Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
643 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 643 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 15]

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλε τελειωσε γι αυτο εμεινα σε αυτα...χοχοχοχ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 328109 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 328109

ioanna85

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τα οξινα οπως πχ τα μανταρινια δυσκολευουν το θεμα με τις καουρες!

nantiaf

nantiaf
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ioanna85 έγραψε:τα οξινα οπως πχ τα μανταρινια δυσκολευουν το θεμα με τις καουρες!

Γαμωτο... και μ αρεσουν τόοοοσο πολύ! Εν τω μεταξύ στο δεκατιανό ήπια και λίγο χυμο απο γκρειπφρουτ και μανταρινι και ακτινιδιο και λιγη μπανανα... Και μετα αναρωτιεμαι γιατι εχω καούρα ε??? ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 679259 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 679259 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 679259

Σοφάκι, χαχαχχααα Laughing Laughing Laughing

doritaki

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="nantiaf"]Doritaki μου, εξαρτάται και από πόσα κιλά ξεκίνησες κι εχεις βάλει 17. Δηλαδή αν ήσουν κάτω και του φυσιολογικού και πήρες 17 κιλά, ε έχεις αυτό το περιθώριο.

Εγω κατω του φυσιολογικου...δεν ημουν ουτε πριν γεννηθω! Embarassed Μακαρι να ημουν καποτε φυσιολογικη αλλα δεν...Ειμαι πολυ λιχουδα!Συνηθως ειμαι στα 65-68 κιλα με υψος 1.65.Ξεκινησα ομως εγκυμοσυνη με 73.3.Ειχα ξεφυγει λιγακι (εως πολυ Mad ) κ πανω που θα αρχιζα διατροφη συνεβει το μοιραιο... Smile Τους πρωτους 4 μηνες δεν ετρωγα ιδιαιτερα.Ειχα κ εντονους εμετους.Μετα ομως βδομαδα κ κιλο! Crying or Very sad Crying or Very sad

Despinaki_86

Despinaki_86
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Λοιπόν σας άκουσα κι έφαγα για βραδινό σαλατούλα! Μαρούλι ντομάτα λιγο παξιμάδια και μισό γιαούρτι από πάνω 2% και καλά για ν έχει σως!!! Χαχαχαχ

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγω εφαγατο απογευμα τα φρουτα μου και μολις εφαγα ενα γιαουρτι με λιγη βρωμη και αποξηραμενα φρουτακια...Σκασμενη νιωθω Rolling Eyes Rolling Eyes

doritaki

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σταλιτσα φαινεται στο τικερακι γι'αυτο δεν εγραψα ποσο ειμαι.33ων εβδομαδων σημερα!Εχει αρχισει κ η κατακρατηση υγρων (η ατιμη!) οποτε μαλλον θα συνεχιζουν να ανεβαινουν κ αλλο τα κιλα.Απο σημερα κομμενο το αλατι σε σαλατες κτλ μονο λιγο οταν μαγειρυεται το φαγητο κ βλεπουμε πως θα παει.Χαλια ειναι τα δαχτυλακια μου! Sad

Το σημερινο μενου:
11:30 2-3 φετες ψωμι-βιταμ-μελι κ μια κουπα (του νες καφε) γαλα.(Συνηθως τσιμπαω το ψωμι οποτε δεν ξερω ακριβως ποσο τρωω)
14:00 μιση ταχινοπιτα (ατομικη πιτουλα απο το φουρνο της γειτονιας)
16:30 1 κομματι παστιτσιο (ή φασολαδα για σενα Σοφακι), σαλατα κουνουπιδι-μπροκολο-καροτο, περιπου 2 δαχτυλα φετα κ 1 φετουλα ψωμι.
Κ τωρα ωρα για βραδινο!Σαλατουλα απο το μεσημερι με φετα λεω να φαω.Ελπιζω να μεινω σε αυτο κ να μην φαω κ γλυκο μετα.

Παντως ασχετα με το αν φαω γλυκο το πρωι απο τις 6 το απογευμα κ μετα το θελω απεγνωσμενα!Κ οσο βραδιαζει τοσο χειροτερα!Κ εννοειται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!Ετσι μπηκαν κ τα κιλα...Χθες κ σημερα δεν εφαγα σοκολατα κ αρχιζει ηδη η στερηση...

jennia

jennia
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κορίτσια επειδή διαβάζω τις διατροφές, τα κιλά κλπ και αγχώνομαι γιατί εγώ δε ξέρω γιατί αλλά δε μπορώ να τηρήσω τις συμβουλές σχετικά με το τι θρεπτικές ουσίες πρέπει να προσλαμβάνουμε κάθε μέρα.Εσείς τα τρώτε όλα?Δηλαδή λαχανικά,φρούτα,ασβέστιο,κρέας κλπ. σε καθημερινή βάση????

ioanna85

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sofki έγραψε:Εγω εφαγατο απογευμα τα φρουτα μου και μολις εφαγα ενα γιαουρτι με λιγη βρωμη και αποξηραμενα φρουτακια...Σκασμενη νιωθω Rolling Eyes Rolling Eyes

η βρωμη σε κρυο γιαουρτι δεν ειναι και τοσο ωραια, καλυτερη ειναι σε ζεστο γαλα! Rolling Eyes

Sofki

Sofki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ασβεστιο εννοεις το συμπληρωμα? η μεσα απο φαγητα?Εγω πλεον τα τρωω σιγουρα ολα δεν παραλειπω κμια τροφη

Nancy82

Nancy82
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
nantiaf έγραψε:
Nancy82 έγραψε:Μια χαρά σε βρίσκω. Καλά έκανες! Εγώ τσακίζω ένα ρόδι τώρα! Μμμμ...δεν είναι πολύ γλυκό αλλά μου αρέσει! Και μετά λέω να χτυπήσω ένα μήλο! Για να δούμε! Πάντως ο γιατρός μου μου είχε πει ότι το πιο δύσκολο θα είναι μεταξύ 22-24ης βδομάδας γιατί λέει παράγουμε μία ορμόνη τότε, την κορτιζόλη (ξαδέρφη της κορτιζόνης) που προκαλεί κάτι σαν βουλιμία, για την ακρίβεια βουλιμία κύησης την είπε. Εκεί θέλει συγκράτηση λέει για να μην ξεφύγουμε!

Αααα, την άτιμη!!! Θα την έχουμε κατα νου! Οοοοοχ.... και θα είμαι εκει στις γιορτες περίπου τόσων εβδομάδων,..... Φωτιά στα μελομακάρονα... να μην ξαναμυρίιιισουνν..... ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 606100

Έλα κι από δω να βάλεις φωτιά και στα δικά μου γιατί εκείνες τις βδομάδες κι εγώ μέσα στις γιορτές θα τις περάσω και αγαπάααααααααω τα μελομακάρονα! Μπορώ να τρώω κιλά! Του χρόνου όμως θα ξεσπαθώσω!
Εγώ για βράδυ έφαγα ένα πιάτο τραχανά και ησύχασα! Γιαμ, γιαμ...και τώρα στο κρεβάτι μου για να ησυχάσω! Αύριο το πρωί θα αρχίσουμε να τρώμε πάλι!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Nancy82 στις Τετ Νοε 21, 2012 12:16 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Διόρθωση- συμπλήρωση)

POPIKALYMN

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κορίτσια εγώ ειμαι στην αρχή της εγκυμοσυνης μου,το ανακαλυψα πριν λιγες μερες.εκοψα αμέσως τον καφέ.η αλήθεια ειναι οτι αυτα που λέτε για υδατανθρακες & κτλ δεν εχω ιδέα.αρχισα να τρώω οσο μπορω υγειηνα.σημερα το πρωι έφαγα ένα τοστ,δεκατιανο μια μπανάνα και ένα χυμό,το μεσημέρι φασολάδα το απογευμα 2 τυποπιτακια και το βραδυ λίγη ψαρόσουπα.

ήθελα να σας ρωτησω,αντιμετωπίζω προβλημα δυσκιλιοτητας ειναι συμπτωμα εγκυμοσυνης?

doritaki

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
jennia έγραψε:Κορίτσια επειδή διαβάζω τις διατροφές, τα κιλά κλπ και αγχώνομαι γιατί εγώ δε ξέρω γιατί αλλά δε μπορώ να τηρήσω τις συμβουλές σχετικά με το τι θρεπτικές ουσίες πρέπει να προσλαμβάνουμε κάθε μέρα.Εσείς τα τρώτε όλα?Δηλαδή λαχανικά,φρούτα,ασβέστιο,κρέας κλπ. σε καθημερινή βάση????

Καλημερα!
Εγω σιγουρα δεν τα τρωω ολα.Φροντιζω να πινω γαλα καθε μερα κ να τρωω φετα.Σαλατα οπωσδηποτε το μεσημερι.Το βραδυ μπορει να φαω σαλατα με φετα αλλα μπορει να φαω κ γιαουρτι ή κ τζανκ φουντ!Μοσχαρι 3 φορες τη βδομαδα απαραιτητως γιατι εχω αιματοκριτη 31!Φρουτα τρωω μονο οταν κ αν θυμηθω.Χυμο πινω ακομη πιο σπανια.Ψαρι κ οσπρια επισης αραια κ που.Βεβαια να τονισω οτι αυτο που κανω δεν ειναι αυτο που πρεπει αλλα αυτο που εγω μπορω χωρις να πιεζομαι.Με εξαιρεση το μοσχαρι που το εχω βαρεθει αλλα δεν εχω επιλογη!Συμπληρωματα δεν παιρνω καθολου εκτος απο σιδηρο.Κ φυσικα τρωω γλυκα σε καημερινη βαση... Embarassed

doritaki

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
POPIKALYMN έγραψε:κορίτσια εγώ ειμαι στην αρχή της εγκυμοσυνης μου,το ανακαλυψα πριν λιγες μερες.εκοψα αμέσως τον καφέ.η αλήθεια ειναι οτι αυτα που λέτε για υδατανθρακες & κτλ δεν εχω ιδέα.αρχισα να τρώω οσο μπορω υγειηνα.σημερα το πρωι έφαγα ένα τοστ,δεκατιανο μια μπανάνα και ένα χυμό,το μεσημέρι φασολάδα το απογευμα 2 τυποπιτακια και το βραδυ λίγη ψαρόσουπα.

ήθελα να σας ρωτησω,αντιμετωπίζω προβλημα δυσκιλιοτητας ειναι συμπτωμα εγκυμοσυνης?

Δυστυχως ειναι...Κ αν αρχισεις κ σιδηρο τα πραγματα χειροτερευουν πολυ!Ξεκινα τα ακτινιδια κ τα δαμασκηνα κ τροφες πλουσιες σε φυτικες ινες.Κ το μελι βοηθαει αρκετα.Εγω που ειχα απο πριν ενα θεματακι μπορω να πω οτι το αντιμετωπιζω καλα το θεμα πλεον.

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
doritaki έγραψε:
jennia έγραψε:Κορίτσια επειδή διαβάζω τις διατροφές, τα κιλά κλπ και αγχώνομαι γιατί εγώ δε ξέρω γιατί αλλά δε μπορώ να τηρήσω τις συμβουλές σχετικά με το τι θρεπτικές ουσίες πρέπει να προσλαμβάνουμε κάθε μέρα.Εσείς τα τρώτε όλα?Δηλαδή λαχανικά,φρούτα,ασβέστιο,κρέας κλπ. σε καθημερινή βάση????

Καλημερα!
Εγω σιγουρα δεν τα τρωω ολα.Φροντιζω να πινω γαλα καθε μερα κ να τρωω φετα.Σαλατα οπωσδηποτε το μεσημερι.Το βραδυ μπορει να φαω σαλατα με φετα αλλα μπορει να φαω κ γιαουρτι ή κ τζανκ φουντ!Μοσχαρι 3 φορες τη βδομαδα απαραιτητως γιατι εχω αιματοκριτη 31!Φρουτα τρωω μονο οταν κ αν θυμηθω.Χυμο πινω ακομη πιο σπανια.Ψαρι κ οσπρια επισης αραια κ που.Βεβαια να τονισω οτι αυτο που κανω δεν ειναι αυτο που πρεπει αλλα αυτο που εγω μπορω χωρις να πιεζομαι.Με εξαιρεση το μοσχαρι που το εχω βαρεθει αλλα δεν εχω επιλογη!Συμπληρωματα δεν παιρνω καθολου εκτος απο σιδηρο.Κ φυσικα τρωω γλυκα σε καημερινη βαση... Embarassed

ΝΤΟΡΙΤΆΚΙ καλημέρα!
Ήθελα να σου πω ότι η φέτα είναι από τα τυριά με το λιγότερο ασβέστιο, αντίθετα τα κίτρινα τυριά έχουν περισσότερο!
Επισης, αν το μεσημέρι έχεις κρεατάκι, δεν πρέπει να τρως μαζί τυρί γιατί το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου. Εγώ από τότε που άρχισα να προσέχω λίγο κάποιους τέτοιους συνδυασμούς, έστρωσα πολυ τον αιματοκρίτη μου:

el88tse

el88tse
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλημερα ειμαι η ελενη ειμαι στην 17 εβδομαδα και στο πρωτο μας μωρακι ειμαι 1,67 και οταν αρχισα την εγκυμοσυνη 55 κιλα ή 54 δεν θυμαμαι μεχρι τωρα πηρα 1,5 κιλο

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κορίτσια εγώ η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη πρόσεχα πιο πολύ τη διατροφή μου. Τώρα τρώω λαχανικά βρασμένα κυρίως αλλά από φρούτα τίποτα! Τώρα ξεκινάω όμως τις πορτοκαλάδες γιατί έχω αρρωστησει 3 φορές σε 10 μέρες, αν και μου κάθονται στο στομάχι σαν τούβλα. Έχει καμιά τέτοιο πρόβλημα; Και τι κάνετε γι'αυτό;

stalitsa1980

stalitsa1980
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ta portokalia se prizoune,an kai gia tis xiniles lene oxino evadion oxinou,stis anakatosoures den voithane ta frouta.
ego i sas diavasa ki eniosa oti eprepe na kano diaita i epeidi sighistika efaga parapano apo oti prepei.(otan niotho oti prepei na kano diaita,kano to aditheto!|)

apo to mesimeri efaga 2 fores psomi me faki,meta portokalia kai madarinia kai adi na perimeno opos panda kana trioro na fao tin pita pou eftiaxa,tin efaga shedon kapaki 3 kommatia kai meta me epiase voulimia kai evala se ena bol 3 koutaliew vromi,korn fleiks,misi banana kommatakia kai 2 kout.meli kai afou pethana stin dipsa kai katevasa 1 litro nero efaga kai 100 gr mavres stafides.
Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad
ti na po?

kleopatra1981

kleopatra1981
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
[quote="nantiaf"]
ioanna85 έγραψε:Για μενα ενα αλλο ωραιο πρωινο ειναι γαλα με βρωμη (κουακερ) με μια κουταλια μελι, καρυδια και αποξηραμενα φρουτακια οπως κρανμπερι!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 587529 Respect

yammi yammi!!

kleopatra1981

kleopatra1981
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Για να αποφύγουμε τις καούρες καλό είναι να τρώμε μικρά και τακτικά γεύματα και επίσης να αποφεύγουμε τα πολύ πικάντικα, βαριά φαγητά, τσιγαριστά και τηγανιτά..Έφαγα μουσακά,με βραστά λαχανικά κιόλας και όχι τηγανιτά, χθες το απόγευμα στις 7( αυτό ήταν το μεσημεριανό μου αφού αργώ να πάω σπίτι) και παρόλα αυτά είχα το βραδάκι καούρες.. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 679259

POPIKALYMN

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
πειτε μου για τις μπανανες ειναι βαριές?μηπως αυτες προκαλουν την δυσκοιλιοτητα που εχω?

kleopatra1981

kleopatra1981
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Επειδή έχω και εγώ ένα θεματάκι με τη δυσκοιλιότητα,ευτυχώς όχι συνέχεια, προσπαθώ να τρώω όσπρια,δημητριακά το πρωί,ακτινίδια,μπρόκολο και κουνουπίδι,ξηρά δαμάσκηνα,μπάμιες. Για τις μπανάνες δεν ξέρω να σου πω αν προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Despinaki_86

Despinaki_86
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δημητριακα ολικής αυτα με τα αποξηραμενα φρούτα τρώω κι εγώ μέρα παρά μέρα σχεδόν με γάλα και δεν εχω θέμα δυσκοιλιοτητας παρά το ότι παίρνω σιδηρο!!
Λοιπόν σημέρα το πρωί έφαγα κουλούρι με μια φέτα κασερακι κι ένα χυμό! Λιγουρευτηκα η γουρούνα όμως κι ένα τσουρεκακι με σταφίδα και το φαγα κι αυτό μετά από κανα 2ωρο.

Nancy82

Nancy82
Γεια σας κορίτσια; Πως πάτε; Άλλη μία μέρα που πρέπει να ικανοποιήσουμε τα στομαχάκια μας! Δεν περίμενα ότι θα με απασχολήσει τόοοοοοσο πολύ αλλά τελικά έχει γίνει άγχος! Εγώ το πρωί στις εφτά έφαγα μια φέτα ψωμί με μέλι και βιτάμ και ήπια και μία φλυτζάνα γάλα με μέλι. Κατά τις 10 έφαγα το τοστάκι μου, πριν μια ώρα τσάκισα ένα μήλο και ένα μανταρίνι και τώρα όμως πεινάω πάλι και τσακίζω κάτι cream cracker. Άγιος αυτός που τα ανακάλυψε. Έχω φάει από τη μέρα που εμαθα ότι είμαι έγκος όσα δεν είχα φάει στα 30 μου χρόνια! Θα πιω το χυμό πορτοκάλι μου σε καμιά ώρα μαζί με το σίδηρο και το μεσημέρι φασολάδα! Από τώρα τη λιμπίζομαι. Μαζί με ελίτσες....γιαμ, γιαμ...Αφήστε που με την πείνα μου τη φαντάζομαι αστακομακαρονάδα! Χα,χα,χα! Σε λίγο θα βγάλω το στίφτη μου και θα στίψω τα πορτοκαλάκια μου. Με ψιλοπειράζουν στη δουλειά αλλά σιγά, σκασίλα μου! Όπως έφτιαχνα πριν εγκυμοσύνη τον καφέ μου, τώρα στίβω τα πορτοκάλια μου. Και δεν λέει να αγοράζω καθημερινά φυσικό χυμό από την καφετέρια. ΤΗν έχουν 2-2,5 ευρώ! Επί 28 μέρες που δουλεύω το μήνα! Απαπα...με τα λεφτ'α αυτά θα αγόραζα ολόκληρο τον πάγκο της λαϊκής! tongue Δεν λένε ευχαριστώ που έχω ένα απλό στίφτη και όχι ηλεκτρικό, να τους παίρνει τα αυτιά! Wink

nantiaf

nantiaf
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Doritaki, εισαι στην 33η εβδομάδα, δε σου μεινε πολύ ακόμη, με το καλό και με ένα πόνο! Τα πρώτα κιλά θα φύγουν αμέσως με τη γέννα! Οπότε μην αγχώνεσαι καθόλου! Ωραία το χτεσινό πρόγραμμα, άσε το θεμα με τα γλυκά το έχουμε όλες, γι αυτο να μπαίνεις να αυτοσυγκρατούμαστε!!! Να ξέρεις πως όσες περισσότερες μέρες κάνεις να φας γλυκό, τόσο αποτοξινώνεται ο οργανισμός απο τη ζάχαρη και δε θα τη ζηταει συχνα, καθημερινά οπως πριν. Οπότε συγκρατησου!

Δεσποινάκι, τέλειο το βραδινό σου! Να ξέρεις σου προσφερε πολύ περισσότερα από ενα απλό τοστ (σας πρόσφερε δηλαδη, και στο νινι σου επίσης! Wink ) Και δεν πειράζει, τουλάχιστον το φαγες νωρίς το τσουρέκι ! Την υπόλοιπη μέρα θα φας μια χαρά σωστά, είμαι σίγουρη! Wink

Sofki, πολύ υγιεινες οι επιλογές σου, μ αρέσεις, μπράβο και σε σένα!!!

Jennia, εγώ προσπαθώ να τρώω από όλες τις ομάδες τροφίμων, ναι, πχ. γάλα-τυρι για ασβέστιο, δημητριακά-ψωμί-προιοντα ολικής για υδατάνθρακες, φρούτα-σαλάτες για φυτικές ίνες και βιταμίνες... Αν το σκεφτείς κι εσύ λογικά τρως λίγο απ όλα αυτά. Καλά, κρεας δεν τρωω κάθε μέρα, περιπου 2 φορες τη βδομάδα κοκκινο κρέας, μια φορά κοτόπουλο, μια ψαρι και μετα οσπρια, λαδερά, ζυμαρικό πάλι απο μια φορά.

Popokalymn, ναι κι εγώ είχα συμπτώματα δυσκοιλιότητας λόγω εγκυμοσύνης, αν και απο πριν δεν ειχα καλη σχέση με την τουαλέτα.. Φαντασου πριν περιπου 2 εβδομάδες ότι εμφανίστηκαν κι αιμορροΐδες.... Με τη μία άρχισα να τρωω αποξηραμένα σύκα κ δαμάσκηνα και μέλι, τα δημητριακα βοηθάνε, πατάτα-ρύζι-μπανάνα τα αποφεύγω γιατίσ τουμπώνουν αν τα τρωω καθημερινά, τρώω μακαρόνια ολικής άλεσης και ψωμί - φρυγανιές ολικής όσο μπορώ... Φρουτα και λαχανικά κάθε μέρα, απο φρούτα ακτινίδια είναι που βοηθούν πολύ,αχλάδια είναι οκ, μήλο λιγότερο. Γενικά μόλις έκανα τα παραπανω, εδώ και 2 εβδομάδες πάω πολύ καλύτερα, δεν ξαναπόνεσα στην τουαλέτα (λόγω αιμορροΐδων) και παω σχεδον κάθε μέρα. Και κάτι άλλο, το σίδηρο το πίνω το πρωί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το φαγητο! Αυτό εμένα με βοήθησε πολύ νομίζω στη δυσκοιλιότητα! (Συνήθως σηκώνομαι από τη συχνοουρία πιο πρωι, πάω να ουρήσω πίνω και το σίδηρο και ξαναπέφτω... Μετα, όταν ξυπνησω τρωω πρωινο κλπ).
Από συμπληρώματα παίρνω μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, φυλικο οξύ και σίδηρο...

Rinoula, εγώ το αντίστροφο, απο φρούτα όσα θες, αλλά λαχανικά και μάλιστα βραστά... με τί πο τα! Και ξέρω ότι πρέπει, τι να κάνω, τρωω στις σαλάτες ότι μπορώ!

Stalitsa, γιατί να κάνεις δίαιτα βρε κοριτσάκι? Καταρχην εγκυμοσύνη και δίαιτα σχεδόν ακατόρθωτο, εκτός αν έχουμε πολύυυυυ μεγάλο πρόβλημα που μπορει να γίνει κι επικίνδυνο. Εγώ άνοιξα το θέμα όχι για να αγχωθούμε, αλλά έτσι να κάνουμε πιο υγιεινες επιλογες! Και δεν πειράζει να τρωμε πολλα μικρά γεύματα τη μερα! Μονο την ποιότητα να προσέχουμε! Εκτός από τα 3 κομμάτια πίτα που ήταν λίγο υπερβολή όλα τα άλλα που έφαγες μια χαρα και υγιεινότατα μου φάνηκαν!

Nancy, μια χαρά καλά ξηγιέσαι και στύβεις χυμούλι, έτσι μπράβο! Ο καφες δεν προσφέρει και τίποτα στην τελική! Και να μην αγχώνεσαι για τα κιλά! Το μωράκι σου το νιώθει το άγχος σου για οτιδήποτε! Χαλάρωσε και απλώς κάνε επιλογες καλές, σκέψου σαν να έχες το μωράκι σου και θες να το ταΐσεις! Τι θα του δινες? Φρουτάκια, λαχανικάκια, βιταμινουλες, όλα οσα χρειάζεται για να είναι γερό και πρωτεινούλες να είναι δυνατό! Αυτό να χεις κατα νου κι όλα θα κυλήσουν ομαλώς!

Εγώ σήμερα ζυγίστηκα 300γρ. πιο κατω απο χτες, κατι μου λεει πως τωρα εφυγε σιγα σιγα η κατακρατηση απο τις πίτσες τις προχτεσινές...! ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 13953

Χτες έφαγα τα εξής:
*Πρωί: 1 ποτήρι γάλα με 2 κ.γ. καοτόνικ, 2 φρυγανιές ολικής με μέλι
*Πρόγευμα: μισό ποτήρι χυμό γκρέπφρουτ-ακτινίδιο-μισή μπανάνα-μανταρίνι (ήταν ελεεινά ξινό το γκρέιπφρουτ δεν μπορεσα να το πιω ολο)
*Μεσημέρι: κοτόπουλο ψητό, πατάτες φούρνου, 1 φ. ψωμί, σαλάτα ντομάτα-αγγούρι-πιπεριές με λίγο λάδι
*Απόγευμα: 2 μανταρινάκια, 1 αποξ. Συκο, 1 φρυγανιά ολικής και πολύ λίγο γραβιέρα, αργότερα 3 χούφτες αναλατο πασατεμπο-5-6 φιστικια αραπικα
*Βράδυ: πατατες φούρνου, αργότερα σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές χρωματιστές, καρότο, λιγο λαδάκι, πολύ λγη φέτα
Λίγα δεν ήταν αλλά δεν είχαν βλακειούλες τουλάχιστον! ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Σελίδα 3 536304

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 15]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις