76 Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ;;; Σαβ Φεβ 23, 2013 8:47 am
EleniAd
Είναι σε καλό δρόμο!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EleniAd στις Κυρ Μαρ 17, 2013 3:41 pm, 1 φορά
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
άσε την νατάσσα και κάθε νατάσσα....EleniAd έγραψε:Ρωτα τη Νατασσα, που ειναι πολυ της θρησκειας και θα ξερει σιγουρα
Ακόμη κι έτσι να είναι Λεμονάκι, να άλλαξαν καθ’ οδόν, η Εκκλησία πρέπει να τους απομακρύνει; Και αυτό απομακρύνοντας από τους κόλπους της ουσιαστικά το παιδί; Και αν η μητέρα είναι ανύπαντρη, εφόσον το θεωρεί κανείς αμαρτία, η Εκκλησία πρέπει να αρνηθεί τη θεία χάρη στο παιδί; Βέβαια κάποιοι ιερείς σκέπτονται ακόμα έτσι, ευτυχώς όμως όχι όλοι.. Εξάλλου ο Χριστός δεν είπε Άφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ελθείν πρός με, των γὰρ τοιούτων εστὶν ἡ βασιλεία των ουρανών;Λεμονάκι έγραψε:arco iris έγραψε:Για τη βαφτιση που αναφερατε δε χρειαζεται πλεον να ειναι οι γονεις παντρεμενοι με θρησκευτικο
μονο οι νονοι ΕΑΝ ειναι παντρεμενοι πρεπει με θρησκευτικο για τους γονεις πλεον δε ρωτανε καν
εγώ τώρα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, με τι σκεπτικό δλδ οι νονοί να έχουν θρησκευτικό και οι γονείς ας είναι και με πολιτικό
και γενικός τι είναι αυτό που έχει αλλάξει και τώρα το γυρνάνε έτσι ;
πριν αν ήταν ανύπαντρη η μητέρα η εκκλησία σε πετούσε έξω....
και μετά μου λένε για την θρησκεία μας, οτι τους συμφέρει κάνουν !!
ποια μπορεί να μου το εξηγήσει ρε κορίτσια ; μια λογική εξήγηση όμως !
αυτό ακριβώς λέω τουτουνάκι μου, με ποια λογική κρίνουν και επιλέγουν και πως κάθε φορά η εκκλησία βγάζει νέους ''νόμους'' ;toutounaki έγραψε:Ακόμη κι έτσι να είναι Λεμονάκι, να άλλαξαν καθ’ οδόν, η Εκκλησία πρέπει να τους απομακρύνει; Και αυτό απομακρύνοντας από τους κόλπους της ουσιαστικά το παιδί; Και αν η μητέρα είναι ανύπαντρη, εφόσον το θεωρεί κανείς αμαρτία, η Εκκλησία πρέπει να αρνηθεί τη θεία χάρη στο παιδί; Βέβαια κάποιοι ιερείς σκέπτονται ακόμα έτσι, ευτυχώς όμως όχι όλοι.. Εξάλλου ο Χριστός δεν είπε Άφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ελθείν πρός με, των γὰρ τοιούτων εστὶν ἡ βασιλεία των ουρανών;Λεμονάκι έγραψε:arco iris έγραψε:Για τη βαφτιση που αναφερατε δε χρειαζεται πλεον να ειναι οι γονεις παντρεμενοι με θρησκευτικο
μονο οι νονοι ΕΑΝ ειναι παντρεμενοι πρεπει με θρησκευτικο για τους γονεις πλεον δε ρωτανε καν
εγώ τώρα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, με τι σκεπτικό δλδ οι νονοί να έχουν θρησκευτικό και οι γονείς ας είναι και με πολιτικό
επειδη το συζητησα με ιερεα, μου ειπε πως θεωρειται οτι οι νονοι ειναι που συμμετεχουν ενεργα στο μυστηριο οποτε εκεινοι ειναι που πρεπει να εχουν κανει θρησκευτικο αν ειναι παντρεμενοι......πολλα περιεργα εχει η θρησκεια μας κοπελα μου τι να σου πω.....ψεμματα?? πιστευω και μαλιστα πολυ αλλα με το παπαδαριο δεν τα εχω και πολυ καλα......πριν τρια χρονια η γειτονισσα μου πηγε να βαφτισει το παιδακι της και την εδιωξαν γιατι ειναι αλβανιδα.....σου εφερε το παιδι της να το κανεις χριστιανοπουλο κι εσυ τη διωχνεις??? δεν τα χωραει το μυαλο μου ολα αυτα...και η κολλητη μου αναγκαστηκε να πει οτι ειναι παντρεμενη ψεμματα για να βαφτισει το παιδι της, στο δευτερο ομως ειχε αλλαξει το σκηνικο και δεν την ρωτησαν καν, η κοπελα ειναι με πολιτικο.....Λεμονάκι έγραψε:arco iris έγραψε:Για τη βαφτιση που αναφερατε δε χρειαζεται πλεον να ειναι οι γονεις παντρεμενοι με θρησκευτικο
Έχει επεξεργασθεί από τον/την toutounaki στις Σαβ Φεβ 23, 2013 9:16 am, 1 φορά
αυτο.........το "πιστευε και μη ερευνα" αλλα βαζεις το κομμα οπου θες εσυ!Λεμονάκι έγραψε:Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πολλά κομμάτια και ποτέ δεν θα βρω απάντηση ολοκληρωμένη για κάποια πιστεύω που ενίοτε αλλάζουν....
Υποταγή και υπακοή όπως λένε κάποιοι
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EleniAd στις Κυρ Μαρ 17, 2013 3:42 pm, 1 φορά
EleniAd έγραψε:
Κι αλλα πολλα! Ποια ιερα συνοδος λοιπον? Ο,τι φαμε, κι ο,τι πιουμε, κι ο,τι αρπαξει ο...παπας!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EleniAd στις Κυρ Μαρ 17, 2013 3:42 pm, 2 φορές συνολικά
EleniAd έγραψε:Πες ψεματα, σιγα.. και μετα εξομολογησου σε μια εικονα.. το εκανε και η νατασσα που ειναι πολυ της θρησκειας.. νο προμπλεμ!
(αστειευομαι... πειραζω εσενα δλδ.. την αλλη δεν τη δικαιολογω)
toutounaki έγραψε:Κι εκεί ακριβώς μπαίνει το ερώτημα: Τί εννοούμε να είναι ο ανάδοχος εγγυητής εις Χριστόν; Μόνο τηρώντας τον τύπο ή και την ουσία της χριστιανικής διδαχής; Γιατί εγώ μπορεί να έχω κάνει θρησκευτικό γάμο και να κλέβω, να ψεύδομαι, να απατώ το σύζυγό μου, να κάνω τα αίσχη γενικώς κι εσύ που έχεις κάνει πολιτικό γάμο να είσαι καθόλα σωστή σαν άνθρωπος. Βέβαια στο μέτρο που ο πολιτικός γάμος είναι ένα αναμφισβήτητο κριτήριο, μπορεί από την εκκλησία να θεωρηθεί ως ένδειξη άρνησης της πίστης. Αν όμως λ.χ εγώ έχω παντρευτεί εβραίο με πολιτικό γάμο, γιατί θεωρείται ότι αρνούμαι την πίστη μου; Είναι λίγο δυσδιάκριτα τα όρια. Σε κάθε περίπτωση και κάποιος που τέλεσε πολιτικό γάμο μπορεί να τελέσει αργότερα θρησκευτικό. Δεν είναι δεδομένη η επιδεικτική παραβίαση των κανόνων της εκκλησίας.
διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα και εγω αυτά ακριβώς ήθελα να γράψω αλλά το έκανες ήδηtoutounaki έγραψε:Κι εκεί ακριβώς μπαίνει το ερώτημα: Τί εννοούμε να είναι ο ανάδοχος εγγυητής εις Χριστόν; Μόνο τηρώντας τον τύπο ή και την ουσία της χριστιανικής διδαχής; Γιατί εγώ μπορεί να έχω κάνει θρησκευτικό γάμο και να κλέβω, να ψεύδομαι, να απατώ το σύζυγό μου, να κάνω τα αίσχη γενικώς κι εσύ που έχεις κάνει πολιτικό γάμο να είσαι καθόλα σωστή σαν άνθρωπος. Βέβαια στο μέτρο που ο πολιτικός γάμος είναι ένα αναμφισβήτητο κριτήριο, μπορεί από την εκκλησία να θεωρηθεί ως ένδειξη άρνησης της πίστης. Αν όμως λ.χ εγώ έχω παντρευτεί εβραίο με πολιτικό γάμο, γιατί θεωρείται ότι αρνούμαι την πίστη μου; Είναι λίγο δυσδιάκριτα τα όρια. Σε κάθε περίπτωση και κάποιος που τέλεσε πολιτικό γάμο μπορεί να τελέσει αργότερα θρησκευτικό. Δεν είναι δεδομένη η επιδεικτική παραβίαση των κανόνων της εκκλησίας.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης