Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
566 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 566 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 27 ... 43  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 11 από 43]

251Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 5:37 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ Κ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΡΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ!
ΕΧΩ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ..
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΚ,ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ,Κ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΤΟ ΡΙΞΩ,ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΑΘΕΙ,ΝΑ ΣΥΖΗΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.
ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ Κ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΩ 'ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ' ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΣΜΩΣΑ.

252Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 5:38 am

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλά μιλάμε ο τύπος είναι ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟς έτσι???

253Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 5:39 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.. ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΤΟ ΞΕΡΩ. ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΣΚΛΗΡΗ.ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ.

254Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 5:41 am

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αυτός στεναχωριέται???Έτσι είναι η στεναχώρια???Δεν είμαστε με τα καλά μας??Σκέφτεται ότι θα χωρίσετε γιατί ΕΣΥ θα έχεις κάνεις το δικό σου αλλά δεν του περνάει ΚΑΝ από το μυαλόπόσο λάθος συμπεριφορά έχει απέναντι σου???? ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 679259 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 679259 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 679259 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 679259

255Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 6:10 am

Αnna1975

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
δυστυχως προσπαθω να καταλαβω το αγορι σου και δεν καταλαβαινω την συμπεριφορα του.τι αν παντρευτειτε θα χωρισετε ενω θα εχετε και το παιδακι σας τι πιο ομορφο.ενω αμα το ριξεις θα σε στηριξει επειδη τι αποφαση την πηρες εσυ .τι ειναι το παιδι σκυλι .συγνωμη δειχνει μεγαλη ανωριμοτητα η κρυβεται κατι αλλο που εσυ γνωριζεις .δημητρουλα εμεις δεν σε γνωριζουμε εσυ πιστευεις οτι σε βλεπουν ολοι σαν ενα παιδι ανωριμο που δεν μορει να αναλαβει τις ευθυνες του .οπως ειπε και η βανια προσπαθησε να τους πεισεις παντα η αληθεια ειναι καπου στην μεση .την στιγμη που το πηρες αποφαση μην λυγισεις στασου στα ποδια σου.πες επιχειρημστα μην αφησεις κανενα να σε καθοδηγησει .οταν δουν μια τετοια δημητρουλα θα αλλαξουν και αυτη προς στα σενα φιλια.

256Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 6:12 am

AnastasiaKoutsourh

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
marinaki <3 <3 έγραψε:
AnastasiaKoutsourh έγραψε:
marinaki <3 <3 έγραψε:ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΠΟΙ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΡΑΜΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.....ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΚΑΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!ΑΧ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΡΧΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Sad Sad Sad
μακάρι κορίτσι μου να είχα κάποιων να με συμβουλέψει άλλα ήμουν τελείως μόνη και έκανα τα αδίνατα δινατα να το κρατίσω άλλα νικίθεικα...φρόντισε να τους νικίσεις εσυ τώρα κοπέλα μου και 8α ανταμιφθείς σε λίγους μήνες με το χαμόγελο του παιδιού σου
ΚΑΤΕΒΕΝΕΙΣ ΠΑΣΑΛΗΜΑΝΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΝΩ Κ ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΙΤΩΝΑΚΙΑ..ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΜΑΚΑΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ Κ ΣΕΝΑ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΗ ΜΑΚΑΡΗ
κατεβένω που και που...

257Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 6:19 am

TΟΥΡΤΙΤΣΑ

TΟΥΡΤΙΤΣΑ
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaM έγραψε:
Αnna1975 έγραψε:
thequeen86 έγραψε:για μενα ειναι δολοφονοι.ειναι κ παρα ειναι γιατι κανενας δεν εχει το δικαιομα να αφερει μια ζωη που την ευλογησε ο θεος.γιατι αλλες παρακαλανε κ κανουν απειρες προσπαθειες με εξοσωματικη για να κρατησουν ενα παιδι στην αγκαλια τους κ αλλες τα πετανε στον καλαθο των αχρηστων ετσι απλα γιατι δεν τους βολευε.συγνωμη εαν ειναι σκληρα αυτα που λεω αλλα ειναι η δικη μου αποψη κ φυσικα δεν εχω την απαιτηση να την συμμεριστει κανενας.απλα αυτη ειναι η γνωμη μου

φυσικα και ειναι αποψη σου .και εγω κατα της εκτρωσης .αλλα δεν πρεπει ποτε να ειμαστε απολυτοι και να καταδικαζουμε τους αλλους .που δεν ξερουμε σε τι τους οδηγησε σε αυτο το θεμα.εχω μαθει στην ζωη μου να μην ειμαι απολυτη γιατι ποτε μην λες ποτε γιατι δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη .μερικες φορες ειναι τοσο ακταλληλες οι συνθηκες που θα ζησει ενα παιδι και να ειναι δυστυχισμενο παρα να ερθει στην ζωη οσο καπως και ακουγεται γιατι εχω ζωντανα παραδειγματα .

Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Ακόμα και ο Θεός συγχωρεί. Και εγώ είμαι απίστευτα κατά της έκτρωσης. Δεν μπορώ όμως να είμαι αυστηρή με κάποιον που δεν ήξερε τι έκανε οταν το έκανε. Ευελπιστώ πως θα μετανοιώσει κάποια στιγμή και χαίρομαι οταν συμβαίνει αυτό και δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό για εκείνον. Μου είναι πραγματικά δύσκολο όμως να δικαιολογήσω όταν έκτρωση κάνει μια μάνα που έχει ήδη παιδιά, απλά δεν θέλει άλλα. Γιατί εκείνη γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει.
τι θα πει δεν ηξερε τι εκανε.απο την στιγμη που εχεις μια σχεση και δεν ξερεις αν ειναι σοβαρη και που θα οδηγησει και ολα τα παραλυπομενα μιας εγκυμοσηνης καλο ειναι να χρησιμοποιουμε προφυλαξεις.στο 2011 δεν υπαρχουν τυχαιες εγκυμοσηνες αν μεινεις εγκυος παει να πει οτι το ηθελες,αλλιως χρησιμοποιεις προφηλαξεις.εγω πριν κανω οικογενεια ειχα και αλλες σχεσεις,εμενα γιατι δεν μου ετυχε?και οχι μονο σε μενα.συγνωμη για τα σκληρα λογια αλλα δεν μπορω να ακουω τετοια στην εποχη μας.υπαρχουν γυναικες που λαχταρανε να γινουν μανες και παιδευονται χρονια και αλλες πανε και τα σκοτωνουν γιατι δεν προσεχαν.απαραδεκτο.

258Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 6:24 am

AnastasiaKoutsourh

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
dimitrouline έγραψε:
NeNaKi_Gr έγραψε:
Πριν διαβάσω την ιστορία σου, σκεφτόμουν να γράψω την δική μου ως θέμα, γιατί είναι η αιτία που τις δύο τελευταίες μέρες δεν είμαι στα καλύτερα μου και ένιωθα την ανάγκη να τα βγάλω τα σωψυχά μου μια φορά και γώ για μένα.
Διαβάζοντας όμως την δικιά σου, πήρα την απόφαση να την γράψω εδώ, για σένα, ελπίζοντας ότι θα διδαχτείς κάτι απο αυτήν και θα έχει προσφέρει σε έναν άνθρωπο κάτι καλό, εκτός απο απόψεις.
....
Από μικρό παιδί, όταν με ρωτούσαν «τι θα ήθέλες να γίνεις όταν μεγαλώσεις», εγώ απόλυτα απαντούσα «νηπιαγωγός» και καθώς μεγάλωνα αυτή μου η επιθυμία γινόταν όλο και εντονότερη και όταν τελικά ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσω, τα κατάφερα να μπω στην πρώτη μου ειδικότητα... βρεφονηπιοκόμος.
Η χαρά μου απερίγραπτη και ξεκίνησα με δύναμη εκεί. Ένα από τα μαθήματά που κάποια στιγμή κλιθήκαμε να περάσουμε, ήταν και η πρακτική άσκηση. Βασικό μάθημα που επιβαλλόταν να βγει ανά πάσα στιγμή, για να πάρω πτυχίο.
Η πρακτική αφορούσε σε επισκέψεις εντός παιδικών σταθμός και νηπιαγωγείων... η θεωρία των υπολοίπων μαθημάτων στην πράξη δηλαδή.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια του συγκεκριμένου μαθήματος, μας έδινε τότε τη δυνατότητα να μοιράσουμε μόνες μας τα πόστα. Να επιλέξουμε δηλαδή η καθεμιά μας σε ποιο παιδικό σταθμό θα βρεθεί. Σε κάθε «δουλειά» αντιστοιχούσαν και 2-3 κοπέλες, αν θυμάμαι καλά.
Εγώ, όντας πάντα διαφορετική, επέλεξα το αντίστοιχο που θα έκανε τη διαφορά, να αναλάβω σε ένα ειδικό κέντρο για παιδιά με νοητική υστέρηση. Κάτι το οποίο δεν το μετάνιωσα ποτέ... !

Στο κέντρο αυτό, υπήρχαν τρεις ομάδες παιδιών... Αυτά που οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι και οπότε τα άφηναν το πρωί και τα έπαιρναν το μεσημέρι μετά την εργασία τους (συνήθως τα πηγαινοέφερνε ειδικό λεωφορείο).
Εκείνα που οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους προσφέρουν στο σπίτι την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα παιδιά και έτσι τα άφηναν όλη την εβδομάδα στο κέντρο, όμως κάθε Παρασκευή μεσημέρι ήταν εκεί, άπαντες παρόντες, για να τα πάρουν και να περάσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια το Σαββατοκύριακο τους στο σπίτι, καθώς και κάθε φορά στις Αργίες.
Και υπήρχαν και τ΄ άλλα τα παιδιά, αυτά που... δεν ήταν παιδιά κανενός Θεού.... που οι γονείς τους τα έκλεισαν πίσω από μια πόρτα ενός ιδρύματος και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ ξανά για το πως ή αν ζουν.
Και όλα αυτά γιατί... γιατί ήταν «καθυστερημένα» και δεν ήθελαν να έχουν άρρωστα παιδιά, γιατί ήταν ντροπή να έχουν ένα τέτοιο παιδί, γιατί δεν είχαν τη διάθεση να φροντίσουν ένα παιδί που εξαιτίας τους γεννήθηκε έτσι και υποφέρει και τόσο απλά το αποκάλεσαν μπελά και το πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. Γιατί εκείνοι ήταν άχρηστοι ως γονείς!

Ένα λοιπόν απο αυτά τα παιδιά που έτυχε να γνωρίσω, ήταν και ένα 5χρονο κοριτσάκι. Ένα γλυκύτατο παιδί, αδύνατο, καστανοξανθούλη, ζωηρό, με ναζιάρικο βλέμμα. Αν παρέβλεπες την ιδιομορφία στο πρόσωπο που συνήθως έχουν όλα αυτά τα παιδάκια, ήταν ένα αστεράκι σαν όλα τ’ άλλα.
Αυτό το κορίτσι, απο την αρχή έδειξε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο πρόσωπό μου, ο βασικός κανόνα όμως του βρεφονηπιοκόμου δεν μου επέτρεπε ποτέ να το ξεχωρίσω απο τα άλλα της ομάδας μου και να ανταποδώσω κάποιο παραπάνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο ότι στα άλλα.
Έτσι, πάντα προσπαθούσε με αντιδραστικό τρόπο να μου τραβήξει την προσοχή.
Και τα κατάφερε τελικά, αλλά όχι με τον τρόπο που περίμενε.

Κάθε Παρασκευή μεσημέρι, όταν έφτανε η ώρα που έρχονταν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους για το Σαββατοκύριακο, αυτό στεκόταν ακίνητο μπροστά στην πόρτα περιμένοντας και κρατώντας στα χεράκια του την χειροτεχνία που φτιάχναμε κάθε φορά την ημέρα εκείνη για τους γονείς. Στεκόταν ακούνητο, αμίλητο, με τα μάτια καρφωμένα για ώρες στην πόρτα και περίμενε να έρθει κάποιος να το πάρει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν κανείς.
Ζήτησα δύο φορές να το πάρω στο σπίτι και μόνο για το Σαββατοκύριακο, αλλά φυσικά ήταν ενάντια στους κανόνες και δεν έγινε δεκτό. Κατανοητό φυσικά, ακόμα και τώρα.

Ο πόνος που ένιωθε αυτό το παιδί ήταν αβάσταχτος. Το είχαν απορρίψει οι ίδιοι οι άνθρωποι που επέλεξαν να του δώσουν τη ζωή. Το εξόρισαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν λίγο γι’ αυτούς, ότι ήταν η ντροπή τους και δε θα έπρεπε να βλέπει ο κόσμος ότι στην οικογένεια τους υπάρχει ένας καθυστερημένος, ένας χαζός άνθρωπος που δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο την αρρώστια του.
Στην πραγματικότητα όμως, εκείνοι ήταν οι άρρωστοι και η ντροπή του κόσμου, όχι το παιδί. Από λάθος δικό τους γεννήθηκε όπως γεννήθηκε, από την ασυνειδησία τους και παρ΄ όλα αυτά αυτό το νοητικά στερημένο παιδί τους συγχωρούσε, για λίγη και μόνο αγάπη. Τόσο απλό!
Κάποια στιγμή μη αντέχοντας να βλέπω πλέον αυτό το θέαμα, αναφέρθηκα στην υπεύθυνη ζητώντας να επικοινωνήσει με τους γονείς, πράγμα που φυσικά αρνήθηκε, γιατί αυτές τις εντολές είχε πάρει από τους ίδιους γονείς. Δεν την κατηγορώ ούτε σήμερα, την δουλειά της έκανε.
Και λίγο αργότερα, πεισμώνοντας, βρήκα τον τρόπο και τους κάλεσα εγώ... δε θα ήθελα να μεταφέρω τι μου είπε η μητέρα, την αποκαλώ έτσι για να της αποδώσω το ρόλο στην αφήγηση της ιστορίας, γιατί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να την αποκαλώ με αυτόν τον ιερό τίτλο.
Την επόμενη όμως μέρα, κλήθηκα τόσο εγώ, όσο και η Καθηγήτρια μου, να παρουσιαστούμε στο γραφείο της διευθύντριας και παρουσία της «μητέρας» του παιδιού μου έγιναν, σε όχι και τόσο κόσμιους τόνους, οι απαραίτητες συστάσεις.
Οι μήνες που ακολούθησαν δεν ήταν και οι καλύτεροι μου, καθ΄ ότι το κλίμα ήταν ήδη βεβαρημένο... άρχισα να βλέπω και άλλα περιστατικά, ίδια, αλλά και διαφορετικά, άρχισαν να άκουω και άλλα τόσα... ήμουν που ήμουν και το μαύρο πρόβατο... κι έτσι παραιτήθηκα και απο το ίδρυμα και απο την πρακτική μου και απο μια ειδικότητα που την φανταζόμουν κάπως «αλλιώς», πιο...μαγευτική και ονειρεμένη. Γιατί, όταν σαν παιδί σκεφτόμουν να κάνω τι δασκάλα σε μωρά, να προσέχω τα παιδιά μιας οικογένειας, φανταζόμουν την όλη ιστορία σαν μια πολύχρωμη ζωγραφιά με κλόουν, μπαλόνια και ουράνια τόξα, μα αυτό που στην πραγματικότητα είδα όταν μεγάλωσα, ήταν μια μουτζούρα με μαύρο στυλό, μουντή και τίποτα παραπάνω και δε μου άρεσε καθόλου, με απογοήτευσε.
Αποφάσισα να κρατήσω λοιπόν, αυτήν την μαγευτική εικόνα για τα δικά μου παιδιά και έτσι πήρα τα μπογαλάκια και τις ευαισθησίες μου και έφυγα.
Εγκατέλειψα την ειδικότητα μου και τελικά, σπούδασα δίκτυα και συστήματα υπολογιστών και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά...

Κάποιες βδομάδες μετά την παραίτηση μου, πήγα στο κέντρο για να δω την μικρή και να την αποχαιρετίσω. Ήμουν με τη μητέρα μου θυμάμαι. Είχαμε καθυστερήσει όμως και πάνω στη φούρια μου ξέχασα να της πάρω ένα δωράκι, έτσι για να με θυμάται.
Σταμάτησα σε ένα ανθοπωλείο της συμφοράς, γιατί μόνο γαρύφαλλα και κάτι πρασινάδες είχε, που υπήρχε δίπλα στο ίδρυμα και αγόρασα ένα λευκό γαρυφαλλάκι.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.... όταν της το έδωσα, το άρπαξε στα χέρια της και έμοιαζε λες και ήταν το πιο πολύτιμο παιχνίδι που της έκαναν δώρο. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, γυρνούσε γύρω γύρω και το έδειχνε παντού, ότι πήρε δώρο, ένα γαρύφαλλο. Ένα γ@μημένο γαρύφαλλο, αυτό ήταν το μόνο που ζητούσε αυτό το παιδί... κάτι απο κάποιον με αγάπη.
Αυτό το κοριτσάκι, όπως με πληροφόρησε μια παλιά μου συμφοιτήτρια που εργάζεται εκεί, προχθές στα 18 του χρόνια έφυγε απο τη ζωή από φυσικά αίτια, ως είθισται να συμβαίνει καμιά φορά σε αυτά τα παιδιά, μα ήταν και πάλι μόνο... χωρίς γονείς που ίσως αν τους είχε, να έβρισκε λόγο να μείνει λίγο παραπάνω σε αυτόν τον κόσμο.
Και αισθάνομαι υπεύθυνη, γιατί μπορεί να αντέδρασα, αλλά δεν προσπάθησα πολύ. Είπα, όχι δε θα πάρω και έφυγα, ενώ έπρεπε να μείνω και με το πείσμα μου να φτιάξω τα πράματα όπως θέλω εγώ. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να έχω τη συνείδηση μου καθαρή, εναντιώθηκα και τέλος. Το αποτέλεσμα όμως, παρέμεινε το ίδιο.

Και γιατί αυτή η ιστορία να σε αφορά?

Γιατί ίσως ένα εξίσου τραγικό «λάθος» ετοιμάζεσαι να κάνεις... λυπάμαι που ακούγομαι τόσο σκληρή... δεν είμαι, πίστεψε με... δεν σε καταδικάζω, γιατί πρώτα πρέπει να καταδικαστούν άλλοι πρίν απο σένα, όπως και για τα λάθη του δικού σου παιδιού θα πρέπει να απολογηθείς πρώτη εσύ κάποτε.
Κάνε ότι αισθάνονται τα μέσα σου και καμιά μας δε θα σε κατηγορήσει, καμιά μας δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, πρόκειται για τη δική σου ζωή.
Μα για μια στιγμή μόνο θέλω να σκεφτείς, κλείσε τα μάτια και σκέψου...
στην θέση του κοριτσιού αυτού, το δικό σου παιδί.
στη θέση τη δική σου και του συντρόφου σου, του γονείς του.
στη θέση του «κόσμου», τους δικού σου γονείς.

Οι γονείς αυτού του κοριτσιού το απέρριψαν χωρίς δισταγμό, γιατί έτσι απαιτούσε ο κόσμος, γιατί ήταν ντροπή και γιατί όπως ήταν, ήταν ανεπιθύμητο για τους ίδιους, παρ΄ όλο που εκείνοι ευθύνονταν γι’ αυτό.

Ακριβώς έτσι και εσύ... Πως θα απορρίψεις ένα παιδί, που το μόνο που ζητάει είναι λίγη από την αγάπη σας, επειδή είναι αποτέλεσμα μιας απρόσμενης εγκυμοσύνης, επειδή οι γονείς σου θεωρούν ότι θα είναι ντροπή για τον κόσμο? Και όλα αυτά χωρίς να φταιει καν αυτό, χωρίς να το διάλεξε.
Είναι δικοί σας ευθύνη... Του συντρόφου σου που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, δική σου που δεν φρόντισες να τον συγκρατήσεις και των γονιών σου, πρωτίστως της μητέρας σου που δε φρόντισε, αν και έμπειρη στο θέμα αυτό, να σε κατηχήσει κατάλληλα, ώστε σαν γυναίκα να μάθεις να κουμαντάρεις και να χρησιμοποιείς όπως πρέπει το σώμα σου σε τέτοιες καταστάσεις και να σου δώσει το κίνητρο να ενημερωθείς για τα ανάλογα μέτρα αντισύλληψης. Είναι δικιά σας ασυνειδησία, όλων σας ανεξαιρέτως.
Φταιτε όλοι σας, εκτός από αυτό το παιδί.... και αν το κρατήσεις, θα είναι σαν η ιστορία που μόλις σου διηγήθηκα να πήρε ένα αίσιο τέλος.... να άνοιξε επιτέλους η πόρτα και να έτρεξε το κοριτσάκι στην αγκαλιά της δικής του μαμάς.

Εγώ και γενικότερα και αυστηρότατα, θυμώνω πολύ με τέτοιες καταστάσεις... είμαι συντηρητική και δεν το κρύβω! Δεν είμαι υπέρ του ότι έμεινες έγκυος στα 22 σου, χωρίς να είσαι έτοιμη, συνειδητοποιημένη και χωρίς να το επιδιώκεις νοητά. Δεν μου αρέσει το 'έτυχε', μου αρέσει το 'θέλω' σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν δικαιολογώ ούτε μία "ανεπιθύμητη" εγκυμοσύνη εν έτη 2011... από τη στιγμή που όταν το κάνατε, ξέρατε τι κάνατε και στα 22 σας όφείλατε και οι δυό σας να γνωρίζετε πολύ καλά τις επιπτώσεις των πράξεών σας, είναι επιθυμητότατη η εγκυμοσύνη.... έτσι πες του του λεγάμενου και σε τιμά που εσύ το αποδέχεσαι!!!

Ότι έγινε όμως, έγινε και έτσι δέξου το παιδάκι σου και κράτησε το. Εφ΄ όσον ήρθε, άνοιξε του την πόρτα. Άλλωστε εσείς το προσκαλέσατε, δεν ήρθε απο μόνο του.
Εσύ απο την αρχή το αποδέχεσαι και αυτό είναι άξιο επαίνων, μα ότιδήποτε κι αν συμβεί θα είναι υπευθύνη δική σου... είσαι ενήλικη και είσαι η μάνα... δεν υπάρχει δικαιολογία που να λέει... εγω το ήθελα και είπα όχι, αλλά οι γονείς μου δεν το ήθελαν και έγινε...
Αν το θέλεις με όλο σου το είναι, μείνε εκεί και άλλαξε τους εσύ τη γνώμη, πάλεψε γι΄αυτό που πιστεύεις και άλλαξε τα πάντα.
Εγώ δεν το είχα παλέψει, είπα μόνο ένα παραιτούμε και έβγαλα την ουρά μου απ' έξω, αλλά η ευθύνη εξακολουθώ να νιώθω μέσα μου ότι είναι δικιά μου... ούτε των γονιών, ούτε του κόσμου, αλλά δικιά μου που δεν ήμουν αρκετή.
Για σένα και το παιδί σου...

Σκέψου πως αν η μητέρα σου είχε αντιμετωπίσει το ίδιο δίλημμα κάποτε και δε σε αποδεχόταν, τώρα δε θα ήσουν κοντά μας, εδώ. Κι όμως είσαι, ένας άνθρωπος, μια ακόμα ψυχή που νιώθει και σκέφτεται. Πως θα μπορέσεις να στερήσεις από έναν άλλο άνθρωπο, από το παιδί σου, το δικαίωμα του να υπάρξει?

Ότι κι αν πράξεις, όπως κι αν τελικά το πράξεις, όλες μας θα είμαστε μαζί σου...
Και μη φοβάσαι για τα δύσκολα... μια μάνα μπορεί να χορέσει τον κόσμο όλο σε μια κωλότσεπη για το παιδί της και δε θα μπορέσει να βρεί τρόπο να το ζήσει αν χρειαστεί?
Άλλωστε και η μάνα σου, τέτοια μάνα είναι και ότι κι αν λέει, δεν πρόκειται να σε αφήσει να πάθεις κακό Wink

Παρ' όλα όμως τα μακρυνάρια που σου γράφουμε απο πάνω και αφορούν απόψεις εντελώς δικές μας, η απόφαση είναι μόνο δική σου... ζύγησε τα και πράξε ως ενήλικη αναλόγως.

Συγχωράτε με για το τεράστιο Post Smile
Συνηθίζω να γράφω μεγάλα κείμενα, αλλά αυτή τη φορά επιβαλλόταν να ξεφύγω και πολύ παραπάνω...
Το θέμα σου είναι σοβαρό και έχω και γω το ζόρι μου... καταλαβαίνετε Sad

Άλλωστε, ότι είχα να πω το είπα μαζεμένο... Δεν προσθέσω κάτι άλλο Smile
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΛΙΝΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ I love you
πο πο έμεινα και το διάβαζα τόσο απορροφημένη...δεν έχω λόγια άλλα συμφωνώ

259Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 6:51 am

maryloo

maryloo
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Δημητρούλα μου μάλλον ήθελες ένα ταρακούνημα από όλες μας για να πάρεις τα πάνω σου και να αποκτησεις λίγη δύναμη!

Χαίρομαι πραγματικά για τις αποφάσεις σου και δείχνεις πολύ ωριμότερη! Οσο για τα τελευταία λόγια του "δικού σου" δεν τα σχολιάζω.... ειναι εντελώς μπιπ ο τύπος. Αν θέλει να σε παρει και να δεχτεί το μωράκι σας, καλοδεχούμενος.... αλλιώς δώστου τα παπουτσια του και στειλε τον στο καλό.

Στηριξη ψυχολογική θα έχεις από όλες μας πιστευω, αλλά και ότι αλλο χρειαστείς είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω όσο μπορώ. Εχω συγγενείς στην Δραμα και ίσως μπορέσω να βοηθήσω όπου μπορώ μέσω αυτών (εγώ είμαι Κρήτη).

Κρατα γερά και ψηλά το κεφάλι κοπέλα μου!
Σε λίγους μήνες θα έχεις ένα κουκλί στην αγκαλιά σου!!!!

Και μεταξύ μας.... τα πεισματα των γονιων σου σίγουρα είναι προσορινά....κατσε να δουν το εγγονι τους και αν δεν κατουρίσουν τα βρακιά τους από χαρά, να μην με λένε Μαίρη!Θα δεις πως θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν!

Αντε φιλάκια στην κοιλίτσα σου, να μην στεναχωριέσαι και απόλαυσε την υπέροχη φάση της εγκυμοσύνης!!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 215994

Υ.Γ. Νενακι έχεις δίκιο.... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( - Σελίδα 11 417472

260Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 7:03 am

AnastasiaKoutsourh

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
TΟΥΡΤΙΤΣΑ έγραψε:
MariaM έγραψε:
Αnna1975 έγραψε:
thequeen86 έγραψε:για μενα ειναι δολοφονοι.ειναι κ παρα ειναι γιατι κανενας δεν εχει το δικαιομα να αφερει μια ζωη που την ευλογησε ο θεος.γιατι αλλες παρακαλανε κ κανουν απειρες προσπαθειες με εξοσωματικη για να κρατησουν ενα παιδι στην αγκαλια τους κ αλλες τα πετανε στον καλαθο των αχρηστων ετσι απλα γιατι δεν τους βολευε.συγνωμη εαν ειναι σκληρα αυτα που λεω αλλα ειναι η δικη μου αποψη κ φυσικα δεν εχω την απαιτηση να την συμμεριστει κανενας.απλα αυτη ειναι η γνωμη μου

φυσικα και ειναι αποψη σου .και εγω κατα της εκτρωσης .αλλα δεν πρεπει ποτε να ειμαστε απολυτοι και να καταδικαζουμε τους αλλους .που δεν ξερουμε σε τι τους οδηγησε σε αυτο το θεμα.εχω μαθει στην ζωη μου να μην ειμαι απολυτη γιατι ποτε μην λες ποτε γιατι δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη .μερικες φορες ειναι τοσο ακταλληλες οι συνθηκες που θα ζησει ενα παιδι και να ειναι δυστυχισμενο παρα να ερθει στην ζωη οσο καπως και ακουγεται γιατι εχω ζωντανα παραδειγματα .

Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Ακόμα και ο Θεός συγχωρεί. Και εγώ είμαι απίστευτα κατά της έκτρωσης. Δεν μπορώ όμως να είμαι αυστηρή με κάποιον που δεν ήξερε τι έκανε οταν το έκανε. Ευελπιστώ πως θα μετανοιώσει κάποια στιγμή και χαίρομαι οταν συμβαίνει αυτό και δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό για εκείνον. Μου είναι πραγματικά δύσκολο όμως να δικαιολογήσω όταν έκτρωση κάνει μια μάνα που έχει ήδη παιδιά, απλά δεν θέλει άλλα. Γιατί εκείνη γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει.
τι θα πει δεν ηξερε τι εκανε.απο την στιγμη που εχεις μια σχεση και δεν ξερεις αν ειναι σοβαρη και που θα οδηγησει και ολα τα παραλυπομενα μιας εγκυμοσηνης καλο ειναι να χρησιμοποιουμε προφυλαξεις.στο 2011 δεν υπαρχουν τυχαιες εγκυμοσηνες αν μεινεις εγκυος παει να πει οτι το ηθελες,αλλιως χρησιμοποιεις προφηλαξεις.εγω πριν κανω οικογενεια ειχα και αλλες σχεσεις,εμενα γιατι δεν μου ετυχε?και οχι μονο σε μενα.συγνωμη για τα σκληρα λογια αλλα δεν μπορω να ακουω τετοια στην εποχη μας.υπαρχουν γυναικες που λαχταρανε να γινουν μανες και παιδευονται χρονια και αλλες πανε και τα σκοτωνουν γιατι δεν προσεχαν.απαραδεκτο.

δεν πρέπει να είστε απόλυτες και ηδικά σε αυτό το θέμα και εγώ έκανα έκτρωση στα 18 μου άλλα πίστεψε με πάλεψα πολύ για να το κρατήσω...ακόμα κλαίω τα βράδια και ένα μήνα μετά τιν έκτρωση ήμουν με χάπια άλλα τι να έκανα ο δικός μου μόλις το έμαθε μου είπε όκ θα παντρευτούμε και όσο τον είδες εσυ τον είδα και εγώ και η μάνα μου ήρθε με την κάρτα του γιατρού η το ρίχνεις η φύγε απο το σπίτι...που να πήγαινα μόνη και χωρίς καν μια δουλειά κάτι να μπορέσω να κρατηθώ τότε εγώ δεν είχα κανέναν να με συμβουλέψει...και προσέχαμε πάντα μα πάντα αλλά έμεινε μία φορά το προφυλακτικό μέσα και έγινε εκείνη τη μία και μόνο φορά και έμεινα έγκυος...συγνώμη άλλα αν δεν τα έλεγα θα έσκαγα δεν είναι ωραίο να μας δείχνετε με το δάχτυλο και να μας ονομάζετε δολοφόνους

261Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 7:45 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
την λεξη ατυχηματα την ξερετε; εγω επαιρνα προφυλαξη και δυο φορες εσπασε το προφυλακτικο σε διαστημα μιας εβδομαδας το σοκ, προφανως ηταν ελατωμματικη η παρτιδα, ευτιχως δεν ημουν σε γονιμες μερες και δεν εμεινα εγκυος, δεν παει να πει επειδη θα μεινεις οτι δεν πηρες και προφυλαξη σωνει και ντε, μην τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι

262Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 7:47 am

AnastasiaKoutsourh

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μιλουπακι έγραψε:την λεξη ατυχηματα την ξερετε; εγω επαιρνα προφυλαξη και δυο φορες εσπασε το προφυλακτικο σε διαστημα μιας εβδομαδας το σοκ, προφανως ηταν ελατωμματικη η παρτιδα, ευτιχως δεν ημουν σε γονιμες μερες και δεν εμεινα εγκυος, δεν παει να πει επειδη θα μεινεις οτι δεν πηρες και προφυλαξη σωνει και ντε, μην τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι
άι για σου!!!

263Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:37 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μαρίτσα πολυ σωτά λες δεν πρέπει να γενικεύουμε κατάστασεις αλλά πόσα τέτοια ατυχήματα υπάρχουν ; ξέρεις πόσες κοπέλες είναι ανημέρωτες για το ποιέ είναι οι γόνιμες ημέρες του κύκλου ; (υπάρχει βέβαια και η ατυχία να αλλάξει ο κύκλος ) πολλές κοπέλες δεν ξέρουν την χρήση του προφύλακτικού πόσες νομίζεις γνωρίζουν ότι μπορεί να μείνουν έγκυος και με τά π΄ρωτα υγρά ;
Απο τη στιγμή που μια γυναίκα μένει έγκυος το πως έμεινε για μένα είναι περιττό το θέμα είναι να είναι σίγουρη και υπεύθυνη το παιδί δεν είναι ρούχο που αν δεν μας κάνει το χαρίζουμε .

264Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:41 am

minubaki

minubaki
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΕΧΩ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ..
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΚ,ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ,Κ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΤΟ ΡΙΞΩ,ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΑΘΕΙ,ΝΑ ΣΥΖΗΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.
ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ Κ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΩ 'ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ' ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΣΜΩΣΑ.

aaa an to kratiseis k pantreuteite to kserei autos sigoura pws tha xwrisete enw an den to kratiseis tha eistai eutuxismenoi...kala ti leei eimaste sovaroi??? isa isa pou auto to mwraki upotithetai pws einai karpos tou erwta sas k as irthe kapws aprosmena k autos einai enas logos pou tha eprepe na sas ferei pio konta k na sas kanei pio eutuxismenous...
anyway esu kouklitsa mou kala kaneis k suzhtas mazi tou giati opws k na xei einai o pateras tou paidiou, mhn ton afiseis omws na se epireasei k na kanei autos koumanto sth zwh sou... dwstou k esu 1 telesigrafo pws thn apofash sou thn exeis parei,apo ekei k pera an thelei na se voithisei me opoiodipote tropo oikonomika,psixologika gia xarh tou paidiou exei kalws alliws den uparxei logos na uparxei sth zwh sou...

265Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:47 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αααα δικη του επιπολαιωτητα????????? ε ελεος πια!!!!! ποιος επρεπε να βαλει το προφυλαχτηκο??? τι μπαγλαμας θεε μου!

266Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:49 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:Μαρίτσα πολυ σωτά λες δεν πρέπει να γενικεύουμε κατάστασεις αλλά πόσα τέτοια ατυχήματα υπάρχουν ; ξέρεις πόσες κοπέλες είναι ανημέρωτες για το ποιέ είναι οι γόνιμες ημέρες του κύκλου ; (υπάρχει βέβαια και η ατυχία να αλλάξει ο κύκλος ) πολλές κοπέλες δεν ξέρουν την χρήση του προφύλακτικού πόσες νομίζεις γνωρίζουν ότι μπορεί να μείνουν έγκυος και με τά π΄ρωτα υγρά ;
Απο τη στιγμή που μια γυναίκα μένει έγκυος το πως έμεινε για μένα είναι περιττό το θέμα είναι να είναι σίγουρη και υπεύθυνη το παιδί δεν είναι ρούχο που αν δεν μας κάνει το χαρίζουμε .

για σενα ειναι περιττο βανια μου αλλα καποιες αμεσως αρχιζουν οτι ο αλλος δεν πηρε προφυλαξη, ε δεν ειναι ετσι καποιοι πηραν αλλα τους ετυχε, και εγω στα τοσα χρονια με τον αντρα μου και ειμαστε συνολο 9 μαζι δεν ειχαμε ποτε ατυχημα, αλλα παλια ειχα αυτο που σας ειπα, εγω απλα ειπα μην το περνουμε δεδομενο, εμεινε εγκυος ε δεν πηρε προφυλαξεις, δεν ειναι ετσι παντα ομως

267Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:53 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ρε παιδια ελατε τωρα! θα κατσουμε να ασχοληθουμε για το εαν πηραν προφυλαξεις η οχι? το θεμα δεν ειναι αυτο,τωρα εγινε παει τελειωσε.το θεμα ειναι τι θα γινει απο δω και περα.η κοπελα αντιμετοπηζει σοβαροτατο προβλημα!!!!!!!!!

268Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:56 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσακι μου εγω το εγραψα γιατι αρχισε να γενικευετε η κατασταση και να διαβαζω απολυτα πραγματα δεν μιλαω για την δημητρουλα, η ζωη ειναι δικια της, η αποφαση δικια της επισης, εμεις ειμαστε εδω να την στηριξουμε οποια αποφαση και να παρει, εκεινη μονο ξερει τι θελει πραγματικα και αυτο πρεπει να ακουσει μεσα της

269Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 8:58 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βρε δεν λεω για σενα μιλαω για ολες μας...το θεμα προφυλαξης ειναι ανοφελο!!!!

270Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 9:01 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
TΟΥΡΤΙΤΣΑ έγραψε:
MariaM έγραψε:
Αnna1975 έγραψε:

Kακώς σχολιάζουμε σε αυτό το θέμα αλλά το "δεν ήξερε τι έκανε" που είπα δεν αναφερόταν στο ότι κάποιος δεν πήρε προφυλάξεις. Εκεί μια χαρά ήξερε τι έκανε. Αναφερόμουν στην έκτρωση. Και ναι πιστεύω πως υπάρχουν πολλές γυναίκες που όταν έκαναν την έκτρωση την έκαναν λόγω πίεσης από τρίτους, μέσα στον πανικό και χωρίς να σκεφτούν και πολύ. Σε αυτές τις γυναίκες που μετάνοιωσαν αναφερόμουν λοιπόν. Αντίθετα μια γυναίκα που έχει κάνει παιδιά και έπειτα κάνει έκτρωση για να μην κάνει άλλα, ναι, αυτή μια χαρά ξέρει πόσο μεγάλη "ζημιά" κάνει...

271Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 9:31 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσακι μου κατσε και μετρα τις δυναμεις σου και μονο αυτες!!Εγω παρολο που σου ειπα οτι ειμαι κατα της εκτρωσης γιατι εγω δεν θα υπηρχα στη ζωη δεν προκειτε για κανενα λογο να σε θεωρησω δολοφονο η οτηδηποτε τετοιο!!!Ενα παιδι δεν ειναι ευκολη υποθεση!!θελει κουραγιο υπομονη και γερα νευρα!!περισσοτερο θα σε κατηγορησω αν γυρισεις καποια στιγμη και του πεις οτι εσυ μου κατεστρεψες τη ζωη !Και πιστεψε με τα λατρεμενα αυτα πλασματακια εχουν πολλες δυσκολιες!!Σκεψου και μετρα!!ηρεμησε και αποφασισε!!επισης ηθελα να σε ρωτησω ποσων εβδομαδων εισαι?

272Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 9:44 am

tattooed_snowhite

tattooed_snowhite
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
με τη Δημητρουλα τα μωρακια μας εχουν μονο 2 μερες διαφορα! εμενα η κοιλιτσα μου αρχισε να φουσκωνει δειλα δειλα χαμηλα, το ιδιο πιστευω και σε σενα Δημητρα!
σε μια εβδομαδα κλεινουμε το πρωτο τριμηνο, το παιδακι μας ειναι μεγαλο μην του κανεις κακο...
και σε 2 εβδομαδες θα δουμε πιθανον και το φυλο Δημητρουλα μου! I love you
κανε λιγη υπομονη και οταν θελησεις να ανοιξεις την καρδια σου χωρις ορια καντο εδω, που ειναι γεματο ανοιχτες αγκαλιες για σενα

273Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 10:17 am

anastasia78

anastasia78
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
εγώ θα έλεγα να καθίσεις με τον πατέρα του παιδιού και ας είπε ότι είπε. και αυτός φοβάται. το που θα οδηγήσει ο γάμος κανένας δεν ξέρει. οχι μόνο ο δικός σας. παντρευτείται αν είναι για το καλο του παιδιού και για να νιώσεις ασφάλεια. και αν είναι να χωρίσετε δεν θα είστε οι πρώτοι και δεν θα πληγωθείς αφού θα είσαι προετοιμασμένη. και οταν γεννηθεί με το καλό το μωράκι μην αφήσεις κανέναν να το αγκαλιάσει. ότι απόφαση και να πάρεις εσύ θα ζήσεις με αυτή ό,τι και να σου λέμε εμείς.

274Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 10:47 am

Αnna1975

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
thequeen86 έγραψε:βρε δεν λεω για σενα μιλαω για ολες μας...το θεμα προφυλαξης ειναι ανοφελο!!!!

κοιτα δεν τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι σιγουρα υπαρχουν και οι στιγμες που υπαρχουν ατυχηματα δεν υπολογιζοουμε σωστα .στην συγκεκριμενη περιπτωση σιγουρα ειναι ανωφελο .γιατι οτι εγινε εγινε τωρα απο και περα θα κοιταξει να βαλει σε ταξη την ζωη και την ζωουλα που εχει μεσα της.ομως εδω μπαινουν διαφορες κοπελες και διαβαζουν και για μενα γιαυτο το θιξαμε ειναι καλο να υπαρχει πληροφορηση στα νεα κοριτσια .

275Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 1:00 pm

marinaki <3 <3

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
νανακη μπραβω σου χαιρομε που σε γνωρισα εστο κ απο εδω....δημητρουληνη μου γλυκο καλα εισαι!!οτι απο φαση κ αν παρεις εμεις μαζη σου..φιλια να προσεχεις

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 11 από 43]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 27 ... 43  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις