Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
658 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 658 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 23 από 30]

kkkk

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλημέρα! Μ'αυτά που ακούω ρε κορίτσια θα μου πέσουν τα μαλλιά!!!!! Πόπη δεν τον έβρισες το γιατρό με όλες αυτές τις βλακείες που σου είπε για το θηλασμό;;; Καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο θέλει κανονικά ο μαλ***ς!!! Άκου εκεί δεν προσφέρει τίποτα το μητρικό γάλα και κάνει το παιδί μαμάκια!!! Δεν είμαστε σοβαροί!!! Επιστήμονες άνθρωποι και να αραδιάζουν τέτοιες παπαριές (πώπω, έχω θυμώσει τρελά,ε;;; ). Συμβουλή μου να αλλάξεις γιατρό καλή μου! Μαλλον δεν ξέρει τι του γίνεται...μόνο να κάνουν εμβόλια ξέρουν;;; Αν το έχεις αποφασίσει από μόνη σου να αποθηλάσεις είναι άλλο θέμα και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕΒΑΣΤΟ!!! Αλλά ΜΟΝΟ εσύ μπορείς να πάρεις τέτοια απόφαση! Σίγουρα είναι τρελά εξοντωτικό να έχεις το παιδί στο στήθος κάθε μιά ώρα! Το έζησα τον πρώτο καιρό που προσπαθούσαμε να εγκαταστήσουμε το θηλασμό και είναι δύσκολο, ότι και να λέμε. Γιατί δεν προσπαθείς να αραιώσεις τα γεύματα του; Σίγουρα δεν πεινάει κάθε ώρα, απλά θέλει να σε αισθάνεται (αχ, τι αγκαλίτσα γιο έχεις χιχιχι!!!) και να πιπιλίζει. Όταν τον βλέπεις να θέλει στήθος απασχόλησέ τον με κάτι άλλο, παιχνίδι, βόλτα, δώστου κάτι άλλο να βάλει στο στόμα, κτλ...Σταδιακά, όχι απότομα, βάζε τον στο στήθος όλο και πιο αραιά, στην αρχή ανά 1,5 ώρα, την επόμενη μέρα ανά 2, την επόμενη ανά 2,5, ίσως και ανά 3 (εγώ τώρα τον ταϊζω ανά 4 ώρες, κάνουμε δηλαδή 5 γεύματα τη μέρα και ένα το βράδυ), θα δεις ανάλογα πόσο αντέχει. Οι πρώτες μέρες σίγουρα θα είναι δύσκολες, θα κλαίει και θα ζητάει στήθος. Προσπάθησε όμως να τον κάνεις να ξεχνιέται κάπως αλλιώς. Νομίζω ότι θα σου είναι πιο εύκολο αν αρχίσει και την κρέμα και τα φρούτα. Όλα τα παραπάνω στα λέω με απόλυτα φιλική διάθεση και μόνο μέσα από την εμπειρία μου, σε μένα λειτούργησε...δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις (εντάξει θα χάσεις την ηρεμία σου για μερικές μέρες, αλλά ίσως λειτουργήσει Very Happy ). Όσο για το βράδυ κι εμένα δεν κοιμάται με τίποτα από μόνος του! Κοιμάται στο στήθος και μετά τον μεταφέρω στο κρεβάτι του (τη μέρα όμως κοιμάται με πολύ λίγο κούνημα πλέον, του δίνω την πιπίλα και μέχρι να τον πάω στο κρεβάτι έχει κοιμηθεί). Δυστυχώς ξυπνάει με γοερό κλάμα μέσα σε μία ώρα από την ώρα που τον αφήνω στο κρεβάτι του, τον ξανακοιμίζω και μετά ξυπνάει στις 3-4 για να φάει και τέλος κατά τις 6.30 γιατί προφανώς έχει χορτάσει ύπνο, οπότε και τον κοιμίζω ξανά με τα χίλια ζόρια αλλά κάνει πολύ ελαφρύ ύπνο και ξυπνάει οριστικά γύρω στις 7.30-8. Έχουμε προσπαθήσει τα πάντα με τον άντρα μου για να τον κάνουμε να κοιμάται από μόνος του, αλλά δεν πιάνει ΤΙΠΟΤΑ! Μέχρι και το κλάμα δοκιμάσαμε, έκλαιγε σαν τρελός για πολύ ώρα (μέχρι 45 λεπτά άντεξα η μάνα, μετά λύγισα τον πήρα αγκαλίτσα... Crying or Very sad ) αλλά δεν ηρεμούσε με τίποτα!!! Οπότε κι εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι το παιδί μου δεν ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που κοιμούνται μόνα τους και εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία των τυχερών μαμάδων...δυστυχώς! Αυτά...σας έπρηξα πρωί-πρωί,ε;;; Ξανά καλημέρα... Very Happy

petra18

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Καλημέρα. Πόπη, τί να πω, αν είναι δυνατόν να γίνει μαμάκιας το παιδί επειδή θηλάζει... Δεν θα το σχολιάσω. Να αποθηλάσεις εφόσον το αποφάσισες εσύ και όχι γιατί στο είπε ο γιατρός. Κι εγώ θηλάζω (δίνω και λίγο συμπλήρωμα) μετά από πολύ κόπο. Σκέφτομαι σιγά σιγά όταν αρχίσει να τρώει φαγητό να αποθηλάσω, αλλά ακόμα δεν μου πάει η καρδιά. Θα δω πώς θα πάμε. Το θέμα του ύπνου είναι άλλη ιστορία. Κι εμένα κοιμάται αγκαλιά ή θηλάζοντας και μετά από πολύ γκρίνια και κλάμα. Τώρα προσπαθώ να τον κοιμίζω συγκεκριμένη ώρα, του έχω πάρει κι εγώ ένα παιχνίδι με σχέδια στο ταβάνι, του σβήνω τα φώτα, τον παίρνω αγκαλιά και με το παιχνίδι χαλαρώνει γκρινιάζει λίγο και κοιμάται. Την ημέρα κοιμάται πιο δύσκολα, αλλά γενικά κοιμάται λίγο. Μπράβο Βάσω που έχεις καταφέρει να κοιμάται μόνη της!

maria 82

maria 82
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ..ΠΟΠΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ; ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ; ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΡΕΜΕΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΟΟΟΣΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΡΑΣΕ,ΕΜΕΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ,ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΤΟΝ ΡΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΕΚΕΙ..ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ..ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ, ΠΟΠΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η kkkk ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!

nebula

nebula
Καλησπέρα μανούλες, καλώς σας βρήκα!Είμαι κι εγώ μανούλα, ο μπέμπης μου γεννήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου, θηλάζω κι εγώ το μπέμπη, και όσον αφορά την αξία του θηλασμού, πρέπει όλες οι μανούλες να ενημερώνονται, εφόσον οι παιδίατροι φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα Shocked . Δε θα επεκταθώ, απλώς θα πω ότι κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια στο Ιντερνετ προς ενημέρωση. Στο προκείμενο θέμα τώρα. Αντιμετώπισα κι εγώ όταν ο μπέμπης ήταν 3 μηνών περίπου πρόβλημα με τον ύπνο του, συγκεκριμένα έκλαιγε όταν τον έβγαζα από το στήθος ενώ δεν έτρωγε πλέον, απλά πιπίλιζε Laughing . Αυτά που πιστεύω ότι βοηθάνε είναι τα εξής:
-Πήρα μετά από παρότρυνση σύμβουλου γαλουχίας μαγιά μπύρας σε συγκεκριμένη δοσολογία, η οποία με βοήθησε στην παραγωγή του γάλακτος. Ειδικά όταν ήταν το μωρό συνέχεια στο στήθος, βοηθούσε να παραχθεί περισσότερο γάλα για να χορταίνει.
- Τάιζα τον μπέμπη όποτε ήθελε, ΑΛΛΑ πρόσεχα να τρώει πραγματικά, δηλαδή έβλεπα και άκουγα αν καταπίνει όσο είναι στο στήθος. Μόλις σταματούσε να καταπίνει ή τελείωνε το γάλα από το ένα στήθος τον έβαζα στο άλλο(τον άφηνα όμως κανένα τέταρτο), μόλις σταματούσε από το άλλο τον έβαζα ξανά στο πρώτο, μέχρι να χορτάσει. Όταν αποκοιμιόταν στο στήθος ή σταματούσε να τρώει παρόλο που του το πρόσφερα, τον έβγαζα από το στήθος. Ο παιδίατρος δε μου έχει πει ότι το 90 τοις εκατό της ποσότητας που τρώνε τα μωρά, εφόσον πιάνουν σωστά το στήθος το παίρνουν στα πρώτα 6 λεπτά, από εκεί και πέρα συμπληρώνουν.
-Εφόσον χόρταινε και ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΝΥΣΤΑΣ(τρίψιμο ματιών,χασμουρητά, χαλάρωση του σώματος και των χεριών κλπ) τον έβαζα στη κούνια του, του έδινα την πιπίλα του έκλεινα λίγο τα πατζούρια, έβαζα και τον προβολέα και τον άφηνα.
-Όταν άρχιζε να κλαίει, πήγαινα ξανά και ξανά, έλεγχα πρώτα αν ήθελε ρέψιμο ή ζοριζόταν για κακά, του κρατούσα ψηλά τα ποδαράκια, και αν δεν ήταν κάτι από αυτά, του έβαζα ξανά τη πιπίλα, τη κρατούσα να αρχίσει να πιπιλίζει και τον χαίδευα λίγο στο μέτωπο. Έτσι παρατήρησα λίγο λίγο τις ώρες που νύσταζε,και φρόντισα να γίνεται αυτό κάθε μέρα,τις ίδιες περίπου ώρες. Στο βραδυνό ύπνο δε, κάναμε μπανάκι, μασαζάκι, τάισμα σε σκοτάδι με ησυχία και κρεβατάκι.( Τις φορές που ξυπνάει το βράδυ για θηλασμό, τον ταίζω δίπλα μου και μετά τον βάζω στη κούνια του που είναι κολλητή στο κρεβάτι μας).
- Αν το κλάμα( όχι η γκρίνια, το κλάμα) συνεχιζόταν και έβλεπα ότι του έφευγε ο ύπνος αμέσως τον σήκωνα αγκαλιά, τον νανούριζα και πιθανόν τον έβαζα λίγο στο στήθος μέχρι να γλαρώσει πάλι. ΑΥΤΟ ως τελευταία λύση και μόλις γλάρωνε, ξανά στο κρεβάτι αμέσως.
Με αυτό τον τρόπο, η προσπάθεια κράτησε κανένα μήνα, πρώτα έκλαιγε μόλις τον ακουμπούσα, μετά έκλαιγε μετά από λίγη ώρα, και τελικά έφτασε να τον αφήνω και ξύπνιο, να παίζει λίγο και να τον παίρνει ο ύπνος.
Γενικά αυτό που βοηθάει είναι να υπάρχει σταθερό πρόγραμμα στο μωρό, το οποίο το φτιάχνει αυτό και εγώ το ακολουθώ κάθε μέρα. Προσπαθώ να μην τον αφήνω να πιπιλίζει χωρίς να τρώει, εάν το θέλει του δίνω τη πιπίλα. Προϋπόθεση βέβαια είναι να έχει θηλάσει αρκετά γιατί στην αντίθετη περίπτωση ακόμη και το πιπίλισμα σιγά σιγά κατεβάζει γάλα.
Πιστεύω ότι είναι δύσκολο ειδικά στα θηλάζοντα μωράκια να κοιμηθούν χωρίς το στήθος, όμως σιγά σιγά μπορείς να αποδεσμεύσεις την ώρα του φαγητού από αυτή του ύπνου. Και φυσικά βλακείες του τύπου άστο να κλαίει μέχρι να πλαντάξει, ποτέ δεν ακολούθησα, γιατί πιστεύω ότι αγχώνουν τα μωρά και δυσκολεύονται περισσότερο να τα πάρει ο ύπνος.
Συνοψίζοντας, ο συνδυασμός πιπίλας, σταθερού προγράμματος και επιμονής εμένα προσωπικά με βοήθησε. Κάτι διαφορετικό μπορεί να ισχύει για κάποιο άλλο μωράκι.Επίσης, κάποιες εβδομάδες η γκρίνια είναι περισσότερη, γιατί το μωρό περνάει άλμα ανάπτυξης, το έχω παρατηρήσει. Αλλά μόλις περνάνε, επανέρχεται στο προγράμμά του.
Α! και εμένα ο μπέμπης είναι ψηλόλιγνος, ο παιδίατρος δε δίνει ιδιαίτερη σημασία, αν το μωρό είναι ζωηρό και ενεργητικό δεν του προκαλεί ανησυχία. Καταλαβαίνω απόλυτα πως μπορεί ο θηλασμός να είναι κουραστικός και σέβομαι την άποψη κάθε μαμάς, αλλά ανακρίβειες του στυλ "δεν προσφέρει τίποτα" δεν είναι σωστό να λέγονται.

giorgiap

giorgiap
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλησπέρα μανούλες!
Καλως ήρθες nebula..
Ενταξει δε γίνεται και μαμάκιας το παιδί αν θηλάσει λίγο παραπάνω-δεν έφτασε δα και 3 χρονών! Το μητρικό γάλα κάλυπτε ως τώρα το 100% των αναγκών του , τώρα ναι μεν το παιδί περνα στο επόμενο στάδιο και πρέπει να εμπλουτιστεί η διατροφή του γιατί μόνο το γάλα δεν αρκεί, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα!
Όσον αφορά το θέμα του ύπνου, τη δική μου την πήρα εκπαιδευμένη βέβαια από τη μονάδα στο να κοιμάται μόνη της. Χόρταινε , ρευόταν και μετά νάνι.Αν δε κοιμόταν αμέσως της έδινα την πιπίλα και της κρατούσα το χέρι για λίγο , αφόυ την ξάπλωνα στην κούνια.
Τώρα που η ανάγκη της για ύπνο φαίνεται να μειώνεται,την κουράζω λιγάκι αφού έχει ρευτεί. Τη βάζω στο ριλάξ ή καθόμαστε στο κρεβάτι και παίζει συνήθως με μια λούτρινη κουδουνίστρα-κύβο που της αρέσει. Γελάει ή μιλάει (γκκκκκ, μπππππ,γρρρρρρρρρρ κλπ) κι όταν τη δω κουρασμένη κάθομαι δίπλα της και της κρατάω το χέρι για λίγο μέχρι να αποκοιμηθει και την βάζω στην κούνια της.

evi_72

Μανούλες Αυγούστου - Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 #3 - Σελίδα 23 215994 Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα Μανούλες Αυγούστου - Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 #3 - Σελίδα 23 215994
Ελπίζω να είστε καλά και εσείς και τα μωράκια σας.Να καλωσορίσω και εγώ τα καινούργια κορίτσια.Έχω καιρό να μπω.Για όσες δε με ξέρετε είμαι η Εύη και έχω ένα μπεμπάκο 4,5μηνών.Θηλάζω και εγώ και είμαι σε δίλημμα για το πότε να ξεκινήσω τις στερεές τροφές.Από ότι κατάλαβα από αυτά που διαβάζω δεν υπάρχει μια κοινή γραμμή στους παιδιάτρους για το πότε και με τι ξεκινάμε.Γιατί άραγε?Από τι εξαρτάται,από το παιδί?την ανάπτυξη του?τα κιλά του?Στις 21 Ιαν που πήγαμε για το εμβόλιο του 4ου μήνα,το μωρό ήταν 5650γρ και 65 εκ.έβαλε δηλ 650γρ.Μου είπε ότι από τον άλλο μήνα θα ξεκινήσουμε και κρεμούλες και την ρώτησα αν πειράζει να ξεκινήσουμε τον επόμενο μήνα δηλ όταν γίνει 6 μην αφού θεωρητικά και σύμφωνα με τον ΠΟΥ τους πρώτους 6 μήνες τα παιδιά τρέφονται αποκλειστικά με το μητρικό γάλα.Ποιά είναι η γνώμη σας κορίτσια.Εσείς τι θα κάνετε?Είμαι λίγο μπερδεμένη για το αν κάνω ή όχι το σωστό .
Πόπη,είχα πάει σ ένα μαστολόγο στη Θεσνίκη κ μου είχε πει το ίδιο!!!!Να θηλάσω 6 μήνες,παραπάνω δεν έχει νόημα!!!Με κούφανε τελείως.
Συμφωνώ με αυτά που σου είπε η Κατερίνα!!!!!Πιο τέλεια δε θα μπορούσε να τα γράψει,με εκφράζει απόλυτα.
Εμένα όταν καταλαβαίνω ότι κάνει το στήθος πιπίλα του το βγάζω από το στόμα (όταν το κάνει πολύ ώρα φυσικά).πως θα το καταλάβεις αν τρώει ή αν πιπιλάει μόνο?όταν τρώει πρέπει όταν την αφήνει την θηλή να μην έχει αλλάξει σχήμα,αν έχει μια γραμμούλα στη μέση σημαίνει ότι την έχει σαν πιπίλα.
Nebula περίπου τα ίδια κάνω με εσένα,μόνο την πιπίλα δε μπορώ να του δώσω,όλο την φτύνει,αναγουλιάζει κλπ.έχεις μήπως κάτι να μου προτείνεις γιαυτό??
Εγώ τράβηξα μεγάλη λαχτάρα την προηγούμενη εβδομάδα,έπεσα από ένα σκαμπώ με το μωρό αγκαλιά,ευτυχώς τον κράτησα σφιχτά κ δε μου έπεσε στα πλακάκια.10 χρόνια έχασα από τη ζωή μου!!Το καλό που προέκυψε :επειδή δεν μπορούσα να κάτσω από τον πόνο για πολύ ώρα,το βράδυ μετά το μπάνιο του,ξεκίνησα να τον θηλάζω ξαπλωτή στο κρεβάτι μας.Έτσι μετά από μισή ώρα περίπου τον έχει πάρει καλά ο ύπνος,γύρω στις 22κ30 και τον μεταφέρω στο κουνάκι του.Τώρα τελευταία ,ενώ τον ξυπνούσα εγώ στις 5 για να θηλάσει έχει αρχίσει να ξυπνάει στις 3 και 05΄ακριβώς,ούτε ξυπνητήρι να έβαζε το άτιμο!!!!!Μετά τρώει κ μπορεί να κάνει και 2 ώρες να κοιμηθεί.Αχ,αυτό είναι ζόρι,αυτή η αυπνία δεν παλεύεται αλλά και τι να κάνουμε?μόνο υπομονή Wink
Με τα κακάκια δεν έχει πρόβλημα,μπορεί και 6 φορές την ημέρα,διαβάζω που λέτε για δυσκοιλιότητα και σκέφτομαι μήπως βοηθάει έμμεσα η κεραλοιφή που του βάζω κάθε φορά που του αλλάζω πάνα?Εσείς τι βάζετε κορίτσια?
Να ρωτήσω και πόση ώρα κρατάει το μπάνιο που τα κάνετε? Smile
Και μια τελευταία ερώτηση και σταματάω ,ολόκληρη έκθεση έγραψα.Εδώ και 2-3μέρες την ώρα που θηλάζει βγάζει έναν ήχο σα να παίρνει βαθιά αναπνοή από το μύτη,σα να πνίγεται,μπορεί να το κάνει και 12 φορές.Σας έχει τύχει ποτέ??

βασω2

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
καλησπερα ευη. τα μωρακια μας εχουν την ιδια ηλικια. εγω δεν θηλαζω κ η παιδιατρος μας ξεκινησε φρουτα απο τωρα. μου ειπε μολις γινει 4,5 μηνων να αρχισουμε κ στον πεμπτο ρυζαλευρο βανιλια. στην αλλαγη της πανας της βαζω την μπεπανθολ αλλα μονο οταν εχει κανει κακα. στο μπανιο συνολο μας παιρνει κανενα μισαωρο με σαρανταλεπτο μαζι με ολη την διαδικασια. (κρεμες,πανα,ντυσιμο...)

popi_dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Μανούλες μην αγχώνεστε.Εχω διαβάσει πολλά για το θηλασμό από τότε που γέννησα και ξέρω πολύ καλά ότι αυτά που μου είπε είναι βλακείες.Απλά εκείνη τη στιγμή είχα στεναχωρηθεί που είδα ότι δεν είναι καλά στα κιλά ο μπέμπης και είπα να μην του απαντήσω.
Ηθελα να αποθηλάσω σιγά σιγά έτσι κι αλλιώς και απλά τώρα έχω έναν επιπλέον λόγο.
Σήμερα ήπιε με πολύ κόπο 80ml,πιστεύω σιγά σιγά να συνηθίσει.Να σας πω την αλήθεια,νιώθω και τύψεις που θα σταματήσουμε το στήθος.Θα προσπαθήσω να πάμε με όσο πιο αργούς ρυθμούς γίνεται για να προσαρμοστεί αλλά νομίζω ότι θα δυσκολευτεί αρκετά.
Ξεκινήσαμε και κρεμούλες.Πήρα την μπισκοτόκρεμα της nutricia,είναι απαίσια,μην την πάρετε.Εφαγε με κόπο 2-3 κουταλιές και μετά μου το έκανε εμετό.Δε με νοιάζει και πολύ πάντως αν δε φάει αυτές τις κρέμες,τα φρούτα τα τρώει πολύ πιο άνετα.

kkkk

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγώ έχω πάρει το βιολογικό ρυζάλευρο της Holle και το κάνω με δικό μου γάλα. Χθες αρχίσαμε και αχλάδι, αλλά δεν μπορώ να πω οτι το έφαγε με μεγάλη όρεξη...να φανταστείτε χρειάστηκε να το ζεστάνω σε μπεν μαρί (το αχλάδι φυσικά και ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, το άλεσα και προσπάθησα να του το δώσω, δεν το έτρωγε όμως και έτσι είπα να δοκιμάσω να το ζεστάνω και κορίτσια....έπιασε! Το έφαγε όλο μετά...)! Τι να πω αυτό το παιδί μου.....αφήστε σήμερα το βράδυ έδωσε ρεσιτάλ!!! Ξυπνούσε ανά μισή μώρα περίπου....μας ψόφησε!!! Είμαστε κουρέλια κι εγώ και ο άντρας μου....αχ, που θα πάει όλο αυτό;;;; Πόση υπομονή πια!!!! Αντί να στρώνει το πρόγραμμά του όσο μεγαλώνει, αυτός αγριεύει όλο και περισσότερο!!! Α! Σήμερα ήρθε και το καρεκλάκι μας (Chicco Polly 2 in 1, αυτό πήραμε τελικά). Θα το δοκιμάσω τώρα που θα ξυπνήσει και θα φάει φρούτο...άντε να δούμε...καλημέρες κορίτσια!!!

βασω2

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
kkkk έγραψε:Εγώ έχω πάρει το βιολογικό ρυζάλευρο της Holle και το κάνω με δικό μου γάλα. Χθες αρχίσαμε και αχλάδι, αλλά δεν μπορώ να πω οτι το έφαγε με μεγάλη όρεξη...να φανταστείτε χρειάστηκε να το ζεστάνω σε μπεν μαρί (το αχλάδι φυσικά και ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, το άλεσα και προσπάθησα να του το δώσω, δεν το έτρωγε όμως και έτσι είπα να δοκιμάσω να το ζεστάνω και κορίτσια....έπιασε! Το έφαγε όλο μετά...)! Τι να πω αυτό το παιδί μου.....αφήστε σήμερα το βράδυ έδωσε ρεσιτάλ!!! Ξυπνούσε ανά μισή μώρα περίπου....μας ψόφησε!!! Είμαστε κουρέλια κι εγώ και ο άντρας μου....αχ, που θα πάει όλο αυτό;;;; Πόση υπομονή πια!!!! Αντί να στρώνει το πρόγραμμά του όσο μεγαλώνει, αυτός αγριεύει όλο και περισσότερο!!! Α! Σήμερα ήρθε και το καρεκλάκι μας (Chicco Polly 2 in 1, αυτό πήραμε τελικά). Θα το δοκιμάσω τώρα που θα ξυπνήσει και θα φάει φρούτο...άντε να δούμε...καλημέρες κορίτσια!!!
καλημερα. με το αχλαδι που εφαγε χορτασε ή ηπιε κ γαλα? ενα αχλαδι?

popi_dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλημέρα κορίτσια!!!Τι κάνετε?
Εμείς σήμερα ήπιαμε 120ml γάλα αφού πρώτα θήλασε λίγο.Θα έπινε κι άλλο αλλά μόνο τόσο είχα φτιάξει.
Φάγαμε και μηλαράκι,έφαγε περίπου το μισό και μετά άρχισε να μου ξινίζει τα μούτρα.
Πάντως ακόμα και με τα 120ml που ήπιε κρατήθηκε σχεδόν 2 ώρες μέχρι να ξαναφάει!Πρώτη φορά που κρατιέται τόσο!
Εσείς θα πάρετε όλες καρεκλάκι φαγητού?Εγώ ακόμα το σκέφτομαι...

βασω2

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
καλημερα ποπη. εγω λεω να παρω ενα φτηνο καρεκλακι. με το μπουκαλι πως ηταν? το δεχτηκε καλα?

kkkk

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ναι ένα αχλάδι λίγο μεγαλούτσικο. Σήμερα το έφαγε εύκολα, αφού το ζέστανα και πάλι λίγο. Με το καρεκλάκι νομίζω ενθουσιάστηκε!!! Του άρεσε που ήταν ψηλά!!! Δε φαινόταν να πεινάει μετά , οπότε δεν τον θήλασα. Φάνηκε να του φτάνει το αχλάδι. Και χθες που του το έδωσα το αχλάδι κατά τις 12 και δεν τον θήλασα ξανάφαγε στο στήθος κατά τις 4 (ήμασταν και έξω βόλτα και δεν γκρίνιαξε για φαγητό πριν τις 4). Οπότε μάλλον χορταίνει. Χθες έκανε και πρώτη φορά παχύρευστα κακάκια (σαν πάστα ελιάς ήταν χιχιχι Very Happy ). Σήμερα το απόγευμα θα πάμε στην παιδίατρο, θα σας πω νέα το βράδυ. Πάντως εμένα μου φάνηκε οτι μεγάλωσε ΠΟΛΥ τις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω αν είναι οι κρέμες και τα φρούτα, αλλά έχει αλλάξει πολύ, και η όψη του και πολύ η συμπεριφορά του. "Μιλάει" διαρκώς, θέλει να είναι συνέχεια όρθιος, του αρέσει τρελά το έξω....μόνο ο ύπνος δε στρώνει γαμώτο!!! Mad

popi_dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Τα ψιλοκαταφέρνει με το μπιμπερό.Πήρα κάτι θηλές που είναι από 4 μηνών και πάνω και έχουν 3 τρύπες και μάλλον τον βολεύουν.
Βέβαια δεν πετάει και από τη χαρά του μόλις βλέπει το μπιμπερό!Θέλει να κάτσει λίγο στο στήθος και μετά θα το πιάσει αλλιώς κλαίει.

kkkk

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ε, εντάξει...λογικό είναι! Σαν το στήθος της μαμάς δεν έχει!!! Θα συνηθίσει σιγά-σιγά...μην πτοείσαι!!! Very Happy

nebula

nebula
Γειά σας και από εμένα!Βλέπω όλες σιγά σιγά μπαίνουμε στη διαδικασία των στερεών τροφών,ε? Μανούλες Αυγούστου - Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 #3 - Σελίδα 23 328109 Εμείς θα ξεκινήσουμε από το Μάρτη που ο μπέμπης θα είναι 6 μηνών, πραγματικά δε ξέρω γιατί το κάθε μωράκι ξεκινάει σε άλλη ηλικία. Έχω σκεφτεί να πάρω ένα ατμομάγειρα και να αχνίζω ελάχιστα τα φρούτα και τα λαχανικά, έχω ακούσει ότι είναι πιο γευστικά και τα δέχεται το μωρό καλύτερα. Όσο για τη πιπίλα, από 2 μηνών περίπου του την έδωσα, αφού είχε εδραιωθεί η γαλουχία βέβαια, και στην αρχή δεν την ήθελε, γιατί δεν ήξερε πώς να την κρατήσει, μιας και τα μωρά σε αυτή την ηλικία έχουν ακόμα το αντανακλαστικό απώθησης της γλώσσας, σπρώχνουν δηλαδή ενστικτωδώς ότι τους βάλεις στο στόμα χωρίς να το θέλουν. Σιγά σιγά, όταν έβλεπα ότι ήταν εκνευρισμένος γιατί νύσταζε, την κρατούσα στο στόμα του και τη συνήθισε. Όταν τον πάρει ο ύπνος την αφήνει να πέσει. Ίσως έτυχε να του αρέσει και η πιπίλα, μόνο της avent σιλικόνη θέλει και καμία άλλη μάρκα. Υπομονή με τα μωράκια μας να έχουμε, να τα καμαρώνουμε να μεγαλώνουν!

βασω2

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
κοριτσια πιστευω οτι ο καθε γιατρος εχει διαφορετικα κριτηρια για την εισαγωγη των τροφων κ μαλλον εξαρταται κ απο το παιδι. εχω βρει αυτο κ ειπα να σας το δειξω γιατι μαλλον σας ενδιαφερει κ εσας

http://pediatros-thes.gr/for-parents/di ... %8E%CE%BD/

petra18

Καλησπέρα. Τί κάνετε; Εγώ είμαι λίγο στενοχωρημένη και θα ήθελα τη γνώμη σας. Ο μικρός εδώ και 2-3 μέρες θηλάζει για λίγο. Σκέφτηκα ότι έχει μεγαλώσει και ρουφάει γρηγορότερα το γάλα, παρόλα αυτά δείχνει να πεινάει, του δίνω περισσότερο συμπλήρωμα και το πίνει όλο. Φοβάμαι μήπως έχει μειωθεί το γάλα μου ή δεν τον φτάνει πια. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην θέλει να θηλάσει, όπως στην αρχή. Ήθελα να συνεχίσω το θηλασμό μέχρι να αρχίσει φαγητό τουλάχιστον, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω. Επίσης κοιμάται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της μέρας και το βράδυ είναι εξαντλημένος (σήμερα τον πήρε ο ύπνος νηστικό).

popi_dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
petra πόσο είναι ο μικρός σου?
Αν έχει μειωθεί το γάλα σου ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί είναι να τον βάζεις πιο συχνά στο στήθος.Υπάρχει και τσάι θηλασμού που μπορείς να δοκιμάσεις.
Μέσα στη μέρα πόσο κοιμάται?Το βράδυ ξυπνάει?
Φαντάζομαι ότι αφού κοιμήθηκε νηστικός σε λίγη ώρα θα ξυπνήσει για να φάει.

petra18

Καλημέρα! Πόπη είναι 5,5 μηνών. Την ημέρα κοιμάται περίπου 3 φορές από μισή ώρα. Σπάνια κοιμάται περισσότερο. Τη νύχτα σε γενικές γραμμές κοιμάται καλά. Τον βάζω συχνά στο στήθος (όποτε ζητάει), παρόλαυτά δεν ξέρω, προβληματίζομαι. Καρεκλάκι εμένα μου έκαναν δώρο, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, νομίζω ότι θα μας βολέψει. Σκέφτομαι για πάρκο, εσείς τί λέτε;

maria 82

maria 82
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ, ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4-5 ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ Η ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ;

petra18

Μαρία, αφού βολεύεται έστω και στο καρότσι, πάλι καλά. Κι εμένα κάτι τέτοια κάνει, θέλει αγκαλιά συνέχεια, και όταν είναι κουρασμένος δεν βολεύεται ούτε εκεί και γκρινιάζει ασταμάτητα. Γιαυτό σκέφτομαι μήπως στο πάρκο κάθεται λίγο μόνος του. Όσο για τον ύπνο που ρώτησες, αφού δεν είχε κοιμηθεί καθόλου την ημέρα, θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό.

popi_dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλημέρα κορίτσια.Εμείς έχουμε πάρει παρκοκρέβατο γιατί πηγαίνουμε συχνά στο χωριό και κοιμάται εκεί.
Το έχω στο σαλόνι.Μέσα στη μέρα όταν κοιμηθεί τον βάζω εκεί αλλά ξύπνιος δεν θα κάτσει πόλύ εύκολα.Πιο εύκολα θα κάτσει αν τον βάλω στον καναπε δίπλα μου και του δώσω παιχνιδάκια.Κι εμένα αγκαλίτσας είναι.Κάνουμε βόλτα όλο το σπίτι συνέχεια!

giorgiap

giorgiap
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλησπέρα κορίτσια!
Πως πάτε με τις τροφούλες?
Η δική μου το ρυζάλευρο δε το θέλει και πολύ.Τα φρούτα της αρέσουν όμως, ευτυχώς.
Δεν ξέρω αν στην ελλάδα ισχύει κάτι αντίστοιχο,εδώ η παιδίατρος μου πε να της βάλω σιγα σιγά στο ρυζάλευρο κρέας σε σκόνη (το παίρνω από φαρμακείο)
Μέχρι τώρα όσο ρυζάλευρο τρώει , το τρώει από..κορόιδεμα , της βάζω φρούτο λιωνένο στην άκρη του κουταλιού.
Οι παιδίατροι σας για πότε σας είπαν για κρέας και πώς να το αρχίσετε?

kkkk

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλησπέρα! Τι ρυζάλευρο δίνεις Γεωργία; Ο δικός μου το τρώει το ρυζάλευρο σαν τρελός, του δίνω ρυζάλερο Holle με δικό μου γάλα. Το αχλάδι δεν του πολυαρέσει, αλλά με παιχνίδι και αρκετή υπομονή καταφέρνουμε να φάει ένα αχλάδι. Χθες πρόσθεσα και μήλο και δεν το έτρωγε με τίποτα!!! Μάλλον δεν του άρεσε το μήλο. Σήμερα ου έδωσα πάλι μόνο αχλάδι, ξυνίστηκε λίγο αλλά το έφαγε. Λέω να αφήσω το μήλο και να προσπαθήσω μπανάνα και βλέπουμε...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 23 από 30]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις