26 Απ: Καμπυλη ζαχαρου...τη γνωμη σας!! Δευ Μαρ 28, 2011 1:14 am
gennie
Πανταχού παρούσα!
czervou έγραψε:...fae kai arketa laxanika kai prosoxi kai sta frouta,merika einai sa na tros mia pasta!
Κατάλαβες τώρα γιατί εγώ προτιμούσα την πάστα!!!!!!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
czervou έγραψε:...fae kai arketa laxanika kai prosoxi kai sta frouta,merika einai sa na tros mia pasta!
toutounaki έγραψε:ζουζουνομαμα έγραψε:κοπελα μου γλυκια το σακχαρο δεν ανεβαινει μονο απο τα γλυκα. υπαρχουν πολλες τροφες που το ανεβαζουν. ακομα και το λαδι. εγω εκανα διατροφη και απαγορευοταν πανω απο 3 κουταλιες λαδι ημερησιως ασε που οι ποσοτητες φαγητου ηταν μηδαμινες εως ανυπαρκτες.
Κι εγώ θυμάμαι μου είχε πει να κόψω τα αμυλώδη (πατάτες, μακαρόνια), τα τηγανητά, το σταφύλι, τις μπανάνες και ό,τι μου ανέβαζε τις τιμές στις μετρήσεις (έκανα 3 την ημέρα με το μηχανάκι). Επειδή όμως είχα γίνει σαν τον Αγιο Ονούφριο με τη δίαιτα κι έχανα συνέχεια βάρος μπήκα στην ινσουλίνη (και πάλι όμως έκανα πολύ συγκρατημένη διατροφή)
δεν βλέπουν κάτι σε άλλες εξετάσεις, εμένα ο γιατρός μου την έδωσε τυπικά γιατί σε όλες τις εξετάσεις το ζάχαρο ήταν κάτω απο 70 και όμως τελικά είχα πρόβλημα και έφτασα να κάνω και ινσουλίνη.momirene έγραψε:Δεν θυμαμαι καθολου τις τιμες μου. Θυμαμαι ομως την ολη διαδικασια με εκεινη την αηδια που επρεπε να πιω. Απλως δεν ξερω...πρεπει να την κανουμε υποχρεωτικα ετσι χωρια καπποιο λογο ή εχουν δει κατι απο τις προηγουμενες εξετασεις μας και μας λενε να την κανουμε? Δεν μου ειχε πει κατι ο γιατρος μου. Απλως μου ειπε να παω να την κανω.
είσαι σε υψηλά επίπεδα και χρειάζεσαι ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!πρέπει να το προσέξεις!!!πολλά κ μικρά γεύματα κ κομμένα γλυκά αλμυρά κ βλακειούλες!!!minubaki έγραψε:κοριτσακια και εγω σημερα πηρα τα αποτελεσματα της καμπυλης ζαχαρου τα οποια ηταν : νηστικη 91 και μετα απο 1 ωρα με 50γρ γλυκοζης 164...η μικροβιολογος μου ειπε οτι ειναι υψηλα και πρεπει να την επαναλαβω αμεσα αυριο κιολας αλλα την μεγαλη καμπυλη οπου θα παρω 100γρ γλυκοζης κ η εξαταση θα ειναι 3ωρη,ανα 1 ωρα...η αληθεια ειναι οτι θορυβηθηκα και αγχωθηκα αρκετα...δεν ενημερωσα ακομα τον γιατρο δεν τον βρηκα στο τηλ...αλλα αγχωθηκα...πριν ενα 3μηνο που εκανα την εξεταση παλι βγηκε φυσιολογικη...το αγχος παιζει καποιο ρολο στης τιμες?
fofi έγραψε:lelitsa σε ευχαριστω για τις ευχές σου.Για το 144 αγχώθηκα λίγο αλλά το απόγευμα που έχω γιατρό θα τον ρωτήσω.Αν γνωρίζει και κάποια άλλη κοπέλα να με ξε αγχώσει.
Carrie έγραψε:Καλημέρα σας!!Μόλις έλαβα τα αποτελέσματα της καμπύλης ζαχάρου και το άγχος μου έχει χτυπήσει κόκκινο... Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον γιατρό για να δω τι θα μου πει βέβαια αλλά λίγο που διάβασα εδώ μάλλον ξέρω την απάντηση του..
Λοιπόν, με 50μλ και τιμή νηστέως 65,56 (τιμές αναφοράς 55-115) στα 60' είχε πάει στο 161,96 ( με τιμές αναφοράς 110-170)!!!Εμένα μου φαίνεται υψηλό (σαν στατιστικός που είμαι) ,εσάς πως σας φαίνεται???
Αnna1975 έγραψε:
καταρχην μην σε πιανει πανικος τα χω περασει και εγω και να σου πω την αληθεια μου εκλαιγα .αλλα ο γιατρος με καθησυχασε κοιτα το σημαντικο ειναι η τριτη ωρα αν δεν πεφτει και εγω ημουν στο μετεχνιο .περνας μια ταλαιπωρια αλλα το παιδι δεν παθαινει τιποτα αμα το προσεξεις .θα πας στο γιατρο σου να σου πει ο ιδιος τι θα κανεις. εμενα με συστησε σε παθολογο διαβητολογο που μου δωσε μια διατια δηλαδη τι θα προσεχω και μετριομουνα για ενα μηνα αλλα ολα καλα .δεν περνεις κιλα στο λεω γιατι το εχω περασει .αν η τιμη ειναι αυτη την τριτη ωρα θα σου πει να προσεχεις .αμα κανεις αυτα που σου λενε δεν υπαρχει κανενα προβλημα
Carrie έγραψε:Αnna1975 έγραψε:
καταρχην μην σε πιανει πανικος τα χω περασει και εγω και να σου πω την αληθεια μου εκλαιγα .αλλα ο γιατρος με καθησυχασε κοιτα το σημαντικο ειναι η τριτη ωρα αν δεν πεφτει και εγω ημουν στο μετεχνιο .περνας μια ταλαιπωρια αλλα το παιδι δεν παθαινει τιποτα αμα το προσεξεις .θα πας στο γιατρο σου να σου πει ο ιδιος τι θα κανεις. εμενα με συστησε σε παθολογο διαβητολογο που μου δωσε μια διατια δηλαδη τι θα προσεχω και μετριομουνα για ενα μηνα αλλα ολα καλα .δεν περνεις κιλα στο λεω γιατι το εχω περασει .αν η τιμη ειναι αυτη την τριτη ωρα θα σου πει να προσεχεις .αμα κανεις αυτα που σου λενε δεν υπαρχει κανενα προβλημα
Μου είπε να πάω να κάνω την μεγάλη καμπύλη με τις 4 λήψεις για να δούμε τι γίνεται.Απλώς μου είπε να κάνω την μικρή για να μην ταλαιπωρηθώ αρχικά,γι'αυτό..Και εγώ Άννα σε μία τέτοια κατάσταση όπως εσύ είμαι άντε να δούμε..
ALEXANDRA STR. έγραψε:Κοριτσια εκανα κι εγω την καμπυλη ζαχαρου μου (για μια ωρα) και οταν βγηκαν τα αποτελεσματα ο γιατρος μου ειπε οτι επειδη οι τιμες ειναι λιγο οριακες θα πρεπει να την επαναλαβω για τρεις ληψεις αυτην την φορα!τρεις ωρες στο μικροβιολογικο!(θα κοψω φλεβα!)βεβαια δεν ειναι αυτο το θεμα μου αλλα το οτι οι τιμες μου για να σας το εξηγησω ειναι οι εξης!!σας τα γραφω ακριβως οπως τα λεει στο χαρτι των εξετασεων)
Σακχαρο νηστειας: 79(τιμη αναφορας70-110mg/dl)
Σακχαρο σε 60λεπτα: 139(τιμη αναφορας 110-180mg/dl)
να σκεφτειται εγω οταν πρωτοειδα αυτες τις τιμες-πριν τις δει ο γιατρος μου-λεω ααα ωραια μεσα στο οριο ειναι οι τιμες μου...και τωρα με βαζει να τις ξανακανω!!!ειναι κατι ανησυχητικο;λετε να εχω διαβητη κυησης;εχω κληρονομικοτητα με ζαχαρο αλλα εγω δε τρωω σχεδον καθολου γλυκα και ζαχαρη!εχετε κατι να μου πειτε;;;;;
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης