Καλησπέρααα! Σήμερα πρόσεξα ότι έχει σκάσει και ο 2ος άνω πλάγιος κοπτήρας της Λυδίας, το δρακουλάκι μου! Ετοιμάζονται κι άλλα πολλά! Λογικά τα επόμενα είναι τα μπροστινά πάνω, βλέπω ένα μικρό πρήξιμο και μπροστά κάτω (δε θα σκάσουν μαζί αυτά) και τώρα έχουν ξεκινήσει να σχηματίζονται μέσα από τα ούλα και οι κυνόδοντες πάνω αλλά φαντάζομαι αυτοί θα αργήσουν, έτσι δεν είναι; Πωπω, τι μας περιμένει, μόνο που τα έγραψα...
Κατά τ' άλλα δεν κάναμε κάτι το ιδιαίτερο σήμερα, πήγα στο νοσοκομείο να δω τη μανούλα μου (υγεία) και στο γυρισμό έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή που είχαμε κάνει βγαίνοντας από το μητέρα με τη Λυδία νεογέννητο... Ήταν ίδιος καιρός κιόλας... από τότε είχα να περάσω... αχ τα θυμήθηκα σαν χτες και συγκινήθηκα... Κι όμως, έχουν γίνει τόσα πολλά από τότε, έχει γίνει ανθρωπάκι... Κλαψ, ας σκουπιστώ καλύτερα!
Λοιπόν, Χριστινάκι γέλασα! Όχι να το παινευτώ (ή να ντραπώ;
) αλλά έχω τα μεγαλύτερα ποστ εδώ μέσα... Τι να κάνω, προσπαθώ να καλύψω όσα περισσότερα μπορώ...
Για τον πατέρα σου καταλαβαίνω απόλυτα... Έχω κι εγώ τον πατέρα μου με τον καρκίνο που ακόμα μπαινοβγαίνει για εξετάσεις, τώρα έχουμε ιστορίες και με τη μαμά (ευτυχώς όχι τόσο σοβαρα εδώ) και λίγο με πήρε από κάτω που τους βλέπω και τους 2 έτσι... Τεσπα, αυτό, δε λέω άλλα!
Για τον ύπνο, μετά τις 5:30 δεν ξανακοιμάται; Κι εμένα συμβαίνει να ξυπνήσει 1 φορά μέσα στη νύχτα κάποιες φορές (ευτυχώς συνήθως το πάει σερί μέχρι τις 7:30) αλλά τη βάζω στήθος και ξανακοιμάται. Τελικά πάντα καταλήγει σε co-sleeping εννοείται, αλλιώς αν την ξαναβάλω πρωινές ώρες στην κούνια της όλως τυχαίως ξυπνάει...
Μαράκι μου μια χαρά σου κοιμήθηκε η μικρή, κι έτσι να συνεχίσει! Να πω και για τις 2 σας εδώ, ότι κι εγώ το ίδιο κάνω με τη Μελινομαρία μας. Δηλαδή, μαγειρεύω στον ατμομάγειρα ποσότητα που βγάζει το πολύ 2 μερίδες (αναλόγως, κάποιες φορές λιγότερο) και το αλέθω ολόκληρο. Ο,τι περισσέψει το βάζω ψυγείο και το ξαναζεσταίνω το απόγευμα. Αν δεν είναι αρκετό, θα δώσω και συμπλήρωμα από κρέμα. Δε νομίζω να μην κάνει, με κάλυψε η Μελινομαρία. (Αχ βρε Μελινομαράκι, τα ίδια κάνουμε τελικά, χαχα).
Μελινομαρία μου, καλά έκανες και καμάρωσες βρε μανούλα! Σου χρειαζόταν και σου άξιζε άλλωστε! Ξέχασα να σε ρωτήσω, τον έφαγε τον κρόκο ο γαμπρούλης μου; Πώς τον έδωσες; Χωριστά ή μέσα στα φρούτα; Εγώ έδωσα σήμερα τελικά και φυσικά 1η φορά έδωσα ελάχιστο. Αλλά προσπαθούσε να το κάνει εμετό. Δεν ξέρω αν δεν της άρεσε (δε φάνηκε να τρελαίνεται κιόλας) ή της καθόταν γιατί τα τρώει όλα αλεσμένα και αυτό ήταν λίγο πιο στερεό, παρά το λαδάκι και το λεμονάκι που πρόσθεσα. Σκέφτομαι να ξαναδοκιμάσω έτσι για να μαθαίνει τη γεύση ή να το βάλω στα φρούτα; Και της Δανάης ποτέ δεν της άρεσε το αβγό. Αλλά φοβάμαι μήπως δε μου τρώει και τα φρούτα μετά... Ήδη, μετά το αβγό δε μου άνοιγε στην αρχή το στόμα για τα φρούτα, φάνηκε η χαρά της, χαχα!
Στο θέμα της Δανάης με την τουαλέτα... Δε νομίζω ότι είναι στους κανονισμούς του παιδικού μας το να μη σκουπίζουν τα 3χρονα. Γνωστή μου είπε ότι στα νηπιαγωγεία (δηλ. προνήπιο και νήπιο) δεν επιτρέπεται να τα σκουπίζουν γιατί θεωρείται παρενόχληση. Αλλά έστω αυτά τα παιδάκια είναι 4-5 ετών. Τα 3άρια ρε γμτ λίγο έχουν που έκοψαν την πάνα, είναι μωρά ακόμα για να το κάνουν κι αυτό. Και βέβαια, με πείραξε που την 1η φορά που την είδα συγκαμένη έβαλα τον άντρα μου που πήγε να την πάρει από το σχολείο να τις ρωτήσει αν τη σκουπίζουν. Και τότε μια δασκάλα γέλασε και είπε ότι εννοείται πως τα σκουπίζουν. Αλλά αυτή η δασκάλα είναι του βρεφικού τμήματος και μόνο τις μεσημεριανές ώρες που η Δανάη πάει σε αυτήν για τον ύπνο τη βλέπει και όντως αν κάνει τότε τσίσα θα τη σκουπίσει. Τις υπόλοιπες ώρες που είναι με την κανονική δασκάλα, εκείνη δεν τα σκουπίζει. Γι' αυτό κι εγώ θα ρωτήσω σίγουρα. Όταν γυρίζει σπίτι είναι πολύ ζωηρή και ατίθαση, με το ζόρι την πάμε να πλύνει χέρια. Αδύνατο να την πλύνουμε από κάτω, μόνο το βράδυ στο μπανάκι της, αλλά δεν είναι αρκετό προφανώς. Και πιο πριν, αν κάνει τη σκουπίζω με μαντηλάκι για να καθαρίσει, αλλά και πάλι πολλές ώρες...
Παρεμπιπτόντως, Μελινομαρία μου, αυτό με τις τούρκικες τουαλέτες το αφήνω ασχολίαστο... Απλώς... κουράγιο...!
Αυτά, και πάααααααλι σας ζάλισα, οπότε και σας αφήνω... Καληνύχτα!