76 Απ: Καμπυλη ζαχαρου...τη γνωμη σας!! Πεμ Αυγ 02, 2012 11:47 am
Μπου
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
θα το εχω υποψιν μου!!! Σ ευχαριστω πολυ πολυ! καλο βραδυ! να σαι καλα!!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Carrie έγραψε:Καμία εξέταση δεν είναι υποχρεωτική στην εγκυμοσύνη.Αλλά ως μαμά που ήμουν η πλέον ακατάλληλη υποψία να κάνω διαβητη κύησης και παρόλα αυτά έκανα,θα σου έλεγα να μην την αποφύγεις.
bou-boukitsa έγραψε:
δεν ειναι υποχρεωτικος ο προγεννητικος η το pap-a ..γιατι αμα σκοπευεις να το κρατησεις ετσι και αλλιως , δεν εχουν νοημα..
Carrie έγραψε:Γλυκιά μου μπουμπουκίτσα τι κάνεις? Εννοώ πως δεν είναι υποχρεωτική ότι δεν την κάνουν όλοι οι γιατροί. Εγώ είχα διαβήτη χωρίς ιστορικό στην οικογένεια,χωρίς να έχω παραπάνω κιλά,χωρίς καμία με καμία ένδειξη.Και έκανα και ινσουλίνη από τον 7ο και μετά.Ο διαβήτης όταν ρυθμίζεται δεν μπορεί να κάνει κακό στο μωρό. Έτρεξα σε 3 διαφορετικούς ενδοκρινολόγους μέχρι να καταλήξω και το έξαψα αρκετά το θέμα. Εμένα πχ είχαν δει στην β' επιπέδου ότι η περίμετρος της κοιλίτσας του είναι στο ανώτατο όριο και μου είχε πει ο γιατρός από τότε να κόψω γλυκά.Μετά στην καμπύλη φυσικά πήγε στον Θεό.Μετά παρόλο που έκανα διατροφή και οι τιμές ήτανε καλές το αμνιακό υγρό ήτανε στο ανώτατο όριο που επίσης είναι ένδειξη ότι ο διαβητης δεν ρυθμίζεται.Ο ενδοκ μου είχε πει ότι συμβαίνει και αυτό και είναι βιολογικό το θέμα και χορήγησε ινσουλίνη.Τελικά το μωρό φυσικά ήτανε μια χαρά (παρόλο που εγώ κόντεψα να μην την βγάλω την εγκυμοσύνη) και όπως βλέπω τώρα έτσι είναι ο σωματότυπος του. Να έχει λίγο κοιλίτσα. Έχω ρωτήσει 7 διαφορετικούς παιδιάτρους για το θέμα του διαβήτη αν μπορούν να το δημιουργήσουν κάποια προδιαθέση τώρα και γι'αυτό είναι μπουλουκάκι και ήτανε όλοι κατηγορηματικοί ότι δεν γίνεται. Απλώς θέλει προσοχή ο διαβήτης. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις,αυτό τουλάχιστον ελέγχεται.
panta έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:
δεν ειναι υποχρεωτικος ο προγεννητικος η το pap-a ..γιατι αμα σκοπευεις να το κρατησεις ετσι και αλλιως , δεν εχουν νοημα..
Αυτό πάλι από πού προκύπτει;
Οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη δεν γίνονται προκειμένου να αποφασίσεις τι θα κάνεις σε περίπτωση που το μωρό έχει γενετική ή κάποια άλλη ανωμαλία. Γίνονται για να προλάβεις καταστάσεις που θα βλάψουν το έμβρυο.
Ας μην παραπληροφορούμε έτσι αυθαίρετα και ας μη λέμε θα γίνει ότι είναι να γίνει, γιατί πολλά προβλήματα προλαβαινονται και σώζονται έμβρυα από τις εξετάσεις που αναφέρεις.
bou-boukitsa έγραψε:panta έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:
Αυτό πάλι από πού προκύπτει;
Οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη δεν γίνονται προκειμένου να αποφασίσεις τι θα κάνεις σε περίπτωση που το μωρό έχει γενετική ή κάποια άλλη ανωμαλία. Γίνονται για να προλάβεις καταστάσεις που θα βλάψουν το έμβρυο.
Ας μην παραπληροφορούμε έτσι αυθαίρετα και ας μη λέμε θα γίνει ότι είναι να γίνει, γιατί πολλά προβλήματα προλαβαινονται και σώζονται έμβρυα από τις εξετάσεις που αναφέρεις.
το pap-a δεν σωζει τιποτα..απλα σε ενημερωνει για το συνδρομο..τιποτα αλλο...υπαρχουν πολλοι γιατροι που αν δεν σκοπευεις να προβεις σε αμνιοπαρακεντηση η αν σκοπευεις να κρατησεις το μωρο ετσι και αλλιως , δεν σε βαζουν να την κανεις...
δεν ειναι οπως η αυχενικη η β επιπεδου που μπορει να δει και αλλα προβληματα και να ΄΄θεραπευτουν΄΄ ισως και μεσα στην κοιλια..
στο λεω 1000% αυτο!
bou-boukitsa έγραψε:Carrie έγραψε:Γλυκιά μου μπουμπουκίτσα τι κάνεις? Εννοώ πως δεν είναι υποχρεωτική ότι δεν την κάνουν όλοι οι γιατροί. Εγώ είχα διαβήτη χωρίς ιστορικό στην οικογένεια,χωρίς να έχω παραπάνω κιλά,χωρίς καμία με καμία ένδειξη.Και έκανα και ινσουλίνη από τον 7ο και μετά.Ο διαβήτης όταν ρυθμίζεται δεν μπορεί να κάνει κακό στο μωρό. Έτρεξα σε 3 διαφορετικούς ενδοκρινολόγους μέχρι να καταλήξω και το έξαψα αρκετά το θέμα. Εμένα πχ είχαν δει στην β' επιπέδου ότι η περίμετρος της κοιλίτσας του είναι στο ανώτατο όριο και μου είχε πει ο γιατρός από τότε να κόψω γλυκά.Μετά στην καμπύλη φυσικά πήγε στον Θεό.Μετά παρόλο που έκανα διατροφή και οι τιμές ήτανε καλές το αμνιακό υγρό ήτανε στο ανώτατο όριο που επίσης είναι ένδειξη ότι ο διαβητης δεν ρυθμίζεται.Ο ενδοκ μου είχε πει ότι συμβαίνει και αυτό και είναι βιολογικό το θέμα και χορήγησε ινσουλίνη.Τελικά το μωρό φυσικά ήτανε μια χαρά (παρόλο που εγώ κόντεψα να μην την βγάλω την εγκυμοσύνη) και όπως βλέπω τώρα έτσι είναι ο σωματότυπος του. Να έχει λίγο κοιλίτσα. Έχω ρωτήσει 7 διαφορετικούς παιδιάτρους για το θέμα του διαβήτη αν μπορούν να το δημιουργήσουν κάποια προδιαθέση τώρα και γι'αυτό είναι μπουλουκάκι και ήτανε όλοι κατηγορηματικοί ότι δεν γίνεται. Απλώς θέλει προσοχή ο διαβήτης. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις,αυτό τουλάχιστον ελέγχεται.
carrie αυτο λεω και εγω..συμφωνω μαζι σου ..και εγω δεν ειχα ιστορικο ,,ουτε ψηλες τιμες και ομως η καμπυλη βγηκε τσιμπιμενη...
εγω μονο με διατροφη το ελεγξα...
αλλα αν και εσυ π.χ. δεν εκανες και δεν εκανες ινσουλινη ..τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα?? αυτο εννοω...οχι οτι δεν αντιμετοπιζεται..αλλα πρεπει να ξερεις αν εχεις..
δεν εχω ακουσει γιατρους που δεν την καναν,,,το θεωρω ανευθυνο...αλλα τι να πεις?
Carrie έγραψε:Λιτσάκος εγώ είπα ότι θεωρώ ανευθυνότητα του γιατρού όχι η μπουμπουκίτσα. Εγώ προσωπικά μέχρι τότε έτρωγα τα πάντα και φρούτα & λαχανικά και ένα σοκολατάκι τη μέρα
litsakos έγραψε:Μπουμπουκιτσα καθολου ανευθυνο δεν ειναι(....ειναι θεμα εμπειριας του γιατρου..δεν υποβαλουν την εγκυο ολοι σε ολες τις εξετασεις. Υπαρχουν γιατροι που σε βαζουν να κανεις οτι εξεταση κυκλοφορει (ειχα τετοιον κ εφυγα στον 4ο μηνα της εγκυμοσυνης μου...γιατι μπορει να εκανα οτι εξεταση κυκλοφορουσε στο διαγνωστικο που ηταν μετοχος (!) αλλα με αφηνε με π[εσμενο αιματοκριτη "ενταξει μωρε,μαλλον θα κανεις μεταγγισεις στον 7ο μηνα΄") και υπαρχουν γιατροι που εχουν αναλαβει χιλιαδες εγκυες,χιλιαδες γυναικολογικα περιστατικα κ μπορουν να κρινουν ποτε ειναι απαραιτητο να υποβληθεις σε μια απο οοολες τις εξετασεις. Ετσι ηταν ο γυναικολογος που πηγα μετα απο αυτον τον καφρο που ειχα...
Βρισκεις ανευθυνο να μην κανεις την καμπυλη αλλα αχρηστο να κανεις pappA και αμνιο (αυτο το θυμαμαι απο αλλο θεμα)? Μηπως να αναθεωρησεις ?
bou-boukitsa έγραψε:litsakos έγραψε:Μπουμπουκιτσα καθολου ανευθυνο δεν ειναι(....ειναι θεμα εμπειριας του γιατρου..δεν υποβαλουν την εγκυο ολοι σε ολες τις εξετασεις. Υπαρχουν γιατροι που σε βαζουν να κανεις οτι εξεταση κυκλοφορει (ειχα τετοιον κ εφυγα στον 4ο μηνα της εγκυμοσυνης μου...γιατι μπορει να εκανα οτι εξεταση κυκλοφορουσε στο διαγνωστικο που ηταν μετοχος (!) αλλα με αφηνε με π[εσμενο αιματοκριτη "ενταξει μωρε,μαλλον θα κανεις μεταγγισεις στον 7ο μηνα΄") και υπαρχουν γιατροι που εχουν αναλαβει χιλιαδες εγκυες,χιλιαδες γυναικολογικα περιστατικα κ μπορουν να κρινουν ποτε ειναι απαραιτητο να υποβληθεις σε μια απο οοολες τις εξετασεις. Ετσι ηταν ο γυναικολογος που πηγα μετα απο αυτον τον καφρο που ειχα...
Βρισκεις ανευθυνο να μην κανεις την καμπυλη αλλα αχρηστο να κανεις pappA και αμνιο (αυτο το θυμαμαι απο αλλο θεμα)? Μηπως να αναθεωρησεις ?
Litsakos συμφωνω πως υπαρχουν γιατροι που σου κανουν τα παντα χωρις λογο...και υπαρχουν αλλοι με αρκετη εμπειρια να καταλαβουν..
αλλά
στην καμπυλη δεν υπαρχει κατι να καταλαβεις...
οκ υπαρχουν γυναικες παχυσαρκες, με ιστορικο, η με συμπτωματα που θα τις στειλουν κατευθειαν..
ομως υπαρχουν και αυτα που δεν φαινονται..
εγω ημουν (τοτε) 50 κιλα..δεν ειχα ιστορικο, δεν ειχα πολυ αμνιακο υγρο η κατι τετοιο, δεν ηταν υπερβολικα μεγαλο το μωρο, δεν ειχα παρει πολλα κιλα, ετρωγα λογικα ...το ζαχαρο νηστειας μου ηταν μονο 60 ...
φαινομενικα ολα τελεια...
απο που επρεπε να καταλαβει αμα δεν με εβαζε να κανω καμπυλη??
Για το PAP-A ειναι αλλο θεμα, αλλα αφου ρωτας θα το ξαναπω...
το pap-a βρισκει μονο το συνδρομο και δεν μπορεις να επεμβεις σε αυτο , παρα μονο να τερματησεις την εγκυμοσυνη...αν δεν θεσ να το κανεις και εχεις σκοπο να κρατησεις ετσι και αλλιως το παιδι , η εξαιταση αυτη ειναι αχρηστη!!
αντιθετα το ζαχαρο μπορει να βλαψει το μωρο αν δεν προσεξεις...αν ομως προσεξεις πανε ολα μια χαρα...οπότε γιατι να εχεις ενα παιδι που θα φταις εσυ για το προβλημα του ?? η ο γιατρος που δεν σου ειπε να κανεις την καμπυλη??
γιαυτο το θεωρω ανεύθυνο απο την πλευρα του γιατρου!!γιατι δυστηχως η πειρα δεν παιζει σε αυτη την περιπτωση - εκτως αν εχει κληρονομικο χαρισμα..
litsakos έγραψε:
Litsakos συμφωνω πως υπαρχουν γιατροι που σου κανουν τα παντα χωρις λογο...και υπαρχουν αλλοι με αρκετη εμπειρια να καταλαβουν..
αλλά
στην καμπυλη δεν υπαρχει κατι να καταλαβεις...
οκ υπαρχουν γυναικες παχυσαρκες, με ιστορικο, η με συμπτωματα που θα τις στειλουν κατευθειαν..
ομως υπαρχουν και αυτα που δεν φαινονται..
εγω ημουν (τοτε) 50 κιλα..δεν ειχα ιστορικο, δεν ειχα πολυ αμνιακο υγρο η κατι τετοιο, δεν ηταν υπερβολικα μεγαλο το μωρο, δεν ειχα παρει πολλα κιλα, ετρωγα λογικα ...το ζαχαρο νηστειας μου ηταν μονο 60 ...
φαινομενικα ολα τελεια...
απο που επρεπε να καταλαβει αμα δεν με εβαζε να κανω καμπυλη??
Για το PAP-A ειναι αλλο θεμα, αλλα αφου ρωτας θα το ξαναπω...
το pap-a βρισκει μονο το συνδρομο και δεν μπορεις να επεμβεις σε αυτο , παρα μονο να τερματησεις την εγκυμοσυνη...αν δεν θεσ να το κανεις και εχεις σκοπο να κρατησεις ετσι και αλλιως το παιδι , η εξαιταση αυτη ειναι αχρηστη!!
αντιθετα το ζαχαρο μπορει να βλαψει το μωρο αν δεν προσεξεις...αν ομως προσεξεις πανε ολα μια χαρα...οπότε γιατι να εχεις ενα παιδι που θα φταις εσυ για το προβλημα του ?? η ο γιατρος που δεν σου ειπε να κανεις την καμπυλη??
γιαυτο το θεωρω ανεύθυνο απο την πλευρα του γιατρου!!γιατι δυστηχως η πειρα δεν παιζει σε αυτη την περιπτωση - εκτως αν εχει κληρονομικο χαρισμα..
Μπου έγραψε:ρε κοριτσακια δε χρειαζεται να ερχεστε σε ενταση! μια ερωτησουλα εκανα! στην τελικη η καθε γυναικα σε συνεργασια με το γιατρο που εμπιστευεται αναλαμβανει τις ευθυνες των αποφασεων της!!!!
ετσι υποψιαζομαι κι εγω! γιατι ειναι αρκετα "ψειρας" μαζι μου πια! να φανταστεις μια φορα στις 15 μερες εκει ειμαι και ουτε χρηματα μου παιρνει καθε φορα (ασχετο αλλα θελω να τονισω το ποσο με προσεχει κι εχει απειρη πελατεια!) σ ευχαριστω για την απαντηση!!!maria1984 έγραψε:Μπου έγραψε:ρε κοριτσακια δε χρειαζεται να ερχεστε σε ενταση! μια ερωτησουλα εκανα! στην τελικη η καθε γυναικα σε συνεργασια με το γιατρο που εμπιστευεται αναλαμβανει τις ευθυνες των αποφασεων της!!!!
Κοπέλα μου είναι νωρίς ακόμα να σου πει ο γιατρός σου για αυτή την εξέταση.Την κάνεις όταν έχεις μπει στην 26η εβδομάδα κ δεν υπάρχει λόγος να σου την αναφέρει νωρίτερα,θα δεις ότι θα σου το πει μόνος του όταν θα έρθει εκείνη η ώρα!!!Εμένα μου είχε πει στην 24η εβδομάδα ότι πρέπει να την κάνω ,μου την έγραψε κ απλά περίμενα να μπω στην 26η για να πάω να την κάνω...
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης