776 Απ: Το σαλόνι μας #4 Δευ Ιουλ 29, 2013 12:18 am
iouliana
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Γιωτα να σου ζησει !!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μπονζουρ ξενιτεμενο! Τι νεα απο το βορρα?trilly έγραψε:freskia mama να σου ζησει! γερος και καλοτυχος να ειναι! κι εσυ καλη δυναμη!
Nena έγραψε:Μπονζουρ ξενιτεμενο! Τι νεα απο το βορρα?trilly έγραψε:freskia mama να σου ζησει! γερος και καλοτυχος να ειναι! κι εσυ καλη δυναμη!
κοριτσαι τη μιζερια ή την εχεις ως ανθρωπος ή δεν την εχεις, απο εκει και περα ακομη και υπηρετικο προσωπικο να εχεις παλι μιζεροςθα εισαι
κοριτσαι τη μιζερια ή την εχεις ως ανθρωπος ή δεν την εχεις, απο εκει και περα ακομη και υπηρετικο προσωπικο να εχεις παλι μιζεροςθα εισαι
Ειναι κ αυτο μητσαινα, αλλά τον καταλαβαινεις αυτον που φοβαται να χαρει, με αυτον που προσπαθει να σου γαμησει την ψυχολογια λεγοντας πόσο δυσκολα περναει και οτι εσυ εισαι ω πόσο τυχερος κτλ κτλ. Δεν γνωριζεις τι σταυρο κουβαλαει ο καθενας, εννοειται, μπορει κατι σε εμνα να φαινεται παιχνιδακι, αλλά σε αυτον που το περναει να φαινεται βουνο. Απλά αυτη η κλαψα, οτι "εγω την εχω πιο δυσκολα απο σενα", ε, σε ακυρωνει, και σε εκνευριζει.mhtsaina έγραψε:Nena έγραψε:
Ειναι γενικως η εντυπωση που εχουμε οτι μονο εμεις δουλεύουμε και όλοι οι άλλοι κάθονται, ή μονο εμεις την εχουμε τοσο δυσκολα και όλοι οι άλλοι ειναι σε πολυ καλυτερη φάση από εμάς. Όταν ακους να ξεκινουν την πλειοψηφια των φρασεων τους με "...ααα, αυτο δεν ειναι τιποτα, ακου να δεις εγώ τι έπαθα..." τοτε την
ψυλλιάζεσαι...
[/quote
Μερικοί άνθρωποι έχουν συνείδηση των θετικών στη ζωή τους, αλλά από μια περίεργη δεισιδαιμονία επιλέγουν να δείχνουν μίζερο πρόσωποστο περιβάλλον τους... Σαν να φοβούνται ότι εάν χαρούν ανοιχτά για όσα καλά έχουν, θα τα χάσουν ξαφνικά ή θα αποκτήσουν ζηλοφθονες εχθρούς
Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο. Εγω πιστευω οτι ο καθε ενας προσπαθει να ηρωοποιηθει. (Υπαρχει τετοια λεξη?) Θελει να το παιξει ηρωας. Οτι αυτο που κανει θελει κοτσια ,ειναι δυσκολο ειναι αξιο λογου, αξιο θαυμασμου κλπ. Εγω δεν το βλεπω ετσι. Εχω ξαναπει εχω γνωρισει ανθωπους χωρις χερια να ειναι πρωταθλητες με διακρισεις και να μεγαλωνουν παιδια μονο με τα ποδια. Αυτο ναι ειναι αξιο θαυμασμου για εμενα. Εγω που ειμαι αρτημελης, εχω ενα σωμα γερό και ενα μυαλο καθαρο δεν πιστευω οτι κανω και κατι που δεν μπορει να το κανει καποιος αλλος.mhtsaina έγραψε:Nena έγραψε:κοριτσαι τη μιζερια ή την εχεις ως ανθρωπος ή δεν την εχεις, απο εκει και περα ακομη και υπηρετικο προσωπικο να εχεις παλι μιζεροςθα εισαι
Ειναι γενικως η εντυπωση που εχουμε οτι μονο εμεις δουλεύουμε και όλοι οι άλλοι κάθονται, ή μονο εμεις την εχουμε τοσο δυσκολα και όλοι οι άλλοι ειναι σε πολυ καλυτερη φάση από εμάς. Όταν ακους να ξεκινουν την πλειοψηφια των φρασεων τους με "...ααα, αυτο δεν ειναι τιποτα, ακου να δεις εγώ τι έπαθα..." τοτε την
ψυλλιάζεσαι...
[/quote
Μερικοί άνθρωποι έχουν συνείδηση των θετικών στη ζωή τους, αλλά από μια περίεργη δεισιδαιμονία επιλέγουν να δείχνουν μίζερο πρόσωποστο περιβάλλον τους... Σαν να φοβούνται ότι εάν χαρούν ανοιχτά για όσα καλά έχουν, θα τα χάσουν ξαφνικά ή θα αποκτήσουν ζηλοφθονες εχθρούς
και αυτο παιζεται. αν ερθεις τωρα με ενα παιδακι και μου πεις οτι δεν προλαβαινεις να φτυσεις και ειναι πολυ δυσκολο μπορει να πω οτι εγω με τρια τοτε τι να κανω. Την ακυρωνω? Μπορει να το παρει ετσι αυτη που θα το ακουσει. αλλα εγω μπορει να θελω να της δειξω οτι δεν ειναι και τοσο φοβερο και νατο δει απο αλλη σκοπια για δικο της καλο. Για να ευχαρισηθει αυτο που ζει γιατι θα ειναι για λιγο.Nena έγραψε:Ειναι κ αυτο μητσαινα, αλλά τον καταλαβαινεις αυτον που φοβαται να χαρει, με αυτον που προσπαθει να σου γαμησει την ψυχολογια λεγοντας πόσο δυσκολα περναει και οτι εσυ εισαι ω πόσο τυχερος κτλ κτλ. Δεν γνωριζεις τι σταυρο κουβαλαει ο καθενας, εννοειται, μπορει κατι σε εμνα να φαινεται παιχνιδακι, αλλά σε αυτον που το περναει να φαινεται βουνο. Απλά αυτη η κλαψα, οτι "εγω την εχω πιο δυσκολα απο σενα", ε, σε ακυρωνει, και σε εκνευριζει.mhtsaina έγραψε:Nena έγραψε:
ψυλλιάζεσαι...
[/quote
ede έγραψε:...Εγω πιστευω οτι ο καθε ενας προσπαθει να ηρωοποιηθει. (Υπαρχει τετοια λεξη?) Θελει να το παιξει ηρωας. Οτι αυτο που κανει θελει κοτσια ,ειναι δυσκολο ειναι αξιο λογου, αξιο θαυμασμου κλπ...
Δεν μπορεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα, η κάθε δουλεια εχει διαφορετικές απαιτησεις. Πχ, μετα απο μιαμιση ωρα πιστολακι στο μαλλι μου, η κομμωτρια τα εχει παιξει κι εχει πιαστει το χερι της, η μεση της και απο την ορθοστασια ποναν τα ποδια της. Και αυτο ειναι για αρκετες ωρες τη μερα. Από την άλλη, οταν παει σπιτι της, ξεκουραζεται, δεν εχει δουλεια να παιρνει στο σπιτι. Επίσης δεν χρειαζεται να ενημερωνεται καθημερινα για το επαγγελμά της.love4 έγραψε:Ede ναι μεν ολες οι δουλειες ειναι δουλειες και δινουν ευρω αλλα δε θα συγκρινω την κομμωτρια με την καθηγητρια στο πανεπιστημιο...ειναι ακυρωτικο τουλαχιστον..ολες δουλειες ειναι αλλα υπαρχουν και τεραστιες διαφορες μεταξυ τους...στο κατω κατω οταν εισαι ξενυχτησμενος μπορεις να κανεις βαφη αλλα δεν μπορεις να κανεις πνευματικη δουλεια
iouliana έγραψε:υπαρχουν ανθρωποι που απολαμβανουν να ειναι οι πιο <δυστυχισμενοι> γιατι ετσι κρατοιουνται στο επικεντρο της προσοχης
Nena έγραψε:Δεν μπορεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα, η κάθε δουλεια εχει διαφορετικές απαιτησεις. Πχ, μετα απο μιαμιση ωρα πιστολακι στο μαλλι μου, η κομμωτρια τα εχει παιξει κι εχει πιαστει το χερι της, η μεση της και απο την ορθοστασια ποναν τα ποδια της. Και αυτο ειναι για αρκετες ωρες τη μερα. Από την άλλη, οταν παει σπιτι της, ξεκουραζεται, δεν εχει δουλεια να παιρνει στο σπιτι. Επίσης δεν χρειαζεται να ενημερωνεται καθημερινα για το επαγγελμά της.love4 έγραψε:Ede ναι μεν ολες οι δουλειες ειναι δουλειες και δινουν ευρω αλλα δε θα συγκρινω την κομμωτρια με την καθηγητρια στο πανεπιστημιο...ειναι ακυρωτικο τουλαχιστον..ολες δουλειες ειναι αλλα υπαρχουν και τεραστιες διαφορες μεταξυ τους...στο κατω κατω οταν εισαι ξενυχτησμενος μπορεις να κανεις βαφη αλλα δεν μπορεις να κανεις πνευματικη δουλεια
Ο καθηγητης πανεπιστημιου εργαζεται καθιστος, εκτος απο τις ωρες που παραδιδει μάθημα και δεν εχει χειρωνακτικη εργασια, οπότε η σωματική κουραση δεν ειναι η ίδια με αυτη της κομμωτριας. Εχει όμως δουλεια στο σπίτι, εχει συνεχη ενημερωση για τα θεματα της δουλειας του, και το πηξιμο των ωρων διδασκαλιας σε μια ταξη γεματη ατομα σε μετεφηβική ηλικία.
Δεν υπάρχει κάτι να συγκρίνεις. Και δεν υπάρχει και λόγος να το κάνεις.
Νομιζω οτι ειναι και τα δυο, και το ενα βγαινει μεσω του άλλου. Για να μπορεσεις να παραστησεις τον ηρωα στο συνομιλητη σου θα πρεπει να τον "μειωσεις" και να του δειξεις οτι αυτο που θεωρει προβλημα τελικα δεν ειναι, μπροστα σε αυτα που αντιμετωπιζεις εσυ. Και αμα δειξεις οτι τα δικα σου θεματα ειναι σοβαροτερα, κατευθειαν τον ριχνεις στο λακκο με τους αχινους! Μπινγκο!margdimitra έγραψε:Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι προσπαθούν να παραστήσουν τους ήρωες. Μάλλον μου μοιάζει σα να θέλουν να μειώσουν και να κομπλεξάρουν τον συνομιλητή.
Λένε πόσο πολύ κουράζονται και αμέσως γίνονται τα θύματα. Και εσένα σε θεωρούν εξωγήινο που τους κοιτάς με απορία.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης