676 Απ: ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΡΑ.... Τετ Ιαν 30, 2013 10:27 am
mama_t_mpempi
Πανταχού παρούσα!
σε θαυμαζω που το ψαχνεις τοσο κ ξερεις τι κανεις.
οι περισσοτεροι το κανουν απο μοδα. θελω να σε ρωτησω εαν καποια στιγμη τα παιδια σου θελησουν κατι που εσυ δεν τρως θα νιωθεις οκ με αυτο;;;
πραγματικα απο οσα ξερω ψαχνετε απο αλλου οσα δεν τρωτε αρα θελει κ φαντασια το θεμα χεχεχε
οι περισσοτεροι το κανουν απο μοδα. θελω να σε ρωτησω εαν καποια στιγμη τα παιδια σου θελησουν κατι που εσυ δεν τρως θα νιωθεις οκ με αυτο;;;
πραγματικα απο οσα ξερω ψαχνετε απο αλλου οσα δεν τρωτε αρα θελει κ φαντασια το θεμα χεχεχε
Miaki έγραψε:reg reg έγραψε:Μιακι μου να ρωτησω κατι άσχετο; Αλλος ο βιγκαν και αλλος ο χορτοφαγος;δεν ειναι το ίδιο;
Χορτοφάγος είναι αυτός που δεν τρώει κρέας (αλλά τρώει τυρί, γάλα, κα). Και νομίζει ότι κάτι κάνει-τεσπα.
Βίγκαν είναι αυτός που δεν τρώει κρέας και λοιπά ζωικά προϊόντα.
Υπάρχουν δυο λόγοι για μια τέτια απόφαση. Για την υγεία σου ή για λόγους συμπόνιας προς τα πλάσματα που τα μεταχειρίζονται το λιγότερο βάναυσα μέχρι να τα σκοτώσου -επίσης βάναυσα (όχι ότι για μένα έχει διαφορά). Εγώ το έκανα για την υγεία μου, για να αποκτήσω ενέργεια και να αδυνατίσω. Ψάχνοντας όμως τα της υγείας, κατάλαβα κι ότι δεν έχω το δικαίωμα της επιλογής όταν αυτή η 'επιλογή' παίζει με τη ζωή μιας άλλης ψυχής. Και κατάλαβα ότι αν κάνω το καλό για μένα, θα είναι και για το κοινό καλό. Κι αυτό απαντάει στο ερώτημα αν θα δώσω στα παιδιά μου. Δε θα ήθελα να ταϊσω το μικρό μου, στερώντας τη ζωή από κάποιο άλλο μικρό πλάσμα. Δε θέλω να του μάθω ότι είναι οκ αυτό. Και δε θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που κάνει οποιαδήποτε χορτοφαγική διατροφή βγάζει από τη διατροφή του κάποια ομάδα τροφίμων. Η χορτοφαγία (με την ευρεία έννοια) δεν είναι μονοφαγία, είναι αυτό που γεννηθήκαμε για να τρώμε. Η βίγκαν διατροφή δε στερείται τίποτα απολύτως.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων φτιάχνω το ίδιο φαγητό και για τους δυο γιατί η ελληνική κουζίνα είναι κατά ένα μεγάλο μέρος χορτοφαγική (φακές, φασολάδα, φασολάκια, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες κλπ κλπ). Κάποιες φορές τρώει κι απ' τα δικά μου παρόλο που είναι δύσκολος στο φαγητό και κρεοφάγος. Αλλες φορές όμως φτιάχνω διαφορετικά γιατί εκείνος με βοηθάει στις δουλειές και εγώ κάνω μαγείρεμα και σίδερο που δε θέλει ούτε να τα αγγίξει, οπότε του φτιάχνω το δικό του αλλά και το δικό μου γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με θέματα υγείας και πια σ' αυτά τα πράγματα δεν κάνω σκόντο.
Μια σελίδα από την οποία έχω πάρει πολλά μενού είναι αυτή:
http://365vegandays.wordpress.com/
Μια συνταγή για κάθε μέρα του χρόνου