26 Απ: Yπέρ ή κατά των εκτρώσεων? Παρ Μάης 10, 2013 8:38 am
annamaria_i
Η ψυχή της παρέας!
demaki88 έγραψε:την αποψη μου κανενας δεν εχει δικαιομα να μου πει αν θα την λεω η οχι.αυτη ειναι κ θα συνεχεισει να ειναι.αρεσει δεν αρεσει ο χατακτηρισμος ειναι αυτος.οποιος σκοτωνει λεγεται δολοφονος.δεν θπαρχει αλλη ονομασια.μηπως θα επρεπε να επικρωτω τις γυναικες που κανουν εκτρωση για να ικανοποιηθει ο εγωισμος τους;για σενα ειναι βαρυς ο χαρακτιρισμος μου για εμενα η βαρυα η πραξη που εκανες.annamaria_i έγραψε:demaki88 έγραψε:Ειμαι κατα των εκτρωσεων.η αμβλωση ειναι φονος και οποια εγκυος το κανει για μενα ειναι δολοφονος.οπως δεν θα σκοτωνα τα γεννιμενα μου παιδια δεν θα σκοτωνα και το μωρακι στην κοιλια μου.
Επειδη τις συνθηκες που ζει ο καθενας και τις συνθηκες κατω απο τις οποιες περνει καποιος αποφασεις δεν ειμαστε σε θεση να τις γνωριζουμε, καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιουμε τετοιυς βαρεις χαρακτηρισμους. Ειδικα οταν δεν εχουμε βρεθει σε παρομοια κατασταση. Εγω θεωρω πιο εγκληματικο να ερχεται ενα παιδι στο κοσμο απο γονεις που δεν το θελουν, να μεγαλωσει ισως κατω απο αθλιες συμθηκες, να δινεται σε ιδρυμα με την ελπιδα να υιοθετηθει αν υιοθετηθει ποτε, αλλιως θα εχει μεγαλωσει σε ιδρυμα καμια φορα κατω απο ασχημες συνθηκες, οι στην περιπτωση που ειναι αρρωστο να αγωνιας τι θα γινει αυτο οταν πεθανεις, και αν εχεις αλλα παιδια να τα φορτωνεις μια ζωη με την ευθυνη ενος ανθρωπου που δεν μπορει να ζησει μονο του.
Δεν ειπα να αλλαξεις την αποψη σου. Δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες και σε οτι θες. Αλλα καλο ειναι να μην κρινουμε χωρις να γνωριζουμε. Εμενα προσωπικα δεν με αγγιζει ο χαρακτηρισμος "δολοφονος" και ας εκανα εκτρωση στα 19 μου, σε μια πολιτισμενη συζητηση ομως που ο καθενας εχει διαφοερτικη αποψη (ειτε λογω εμπειριας, ειτε για οποιονδηποτε αλλο λογο) καλο θα ειναι να προσεχουμε τι χαρακτηρισμους χρησιμοποιουμε. Ομως μιας και απο οτι βλεπω πιστευεις παρα πολυ στο Θεο (δεν το λεω ειρωνικα), σου διαφευγει το "μην κρινεις ινα μην κριθεις".