Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
650 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 650 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 34 ... 42  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 27 από 42]

kate_85

kate_85
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Σου κοιμαται κικι?
εαν σου κοιμαται εισαι μια χαρα ....μην αγχωνεσαι....ολα καποια στιγμη θα φανε οπως φαγαμε κ εμεις!

kate_85

kate_85
jollie έγραψε:Κατερίνα, ευχαριστώ για τα φιλάκια!   Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #12# - Σελίδα 27 536304  Δεν είχα κάποιον να με συμβουλέψει ούτε κάποια γνωστή που να θήλασε. Μόνο γνωστές που μου έλεγαν να τον αφήσω να κλάψει κατι στο οποίο είμαι κάθετα αντίθετη! Πρώτη φορά μένω μετεξεταστέα...  Crying or Very sad Δε μ΄ αρέσει!!! Πρέπει να ανακάμψω με κάποιον τρόπο!

Αυτος ειναι ενα αλλος τροπος εκπαιδευσης για μενα πολυ αποτελεσματικος αλλα δεν μπορω να το εφαρμοσω... προσπαθησαμε 1 νυχτα αλλα πολυ αδοξα κ σχεδον δεν εφαρμοσαμε τπτ

Αλλα οταν επιστρεψω στην δουλεια εαν εχει χειροτερεψει δεν εχω αλλη επιλογη Crying or Very sad  απτο να δοκιμασω κ αυτο ( το εχω αφησει ως εσχατη λυση... το βιβλιο το εχω παρει το εχω διαβασει εχω εφαρμοσει πολλες απτις συμβουλες αλλα τπτ για το ελεγχομενο κλαμα)για να μαθει να κοιμαται κ αυτο κι να μπορεσει να ηρεμησει  κ εγω για να μπορεσω να ανταπεξελθω στην δουλεια μου...

Γι αυτο ακολουθησα αλλο τροπο  φυσικα πιο κουραστικο κ πιο χρονοβορο λιγοτερο αποτελεσματικο αλλα κατι καταφερα...

Εγω τον αφηνω να γκρινιαζει την μερα και εχει τυχει να τον αφησω κ να κλαψει λιγο γιατι ολο αγκαλια δεν γινεται αλλα αυτο ειναι στην επιλογη του καθενα

irenehr

irenehr
Τι πανικός έχει γίνει σήμερα στο θέμα μας? :O

Κική το σημαντικό είναι να μην πέφτει καμπύλες μήνα με το μήνα. Δεν αναπτύσσονται όλα τα μωρά με τον ίδιο ρυθμό. Εξάλλου αν πίνει γάλα όταν δεν τρώει στέρεες πάλι δεν μένει νηστικός οπότε δεν χάνει βάρος...
Ούτε εμένα τρώει ακόμα καλά ειδικά το μεσημεριανό του αλλά πιστεύω πως όλα θα φάνε κάποια στιγμή! Απογευματινό δε δίνω ακόμα γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα αν δεν παίρνει τις βιταμίνες από φρούτα και λαχανικά/κρέας να τρώει κρέμες που δεν του προσφέρουν κάτι. Μόλις βελτιωθεί το μεσημεριανό του θα του δίνω λίγο από το ίδιο και το απόγευμα και μόλις κλείσουμε τους 8 θα εισάγω 3ο γεύμα.
Τασούλα μη σε φοβίζουν οι άλλες περιπτώσεις για το θηλασμό. Εγώ σίγουρα θα θηλάσω και το επόμενο παιδί μου και δεν με κουράζει καθόλου! Μόνο τους 2-3 πρώτους μήνες πιέστηκα πολύ.
Ούτε εγώ μπορώ να τον αφήσω να κλαίει καθόλου... το βράδυ όμως αν χρειαστεί τον αφήνω να γκρινιάζει λίγο για να μη ξυπνάει συνέχεια...όχι όμως να κλαίει. Ούτε εγώ είχα κάποιον να με συμβουλεύσει Jollie που να θηλάζει. Και εμένα ασ'τον να κλαίει μου είπαν αλλά με πειράματα έκοψε το μεταμεσονύχτιο φαγητό. Για λίγο καιρό έτρωγε 1 φορά τη νύχτα και μετά το έκοψε και αυτό. Τώρα που είστε πιο μεγάλοι και έχει μάθει θα είναι πιο δύσκολο αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει γιατί αργότερα που θα διεκδικεί παραπάνω που λέει και η Κατερίνα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο!

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κειτ ευτυχως με τον υπνο τα παμε καλα.κοιμαται απο τις 9 εως τις 9 συνηθως.καθε βραδυ ομως της δινω γαλα 2 φορες αφου δεν τρωει καλα ολη την ημερα.στις 12 κ στις 5 κ μετα συνεχιζει τον υπνο της κανονικα..

vasoulagal

vasoulagal
κικη ποσα γευματα κανετε?

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
5 γευματα..στις 5 το πρωι γαλα μετα φρουτοκρεμα μετα φαγητο μετα απογευματινο κ μετα στις 12 την νυχτα που ηδη κοιμαται γαλα..στα τρια στερεα τρωει πολυ μικρες ποσοτητες.δεν συμπληρωνω με γαλα με την ελπιδα πως θα πεινασει κ θα φαει το επομενο γευμα..καποιες φορες δινω λιγο γαλα πριν κοιμηθει αν δεν φαει κ το απογευματινο που ειναι καποια κρεμα

vasoulagal

vasoulagal
kikimam έγραψε:5 γευματα..στις 5 το πρωι γαλα μετα φρουτοκρεμα μετα φαγητο μετα απογευματινο κ μετα στις 12 την νυχτα που ηδη κοιμαται γαλα..στα τρια στερεα τρωει πολυ μικρες ποσοτητες.δεν συμπληρωνω με γαλα με την ελπιδα πως θα πεινασει κ θα φαει το επομενο γευμα..καποιες φορες δινω λιγο γαλα πριν κοιμηθει αν δεν φαει κ το απογευματινο που ειναι καποια κρεμα
ε τοτε ισως γι αυτο δεν παιρνει πολυ βαρος , επειδη δεν τρωει πολυ και δεν συμπληρωνεις με γαλα.. προσεχε τωρα με τις ζεστες εφοσον δεν πινει πολυ γαλατακι μην σου παθει καμια αφυδατωση! νερακι πινει?

kate_85

kate_85
kikimam έγραψε:5 γευματα..στις 5 το πρωι γαλα μετα φρουτοκρεμα μετα φαγητο μετα απογευματινο κ μετα στις 12 την νυχτα που ηδη κοιμαται γαλα..στα τρια στερεα τρωει πολυ μικρες ποσοτητες.δεν συμπληρωνω με γαλα με την ελπιδα πως θα πεινασει κ θα φαει το επομενο γευμα..καποιες φορες δινω λιγο γαλα πριν κοιμηθει αν δεν φαει κ το απογευματινο που ειναι καποια κρεμα
Οταν λες απογευματινο τι ωρα εννοεις? και το βραδυνο σας ειναι στις 12??

εμεις τρωμε για απογευμα το πολυ μεχρι τις 7 κ μετα 21.30 το πολυ 22.00(σπανια) το βραδυνο γαλα

irenehr

irenehr

Σας είπε ο γιατρός να μην του δίνεις γάλα ακόμα και να μη φάει 3 γεύματα στέρεες?? Ακόμα και αν θες να το κάνεις έτσι θα πρότεινα να προσπαθήσεις να αντικαταστήσεις 1-1 γεύμα...μην είναι νηστικό το παιδί όλη μέρα...Λογικό είναι τότε να μην παίρνει πολύ βάρος.

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αφηστε τα κοριτσια.αφου προσπαθω να δωσω τομεσημεριανο απ τις 2 με 3 κ ωσπου να φαει παει η ωρα 4 στην καλυτερη..και τρωει ουτε 100 μλ.μετα κατα τις7 δινω την φαριν η κρεμα βανιλια.αν την φαει γυρω στα 100 μλ μετα τηςφταχνω κ γαλα πριν κοιμηθει κατα τις 8μιση αλλα συνηθως πινει το πολυ 50 μλ..γιαυτο στον υπνο της δινω 150-180 μλ.ποτε δεν εχει πιει παραπανω

maria_dou

maria_dou
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλησπέρα όμορφες!!
Κική μου το παιδάκι σου είναι λιγοφαγο,κάνε τις προσπάθειες σου αλλά μην αγχώνεσαι κάποια στιγμή θα ζητάει από μόνη της,αλλά θα συμφωνήσω με την Βασουλα πώς καλό θα ήταν να μην συνηθίσει στις γλυκές γεύσεις..
Τελικά είμαι η μόνη που τρώει.οοοολο του το φαγητό και κοιμάται ο μικρός?? 
Τις τελευταίες μέρες δεν θέλει καθόλου να κάθεται μόνος του στο πάρκο η στο ριλαξ ούτε στην κούνια του που ήταν το αγαπημένο του παιχνίδι..όποιος τον έχει αγκαλιά κοιτάει εμένα με ένα παραπονιατικο ύφος και μου δίνει.τα χεράκια του να τον πάρω αγκαλιά..μήπως περνάμε άγχος αποχωρισμόυ η είναι πολύ μικρός ακόμα?8του μηνός θα γίνει 7μηνων..
Επίσης και εμένα μόνο στο στήθος κοιμαται αλλά μόλις τον παίρνει ο ύπνος του βάζω πιπίλα και συνεχίζει τον ύπνο του. Δεν με πειράζει καθόλου αυτό,αντιθέτως μου αρέσει πολύ..
Δεν θα τον αφήνω πότε να κλάψει για να μάθει!!τι να μάθει??ότι η μαμά του που έχει ανάγκη την ζεστασιά της το φιλί της το χάδι της δεν ανταποκρινεται??δεν μπορώ να του δημιουργήσω αυτό το άγχος και ειδικά από τώρα. Άλλωστε δεν μαθαίνουν κάτι το μόνο ίσως που μαθαίνουν είναι πως όσο και να κλαίνε δεν θα έρθει κάνεις και γι αυτό σταματάνε και να κλαίνε..δημιουργούμε αγχοι και φοβίες έτσι στα μωρά μας..προσωπική μου άποψη πάντα!!

tassoula

tassoula
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγω δεν έχω παράπονο τρώμε σχετικά καλά. Ο γιατρός μου είπε όχι πανω απο 200ml κρεμα-φρουτα-αλεσμενα φαγητά και όχι πάνω απο 250ml γάλα.
Εμείς τρώμε 5 γεύματα. Γύρω στις 9 πίνουμε γάλα γύρω στα 210ml κατα τις 12 τρώμε φρούτο γύρω στα 200ml στο τσακιρ κέφι, στις 3.30 τρώμε αλεσμενα λαχανικά-κρεατακι 200ml , κατά τις 7 τρωμε κρέμα φαριν λακτε 150ml και τέλος 10.30 με 11 πίνουμε 240ml γάλα. Κοιμομαστε 12 το βράδυ και μετα παλι απο την αρχή 9 το πρωί.

Κορίτσια εννοείται οτι θα θηλαζα ακόμα αν μπορούσα, αλλά δεν μπορούσα. Δεν με ένοιαζε τι λέγαν οι γύρω μου, εγω θα θηλαζα.........
Ενάμιση χρόνο πριν γεννησω εκανα εγχείρηση στο στήθος, μου ανοιξαν την θηλή γιατί εβγαζα υγρό. Τόσο πολύ που γεμιζα τα ρούχα μου. Τελικά επειδή μονο αν με άνοιγαν θα έβλεπαν τι παίζει και δεν αντεχα άλλο γιατί είχα πέσει και ψυχολογικά με άνοιξαν στο στήθος και είχα μια φλεγμονή πολύ πολύ βαθιά, μια πληγή δηλαδή και μου την καθάρισαν και την έστειλαν για εξέταση και ευτυχώς όλα καλά. Παρόλα αυτά η θηλή έβγαζε υγρο με πολύ πίεση όταν με εξέταζε ο γιατρός και το παρακολουθουσα κάθε 6 μήνες για να δούμε πως θα εξελιχθεί (για κάποια κακοήθεια). Όταν έμεινα έγκυος ειμουνα σιγουρη ότι ο γιατρός δεν θα με άφηνε να θηλασω λόγω του υγρού...... Παρόλα αυτά ο γιατρός ο χειρουργός μου είπε οτι επιβάλεται να θηλάσω και οτι θα γιατρευτω!!!!!!
Πήρα τα πάνω μου και είπα οτι και να γίνει εγώ θα θηλασω!!!!! Αμ δε!! Όσο και να προσπάθησα στην αρχή με θηλαστρο γιατί το μωρό δεν έπιανε, με επαγγελματικό το εγχειρησμενο στήθος δεν έβγαζε γάλα. Κατέβασε γάλα, τουμπανιασε, αλλά απο την θηλή δεν έβγαινε...... Από το άλλο εβγαζα κανονικά. Στην σύμβουλο θηλασμού που πήγα 3 φορές και μαζί με το μωρό να με βοηθήσει, δεν καταφέραμε να πιάσει το μωρό γιατί έκλαιγε, δεν άνοιγε το στόμα και μετά κοιμότανε. Δεν ήξερε η μικρούλα τι να κάνει!!!! Μου έλεγε για το στήθος το προβληματικό να το πιεσω με το θηλαστρο και θα βγάλει σίγουρα. Πιεζα, πιεζα είχε ερθει και μια φίλη μου μαία να με βοηθήσει μα τίποτα, έβγαζε συγνώμη κιόλας ενα υγρό πηχτό σαν μυξουλα και τίποτα άλλο.
Όπως καταλαβαίνετε και με τόση επιθυμία να θηλασω με πήρε από κάτω....... Εκλεγα συνέχεια και ένιωθα άχρηστη σαν μάνα που δεν μπορούσα να κάνω κάτι τοοοοοοσο φυσικό να θηλασω το παιδί μου. Ο άντρας μου επέμενε να σταματήσω γιατί με έβλεπε χάλια και εγω συνεχιζα να βγάζω με θηλαστρο επαγγελματικό απο το ένα στήθος 20ml την φορά και να το δίνω συμπλήρωμα στο μωρό. Μετά απο 10μερες και ενώ δεν είχα καταφέρει να βγάλω γάλα απο το εγχειρησμενο πήρα τον γιατρό που με χειρουργησε και μου είπε έντονα να σταματήσω να πιεζω το στήθος αφού δεν βγαίνει το γάλα γιατί θα του κάνω ζημιά. Αν ηταν να βγάλει θα είχε βγάλει τόσες μέρες και πιθανόν θα είχαν φράξει απο την εγχειρηση οι γαλακτοφόροι πόροι!
Για να τελειωνω γιατί έχω γράψει σεντόνι, συνεχισα να βγάζω το γάλα αυτό το λίγο απο το ενα στήθος, και προσπαθούσα να πιάσει το μωρό. Στις 30 μέρες το μωρό έπιασε την θηλή και θήλασε   Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #12# - Σελίδα 27 328109 
Θηλαζαμε και έβγαζα και με το θηλαστρο για να αυξησω την παραγωγή μου. Έφτασα το πρωί να βγαζω70-80 ml και μέσα στην μέρα 50 ml την φορά. Εννοείται της μπεμπας δεν της έφτανε και έδινα συμπλήρωμα, πως θα μπορουσα άλλωστε με ένα στήθος;;;; το ταξίδι του θηλασμού μας κρατήσε 2μισή μηνες γιατί με την δουλειά μου μειώθηκε και αυτό το λίγο στα 10-15 ml 3 φορες την ημέρα......
Θα το ψαξω τελικα γιατι δεν βγηκε το γαλα ενω κατεβηκε και θα προσπαθήσω να θηλασω το δεύτερο αν τα καταφέρω

Μην είσαστε λοιπον απόλυτοι στο θέμα του θηλασμού και δεν απευθυνομαι μόνο στα κορίτσια της ομάδας γιατί υπαρχουν και κοπέλες που δεν μπόρεσαν όντως να θηλάσουν όσο και να το ήθελαν, και πονεσαν πολύ γιαυτό!!!

663 Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #12# - Σελίδα 27 Empty Απ: Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #12# Τρι Αυγ 05, 2014 11:27 pm

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημερα σε ολες...τασουλα πολλα μπραβο για την θεληση σουνα θηλασεις το μωρο σου..παρολο που ειχες κανει χειρουργειο κ θα πονουσες το προσπαθησες παρα πολυ..αξιοθαυμαστο πραγματικα..απο φαγητο πατε πολυ καλα..εμεις παλι τα ιδια..της εφτιαξα φρουτοκρεμα σκονη κ ουτε αυτην δεν τρωει τωρα..κλαμα με το που δει φαγητο κ κουταλι..εχασα την ψυχραιμια μου που δεν τρωει ουτε αυτην την παλιοσκονη τωρα.ετρωγε απ αυτην εστω

jollie

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Τασούλα, εγώ δε θεωρώ ότι όλες οι μανούλες καίγονται για το παιδί του. Εννοώ ότι υπάρχουν και μανούλες που ναι μεν έκαναν παιδί αλλά δε θα το βάλουν και πάνω από τον εαυτό τους ή που δεν έχουν όλα τα παιδιά τους στην ίδια μοίρα (άποψή μου είναι αυτή που την απέκτησα από υπαρκτά παραδείγματα). Πιστεύω όμως ότι όσες μανούλες είναι εδώ και ψάχνουν και ρωτάνε και ακούνε και μοιράζονται είναι αυτές που ενδιαφέρονται για το κάτι παραπάνω. Αυτές που το παιδί του δεν είναι μόνο το επακόλουθο μιας σχέσης αλλά πολλά παραπάνω. Μπράβο για την προσπάθειά σου και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας κάτι τόσο προσωπικό. Αυτό που πιστεύω είναι ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Ακόμα κι εγώ που λέω ότι πχ θα έπρεπε να γεννήσω αργότερα, μετά σκέφτομαι ότι δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν προγραμμάτιζα για πιο μετά. Τώρα έχω ένα υγιές παιδί κι ευχαριστώ το Θεό γι΄ αυτό! Επίσης πέρα από το θέμα του θηλασμού στο οποίο αναφέρεσαι θα προσθέσω ότι καμιά δεν ξέρει τι έχει τραβήξει η άλλη για να φτάσει στο σημείο να έχει αυτό το παιδί. Ίσως το απρόσωπο του γραπτού να είναι παρεξηγήσιμο καμιά φορά. Πάντως έχετε τέλειο προγραμματάκι!  Smile  Kikimam, εμείς σήμερα φάγαμε μισό ακτινίδιο, μισό νεκταρίνι και μισό αχλάδι σε κομματάκια. Κάθε μέρα βελτιώνεται στην κατάποση και του δίνω περισσότερα κομματάκια μαζί σε κάθε μπουκιά. Το δοκίμασες; Γιατί και το δικό σου πάνων κάτω μαζί μας δεν είναι;

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Jollie η μπεμπα μου ειναι 8 μηνων..εχθες της εκοψα ενα κομματακιμπανανα κ δεν το ηθελε ουτε ετσι..απ την αλλη δεν επεμεινα παραπανω ουτε το ξαναεπιχειρησα σημερα.το φοβαμαι αυτο μην πνιγει ...καποτε ετρωγε φυσικη φρουτοκρεμα γυρω στα 100 μλ κ τωρα δεν θελει τιποτα..ποτε δεν την ετρωγε ευχαριστα αλλα τηνετρωγε.ετσι κ με τοφαι..κατι ετρωγε.τωρ ουτε μια κουταλια.απ το κακοστοχειροτερο παμε...

jollie

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Το περάσαμε κι εμείς αυτό. Άστα... Πάντως εμείς αυτή τη λύση βρήκαμε και μέσα σε μια εβδομάδα έχω δει μεγάλη βελτίωση. Ίσως αν δοκίμαζες με κάποιο άλλο φρουτάκι. Πάντως κάποια πράγματα είναι δικές μας φοβίες που, χωρίς να το θέλουμε, τις μεταφέρουμε στα παιδιά μας. Είμαι σε φάση που προσπαθώ να το ελέγξω. Πχ αν πνιγεί από κάποια μπουκιά δεν αντιδρώ ιδιαίτερα, για να μην τον τρομάξω, και φαίνεται να λειτουργεί, γιατί ούτως ή άλλως η φύση έχει προνοήσει και φροντίζει για αυτά. Η γνώμη μου είναι να μη φοβάσαι, γιατί είναι ένα στάδιο που πρέπει να περάσουν σ΄ αυτή τη φάση. Και όπως με είπε και ο παιδίατρος έχουν πολύ ισχυρό αντανακλαστικό και δεν πνίγονται, το βγάζουν μόνα τους. Και στην πράξη αυτό είδα να συμβαίνει.

irenehr

irenehr
Καλημέρα μανούλες!!

Maria_dou μπράβο στο παιδί σου που τρώει καλά και κοιμάται καλά!! Άγχος αποχωρισμού έχουν μετά τους 8 μήνες νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
Τασούλα μπράβο για την προσπάθεια που έκανες να θηλάσεις παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισες! Δεν είπαμε ποτέ ότι είσαι καλύτερη μάνα αν θηλάσεις, εξάλλου το να θηλάσεις επιτυχώς είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων (υγείας, θέλησης, ενημέρωσης, υποστήριξης από το περιβάλλον κτλ). Απλά είπαμε ότι δεν είναι λόγος να μη θηλάσεις το ότι δεν θα κοιμάσαι το βράδυ...αυτό εξαρτάται από το μωρό και τους γονείς και όχι από το τι γάλα πίνει. Υπάρχουν μωρά που ξυπνάνε για γάλα το βράδυ ακόμα και με φόρμουλα.
Κική κάνε πειράματα όπως λέει και η Jollie μέχρι να βρεις κάτι που να τρώει...θέλει υπομονή! Κάποια μωρά τρώνε πολύ πιο εύκολα από κάποια άλλα...Και ο δικός μου είναι δύσκολος αλλά βλέπω τελευταία πχ ότι με άλλη υφή (πιο νερουλό) το τρώει καλύτερα. Και εγώ φτάνω στα όρια μου πολλές φορές με το φαγητό αλλά κάποια στιγμή θα φάνε δεν μπορεί!!
Jollie μπράβο στο μικρό σου που κάνει προόδους με το φαγητό!! Άντε και με τον ύπνο σιγά σιγά Smile

jollie

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Χαχαχα, Ειρήνη, δε λέω μεγάλα λόγια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με αυτά τα μικράκια!!  Razz  Και η πρόοδος αφορά κυρίως στα φρούτα, γιατί στο μεσημεριανό... άστα. Για σήμερα του μαγειρεύω φακή. Ε ρε γλέντια!!! Όσον αφορά στον ύπνο χθες το βράδυ κοιμήθηκε 10-2 συνεχόμενα. Με βοήθησε αυτό για την ημικρανία μου. Μετά υποτροπίασε βέβαια πάλι αλλά κάτι ήταν κι αυτό. Την Παρασκευή θα τον κοιμίσω με τον Μπίλυ (το δικό μου, Ειρήνη, όχι του άντρα μου και το δικό σου  Wink  ). Άντε να δούμε!

kikimam

kikimam
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Jollie 8 μηνων κ θα φαει φακες;μωρε μπραβο...αν θυμαμαι καλα εχεις διδυμα;η το χω μπερδεει με αλλη μανουλα;παντως εχω κ εγω σοβαρο.
Προβλημα με ημικρανιες οι οποιες μου δειρκουν 72 ωρες σερι κ σπανια με πιανουν οτι χαπια κ να παρω..σε καταλαβαινω απολυτα σαυτο

irenehr

irenehr
Καλή τύχη με τη φακή!! Θα βάλεις και κρέας μέσα? Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η πρόοδος! Πρώτα με τα φρούτα και μετά με το μεσημεριανό Smile
Μια χαρά 4ωράκι σας έκανε! Άντε και σε 6ωρο Smile
Θα πας σε συναυλία τον μικρό?? Δυναμική σε βρίσκω! Και πιστεύεις ότι θα κοιμηθεί κιόλας? :O
Αν κοιμηθεί εκεί μη μας ξαναπεις ότι έχετε πρόβλημα με τον ύπνο Razz
Εγώ ακούω και τους δύο Βασίληδες δεν έχω πρόβλημα!

jollie

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Χχαχαχα! Δεν κοιμόμαστε που δεν κοιμόμαστε, τουλάχιστον ας το απολαύσουμε!!! Αγαπώ Μπίλυ και δε θέλω να τον χάσω! Δε θα βάλω κρέας αυτή τη φορά. Από την 4η εβδομάδα έναρξης των στερεών δοκίμασα να του δώσω φακές με κρέας ή με λαχανικά, αλλά δεν... Και μετά που ξαναδοκίμασα κανά 2 φορές, δεν, ξανά. Είναι βιολογικές και μεταξύ μας είναι χάλιαααα! Θεόπικρες και αργούν και πολύ, για να βράσουν! Κική,με μπερδεύεις μάλλον με μια κοπέλα από την ομάδα Δεκεμβρίου, την Εβιάννα αν θυμάμαι καλά. (Πώς με βρίσκετε;;; Κάνω διακοπή από το Αλτσχάιμερ!!)

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
τζολι και το να προσεχει η μαμα και το να ειναι η ιδια καλα δεν ειναι κακο ουτε κατακριτεο πιστευω. δλδ δεν θεωρω οτι αν μια μαμα νιωθει πιεση ειναι καλο αυτο για το παιδι. προσωπικα εδωσα ξενο καποια στιγμη γιατι ΠΙΕΣΤΗΚΑ ψυχολογικα και οσο κι αν το μετανιωσα μετα, πιστευω οτι εκεινη τη στιγμη εκανα καλα γιατι μπορεσα να δωσω οχι το γαλα μου αλλα θετικη ενεργεια στο παιδι μου.

tassoula

tassoula
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγω διαφωνω με το να δώσει ξένο γάλα στο παιδί και πιστεύω δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αλλού πρέπει να στραφεί, μήπως βρε jollie να προσπαθησεις να του δώσεις πιπιλα; αν και είναι 8 μηνών το μωρό και είναι σαν πίσω γύρισμα. Δεν είναι δυνατόν να πειναει κάθε 1-2 ώρες. Δεν γίνεται. Εσύ κάθε φορά που τον βάζεις στο στήθος πίνει γάλα ή μπορεί απλά να πιπιλαει;
Μου κάνει εντύπωση γιατί σίγουρα ο μικρουλης σου το κάνει για παρηγοριά και όχι πάντα απο πείνα, και τώρα που μεγαλώνουν έχουν τόσα πολλά ερεθίσματα που θα έπρεπε να ξεχνιέται. Πχ εμένα η μπεμπα την πιπιλα τώρα που μεγαλώνει την θέλει όλο και λιγότερο. Δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο και με το στήθος;
Ασε που όπως λες έχει ξεκινήσει και τρώει καλύτερα οπότε θα χορτενει με την στερεά πιο πολύ τώρα και ίσως μειώσει την συχνότητα των θηλασμων.
Τώρα εκπαιδευομαστε να ξέρουμε για το δεύτερο!! Razz Razz 

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
τασουλα αν εννοεις εμενα δεν ειπα να δωσει ξενο γαλα.

matinaki1990

matinaki1990
καλησπέρες βροχερέςςςςςςςς

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 27 από 42]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 34 ... 42  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις