι εγώ έλεγα το Σάββατο που πήγα για ΤΕΣΤ ΠΑΠ ότι είχα λίγο αιματάκι από την εξέταση. Τελικά ήταν τα προεόρτια! Ούτε το κατάλαβα που μου ήρθε, πόνος μηδέν! Άρα λογικά ισχύει αυτό που λένε ότι μετά την πρώτη γέννα δεν πονάμε! Εγώ τώρα έπρεπε να είμαι ήδη στο 2ο Ponstan για πρώτη μέρα.. Οπότε πάει και αυτή η εβδομάδα χωρίς σεξάκι Sad Μετέφερα και το ραντεβού με το γιατρό που θα έπαιρνα το πολυπόθητο ok για την άλλη εβδομάδα γιατί με περίοδο ούτε θα μπορεί να με δει από κάτω..Καμιά άλλη με περίοδο του Σεπτ-Οκτ έχουμε; γιατί λογικά οι κοπέλες του Αυγούστου αν δεν θηλάζουν θα έχουν ήδη περάσει ένα κύκλο.

Κατά τ'άλλα μετά από ένα πολύ κουράστικό σ/κ με εκκρεμότητες από τη δουλειά μπήκε στραβά και η εβδομάδα με χώσιμο πάλι από τη δουλειά για homework και με τον ΟΑΕΔ να έχει στάση εργασίας, οπότε Πέμπτη τώρα μετά την αυριανή και μεθαυριανή 48ωρη απεργία.. Είχα πάει να κάνω τα χαρτιά μου για το συμπλ. επίδομα μητρότητας γιατί πάλι το ταμείο είναι μείον..

Ααα! Κι εμείς έχουμε συναχωμένο τον μπαμπά μας, χθες κοιμήθηκα με την μπέμπα στο σαλόνι από τις 1 ως τις 7 το πρωί σερί..Σπάνια να ξυπνήσει τη νύχτα στο 3ωρο, ευτυχώς. Σήμερα η μπεμπίτα είναι όλη μέρα χαρούμενη και χαμογελάει ένα πράμα! Αυτό το ΑΑΑΑΑ που λέτε το έκανε και η δική μας της προάλες και γελούσε μέχρι και το βρακί της μαμάς της! Smile

Τώρα θα σας διαβάσω και θα στρωθώ στη δουλειά, δεν νομίζω να ξαναμπώ σήμερα..

Φιλιά σε όλες!!

marianthi_m

marianthi_m
Γεια σας και πάλι.. κοιμήθηκε τωρα και εφυγαν και οι αλλοι 2 και εχει ησυχία στο σπίτι! Εγω μεγαλωσα με 2 αδερφες και τωρα ειμαι σε ενα σπιτι μονο με άντρες Very Happy

Χριστινακι! Που εισαι βρε?? Χαθηκες! Χαιρομαι που ειστε καλα!
Εννοειτε οτι ειναι φυσιολογικο να πινει το μισο και μετα να κοιμαται.. ειναι μικρα ακομα και κουραζονται και τα παίρνει ο ύπνος.. μετα μόλις χορτάσουν λίγο ύπνο καταλαβαινουν ότι πεινάνε και ξυπνανε πάλι να φάνε! Και εμενα τα ίδια κάνει... και με το θηλασμό θέλει και περισσότερες φορές τάισμα..

Τελικά όσες θηλάζουμε καλύτερα να είμαστε άνετες και να μπορούμε να θηλάσουμε και άμα είμαστε έξω γιατί αν είναι να κουβαλάω θερμος και συμπραγκαλα βαριεμαι... με το σλινγκ δε φαινεται και τίποτα.. Επισης μπορούμε να βγούμε αμέσως μόλις θηλάσουμε και το πιο πιθανό ειναι να κοιμάται στη βόλτα... εντάξει δε θα κάτσουμε έξω και με τις ώρες..

Φωτεινη παιρνετε βραβείο ύπνου οικογενειακώς!

Χαρούλα εγω πολλες φορες τον εχω κοιμίσει με πιπιλα γιατι και εμενα τα ιδια κανει.. θελει να πιπιλάει στο ζιζι μεχρι να κοιμηθει.. οταν τον βγαζω κλαιει.. εν τω μεταξυ καμια φορα θελει να νανουριστει και απλα να πιπιλισει και επειδη εχει γάλα και είναι χορτάτος πάλι κλαίει.. οποτε του δινω τη πιπιλα που δε βγαζει και γάλα... θέλει όμως να επιμένεις και με τη πιπιλα.. δεν τη δεχονται αμεσως.

http://www.creativebeez.gr

foteini35

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
αχ μαριανθάκο μου σε καταλαβαίνω που λες για τους άντρες!ήθελα τόσο πολύ να έιναι κοριτσι το 2ο!δεν θα άντεχα με 3 άντρες γιατί κι εγώ έχω μεγαλωσει με την αδερφή και την ξαδέρφη μου που έμενε απο πάνω!τι να κάνεις όμως??εκτος και αν πας για τρίτο....
το βραβείο μας ανήκει!ναι ναι ναι !!!! Μανούλες Αυγούστου-Σεπτεμβρίου (-και προσεχώς Οκτωβρίου) 2012  - Σελίδα 25 215994 Μανούλες Αυγούστου-Σεπτεμβρίου (-και προσεχώς Οκτωβρίου) 2012  - Σελίδα 25 215994
αλλά δεν ξεω αν θα ξαναγίνει αυτό το θαύμα και πότε??
αύριο έχουν και οι δάσκαλοι απεργία??δεν έιχα ενημέρωση απο την δασκάλα του φίλιππου και δεν ξερω τι θα γίνει..θα πρέπει να παει σχολείο και να μάθουμε εκέι!σκατούλες!

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΓειΑ σου Τινακι μου αγαπημενο!! εεε λιγες μερες ακομα να περιμενεις δε χαλασε ο κοσμος! και μετα θα το ριξετε σε αγωνα σεχ!! καλυτερα που αδιαθετησες τωρα να ξεμπερδευεις και με αυτο.
Μαριανθη μου ειναι υπεροχη η φωτο με τα δυο σου αντρακια στο ξαναπα;;
Δεν το ηξερα αυτο που ειπες και ευτυχως που το αναφερες γιατι νομιζα οτι κανω κατι λαθος εγω και την παιρνει ο υπνος σαν τρωει. αρα να κανω υπομονη να μεγαλωσει λιγακι Very Happy
Χαρα μου δεν ειναι το ιδιο οπως πριν σιγουρα αλλα το σημαντικο ειναι οτι ολα τα κοριτσια μπαινουμε εστω λιγο και οσο μας επιτρεπουν οι μητρικες υποχρεωσεις μας! και σκεφτομαστε η μια την αλλη!! παντως εγω εχω την εννοια σας συνεχεια και μου λειπετε αμα κανω καιρο!!
Φωτεινουλα μου δεν εχει καλυτερο πραμα απο τον υπνο!! παντως δεν ειναι κακο και τριτο μωρακι!! εγω θα ηθελα μια μεγαλη οικογενεια!!
ακουω την κορη μ που εχει αερια και τα ριχνει ανενοχλητη και γελαω Very Happy
σαβουαρ βιβρ βρεφικο ειναι αυτο; flower

Kristinaki

Kristinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσια οσες θηλαζετε να πω τη γνωμη μου; δεν ειναι καθολου θεμα προς ντροπη ο θηλασμος εξω, αντιθετως ειναι ενα πολυ γλυκο πραγμα μεσα απο το οποιο σκιογραφειται το μεγαλειο της μητροτητας και της στοργης της μανας προς το μικρο της! πιστευω οτι οι αντρες δε θα δουν ποτε πονειρα το θηλασμο, αντιθετα το θαυμαζουν..
οσο καιρο θηλασα παντως δεν ντρεπομουν καθολου και θηλαζα το μικρο μου μπροστα απο τους παντες! στο κατω κατω αυτο εχει προτεραιοτητα, το μωρακι μας.. απο την αλλη, μπορειτε να χρησιμοποιειτε σλινγκ και συμφωνω με την μαριανθη, δε φαινεται τπτ με αυτο.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 25 από 40]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις