Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
647 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 647 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

26πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:01 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δεν ένιωσα ότι με προσβάλεις Rinoula, απλά όταν είμαι με το παιδί μου είναι οι πιο ξέγνοιαστες και ευχάριστες ώρες της ημέρας μου. Δεν έχω καθόλου άγχος, ίσα ίσα που είμαι σαν να ζω σε άλλο πλανήτη.
Δεν μεταφέρω το άγχος της δουλειάς και της καθημερινότητας στο παιδί μου γιατί δεν είναι σωστό να φορτώνεται ένα τόσο δα πλασματάκι με τέτοια άσχημα θέματα. Απλά εκεί που είμαστε χαλαροί και παίζουμε αρχίζει να παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα και δεν μπορώ να τον ηρεμήσω. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέω από αυτό που λες εσύ.

27πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:03 am

vacky

vacky
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Σήμερα έχουμε ραντεβού για το εμβόλιο της γρίπης και τον καθιερωμένο έλεγχο. Απλά τυχαίνει κάθε φορά να είναι χάλια αφού έρθουν οι γονείς μου ή πάμε εμείς επίσκεψη! Και σκέφτηκα ότι ok, μια φορά είναι σύμπτωση, δύο φορές είναι σύμπτωση, αλλά κάθε φορά πια? [/quote]
τώρα είναι τραβηγμένο αυτό που θα σου πω, αλλά μήπως το παιδί κάτι έχει ακούσει να λέτε και το κάνει επίτηδες? Δε ξερω μωρέ, η ιστορία με το μάτι είναι λίγο περίεργη. Εγω έχω λιποθυμίσει μετά από ξεμάτιασμα αλλά απ την άλλη η λογική μου δυσκολεύεται. Κ φαντάσου ότι πέρνω την πεθερά μου πολύ συχνα για να ξεματιάσει τον μικρό (του δίνω όμως και λίγο deponακι για παν ενδεχόμενο Very Happy )

28πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:06 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Όχι αυτό που λέω εγώ είναι ότι όταν βλέπουμε το παιδί να μην είναι καλά αγχωνόμαστε και το κάνουμε χειρότερα. Όταν μας ξεματιάζουν, πιστεύουμε ότι θα γίνει καλά, ηρεμούμε, αποσπαται και η προσοχή από την ευχούλα, κι έτσι ηρεμεί κι εκείνο

29πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:14 am

????????

Επισκέπτης
Ποσο ειναι το παιδι για να το καταλαβει και να το κανει επιτηδες?????? αυτο για να γινει πρεπει να ειναι παιδι 5-6 χρονω......

30πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:16 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες Rinoula στην περίπτωσή μας. Κι ούτε μας ακούει να λέμε κάτι vacky μου. Και δεν τον ξεματιάζουμε κάθε μέρα, καμία σχέση! Από όταν άρχισε τον παιδικό ο μικρός είναι άψογος σε όλα του. Κοιμάται μόνος του, τρώει κανονικά, παίζει και μιλάει συνεχώς.. Τυχαίνει κάθε φορά που τον βλέπουν οι δικοί μου να είναι χάλια μετά. Κι οι δικοί μου το παραδέχονται αλλά δεν μπορούμε και να το αποφεύγουμε πάντα. Ειδικά από όταν μετακομίσαμε και τον βλέπουν μια φορά στο τόσο είχαμε ηρεμήσει με αυτό το θέμα. Μέχρι που είχαμε βρει μια κοπέλα στην Καβάλα και τον ξεμάτιαζε και κάθε φορά έπεφτε στο κρεβάτι από τον πονοκέφαλο!
Σκέφτηκα ότι ίσως έχει υπερένταση επειδή είχαμε κόσμο στο σπίτι, ή ίσως αντέδρασε σε κάτι αλλά είναι ήρεμος, χαμογελαστός, ζωηρός, τους γελάει όταν φεύγουν και τους κλείνει την πόρτα και μετά από κάνα δύωρο αρχίζουν τα όργανα.
Φαίνεται ότι πονάει το κεφαλάκι του γιατί τραβάει τα μαλλιά του και μου έρχεται κλαίγοντας για αγκαλιά. Με σφίγγει και δεν ξεκολλάει από την αγκαλιά μου, κάτι που δεν κάνει εδώ και πολύ καιρό!! Δεν είναι έτσι το παιδάκι συνήθως, γι'αυτό τρελαίνομαι!!!

31πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:18 am

????????

Επισκέπτης
φιλεναδα, ετσι που τα περιγραφεις ειναι λιγο επιφοβα
με καθε επιφυλαξη πες το και στο γιατρο
καθε φορα τι ματι ειναι αυτο? μηπως ποναει το παιδι και απλα τυχαινει???

32πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:18 am

vetaki..!

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
δεν ξερω αν καποιες φορες καποιο παιδακι θα το κανει επιτηδες παντως ο δικος μας 4,5 μηνων τωρα οταν δεν ηρεμει με τπτ....ουτε φαγητο,ουτε παιχνιδι,ουτε υπνο οταν εχω εξαντλησει τα παντα κ παρω τον πεθερο μου λεει ειχε ματι κ μετα απο ενα τεταρτο ο μικρος συνηθως θα κοιμηθει για λιγο κ μετα θα ξυπνησει ηρεμος κ θα φαει...
δεν γινεται καθε μερα αυτο 1-2 φορες τον μηνα..
επεισης εχει τυχει κ ειναι ανησυχος κ περνω τον πεθερο κ λεει οχι δεν εχει ματι..
δεν λεμε οτι παααντα εχει ματι το παιδι...!!

33πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:19 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοίτα, δεν μπορείς να με πείσεις και δεν μπορώ να σε πείσω, και ούτε και θέλω. Ρώτησες αν πιστευουμε στο μάτι και σου έιπα τη γνώμη μου. Δε χρειάζετι να συμφωνούμε σε όλα. Πάντως, θα έλεγα να τα πεις και στο γιατρο σου όλα αυτα μιας και θα πας, για να εισαι καλυμμένη από όλες τις πλευρες

34πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:20 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ούτε εγώ λέω πάντα. Όταν βγάζει δόντι τον καταλαβαίνω που είναι γκρινιαρούλης. Όταν είναι αρρωστούλης είναι μαμάκιας αλλά δεν κλαίει έτσι. Αν τον ακούσετε πώς κάνει βρε κορίτσια, θα πάθετε. Και δεν τρώει και τίποτα!!!

35πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:22 am

vetaki..!

arco iris έγραψε:φιλεναδα, ετσι που τα περιγραφεις ειναι λιγο επιφοβα

σιγουρα να το πει στον γιατρο αλλα σκεψου κ το αλλο..εγω οταν εχω ματι ποναει το κεφαλι μου,η περιοχη αναμεσα στα φρυδια κ δεν την παλευω με τπτ...ποσο μαλλον ενα παιδακι που δεν ξερει τι του συμβενει εκεινη την στιγμη....

36πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:23 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
vetaki..! έγραψε:
arco iris έγραψε:φιλεναδα, ετσι που τα περιγραφεις ειναι λιγο επιφοβα

σιγουρα να το πει στον γιατρο αλλα σκεψου κ το αλλο..εγω οταν εχω ματι ποναει το κεφαλι μου,η περιοχη αναμεσα στα φρυδια κ δεν την παλευω με τπτ...ποσο μαλλον ενα παιδακι που δεν ξερει τι του συμβενει εκεινη την στιγμη....

Κι εγώ εκεί πονάω όταν έχω μάτι!!!

37πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:23 am

vacky

vacky
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
τι να σου πω ρε κορίτσι... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά Smile . Πάντως κουβέντιασε το με τον γιατρό, που ξέρεις μπορεί να σου δώσει λυσεις ή εξηγήσεις που δεν πάει το μυαλό μας με τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι λύση να μη βλέπει τα παππούδια. πωπωπω στενοχωριούνται?

38πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:23 am

Evagelia3

Evagelia3
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ak.fassa έγραψε:Μανούλες την καλημέρα μου.
Έχω ένα θέμα και θέλω βοήθεια ή κάποια συμβουλή, ή να μου πείτε αν είμαι υπερβολική!!!
Συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο μήνυμα αλλά θέλω να τα παραθέσω όσο γίνεται αναλυτικά για να καταλάβετε.
Στην οικογένειά μου είμαστε όλοι γαλανομάτηδες και όλοι εκτός από εμένα είναι σαββατογεννημένοι (εγώ είμαι Κυριακή).
Την Παρασκευή ήρθε η μητέρα μου να καθαρίσει το σπίτι με μια αδερφή της και το παιδί από την ώρα που γυρίσαμε από τον παιδικό γκρίνιαζε, δεν έφαγε σχεδόν τίποτα, έπεφτε συνεχώς και κοπανούσε το κεφάλι του στο πάτωμα και τον τοίχο. Ζήτησα να μου τον "ξεματιάσουν" και μου είπαν ότι ήταν πολύ ματιασμένος, να τον περπατήσω και να τον αλλάξω ρούχα. Μέχρι να τον πάρει ο ύπνος τσίριζε και με έσφιγγε πάνω του. Κάποια στιγμή ηρέμησε, κοιμήθηκε και τον έβαλα στην κούνια.
Το Σάββατο όλη μέρα κοιμόταν. Το μεσημέρι του Σαββάτου ήρθε η αδερφή μου να τον δει και είχαμε πάλι τα ίδια αλλά σε πιο ήπια μορφή ευτυχώς. Με τα χίλια ζόρια τον έβαλα το βράδυ για ύπνο και κοιμόταν σαν "πτώμα" για πάνω από 10 ώρες εντελώς νηστικός.
Και δυστυχώς, την Κυριακή ήρθαν οι γονείς μου με την αδερφή μου να τον δουν και να του φέρουν δώρα για τη γιορτή του που είναι την Πέμπτη. Περιττό να σας πω πόσες φορές προσπάθησε να περπατήσει και έπεφτε, πόσες φορές πήγε στον τοίχο να κοπανήσει το κεφάλι του, τι τσιρίδες είχαμε μέχρι τα ξημερώματα που κατάφερε να κοιμηθεί. Κι εννοείται χωρίς φαγητό ή γάλα το καημένο... Είναι πολλές συμπτώσεις μαζεμένες για να είναι συμπτώσεις ρε γμτ...
Η απάντηση της μάνας μου είναι το κλασικό "ε, αφού το ματιάζουμε το παιδί σου δεν θα το ξαναδούμε!!" Είναι το μόνο εγγόνι στην οικογένειά μου και τον λαχταράνε οι γονείς μου αλλά τι να κάνω κι εγώ που παιδευόμαστε μόλις φύγουν?
Πείτε μου τη γνώμη σας βρε κορίτσια, τι μπορώ να κάνω? Είναι πολύ μικρός για να του βάζω καρφί στην τσέπη του, θα χτυπήσει! Πώς μπορώ να το προστατεύσω το καημένο? Έχετε κάτι να προτείνετε???
Κορίτσι, το μάτι υπάρχει αλλά να ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει με γαλανά μάτια ούτε με Σαββατογεννημένους και ούτε το καρφί θα τον προστατέψει! Αν κάποιος είναι ''ματιασμένος'' υπάρχει μια ειδική ευχή που μπορεί να την διαβάσει ΜΟΝΟ ιερέας και όχι η μαμά μας ή η γειτόνισσα. Και αν θες τη γνώμη μου,ο μόνος τρόπος να το προστατέψεις είναι να κοινωνάει συχνά. Δεν ξέρω αν πιστεύεις (δηλ αν είσαι ''της εκκλησίας'') αλλά για να σε απασχολούν αυτά τα θέματα μάλλον θα είσαι ανοικτή σε τέτοιες συζητήσεις γι' αυτό και στο προτείνω.

39πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:25 am

vetaki..!

οκ να κοινωναει το παιδι κ μεχρι να βαφτιστει??τι γινεται???

Έχει επεξεργασθεί από τον/την vetaki..! στις Δευ Δεκ 03, 2012 3:25 am, 1 φορά

40πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:25 am

????????

Επισκέπτης
αυτο που περιγραφει η ak fassa ειναι συγκεκριμενο
μανα ειναι ξερει ποτε ειναι πονοδοντος και ποτε ειναι πεισματακια
αλλα με φοβιζει αυτο το συνεχες οταν τους βλεπει....
ξερω κοπελα που μου ελεγε κοιτα αυτη στο δρομο τωρα θα πεσει και αυτη που εδειχνε τσακιζοταν...
αλλα οταν το ματι το τοσο δυνατο το εχει κοντινος ανθρωπος πωπω αληθεια τι να κανεις?????

41πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:26 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Οι παππούδες να στενοχωριούνται? Πλάκα κάνεις? Ίσα ίσα που ψάχνουν αφορμή για να μου γκρινιάξουν. Πιο πολύ τον θέλουν για να δείχνουν ότι έχουν κι εκείνοι εγγόνι. Όταν πάμε σπίτι τους έχουμε καυγά επειδή θέλουν να τον πάνε βόλτα σε όλη τη γειτονιά. Είναι το πρώτο τους, είναι οι τελευταίοι που έγιναν παππούδες και έχουν ανάγκη να το επιδεκνύουν όλη την ώρα.

42πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:27 am

????????

Επισκέπτης
[quote="Evagelia3"]
ak.fassa έγραψε:Μανούλες την καλημέρα μου.
Έχω ένα θέμα και θέλω βοήθεια ή κάποια συμβουλή, ή να μου πείτε αν είμαι υπερβολική!!!
Συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο μήνυμα αλλά θέλω να τα παραθέσω όσο γίνεται αναλυτικά για να καταλάβετε.
Στην οικογένειά μου είμαστε όλοι γαλανομάτηδες και όλοι εκτός από εμένα είναι σαββατογεννημένοι (εγώ είμαι Κυριακή).
Την Παρασκευή ήρθε η μητέρα μου να καθαρίσει το σπίτι με μια αδερφή της και το παιδί από την ώρα που γυρίσαμε από τον παιδικό γκρίνιαζε, δεν έφαγε σχεδόν τίποτα, έπεφτε συνεχώς και κοπανούσε το κεφάλι του στο πάτωμα και τον τοίχο. Ζήτησα να μου τον "ξεματιάσουν" και μου είπαν ότι ήταν πολύ ματιασμένος, να τον περπατήσω και να τον αλλάξω ρούχα. Μέχρι να τον πάρει ο ύπνος τσίριζε και με έσφιγγε πάνω του. Κάποια στιγμή ηρέμησε, κοιμήθηκε και τον έβαλα στην κούνια.
Το Σάββατο όλη μέρα κοιμόταν. Το μεσημέρι του Σαββάτου ήρθε η αδερφή μου να τον δει και είχαμε πάλι τα ίδια αλλά σε πιο ήπια μορφή ευτυχώς. Με τα χίλια ζόρια τον έβαλα το βράδυ για ύπνο και κοιμόταν σαν "πτώμα" για πάνω από 10 ώρες εντελώς νηστικός.
Και δυστυχώς, την Κυριακή ήρθαν οι γονείς μου με την αδερφή μου να τον δουν και να του φέρουν δώρα για τη γιορτή του που είναι την Πέμπτη. Περιττό να σας πω πόσες φορές προσπάθησε να περπατήσει και έπεφτε, πόσες φορές πήγε στον τοίχο να κοπανήσει το κεφάλι του, τι τσιρίδες είχαμε μέχρι τα ξημερώματα που κατάφερε να κοιμηθεί. Κι εννοείται χωρίς φαγητό ή γάλα το καημένο... Είναι πολλές συμπτώσεις μαζεμένες για να είναι συμπτώσεις ρε γμτ...
Η απάντηση της μάνας μου είναι το κλασικό "ε, αφού το ματιάζουμε το παιδί σου δεν quote]Κορίτσι, το μάτι υπάρχει αλλά να ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει με γαλανά μάτια ούτε με Σαββατογεννημένους και ούτε το καρφί θα τον προστατέψει! Αν κάποιος είναι ''ματιασμένος'' υπάρχει μια ειδική ευχή που μπορεί να την διαβάσει ΜΟΝΟ ιερέας και όχι η μαμά μας ή η γειτόνισσα. Και αν θες τη γνώμη μου,ο μόνος τρόπος να το προστατέψεις είναι να κοινωνάει συχνά. Δεν ξέρω αν πιστεύεις (δηλ αν είσαι ''της εκκλησίας'') αλλά για να σε απασχολούν αυτά τα θέματα μάλλον θα είσαι ανοικτή σε τέτοιες συζητήσεις γι' αυτό και στο προτείνω.

αν λες την ευχη του Αγιου Κυπριανου μπορει να τη διαβασει καθε πιστος εκτος απο το τελευταιο κομματι που λεει να διαβαστει απο ιερεα

43πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:32 am

Evagelia3

Evagelia3
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
vetaki..! έγραψε:οκ να κοινωναει το παιδι κ μεχρι να βαφτιστει??τι γινεται???
Κανονικά όταν γεννιέται ένα παιδί, έρχεται ο ιερέας την πρώτη μέρα και διαβάζει μια ευχή. Έπειτα πάλι την όγδοη έρχεται και διαβάζει άλλη μία και στο μωρό και στη μητέρα και δίνει το όνομα που έχεις διαλέξει και μετά όταν σαραντίσει το πας στην εκκλησία και διαβάζει και την τρίτη ευχή. Εγώ έτσι το έκανα και στα δυο μου παιδιά εκτός δυστυχώς από την πρώτη μέρα γιατί δεν έβρισκα παπά που να έρθει στο μαιευτήριο!

44πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:33 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Evagelia3 έγραψε:Κορίτσι, το μάτι υπάρχει αλλά να ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει με γαλανά μάτια ούτε με Σαββατογεννημένους και ούτε το καρφί θα τον προστατέψει! Αν κάποιος είναι ''ματιασμένος'' υπάρχει μια ειδική ευχή που μπορεί να την διαβάσει ΜΟΝΟ ιερέας και όχι η μαμά μας ή η γειτόνισσα. Και αν θες τη γνώμη μου,ο μόνος τρόπος να το προστατέψεις είναι να κοινωνάει συχνά. Δεν ξέρω αν πιστεύεις (δηλ αν είσαι ''της εκκλησίας'') αλλά για να σε απασχολούν αυτά τα θέματα μάλλον θα είσαι ανοικτή σε τέτοιες συζητήσεις γι' αυτό και στο προτείνω.

Το σκέφτηκα κι αυτό, να τον πάω να κοινωνήσει την Κυριακή το πρωί. Ούτως ή άλλως ξυπνάμε νωρίς οπότε δεν θα μας κάνει διαφορά.
Υποτίθεται πως μέχρι να βαπτιστεί δεν ματιάζεται το μωρό αλλά δεν το πολυπιστεύω. Άλλωστε λένε πως όταν το ασημώσει η νονά δεν το πιάνει το μάτι πια. Σε εμάς δεν έπιασε τέλοσπάντων...

45πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:33 am

ak.fassa

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Evagelia3 έγραψε:
Κανονικά όταν γεννιέται ένα παιδί, έρχεται ο ιερέας την πρώτη μέρα και διαβάζει μια ευχή. Έπειτα πάλι την όγδοη έρχεται και διαβάζει άλλη μία και στο μωρό και στη μητέρα και δίνει το όνομα που έχεις διαλέξει και μετά όταν σαραντίσει το πας στην εκκλησία και διαβάζει και την τρίτη ευχή. Εγώ έτσι το έκανα και στα δυο μου παιδιά εκτός δυστυχώς από την πρώτη μέρα γιατί δεν έβρισκα παπά που να έρθει στο μαιευτήριο!

Αυτό δεν το ήξερα. Τον πήγα στην εκκλησία όταν σαράντισε που βγήκε εξω και για πρώτη φορά αλλά τις προηγούμενες μέρες δεν έκανα κάτι τέτοιο...

46πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:37 am

????????

Επισκέπτης
το παιδι αν ειναι αβαπτιστο ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ
αυτο με τις ευχες δεν εχει καιρο που εγινε γι αυτο δεν το ξερεις
εμενα ο μικρος μου ειναι 3,5 και τον βαφτισε ο θειος μας που ειναι παπας....καναμε κανονικα τη βαφτιση...
περιπου 6 μηνες μετα που βαφτισε η κουμπαρα μου αλλαξε το πραγμα, καναν ονοματοδοσια θελοντας και μη και ο νονος δεν ειπε ονομα στην εκκλησια ειχε ηδη δοθει και ο παπας μας ειπε οτι αλλαξε η διαδικασια
καθως επισης παλια οι γονεις επρεπε να ειναι παντρεμενοι με θρησκευτικο για να βαφτιστει ενα παιδι
τωρα πρεπει να ειναι οι νονοι - εφοσον ειναι παντρεμενοι βεβαια

εμενα λογω συγγενειας ηρθε ο ιερεας στην κλινικη οταν γεννησα αλλα δεν εγινε σε καμια αλλη κοπελα
τωρα 3,5 χρονια μετα γινεται κανονικα σε ολες τις μανουλες

Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Δευ Δεκ 03, 2012 3:38 am, 1 φορά

47πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:37 am

vetaki..!

ak.fassa έγραψε:
Evagelia3 έγραψε:

Αυτό δεν το ήξερα. Τον πήγα στην εκκλησία όταν σαράντισε που βγήκε εξω και για πρώτη φορά αλλά τις προηγούμενες μέρες δεν έκανα κάτι τέτοιο...

ουτε εγω το ηξερα...
κ εγω πηγα κανονικα κ 40ντισα κ τοτε ρωτησα τον ιερεα κ μου ειπε οτι δεν κανει μεχρι να βαπτιστει..δλδ αν του διαβασουν το ονομα μπορει??κ μετα γινεται κανονικα η βαπτιση???sorry για τις ερωτησεις αλλα το ακουω πρωτη φορα...

48πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:40 am

????????

Επισκέπτης
παιδια αλλαξε η ονοματοδοσια αντι να γινει στην αρχη της βαφτισης απο το νονο γινεται πλεον την ογδοη μερα νομιζω απο τους γονεις αλλα δε νομιζω να αλλαξε κατι για την Θεια Κοινωνια

49πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:42 am

vacky

vacky
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ak.fassa έγραψε:Οι παππούδες να στενοχωριούνται? Πλάκα κάνεις? Ίσα ίσα που ψάχνουν αφορμή για να μου γκρινιάξουν. Πιο πολύ τον θέλουν για να δείχνουν ότι έχουν κι εκείνοι εγγόνι. Όταν πάμε σπίτι τους έχουμε καυγά επειδή θέλουν να τον πάνε βόλτα σε όλη τη γειτονιά. Είναι το πρώτο τους, είναι οι τελευταίοι που έγιναν παππούδες και έχουν ανάγκη να το επιδεκνύουν όλη την ώρα.
γιατι καλέ σου γκρινιάζουν? Τώρα όσον αφορά στα υπόλοιπα... ασε τους μωρέ και να τον κάνουν βόλτες και να τον δείχνουν από δω κι από κει και να του κάνουν και κανα χατήρι παραπάνω. Εγω δεν έχω γονείς και ξέρεις ποσο μου στοιχίζει που τα παιδάκια μου δεν έχουν παππούδια να τα κακομαθαίνουν κι ας τσακωνόμουν εγώ μετα μαζί τους

50πιστεύετε στο μάτι??? - Σελίδα 2 Empty Απ: πιστεύετε στο μάτι??? Δευ Δεκ 03, 2012 3:43 am

supermama

supermama
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ουτε εγω φωναξα κανεναν παπα πριν σαραντησω. δεν το ειχα ακουσει αλλα και παλι δε ξερω ανθα το εκανα.. ξερω οτι δεν μπορει να κοινωνησει πριν τη βαφτιση. την κανονικη εννοω.. τωρα για την ονοματοδοσια πιστευω ειναι κατι διαφορετικο απο τη βαφτιση, αρα παλι δεν μπορει να κοινωνησει. αν κανω λαθος διορθωστε με..

οσο περι ματιου. ναι πιστευω και το παθαινω συχνα. δεν ξερω για γαλανα ματια που λενε κτλ αλλα εχω ματιαστει και μαλιστα ασχημα. επισης το ερμηνευω ως κακη ενεργεια απο καποιον που σε κοιταει η σε μελεταει. κατι τηλεπαθητικο τελος παντων

Έχει επεξεργασθεί από τον/την supermama στις Δευ Δεκ 03, 2012 3:45 am, 1 φορά

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις