Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
642 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 642 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

inka

inka
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ποια μιση μερα βρε Αντωνη τους έβλεπες???Σχολείο εσυ δεν πήγες??? Μας δουλευεις όλες ψιλό γαζι μου φαινεται..Smile Smile 
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά από τα λεγόμενα σου περι σημερινών γονεων που αδιαφορούν ή παραμελουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ή γυναικες που δεν αξιζει να δουλευουν αλλα να κάθονται σπίτι παρεα με την νταντα μάλλον τα έχεις τα χρονάκια σου...γιατι ολα αυτα που περιγραφεις είναι πολύυυυυυ αναχρονιστικα!!
Κάνε παρεα με κανενα πιο νεραο ζευγαρι με παιδια και θα δεις τι εννοώ! Αυτα και δεν ξαναασχολούμε με το θέμα..κουραστηκα!!Laughing Laughing 

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
inka έγραψε:ΧΑχααχα!Να σου ζήσουν!Δυο παιδια και εγκυος στο τριτο χωρις βοηθεια!πραγματικα αξιέπαινο!ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΑΜΑ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? - Σελίδα 5 50580 
εγω δεν βλεπω να κανω και κανενα μεγαλο κατορθωμα.πιστευω οτι ειναι και το ποσο μεγαλη οικογενεια αντεχει ο καθενας!για παραδειγμα υπαρχουν μαμαδες που εχουν ενα και τους αρκει και δεν σκεφτοντε με τιποτα δευτερο(για 3ο ουτε λογος και 4ο και και...)γιατι ξερουν πως δεν μπορουν να τα καταφερουν.ειναι και γυναικες που θελουν και αλλο και αλλο και οσα και να κανουν τα καταφερνουν!ειναι οσο αντεχει η πλατη σου!το θεμα ειναι και ενα και δυο και οσα να εισαι διπλα του οταν σε χρειαζετε καθε μερα!προσωπικα τρελενομαι για μωρακια!θελω την μυρωδιτσα τους να την εχω παντα μεσα στο σπιτι!4ο σιγουρα θα προσπαθησω να κανω,μετα δεν ξερω!

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
inka έγραψε:Ποια μιση μερα βρε Αντωνη τους έβλεπες???Σχολείο εσυ δεν πήγες??? Μας  δουλευεις όλες ψιλό γαζι μου φαινεται..Smile Smile 
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά από τα λεγόμενα σου περι σημερινών γονεων που αδιαφορούν ή παραμελουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ή γυναικες που δεν αξιζει να δουλευουν αλλα να κάθονται σπίτι παρεα με την νταντα μάλλον τα έχεις τα χρονάκια σου...γιατι ολα αυτα που περιγραφεις είναι πολύυυυυυ αναχρονιστικα!!
Κάνε παρεα με κανενα πιο νεραο ζευγαρι με παιδια και θα δεις τι εννοώ! Αυτα και δεν ξαναασχολούμε με το θέμα..κουραστηκα!!Laughing Laughing 

ΕΙΜΑΙ 46 ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 41.

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ; OK !

ΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ.

ΦΕΥΓΩΩΩΩΩΩ

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
BABAS_ANTONIS έγραψε:
zini έγραψε:Δηλαδη Αντωνη για σενα αξιζει να δουλευει μια γυναικα-μαμα μονο αμα βγαζει πανω απο 5.000 το μηνα; Shocked Shocked 

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΒΓΑΖΕΤΕ 500 ΕΙΤΕ 5000 ΕΙΤΕ 50000 ΕΙΤΕ 5000000 ΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Ή ΟΧΙ .
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ .

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ,ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ (ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ;
και τι να γινει βρε αντωνη??να μην εχουν να φανε οι οικογενειες οταν δεν γινετε να μην βγουνε για δουλεια??δεν βλεπεις πως πανε τα πραγματα?μακαρι να μπορουσαν ολες οι οικογενεις να μεγαλωνουν μονες τα παιδια αλλα δεν γινετε αυτο!

zini

zini
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
BABAS_ANTONIS έγραψε:
inka έγραψε:Ποια μιση μερα βρε Αντωνη τους έβλεπες???Σχολείο εσυ δεν πήγες??? Μας  δουλευεις όλες ψιλό γαζι μου φαινεται..Smile Smile 

ΕΙΜΑΙ 46 ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 41.

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ; OK !

ΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ.

ΦΕΥΓΩΩΩΩΩΩ

ε φυγε! τι μας απειλεις;;Razz 

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
BABAS_ANTONIS έγραψε:
inka έγραψε:ΧΑχααχα!Να σου ζήσουν!Δυο παιδια και εγκυος στο τριτο χωρις βοηθεια!πραγματικα αξιέπαινο!ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΑΜΑ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? - Σελίδα 5 50580 

ποια είναι εγκυος στο τρίτο ;
εγω καλε!!!ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΑΜΑ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? - Σελίδα 5 328109 

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αντώνη, ξεκόλλα λίγο απ' το internet, χάνεις πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά σουafro 

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zini έγραψε:
inka έγραψε:Αντωνη πολυκοσμία στο σπίτι!!!!
Συμφωνώ με zini. Οι περισσοτερες στο φορουμ ειμαστε παιδια της γενια του 80 με γονεις που δουλευανε και ομολογουμενως θεωρούμαστε η ικανοτερη γενια. Ποσο χρονων είσαι αλήθεια? Η μαμα σου δουλευε?Τρια παιδια χωρις βοηθεια εχει μεγαλώσει κ μεγαλώνει μεγααααλο ποσοστο ελληνιδων!Δεν κατεβηκαμε από τον Αρη!Τις ντανταδες που κατηγορουσες τοση ώρα μια χαρα τις φωλιάζεις σπίτι σου 5 ώρες την μερα!Σου λέω κάτι κάνετε λάθος ή η γυναικουλα σου δεν θελει να ιδρωσει κ πολύ το αυτακι της!!Razz Razz Razz 

Και οχι μονο φωλιαζει σπιτι του τις ντανταδες, αλλα το κανει ενω δεν εργαζετε η γυναικα του. Και τοση ωρα μας αραδιαζει ενα σωρο για το ποσο λαθος ειναι να μεγαλωνουν τα παιδια με νατνταδες ενω η μαμα εργαζεται. Ποσο λαθος αραγε ειναι να βλεπει το παιδι οτι η μαμα ενω ειναι σπιτι εχει βαλει καποιον αλλο να ασχολειται μαζι του;
εχω και εγω ια γνωστη μου που καθετε σπιτι με νταντα και οικιακη βοηθο.ε τι να το κανω?να την διαταζω να παιξει με τα παιδια μου για να φτιαξω εγω νυχι και μαλλι?να πηγαινουμε ολοι μαζι για καφε(νταντα μαμα παιδια και φιλες)για να κατσω να πιω τον καφε μου και αυτη να τα κυνηγαει?ε δεν παιρνω μαζι μου την πεθερα μου η την μανα μου που θα εχω να τους πω και τα νεα μου?

Mimine

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Τι να πω, εμένα η μάνα μου δεν δούλευε και το είχε μεγάλο μαράζι. Κάθε μέρα μου γάνωνε το κεφάλι "Να δουλεύεις, να είσαι ανεξάρτητη, να κάνεις αυτά που θέλεις". Κάθε μέρα γκρίνια ότι της λερώναμε το σπίτι, παράπονα ότι δεν βοηθάγαμε, φωνές. Δεν είναι τρόπος κι αυτός να μεγαλώνεις. Και ήταν γενικά καλή μαμά αλλά είχε κάνει και χοντρά φάουλ. Η χειρότερή μου μια χρονιά που ήμουν σε σχολείο πρωινό-απογευματινό περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι κι εκείνη τη χρονιά ξεχνούσε να έρθει να με πάρει από το σχολείο όταν ήμουν απογευματινή (6 δημοτικού...) Μες στα σκοτάδια πόσες φορές περπάτησα μόνη μου και την έβρισκα σπίτι να κάθεται. Μέχρι που μου επιτέθηκε ένα βράδυ ένας ανώμαλος και ευτυχώς έβαλα τις φωνές και κατάφερα να φύγω και να γλυτώσω. Κι ούτε μια συγγνώμη δεν μου ζήτησε η μάνα μου που για άλλη μια φορά με είχε ξεχάσει.

Τώρα κάθομαι σπίτι με εξάμηνο. Πολύ με φοβίζει μήπως καταλήξω κι εγώ έτσι μέσα στη μιζέρια αν δεν μπορέσω να γυρίσω στη δουλειά αργότερα. Δεν με νοιάζει, ας με κατακρίνουν, ο μόνος τρόπος για να είμαι ευτυχισμένη είναι να δουλεύω. Λατρεύω το παιδί μου αλλά αγαπώ και τη δουλειά μου. Και μόνο να είναι μια μάνα σπίτι όλη μέρα δεν σημαίνει ότι είναι καλό πρότυπο για ένα παιδί και ότι το μεγαλώνει σωστά.

supermama

supermama
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δε θυμαμαι ποιος το εγραψε αλλα καπου διαβασα οτι αν μια γυναικα δουλευει και φερνει 500Ε ''μονο'' στο σπιτι οτι τοτε τζαμπα το κανει μονο για τις ντανταδες αν καταλαβα καλα.

και απαντω για να γινει κατανοητο. εχετε αναρωτηθει η μαμα που θεωρητε οτι εχει χρονο εφοσον ειναι σπιτι και το παει πιο χαλαρα οτι πολλες φορες πνιγετε εκει μεσα? εγω οκ εχω χρονο γιατι ειμαι πολυ αυστηρη με το προγραμμα και τον εαυτο μου. βαζω χρονομετρο σε οτι κανω γιατι ετσι μαρεσει. και ομως στην τελικη 12 το βραδυ ξεμπερδευω. να τωρα που γραφω γραφω μεχρι να ζεσταθει το νερο στο σιδερο πχ...

elisa87

elisa87
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Νομιζω πως η κοπελα που ξεκινησε το θεμα ρωτησε πολυ συγκεκριμενα πραγματα, ρωτησε
1. γιατι να θεωρειται υποτιμητικο να μενει σπιτι μια μαμα που θελει να μεγαλωσει το παιδι της κ να μη γυρισει στη δουλεια, κ γιατι να την κριτικαρουν αν το αποφασισει
2. γιατι να πρεπει οταν δημιουργει οικογενεια να σκεφτεται το σεναριο οτι θα χωρισει κ τι θα κανει τοτε
3. γιατι να ειναι κακο αν κανει ενα επαγγελμα που δεν ειναι δημιουργικο και μπορει να μεγαλωσει απο οικονομικης αποψης το παιδι της να μεινει σπιτι
4. γιατι μερικοι δεν καταλαβαινουν οτι η ολοκληρωση μερικων γυναικων ερχεται μονο μεσα απο την οικογενεια
5. αν το να μεινει σπιτι με το παιδι δεν αποτελει μια επιλογη στο να παει η γυναικα μπροστα.

Εγω σε αυτα θα απαντησω πως παρολο που δεν εχει γεννηθει ακομη ο μπεμπης μου κ δεν θελω να κανω την εξυπνη σε εδαφη που δεν εχω ακομη βαδισει, αλλα τον αγαπαω ηδη πανω απο ολη μου τη ζωη και περα απο οτιδηποτε εχω καταφερει ως τωρα νιωθω οτι αυτο ειναι το σημαντικοτερο κεφαλαιο της δικης μου ζωης.
Δεν θεωρω καθολου υποτιμητικο να μεινει μια μαμα στο σπιτι να μεγαλωσει το παιδι της, η πραγματικη ολοκληρωση μιας γυναικας ερχεται σιγουρα και μεσα απο την οικογενεια, ελαχιστες γυναικες δεν εντασσουμε την οικογενεια στην προσπαθεια μας να ολοκληρωθουμε σαν ανθρωποι στη ζωη. Πολλες ομως εχουν αναγκη και την επαγγελματικη καταξιωση και αυτο δεν σημαινει οτι δινονται λιγοτερο στα παιδια τους.
Πιστευω πως το να ειναι μια γυναικα "μανα" με ολη τη σημασια της λεξης, κ οχι απλα να αλλαζει ενα μωρο, αλλα να ακουει τι θελει η καρδουλα του παιδιου της ανεξαρτητα απο το τι μπορει να τη βασανιζει την ιδια εκεινη την ωρα, ειναι ενας πολυ δυσκολος ρολος και σιγουρα ειναι μια επιλογη που την πηγαινει μπροστα.
Δεν θεωρω οτι πρεπει να σκεφτεσαι το σεναριο να χωρισεις, ομως νομιζω οτι στη φυση της μια μανουλα προσπαθει να στηριζει το παιδι της με δικα της μεσα, ειτε ειναι ο θηλασμος (δηλ η τροφη) ειτε ειναι η αγκαλια της ειτε ειναι η οικονομικη ανεξαρτησια, αυτα ειναι επιλογες της καθε γυναικας αναλογα με το χαρακτηρα της. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν συνεισφερει κ ο μπαμπας με ολους αυτους τους τροπους, απλα θεωρω πως η μαμα νιωθει πως πρεπει να το κανει αυτο, ανεξαρτητα απο τους περιβαλλοντικους παραγοντες.
Τωρα το πιο σεναριο ακολουθει ο καθενας στη ζωη του γιανα λυσει τις καθημερινες δυσκολιες με τις δουλειες του σπιτιου, τη φροντιδα των παιδιων, το οικονομικο κομματι κτλ, νομιζω το καθοριζει το ζευγαρι, κ αν δουλευει για το ζευγαρι (και τον οποιο τριτο ανθρωπο συμπεριλαμβανουν στη ζωη τους) τοτε δεν πεφτει λογος σε κανεναν.
Επισης να σκεφτεις κ την αλλη αποψη, οτι υπαρχουν πολλες γυναικες που δουλευουν ειτε επειδη το επαγγελμα τους ειναι δημιουργικο ειτε επειδη εχουν αναγκη τα χρηματα, και λατρευουν τα παιδια τους και γυριζουν κατακοπες τη νυχτα κ το μονο τους μελημα ειναι να βρεθουν διπλα στο παιδι, και κατακρινονται υποτιμητικα απο εκεινες που μενουν στο σπιτι οτι "δεν ασχολουνται"..
Δεν ειναι ασπρο μαυρο τα πραγματα, η καθε επιλογη εχει υπερ κ κατα, κ υπαρχουν ανθρωποι που λαμπουν σε ο,τι κ αν αποφασισουν απο τα δυο κ αλλοι που σερνονται κ δυσφορουν με την ιδια παλι αποφαση. Αλλοι δουλευουν κ ειναι διπλα στα παιδια τους, αλλοι βρισκουν τη δουλεια σαν αλλοθι γιανα βγαινουν απο το σπιτι. Αλλοι μενουν στο σπιτι γιατι θελουν να ειναι εκει καθε δευτερολεπτο κ να απολαμβανουν τα παιδια τους, κ αλλοι μενουν στο σπιτι κ σιχτιριζουν το παιδι νυχτα μερα που τους εκλεισε.
Το θεμα ειναι σαν χαρακτηραας να διαλεξεις αυτο που σου ταιριαζει, γιατι αλλιως την πληρωνει πρωτα απο ολους το παιδι, μετα εσυ, μετα το ζευγαρι.
Κ ασε τους αλλους να κριτικαρουν οσο θελουν.

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Χαίρετε !

Τι κάνετε ;

Καλά ,ευχαριστώ !!

Σε όσες κυρίες έγραψαν ότι το να κάθεται μια μαμά μέσα στο σπίτι σημαίνει ότι  πήζει απαντώ ότι θα πήζει αν έχει και ολίγον μαλάκα άντρα που δεν τη βγάζει έξω , δεν ασχολείται μαζί της και όλα τα σχετικά.
Επομένως όσα δεν φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια όπως λέει και ο Αίσωπος!
Η δική μου γυναίκα ούτε πήζει ούτε έχει κανένα πρόβλημα αν μένει στο σπίτι γιατί και έξω βγαίνουμε όλοι σαν την οικογένεια "Χωραφά" (και ο σκύλος μαζί) και όταν γράφω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη στο σπίτι εννοώ τώρα με τα δίδυμα τα οποία όμως θα μεγαλώσουν και έτσι όλα θα είναι λίγο πιο εύκολα υπό την έννοια ότι οι ανάγκες τους θα διαφοροποιηθούν από αυτές που είναι τώρα.

Συμπεράσματα και καταστάσεις επί προσωπικού που δεν ξέρετε για τους άλλους και για την κάθε οικογένεια ξεχωριστά καλό είναι να αποφεύγονται.

Απλά λέμε τη γνώμη μας και τελειώνει εκεί.
Θέλει κάποια να εργάζεται μέχρι το βράδυ ή το βράδυ σε κανένα μπαρ , ας με καλέσει και μένα αλλά δεν θα έρθω !
Πλάκα κάνω !

Θέλει να μην δουλεύει ας μην δουλεύει.Θέλει να δουλεύει,ας δουλεύει.Εδώ ούτε δείχνουμε τα εκκαθαριστικά μας ούτε "μειώνουμε" ή "ανεβάζουμε" κάποιες κυρίες επειδή έχουν αντίθετη ή την ίδια άποψη με τη δική μας.

Στο κάτω κάτω εμείς αυτό πιστεύουμε,εσείς το άλλο , η άλλη το παρά άλλο και πάει λέγοντας !

Δεν θα σας πω εγώ "κάτσε σπίτι και μην δουλεύεις" .
Αν το πιστεύω το κάνω εγώ ,αν όχι δεν το κάνω ή το κάνω ελεγχόμενα.

Η Elisa87 με κάλυψε στα σημεία !

Ευχαριστώ !

iouliana

iouliana
Aυτό που ήθελα να πω πάντως από την αρχή της συζήτησης είναι ότι αν εγω είμαι ενα ισορροπημένο άτομο και οι επιλογες μου ειναι συνηδητοποιημένες δεν με ενδιφερει καθόλου το τι θα μπορουν να πιστευουν οι αλλοι για μενα. Ουτε θα με ένοιαζε να αποδείξω σε κανέναν αν ειμαι πολυ εργατική ή πολυ μοντέρνα ή πολύ ανεξάρτητη κτλ

zini

zini
iouliana έγραψε:Aυτό που ήθελα να πω πάντως από την αρχή της συζήτησης είναι ότι αν εγω είμαι ενα ισορροπημένο άτομο και οι επιλογες μου ειναι συνηδητοποιημένες δεν με ενδιφερει καθόλου το τι θα μπορουν να πιστευουν οι αλλοι για μενα. Ουτε θα με ένοιαζε να αποδείξω σε κανέναν αν ειμαι πολυ εργατική ή πολυ μοντέρνα ή πολύ ανεξάρτητη κτλ

α ναι σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Στο κατω κατω τη ζωη μας δεν μπορει να την κρινει κανεις απ εξω.

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ.

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ 20αρες μαμάδες μέχρι 90άρες γιαγιάδες !

Είμαστε πάρα πάρα πολύ μοντέρνοι άνθρωποι αλλά δεν είμαστε γραφικά μοντέρνοι !
Ο μοντερνισμός δεν είναι να αραδιάζεις παιδιά και να στα μεγαλώνουν άλλοι ούτε να μειώνεις κάποιους που έχουν αντίθετη άποψη με τη δική σου.
Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ενός μορφωμένου ανθρώπου εκπαιδευτικά ή ακόμα και κοινωνικά αν θέλεις και εμείς δίνουμε σημασία και στα δύο αλλά ειδικά στο δεύτερο διότι πολλοί είναι μορφωμένοι αλλά κοινωνικά είναι αμόρφωτοι !

Επίσης στο ερώτημα σου αν έβλεπα τους γονείς μου ,ασφαλώς και τους έβλεπα .
Το πρωί πήγαινα σχολείο και όταν γύριζα στις 14:10 (το σχολείο ήταν και είναι κοντά στο σπίτι μου) μετά από μία ώρα και είκοσι λεπτά έρχονταν και οι γονείς μου από τις δουλειές τους και άρα τους έβλεπα τη μισή μέρα και όχι καθόλου ή ελάχιστα που τα "μοντέρνα ζευγάρια" βλέπουν την σήμερον ημέρα τα παιδιά τους !
Και αγγλικά πήγαινα και γαλλικά και ένα διάστημα και γερμανικά και έκανα ότι κάνουν τα περισσότερα παιδιά συν ότι πήγαινα και στον όμιλο αντισφαίρισης για τένις γιατί μου άρεσε πάρα πολύ από μικρός και παίζω και σήμερα τις περισσότερες φορές με τον........τοίχο γιατί δεν βρίσκω συμπαίκτη εύκολα ! (θα πρέπει να πληρώνω ένα κάρο λεφτά το χρόνο για να γραφτώ σε κάποιο κοντινό όμιλο και λεφτά για πέταμα δεν έχω για να πηγαίνω 2-5 φορές το μήνα και να κάνω κοινωνικές επαφές στο tennis club !
Σου είπα ότι δεν μου λείπουν οι κοινωνικές επαφές ,άλλωστε !

Κάτσαμε πολύ στο θέμα .....ο καθένας έχει την άποψη του.
Δεν σε αλλάζω ,δεν με αλλάζεις αλλά να προσέχουμε και λίγο, να μιλάμε με ένα τακτ αν και σε δικαιολογώ .....ορμόνες είναι αυτές,τα είπαμε και εχθές.

Καλό βράδυ......

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αγαπημένο θέμα για ομηρικούς καυγάδες αυτο! Twisted Evil 

Σε γενικές γραμμές συμφωνω με αυτό που έγραψε η elisa87.
Υπάρχουν μαμάδες που αναγκάζονται να πάνε στη δουλειά πριν καν σαραντησει το μωρό τους.
Υπάρχουν μαμάδες που λατρεύουν τη δουλειά τους αλλά αναγκάζονται να κάθονται σπίτι λόγω ανεργίας ή γιατι δεν υπάρχει άτομο ή οικονομική δυνατότητα να κρατησει καποιος το παιδι.
Υπάρχουν μαμάδες που δουλεύουν και το γουσταρουν και καλά κάνουν.
Υπάρχουν μαμάδες που δεν δουλεύουν και το γουσταρουν και καλά κάνουν.
Ολες αυτες θα κριθουν, οι μεν επειδη "παρατάνε" το παιδι και δουλεύουν, οι δε επειδη θεωρουνται οτι δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα στο σπίτι και κάθονται. Κοινώς, ο,τι και να κάνεις δε γλυτώνεις. Βιάζονται όλοι να δείξουν πόσο ηθικά ανώτεροι είναι - γνωρισμα του ανθρωπίνου γένους είναι αυτο, δυστυχώς...
Αν ο,τι κάνεις το κάνεις από επιλογή, τοτε δεν πρεπει να έχεις πρόβλημα, ανετα μπορείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της συνειδητης σου επιλογής. Πολλές φορές όμως αυτο που κάνεις δεν ειναι και η πρώτη σου επιλογή, και φυσικά δεν έχεις και καμία υποχρέωση να εξηγείς στον άλλον πώς και γιατι.
Δε θα το παίξω οτι έχω τη σουπερ καριερα και είμαι πολύ επιτυχημένη στο δουλειά μου, όταν στην πραγματικότητα λιώνω για να πάω στο σπίτι μια ωρα αρχυτερα να δω τα παιδιά μου.
Ούτε θα προσποιηθώ οτι έμεινα σπίτι 8 χρόνια από επιλογή για να μεγαλώσω τα παιδια μου, οταν στην πραγματικότητα με έχει τσακίσει η ανεργία και βλέπω όνειρα και σπουδές χρόνων να κάνουν φτερά.

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
A !
Και ξέχασα και κάτι άλλο να σου πω .

Τα χρονάκια μου τα έχω και τα έχει και η σύζυγος.
Σου έγραψα ότι είμαι 46 και η γυναίκα μου 41.

Έχεις κάποιο πρόβλημα σε αυτό ;
Γιατί εμείς δεν έχουμε κανένα.....!

Βασικά αν είχα παντρευτεί στα 20 ή στα 30 που ήμουν "τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ" θα είχα σίγουρα χωρίσει αν λάβω και υπόψη μου ότι δεν είχα βρει τη γυναίκα που πάντα έψαχνα .
Το ίδιο και η γυναίκα μου.
Δεν ήθελε να παντρευτεί κάποιον απλά για να παντρευτεί !
Έτσι οι δρόμοι μας ,μας έφεραν μια μέρα στις 9 Φεβρουαρίου του 2003 σε ένα καφέ σε μια κάθετη της Ερμού ,στη πλατεία Συντάγματος και ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ !!!!!
ήμουν 37 στα 38 και η γυναίκα μου ήταν 31 ετών και 8 μηνών.

Δεν καταλαβαίνω ούτε που είναι το πρόβλημα ούτε ότι θα έπρεπε να παντρευτούμε στα 20 μας χρόνια ο καθένας ξεχωριστά ή μαζί !!!!

Για να παντρευτεί κανείς δεν παντρεύεται απλά για να παντρευτεί αλλά γιατί πρώτα το έχει αποφασίσει ο ίδιος ότι το θέλει ,μετά έχει αποφασίσει τι ακριβώς θέλει που σημαίνει ότι ξέρει τι ψάχνει.
Μετά αν το βρει αφού το ψάξει ή όταν το ψάξει και το βρει αν θέλεις , το θέμα τελειώνει.Παντρεύεται !
Υπάρχει μία αλληλουχία ή ιεραρχία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη αυτή αν και δεν είναι η σωστή γεγονότων,δεδομένων,αναλύσεων και αποφάσεων για να παντρευτεί κάποιος .

BABAS_ANTONIS

BABAS_ANTONIS
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Nena , συμφωνώ !

sofakiz

sofakiz
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Dori έγραψε:
sofakiz έγραψε:
Dori έγραψε:Εγω δούλευα μεχρι τα μισα της εγκυμοσύνης μου.μετα σταμάτησα γιατι έπαθα μια μικρή αποκόλληση και οταν γέννησα επιλέξαμε με τον άντρα μου να μην ξαναγύρισω στη δουλεια.υπηρχε βέβαια και η οικονομική δυνατοτητα.μια μέρα είχα παει σε ενα γιατρο  και πάνω στην κουβέντα με ρώτησε αν δουλεύω.του είπα οτι δεν δουλεύω και οτι μεγαλώνω το παιδι μου.τοτε μου είπε:πας καλα κοπέλα μου;τοτε εννοείται πως δουλεύεις και μάλιστα κανείς και την πιο δύσκολη και ιερή δουλεια του κόσμου!μακαρι όλες οι γυναίκες να μπορούσαν να το κάνουν.ηταν οτι πιο όμορφο είχα ακούσει.

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ...!!!ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΝΙΩΘΑ ΕΓΩ...!!ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  Η ΠΙΟ ΙΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..
και ξέρεις κατι;ο λόγος που σταμάτησα τη δουλεια ηταν οτι δεν ήθελα με τίποτα να γυρίζω σπιτι και να μαθαίνω απο τη νταντα η απο τη Γιαγια τι έκανε το παιδι μου μέσα στη μέρα του.τι έφαγε,αν κοιμήθηκε,τι λέξουλες είπε.ηθελα να τα ζήσω εγω μαζί του και να τον βλέπω να μεγαλώνει να τον καμαρώνω!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΟΥΛΑ....ΘΕΛΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΝ......ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις