Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
607 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 607 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]

126Single mother - Σελίδα 6 Empty Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 5:56 am

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
είμαι κι εγώ single μαμά κορίτσια... τώρα είδα το ποστ και είπα να συμμετάσχω... να γνωριστούμε μεταξύ μας και να τα λέμε, γιατί πολλά από αυτά που αναφέρετε τα έχω δοκιμάσει κι εγώ...

127Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 6:34 am

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
επειδή αναφέθηκαν διάφορα, να ξέρετε ότι από νομικής πλευράς διαφέρει η περίπτωση του διαζυγίου από την περίπτωση της ανύπαντρης μητέρας... διατροφή μπορεί να υποχρεωθεί και στις δύο περιπτώσεις να δώσει ο πατέρας, αλλά την επιμέλεια την έχει η μητέρα ΜΟΝΗ ΤΗΣ όταν δεν υπάρχει γάμος... με άλλα λόγια ο πατέρας δεν μπορεί να έχει άποψη στην ανατροφή του παιδιού και να ζητάει διάφορα όσα και να πληρώσει ...

128Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 12:28 pm

Octarin

Octarin
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Lilaki έγραψε:επειδή αναφέθηκαν διάφορα, να ξέρετε ότι από νομικής πλευράς διαφέρει η περίπτωση του διαζυγίου από την περίπτωση της ανύπαντρης μητέρας... διατροφή μπορεί να υποχρεωθεί και στις δύο περιπτώσεις να δώσει ο πατέρας, αλλά την επιμέλεια την έχει η μητέρα ΜΟΝΗ ΤΗΣ όταν δεν υπάρχει γάμος... με άλλα λόγια ο πατέρας δεν μπορεί να έχει άποψη στην ανατροφή του παιδιού και να ζητάει διάφορα όσα και να πληρώσει ...

Ναι, εγώ είμαι τυχερή, πολύ τυχερή από αυτήν την άποψη. Γιατί και να παντρευτώ από δω και πέρα, και πάλι πάντα θα είναι πρώτος ο δικός μου λόγος σε ότι αφορά το παιδί μου.

Which reminds me, βρε κορίτσια, μια δικηγορίνα δεν υπάρχει να μας αναλύσει το νόμο;

129Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 12:40 pm

Octarin

Octarin
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
esthete έγραψε:ΣΝΙΠ

Μαίρη σε ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση σου, και όντως εγώ πιστεύω πως έχεις μεγάλο δίκιο.

Μίλησα μια φορά με μια κουλουρού εδώ στη γειτονιά, πήγα να πάρω κουλουράκια, κάπως έσκασε η συζήτηση, κι εκείνη ο άντρας της φευγάτος και έμεινε με ένα γιο. Μου είπε εμένα ο γιος μου με πίεζε παντρέψου, κάνε τη ζωή σου, αλλά εγώ δεν ήθελα, τι θα έκανα, συνέχεια "θείους" θα έβαζα στο σπίτι;

Από τότε τα έχω σκεφτεί πολύ αυτά τα λόγια και βρίσκω ένα δίκιο και ένα σφάλμα. Το δίκιο είναι πως δεν μπορείς να γεμίσεις το σπίτι "θείους". Δεν είναι σωστό για το παιδί, από πολλές απόψεις, και για σένα την ίδια επίσης. Αλλά επίσης δεν είναι και σωστό να θυσιάζεται μια ζωή για μια άλλη. Εγώ προσωπικά εάν και εφόσον έτσι το φέρει η τύχη, με μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη, και μετά από σαράντα και βάλε κύματα, θα ήθελα να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, και ξέρω τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγω πλέον. Δεν αποκλείω τίποτα. Ναι, όταν ήμουνα στους 6 μήνες, στον 1 χρόνο, μέσα στην κατάθλιψη και στη μαυρίλα και στην ανασφάλεια με μια αυτοπεποίθηση ανύπαρκτη δεν είχα την ίδια άποψη, σίγουρα. Και γι'αυτό και καταλαβαίνω όσες λένε "αποκλείεται, ποτέ ξανά". Ποτέ ξανά τα λάθη κορίτσια, όχι την αγάπη και τον έρωτα. Αυτό ας ξανάρθει, μόνος ούτε στον Παράδεισο έλεγε η γιαγιά μου. Σοφή, και είχε και άντρα γυναικάκια.

Να σου επεκτείνω και μια πρόσκληση, αν και δεν ανήκεις ακριβώς στην κατηγορία Razz

https://www.facebook.com/group.php?gid=114223388625824

Φιλιά πολλά.

130Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 3:03 pm

Olivia

Olivia
Admin
Admin
Octarin έγραψε:
Lilaki έγραψε:επειδή αναφέθηκαν διάφορα, να ξέρετε ότι από νομικής πλευράς διαφέρει η περίπτωση του διαζυγίου από την περίπτωση της ανύπαντρης μητέρας... διατροφή μπορεί να υποχρεωθεί και στις δύο περιπτώσεις να δώσει ο πατέρας, αλλά την επιμέλεια την έχει η μητέρα ΜΟΝΗ ΤΗΣ όταν δεν υπάρχει γάμος... με άλλα λόγια ο πατέρας δεν μπορεί να έχει άποψη στην ανατροφή του παιδιού και να ζητάει διάφορα όσα και να πληρώσει ...

Ναι, εγώ είμαι τυχερή, πολύ τυχερή από αυτήν την άποψη. Γιατί και να παντρευτώ από δω και πέρα, και πάλι πάντα θα είναι πρώτος ο δικός μου λόγος σε ότι αφορά το παιδί μου.

Which reminds me, βρε κορίτσια, μια δικηγορίνα δεν υπάρχει να μας αναλύσει το νόμο;

Το Lilaki θα σας εξηγήσει όλα τα νομικά!! Very Happy Very Happy

http://www.eimaimama.gr

131Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 3:09 pm

esthete

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Octarin έγραψε:Ποτέ ξανά τα λάθη κορίτσια, όχι την αγάπη και τον έρωτα.

Νομιζω πως αυτο ειναι το σωστο για τις ανυπαντρες κ χωρισμενες μαμαδες. Το ταιμινγκ ειναι δικο σας θεμα.

Οσο για το γκρουπακι, δεν εχω φατσαμπουκ πλεον Smile

σμουτσ

132Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Τετ Ιουλ 14, 2010 11:13 pm

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Thanks, Oliv!

Ναι, κορίτσια, τυχαίνει να είμαι δικηγόρος εγώ, αλλά και λόγω προσωπικού θέματος το έχω ψάξει.

Βλ. τι λέει σχετικά ο νόμος (Αρθρο 1515 του Αστικού Κώδικα)

"Τέκνα χωρίς γάμο των γονέων τους. Η Γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου που
γεννήθηκε και παραμένει χωρίς γάμο των γονέων του, ανήκει στη μητέρα του. Σε
περίπτωση αναγνώρισης του, αποκτά Γονική μέριμνα και ο πατέρας, που όμως την
ασκεί αν υπάρχει συμφωνία των γονέων κατά το άρθρο 1513 ή αν έπαυσε η γονική
μέριμνα της μητέρας ή αν αυτή αδυνατεί να την ασκήσει για νομικούς ή
πραγματικούς λόγους.

Με αίτηση του πατέρα, το δικαστήριο μπορεί και σε κάθε άλλη περίπτωση να
αναθέσει και σε αυτόν την άσκηση της γονικής μέριμνας ή μέρους της, εφόσον
αυτό επιβάλλεται από το συμφέρον του τέκνου.

Σε περίπτωση δικαστικής αναγνώρισης, στην οποία αντιδίκησε ο πατέρας, αυτός
δεν ασκεί Γονική μέριμνα ούτε αναπληρώνει τη μητέρα στην άσκηση της, εκτός
αν υπάρχει συμφωνία των γονέων κατά το άρθρο 1513. Το δικαστήριο μπορεί, αν
το επιβάλλει το συμφέρον του τέκνου, να αποφασίσει διαφορετικά με αίτηση του
πατέρα, εφόσον έπαυσε η Γονική μέριμνα της μητέρας ή αυτή αδυνατεί να την
ασκήσει για νομικούς ή πραγματικούς λόγους ή υπάρχει συμφωνία των γονέων."

Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι τα δικαστήρια όταν υπάρχει η μητέρα και είναι στα καλά της δεν δίνουν την επιμέλεια σε άλλον. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάτι πολύ εξτρέμ, ξέρω 'γω η μάνα να είναι βαριά άρρωστη ή ναρκομανής ή τέλοσπάντων κάτι πολύ ακραίο...

Ρωτήστε με ότι άλλο θέλετε, θα χαρώ να βοηθήσω μαμάδες που είναι στην ίδια κατάσταση με μένα!

Α, και να ξέρετε ότι ως ανύπαντρη μαμά έχετε εξασφαλισμένη τη θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς και ΔΩΡΕΑΝ! Ελπίζω να μην τα καταργήσουν αυτά τώρα με την κρίση, αλλά για την ώρα ισχύουν.

133Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Πεμ Ιουλ 15, 2010 3:02 am

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κορίτσια,
να πω και κάτι στις ανύπαντρες μανούλες που γράφουν εδώ. Μη με παρεξηγήσετε... υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Οργή για τον άλλον τεράστια (λογικό) και καμμία διάθεση αυτοκριτικής... η αυτοκριτική γίνεται μόνο σε στυλ "τι μαλάκας που ήμουν που τον διάλεξα"... Θέλω να πω, όσο κι αν βρίζουμε, και δικαίως, γιατί ο άλλος μας παράτησε στην πιό κρίσιμη φάση της ζωής μας, που είμασταν και τόσο ευάλωτες, και αντιμετωπίζαμε κάτι πρωτόγνωρο, όπως η εγκυμοσύνη, η γέννα, το παιδί... δεν παύει ο άλλος να έχει και τη δική του πλευρά. Θα είχε ενδιαφέρον να τη γράφανε εδώ... και μην ξεχνάμε ότι ο άλλος είναι άντρας και άρα δεν μπορούσε να καταλάβει τι σημαίνουν η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, το μωρό κλπ,. για τη γυναίκα. κι ακόμα δεν ξέρει κι ούτε θα μάθει ποτέ. δεν τα έχει νιώσει στο σώμα του... έχετε πολλή οργή και την ... εισπνέω μέσα από τα κείμενά σας. Και κάτι μου θυμίζει γιατί την είχα (έχω) κι εγώ.
Αλλά υπάρχει και η συγχώρεση, όχι για τον άλλον, αλλά για μας τις ίδιες. για να μπορέσει να προχωρήσει κανείς, πρέπει να αφήσει πίσω του όλο αυτό το θυμό. να τον δουλέψει... πάλι στα βιβλία και στις κουβέντες με τους ψυχολόγους τα έχω δει αυτά. Γιατί και σε άλλο σημείο, και στο φορουμ των μαμάδων διατυπώθηκαν και διάφορα τύπου "ποτέ ξανά άντρας" κλπ. Και τέλοσπάντων το μίσος μας τρώει από μέσα.
Αυτά.
θα χαιρόμουν πολύ να μου πείτε κι εσείς τι σκέφτεστε για όλα αυτά...

134Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Πεμ Ιουλ 22, 2010 6:29 am

DeeDee

DeeDee
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Πολλα συγχαρητηρια κι απο μενα!!!!!! Αξιζεις επαινο κοριτσι μου!!!

Οι ενοχες πανε πακετο με την ιδιοσυγκρασια μας πολλες φορες. Αρκει να βρεις τον τροπο να μην σε ριχνουν. Κι εγω που δουλευω πρωι βραδυ εχω ενοχες, επειδη το παιδι μου μεγαλωνει με τις γιαγιαδες. Αλλα αυτο το προτυπο θελω να της δωσω. Της εργαζομενης ανεξαρτητης γυναικας.

Ξερω οτι οι δικες σου ενοχες φανταζουν τεραστιες επειδη εχεις να αντιμετωπισεις τα παντα μονη σου. Μην το βαζεις κατω ομως. Απο τον τροπο που μιλας ειμαι σιγουρη οτι εχεις παρει την σωστη αποφαση και θα μεγαλωσεις εναν υπεροχο ανθρωπο!!

Καλη δυναμη σου ευχομαι!!!! Μην αφησεις κανεναν να σε κρινει ποτε!

http://www.katkag.blogspot.com

135Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Πεμ Ιουλ 22, 2010 6:53 am

DeeDee

DeeDee
Η κολλητη μου ειναι παιδι χωρισμενων γονιων. Με ασχημο χωρισμο!

Ενα πραγμα να προσεχετε πολυ κοριτσια. Ο,τι κι αν εκαναν οι πατεραδες, μην του κατακρινετε στα παιδια σας. Αυτο θα εχει αντικτυπο στην μετεπειτα δικη τους ερωτικη ζωη!!!

Ειπα να το αναφερω επειδη εχω μεγαλωσει μαζι της κι εχω βιωσει πολυ καθαρα τις αντιδρασεις της σε αυτο το θεμα. Κατα τα αλλα ειναι μια πολυ δυναμικη γυναικα και συγκροτημενη γυναικα!!

Και παλι μπραβο σε ολες τις κοπελες που μεγαλωνουν μονες τα παιδακια τους!!

136Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Πεμ Ιουλ 22, 2010 7:03 am

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
DeeDee,
βρίσκω ότι έχεις δίκιο. Είναι δύσκολο όμως, όταν κανείς νιώθει έτσι, να μην κατακρίνει... Θα το βρούμε σιγά σιγά...

137Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Πεμ Ιουλ 22, 2010 8:24 am

DeeDee

DeeDee
Lilaki μου

φανταζομαι οτι θα ειναι δυσκολο. Κι εγω δεν ξερω αν θα τα καταφερνα. Ισως να φαινοταν και μονο στα ματια μου η αποψη που εχω για τον μπαμπα της, ακομα κι αν της ελεγα αλλα.

Απλα το ανεφερα σε περιπτωση που δεν το ειχατε σκεφτει επειδη το εζησα Smile

Σας ευχομαι τα καλυτερα!!!!!!

138Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Παρ Ιουλ 23, 2010 1:14 am

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Octarin έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι, ναι ο κόσμος δίνει σημασία και βάρος σε πράγματα που ίσως να μην έχουν νόημα. Το ζω σχεδόν καθημερινά, εγώ πάω μπροστά με το παιδί μου και βλέπω μπρός και αντιλαμβάνομαι πως οι γύρω έχουν παραμείνει στο τι έγινε, πως έγινε, γιατί έγινε, ενώ εγώ προχωράω! Αστείο είναι, βασικά. Όσο για τον άντρα, δεν νομίζω Ολίβια, αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς, αλλά δεν νομίζω πως μπορώ να δείξω την απαιτούμενη εμπιστοσύνη σε κανέναν πλέον. Αλλά όπως είπα, ποτέ δεν ξέρει κανείς, εγώ το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά το παιδάκι μου, από κει και πέρα όταν έρθει η ώρα τίμια, ταπεινά και ειλικρινά θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα Razz

Στις κοπελες που αποφασισαν να κρατησουν τα αγγελακια που μας στελνει ο θεος χρειαζεται να λέμε μονο μπραβο πολλες περνουν την ευκολη οδο και το ριχνουν αλλες το κραταν ΜΠΡΑΒΟ τους. Το παιδι αν εισαι εσυ καλα θα ειναι και αυτο οσο για τον κοσμο γραψτον εκει που δεν πιανει μελανι!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ!!! ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ!!! με το κατεστημενο που εχουμε φτιαξει ολοι εμεις!!!! αρκετα!!! ο καθενας κανει οτι θελει στη ζωη του υπευθυνος ειναι αυτος!!! κουραστικα να πρεπει να απολογουμαστε για όλα και σε όλους!!!!! οχι να νιωθεις και ενοχες!!! ακους!!! παρτο αλλιως δες τη ζωη με άλλο ματι και τοτε και ο κοσμος θα σε δει αλλιως. νομιζω στις μεγαλουπολεις ο κοσμος δεν ασχολειται τοσο πολυ με το τι κανει ο άλλος!!! βεβαια πολλες φορες νομιζουμε και μεις οτι οι άλλοι λένε για μαςγιατι εχουμε τη μυγα. πρεπει ολοι μας να παψουμε να κριτικάρουμε( βαζω και τον εαυτο μου γιατι καποια στιγμη μπορει να εκανα και γω ή να ειπα κατι αθελα μου πιστευω και ισως να πληγωσα μια ψυχη).τους ανθρωπους κοπελα μου σαν εσενα πρεπει να τους αγαπαμε περισσοτερο γιατι εχουν τα κοτσια να κανουν αυτο που εμεις ποτε δεν θα μπορουσαμε που τα εχουμε ολα και γκρινιαζουμε γιατι το νυχι μας δεν το εβαψε η μανικιουριστα καλα. μπραβο και στις κοπελες που χωριζουν και τα καταφερνουν μονες!! απο μικρη μου λεγαν μην κατακρινεις για να μην κατακριθεις παντα μου λεγαν και μου εξηγουσαν οτι δεν ειναι σωστο να κοροιδευω. η μην βλεπεις το σκουπιδακι που εχει ο άλλος στο ματι του οταν εσυ εχεις παλουκι στο δικο σου. αυτο κανουμε παντα κατηγορουμε τους άλλους ενω δνε ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο. το ιδιο ισχυει ακι με τα άτομα με ειδικες ανάγκες, με τους χωρισμενους τους παχυσαρκους κτλ σε ωραια κοινωνια θα μεγαλώσουμετα παιδια μας!!!!ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Lilaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Νομίζω ότι αυτό που θα ήθελε κάθε γονιός είναι να γίνεται αποδεκτή η ιδιαιτερότητα της οικογένειάς του. Είτε είναι ανύπαντρος γονέας, χωρισμένος, χήρος/-α, για οποιονδήποτε λόγο και αν βρέθηκε να μεγαλώνει το παιδί μόνος του, καταρχήν αποτελεί με το παιδί του και με τον άλλο γονιό μια οικογένεια. Διαφορετική, αλλά πάντα "οικογένεια". Αντί ακούει για μεγάλους επαίνους ("είσαι ήρωας" κλπ.), που όμως κρύβουν ένα διαχωρισμό ("δεν-είσαι-σαν-και-μας-τους-υπόλοιπους") θα προτιμούσε να μην τραβάει κάποια ιδιαίτερη προσοχή, αλλά να θεωρείται ένας ανάμεσα σε όλους. Και να είναι αποδεκτή η οικογένειά του. Όλοι οι γονείς είναι ήρωες, και όλοι τελικά δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο... Τόσοι και τόσοι μεγάλωσαν παιδιά. Δυσκολίες υπήρχαν πάντα, οι παππούδες μας είχαν πολέμους και στερήσεις... εδώ στο φόρουμ διαβάζουμε για μπαμπάδες που δουλεύουν και ταξιδεύουν πολύ και λείπουν από το σπίτι. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της. Αλλά επειδή στη σύγχρονη εποχή έχουν αυξηθεί οι διαφορετικές μορφές οικογένειας, πρέπει όλοι να συνηθίσουμε σ' αυτό, γιατί θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά...

140Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Δευ Ιουλ 26, 2010 3:30 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μαρία Σ. έγραψε:
Στις κοπελες που αποφασισαν να κρατησουν τα αγγελακια που μας στελνει ο θεος χρειαζεται να λέμε μονο μπραβο πολλες περνουν την ευκολη οδο και το ριχνουν αλλες το κραταν ΜΠΡΑΒΟ τους.

Δεν το έχω βιώσει ευτυχώς αλλά το να κάνεις έκτρωση δεν μου φαίνεται και εύκολη λύση. Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στην ψυχή του ο άλλος.
Όσο για τις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους μόνο μπράβο μπορώ να τους πω κι εγώ με τη σειρά μου. Αν μπορούσα θα ήθελα να τους κάνω μια αγκαλία και να τους πω να έχουν δύναμη και υπομονή.

141Single mother - Σελίδα 6 Empty Απ: Single mother Δευ Ιουλ 26, 2010 3:46 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
συμφωνώ μαζί σου Λιλάκι ότι πρέπει να πάρουμε επιτέλους απόφαση και να μάθουμε στα παιδιά μας ότι δεν υπάρχει φυσιολογικό ή αφύσικο. Υπάρχουν μόνο διαφορετικοί άνθρωποι και οικογένειες.
Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις αλλά καμιά φορά η μονογονεϊκή οικογένεια περιθωριοποιείται και από μόνη της.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις